Frankrijk staat stil! Massaal protest tegen beleid van president Macron

Screenshot_90

(Door: Olivier Smits)

Frankrijk staat stil deze donderdag. Vandaag wordt er namelijk massaal geprotesteerd en gestaakt tegen het beleid van president Emmanuel Macron. En ook het openbaar vervoer doet vrolijk mee. Macron kondigde pensioenhervormingen aan, maar deze zijn niet in goede aarde gevallen. 

In eerste instantie was het idee van de vakbonden om te protesteren tegen de pensioenhervormingen, maar de onvrede is groter dan gedacht. Veel organisaties en werknemers wilden hun onvrede in het algemeen laten horen en sloten zich aan bij het grote protest op deze ‘zwarte donderdag’. Ook de Gele Hesjes en de Black Bloc-antikapitalisten zijn van de partij.

Lees verder>>>
(h/t “Lucky”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, gezond realisme, Verzet. Bookmark de permalink .

11 reacties op Frankrijk staat stil! Massaal protest tegen beleid van president Macron

 1. sjorz zegt:

  Goed zo, deze enge kleine elite rat, oma en nikker neuker moet er uit geflikkerd worden, laten we hopen voor de fransen en ons natuurlijk, dat het zo ver gaat komen. en dan ook de rest van het EU geteisem.

  Geliked door 4 people

 2. ruud beijer zegt:

  Echte kerels daar in Frankrijk met sterke bonden. Onze bonden in Nederland hebben ons verraden door in te stemmen met de pensioenleeftijdsverhoging tot 68en drie maanden. Fnv en cnv zijn de schuldige waardoor ik tot de dood moet werken. Nooit meer lid van de fnv of cnv.

  Geliked door 2 people

 3. Peter zegt:

  Hij doet het lekker,die Macron,snel nieuwe verkiezingen en weg met die zonnenkoning .

  Geliked door 1 persoon

 4. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De Fransen worden wakker. De rapen beginnen gaar te worden. De massa is gemobiliseerd. Men begint het duivelse geïllumineerde gedoe van Macron door te krijgen. Het gaat zogenaamd om een nieuwe pensioenregeling, maar in werkelijkheid gaat het om veel meer. Macron snapt niet, wat de Fransen beweegt noch wat hun problemen zijn. Hij blijft strak doorgaan met zijn eigen obsessies. Wat wil je ook van een satanische oedipus, die geen gevoelens en emoties kent en geen geweten heeft. De onvrede betreft niet alleen Frankrijk, maar eigenlijk heel Europa. Met een klein akkefietje in Frankrijk zou de vlam opeens in de pan kunnen slaan. En dat zou de vonk kunnen zijn, die het kruitvat doet ontploffen. En als dat gebeurt, dan is de kans groot dat het gepeupel weer de barricaden opgaat. Het einde van het tijdperk Macron zou dan wel eens heel dichtbij kunnen zijn. En een opstand of revolutie in Frankrijk zou zich als een lopend vuurtje over heel Europa kunnen verspreiden. De extreem-linkse politieke correctheid vraagt er wel om.

  Geliked door 2 people

 5. Rensk. zegt:

  En ondertussen smalend roddelen over Trump. Zie je vaker ook op micro niveau. Kritiek op anderen en zelf niks klaarspelen. Over zelfreflectie gesproken. Zielige figuren. Met zn smalende opmerking dat NAVO hersendood is. Ik denk dat die roddelende gasten zelf zo dood als een pier zijn in hun kop.

  Geliked door 1 persoon

 6. rensk. zegt:

  Heb niks met Macron, maar als je leest hoe snel ze daar met pensioen gaan dan vind ik dat in vergelijking met Nederland van de gekken. Sommigen kunnen al met 47 jaar met pensioen. Dus wat dat betreft mogen de Fransen ook wel een beter arbeidsethos laten zien.
  Verder mag Macron optiefen, want hij is mij te veel van een groot rijk. Napoleon

  Like

  • ruud beijer zegt:

   Rensk in Frankrijk hebben ze sterke bonden .
   Wij hebben het FNV en CNV. Zij hebben ons verraden door in te stemmen met de pensioenleeftijdsverhoging tot 68 en oplopend.
   NOOIT MEER LID!

   Geliked door 1 persoon

 7. Rensk. zegt:

  Verhogen van de pensioensleeftijd had wat mij betreft ook niet gemoeten en was ook niet nodig als ze goddomme niet zo het geld over balk hadden gesmeten. Stinkrijk land naar de knoppen laten gaan. Maar met 47 met pensioen in Frankrijk is ook van de gekken. Daarom past die hele EU voor geen meter bij elkaar. Het calvinistische noorden wat veel geld bij elkaar heeft gewerkt en wat Den Haag overigens met bakken eruit smijt en het :: de zorgen zijn voor morgen mentaliteit van de zuidelijke landen. Die schoen past niet en zal nooit passen.

  Like

 8. henk verhoef zegt:

  mijn vrouw heeft een gedeeltelijk Frans pensioen

  Wat je leest is veel links nep nieuws want luisterijk en 60 — vergeet het maar– ja wel voor links politici
  maar doet het goed voor de npo/nos en de nederlandse linkse partijtjes
  en houdt de domme nedelrandsers zoet want die lullen zijn in 10 jaar via niet indexeren, 22 pct van hun pensioen centjes kwijt geraakt
  Ze zijn nog te dom en te bedonderd omdaar voor te gaan demonsteren
  want ja ze werken al zo veel PART TIME met 7 miljoenm toeslagen

  Like

 9. Jan zegt:

  Toulouse5 december

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s