Duitsland 2019: 20% meer pensioengerechtigden op voedselbanken aangewezen dan in 2018

Screenshot_121

(Vertaling: E.J. Bron)

Steeds meer mensen in Duitsland zijn aangewezen op voedselbanken. Het aantal “klanten” van de voedselbanken steeg binnen een jaar met 10%. Onder de pensioengerechtigden is de stijging zelfs nog groter.

epoch times

Het aantal mensen in Duitsland dat zichzelf van voedsel voorziet bij voedselbanken wordt steeds groter. De ongeveer 940 voedselbanken registreerden onlangs 1,65 miljoen “klanten”. Dat zouden 10% meer zijn dan verleden jaar, zei de voorzitter van de landelijke vereniging van voedselbanken, Jochen Brühl, tegen de “Neue Osnabrücker Zeitung”.

Vooral de vraag van oudere mensen zou groot zijn.

“Het aantal pensioengerechtigden onder de klanten van de voedselbank is binnen een jaar met 20% tot 430.000 gestegen”, zei Brühl.

Het kost veel energie om armoede te verstoppen. Deze kracht zouden oudere mensen vaak niet meer kunnen opbrengen “en komen dan bij ons”. Veel voedselbanken zouden bovendien begonnen zijn met speciale aanbiedingen voor oudere mensen, bijvoorbeeld seniorenmiddagen. “Die verlagen wellicht de drempel” en zouden eveneens een bijdrage zijn tegen ouderdom eenzaamheid.

“Basispensioen zal geen fundamentele problemen oplossen”

Hij zou er niet van uit gaan dat het basispensioen, waarover op dit moment gediscussieerd wordt, de problemen fundamenteel zou oplossen. “Basispensioen klinkt net alsof daarmee de ouderdomsarmoede in Duitsland zal worden afgeschaft. Dat is natuurlijk onzin.”

Een effectieve bestrijding van de ouderdomsarmoede zou in het beroepsleven of nog eerder beginnen. “Onder onze klanten bevinden zich ook 500.000 kinderen en jongeren. Hun aantal is dus zelfs nog groter dan dat van de pensioengerechtigden, die van onze aanbiedingen gebruikmaken.”

“De samenleving verdringt onder welke omstandigheden veel mensen leven”

Brühl beklaagde dat de samenleving zou verdringen onder welke omstandigheden veel mensen zouden leven. “Ik denk echter niet dat de mensen hier in het land honger lijden”. Maar juist oudere mensen zouden vertellen dat ze de verwarming in de winter niet aan zouden doen, uit angst om de verwarmingskosten in het voorjaar niet meer te kunnen betalen.

De voedselbanken verzamelen levensmiddelenschenkingen van handelaars en producenten en verdelen deze regelmatig in heel Duitsland onder meer dan 1,6 miljoen behoeftige mensen.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Duitsland, Krankzinnigheid, Merkel, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Duitsland 2019: 20% meer pensioengerechtigden op voedselbanken aangewezen dan in 2018

 1. henk verhoef zegt:

  als ik naar de politieke peilingen kijk – dan klopt dat niet immers Mutti nog steeds de grootste en de spd( duitse pvda met zelfde grote bek en eigen zakken vullen) zitten nog steeds in zadel gesteund door het linkse tuig
  En de mof wil nog steeds meeeeer verrijkers binnen halen die alles gratis krijgen en zonder gevolgen mogen roven stelen vermoorden en verkrachten en werken is helemaal niet vereist
  de huren zijn toren hoog voor dde mof geworden want ja de verrijkers alles gratis

  Zou zeggen– ja Heirich eigen schuld– had je maar niet achter Hitler aan moeten lopen= je dacht nu namelijk– toen kwamen we weg met te zeggen– we hebben het niet geweten( de leugenaars)
  nu betaal je wel de rekening door achter cdu/spd aan te blijven lopen
  Zielig voor de mensen– maar ew stierven ook veel mensen door honger in 40-45 en o[pa/oma genoten er van

  Oh de verijkers== duitse ondernemers klagen steen en been- want er zijn steeds minder degelijk opgeleide ingenieuren– en verliest de duitse superieure industrie meer en meer terrein( aan de koreanen en chinezen)
  dus toekomst ziet er in de islamitische staat duitsland de toekomst op de tocht
  25 pct van totaalheeft reeds een migratie achtergrond bij de school;gaande jeugd hoger dan 25 pct

  oh in nederland wel zelfde laken en pak– ook daar begint de grotere armoede bij de ouderen– pensioenen onderuit

  Like

  • droevige mof zegt:

   Ik heb niet de indruk dat de meerderheid van de Nederlanders minder trouw is aan het systeem. En de Hitlerknuppel kan in de lade blijven liggen. Collectieve schuld is geen argument. De huidige generatie is niet verantwoordelijk voor het nationaal-socialisme, noch voor de slavernij, ook al zegt de linkse propaganda dat wel.

   Like

  • Steven zegt:

   Valt het niet op dat al die Europese landen die zo graag ‘multi-culti’ willen zijn het percentage allochtonen gelijk optrekt?

   Like

 2. Steven zegt:

  Het is gewoon triest dat er in een paar jaar tijd al 940 voedselbanken zijn. Het geeft immers al aan waar de ELITE uiteindelijk naartoe wil. Je hoort er geen WOORD over dat deze omstandigheden met het jaar toenemen…zolang de arme asieleisers maar goed verzorgt worden!

  Like

  • Monalisa zegt:

   Klopt helemaal maar in Nederland stijgt de daklozen zeer hard omhoog hier hoor je niks over in de media, als de Nederlandse gepensioneerden gekort gaan worden dat komen vele gepensioneerden bij de voedsel banken in Nederland terecht, wat is er aan de hand in Duitsland iemand die zijn leven zeer hard heeft gewerkt voor zijn Duitserente die elke maand 3.000 (ze hebben geen aow) netto ontvangen, zijn met de helft gekort.dus als je 1500 euro had blijft er maar 750 euro over. En dit speelt onder onder de Duitse gepensioneerden, en dit is het systeem wat u Nederlandse regering voor ogen heb.

   Like

 3. voorziener zegt:

  Dit is op voorzieners herblogden reageerde:
  O wat gaat het “goed” in Duitsland..

  Like

 4. kampersrene zegt:

  Zelfs dat gedrocht Hitler……de massamoordenaar… zou zich schamen over Merkel

  Like

 5. Pingback: Het is een chaos in de wereld door het opgedrongen onrealistische mondiale gedachtegoed | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s