Frankrijk gaat de barricades op: 1 miljoen stakers en 500.000 demonstranten

Screenshot_126

(Vertaling: E.J. Bron)

In Frankrijk zijn donderdag jongstleden ongeveer een half miljoen mensen de straat opgegaan om tegen de geplande pensioenhervorming van de regering-Macron te protesteren. Ongeveer een miljoen mensen legden het werk neer om te staken. Het hele land werd lamgelegd en in Parijs kwam het tot zware onlusten. Het land staat pal voor een burgeroorlog. Verantwoordelijk daarvoor is de mens-verachtende politiek van Macron, die de pensioenen wil verlagen en de pensioenleeftijd wil verhogen.

De Franse autoriteiten hebben vol angst naar deze dag gekeken. Talrijke vakbonden hadden met het oog op de geplande pensioenhervorming opgeroepen tot branche overstijgende stakingen. Ook in de openbare dienst, in ziekenhuizen en justitie vonden stakingen plaats. Bezienswaardigheden bleven gesloten, bij de Franse spoorwegmaatschappij SNCF legde meer dan de helft van de medewerkers het werk neer. Ook ettelijke leraren gingen in staking. De vakbonden willen hun staking voortzetten, omdat de regering tot nu toe niet reageerde.

Donderdagmorgen waren de stations in Parijs bijna leeg. Het verkeer vanuit Parijs naar het hele land lag praktisch stil. De Franse hoofdstad kwam eerder vertraagd dan chaotisch over. Winkels en restaurants waren weliswaar geopend, maar op veel boulevards was het veel minder druk dan gebruikelijk, ook de gebruikelijke filemeldingen waren verbazingwekkend kort. De weinige metrolijnen van de Parijse RATP, die sporadisch reden, waren niet druk bezet. Ondanks de lage temperaturen gingen veel inwoners van Parijs op de fiets. Maar velen gebruikten deze dag blijkbaar om thuis te blijven. De verwachte verkeerschaos in de hoofdstad bleef daarom uit.

Veel ouders moesten echter voor hun kinderen zorgen, omdat 78% van de basisschoolleraren staakte; ook veel crèches bleven gesloten. Pas in de namiddag kwam het tot demonstraties van woedende vakbonden, gele hesjes en burgers. In Parijs werden ongeveer 6000 politieagenten ingezet. Vermomde raddraaiers staken fietsen, containers, auto´s en bushokjes in brand. De grote meerderheid van de demonstranten bleef echter vreedzaam, aldus de nieuwsberichten.

Dat het verzet tegen de geplande pensioenhervorming groot zou zijn, tekende zich al af. Tot nu toe was de regering-Macron onverbiddelijk en compromisloos. Daarom willen de vakbondsmensen verder staken. Maar voor veel Fransen richtte het protest zich niet alleen tegen de pensioenhervorming, maar tegen de politiek van Macron in het algemeen. Men vreest dat het pensioen niet rechtvaardig wordt, maar gewoon lager. In de ziekenhuizen wordt al langer gestaakt, het personeel wordt onderbetaald. Ook de politie had in de herfst tot demonstraties opgeroepen om de aandacht te vestigen op de bergen overuren. Studenten protesteren, omdat zij niet weten hoe ze in de grote Franse steden hun huur moeten betalen.

De regering-Macron geldt al lang als mislukt. Het “enthousiasme” voor de nieuwe president na zijn verkiezing in het jaar 2017 duurde niet eens een jaar. Macron regeert nog niet eens een volledige ambtsperiode en de gele hesjes protesteren al meer dan een jaar tegen de president. Desondanks is Macron noch bereid om zijn politiek te wijzigen noch om af te treden. Dat heeft hij gemeen met Merkel. Beide vernietigen zij de landen, voor wier bescherming en welzijn zij tijdens hun inauguratie een eed hebben gezworen. De Fransen laten zich dat niet welgevallen. In Duitsland slaapt men gewoon verder.

Bron:
www.watergate.tv

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Verzet. Bookmark de permalink .

13 reacties op Frankrijk gaat de barricades op: 1 miljoen stakers en 500.000 demonstranten

 1. Als je bovenstaand artikel leest en je denk wat verder over de grenzen zal het snel duidelijk zijn dat dit soort politiek alleen word gedaan in de west Europese landen.
  Dan de vraag naar het waarom.
  Kijk naar de Visegrad landen.
  Geen trammelant daar en het waarom is dan, Die hebben niet de last dat ze 10% van hun BNP hoeven uit te geven aan asielparasieten en de economie is daar naar hun maatstaven Booming.
  Wat uiteindelijk aan geeft dat deze stakingen meer dan alleen maar een goede zaak is.
  In Brussel ondertussen blijft men voor het oog van het kerkvolk stil maar neem maar aan dat daar ook de nodige zenuwen aan het loskomen zijn.
  Ik heb enige tijd geleden al aangegeven dat de boeren en grondverzet bedrijven nu maar eens door moeten gaan pakken en ook hier het hele land op slot moeten gooien zodat Den Haag in financiele moeilijkheden gaat komen.
  Moet je kijken hoe snel er dan resultaten geboekt gaan worden.
  Vergis je niet dat de waarschuwing om eventueel het leger in te zetten bij het op slot gooien van Nederland laat zien hoe groot de paniek is in Den Haag.

  Liked by 2 people

 2. Jules van Rooyen zegt:

  Volgens de oppositie waren er minstens 1,5 miljoen deelnemers aan straat protesten ; volgens de autoriteiten 800.000.

  Like

 3. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De Fransen geven het goede voorbeeld. Een voorbeeld, om in heel Europa na te volgen. De Fransen laten zien, dat ze er genoeg van hebben. Met de satanische plannen van het regiem Macron is er voor de Fransen niets meer te verliezen. Nu is voor de Fransen de maat vol. Als ze volhouden, hebben de Fransen de kans, om het heft weer in eigen hand te nemen. Een land dat stil valt, kan ook door een duivelaanbidder niet worden bestuurd. Het gaat er kennelijk al vrij grimmig aan toe. Laat de Fransen volhouden tot Oedipus gevallen is !!! Hou vol, hou vol, hou vol !!! Een mobilisatie van de massa is sterker dan de duivel !!!
  Assez est assez !!!
  Hep, hep, hep, aux barricades !!!
  La France est pour les Français !!!
  Vive la France !!!

  Liked by 2 people

 4. Lucky zegt:

  Was dit überhaubt op het journaal te zien of horen?

  Liked by 2 people

 5. henk verhoef zegt:

  de fransen geven het goede voorbeeld !!!!
  Dit is nieuw voor mij

  Dacht toch echt dat ze een 2 jaar geleden de keus hadden tussen MARIE EN MACRON
  en wat kozen ze juist ja– Macron en niet vergeten— kom maar binnen moslims want hier alles gratis tot de meisjes aan toe

  Ja dat dat betaalt wordt– daar hadden ze niet aan gedacht– wel dat ze dachten — die moslim gaat voor ons werken ( had jopie den UYl die domme hollNDERS OOK VBELOOFD- IN DE JAREN 70 TIG)
  Is een beetje laat en te weinig wat er nu gebeurt — de post kwam gewoon van morgen- duws staken valt mee

  Kijken wat de verkiezingen opleveren — zal zelfde zijn als in germany en nederland — Belgie was goede graadmeter– links oude zooitje gewoon de meerderheid
  en zweden en die andere staten — volk blijft toch gewoon stemmen– want ja zal mijn tijd wel duren

  Liked by 3 people

 6. Klaas zegt:

  Liked by 1 persoon

 7. koddebeier zegt:

  Beide vernietigen zij de landen, nou zij niet alleen hoor, Rutte en consorten doen ook erg hun
  best !!

  Liked by 2 people

 8. Net als de overige W-Europeanen hebben de Fransozen ook al die MISÈRE over zichzelf afgeroepen! Een flinke economische inzinking en de Banlieux ontploffen, net als de rest van FR! Lekker doorwerken tot je er dood bij neervalt, zelf om gevraagd!

  Liked by 1 persoon

 9. guusvelraeds zegt:

  Vermomde raddraaiers staken fietsen, containers, auto´s en bushokjes in brand.

  Dit kunnen handlangers zijn van de Macron regering. Niet de eerste keer dat zoiets opgezet wordt.

  Hiermee wordt een excuus gecreëerd voor het harde terugslaan.

  Liked by 3 people

 10. Eric zegt:

  Ik heb een grondige hekel aan Macron, die kerel mogen ze guillotineren, maar ik heb al een even grote hekel aan vakbonden. Die ronselen volk in functie van politiekers die nog linkser en globalistischer zijn dan Macron. En wat is er ondertussen met de gele hesjes gebeurd? Die beweging was deze keer zo goed als onzichtbaar. Niemand merkt het op, maar deze wilde, massale stakingen zijn het antwoord van de vakbonden op de gele hesjes. De vakbonden eten zo de gele hesjes op en zorgen ervoor dat het volk weer braaf in de pas achter communisten en socialisten gaat aanlopen. Laat u niet misleiden, wat momenteel in Frankrijk gebeurt is een zet van de rode elite om de pappenheimers weer achter één vlag te krijgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s