Russische kolenexport maakt van de EU-klimaatpolitiek een farce

Screenshot_17.png

(Door: Thorsten Groß – Vertaling: E.J. Bron)

“Tiempo de actuar” (“Tijd om te handelen”). Zo luidt het motto van de 25e VN-klimaat-conferentie (COP 25), die van 2 tot 13 december in Madrid plaatsvindt. Klimaatbeschermers hopen op duidelijke signalen van de deelnemende landen om hun uitstoot van kooldioxide drastisch te reduceren, die zij voor de opwarming van de aarde verantwoordelijk maken.

PI News (2)

De inspanningen tot nu toe volstaan bij lange na niet om het in het Akkoord van Parijs overeengekomen doel te realiseren, namelijk de globale temperatuurstijging tot het jaar 2100 tot “duidelijk onder twee graden” tegenover het niveau voor het begin van de industrialisering te beperken.

Als er niet meer wordt gedaan, aldus de prognose van de wereldklimaatraad IPCC, zou de globale gemiddelde temperatuur tot de eeuwwisseling bijna vier graden hoger worden, wat catastrofale gevolgen voor de mens en het milieu zou hebben.

Het Duitse federale milieubureau, een lagere autoriteit van het door de SPD geleide ministerie van Milieu, waarschuwt alarmistisch “voor de grootste natuurcatastrofe in Duitsland in de afgelopen 50 jaar”, die hitte, overstromingen en oogst-uitvallen tot gevolg zou hebben.

Een jaar voor de officiële inwerkingtreding van het klimaatakkoord van Parijs hebben zich echter pas 66 van de resterende 196 landen die het akkoord ondertekend hebben bereid verklaard hun klimaatdoelen te verbeteren. Deze landen staan voor maar 8% van de wereldwijde CO2-productie.

De grootste vervuiler China houdt zich, evenals India (3e plaats) met toezeggingen terug. De VS (2e plaats) hebben de overeenkomst opgezegd. De hoop van de VN is daarom gericht op de Europese Unie, die als klimaatpolitieke voorbeeldleerling de geschiedenisboeken wil ingaan.

Verleden week nog heeft het Europees Parlement media-effectief de “klimaat-noodtoestand” voor Europa uitgeroepen. Tegelijkertijd proclameerde de nieuwe Europese Commissie met de Duitse Ursula von der Leyen aan het hoofd het doel om van Europa tot 2050 het eerste “klimaatneutrale continent” ter wereld te maken en daarvoor biljoenen euro´s te willen uitgeven – grotendeels gefinancierd uit de zakken van de Europese belastingbetaler.

Het is echter de vraag of de EU haar ambitieuze doel zal halen. Nu al ontstaat er verzet in de gelederen van de lidstaten tegen de plannen van de Europese Commissie. Bovendien wordt in het lopende debat eens temeer over het hoofd gezien dat het Europese continent niet alleen de EU, maar nog meer naties omvat, waaronder Rusland.

Met een aandeel van 4,6% zijn de Russen niet alleen de op drie na grootste uitstoter van kooldioxide wereldwijd, maar ook de op twee na grootste exporteur van kolen, die energiedrager dus die als belangrijkste “klimaatkiller” wordt verdoemd. Terwijl Duitsland besloten heeft tot uiterlijk 2038 uit de stroomvoorziening door kolen te willen stappen en weinig later ook te stoppen met de winning van bruinkool, wil Rusland meer kolen winnen en exporteren om zijn positie op de wereldmarkt uit te breiden.

Dat heeft president Poetin al in 2018 aangekondigd.

Voor dit doel wordt de kolenexport met ongeveer € 30 miljard door de staat gesubsidieerd. Dat maakt het gebruik van deze grondstof om energie op te wekken qua prijs voor de afnemers aantrekkelijk.

De goedkope Russische kolen dragen er wezenlijk toe bij dat er in Azië week na week nieuwe kolencentrales in gebruik worden genomen. Ongeveer 80% van de wereldwijd gewonnen steenkool wordt in Aziatische landen verbrand.

Ter vergelijking: in de EU, nog altijd het sterkste economische gebied ter wereld, is dat maar 5%.

Met zijn agressieve exportpolitiek egaliseert Rusland binnen één enkel jaar de totale hoeveelheid CO2 die door het Duitse stoppen met het winnen van steenkool wordt bespaard. Tegelijkertijd verhindert de goedkope Russische steenkool de overschakeling in Azië op de verhoudingsgewijs dure alternatieve energieën zon en wind. Dat de Russische regering haar strategie in het belang van de klimaatbescherming zal wijzigen, is eerder onwaarschijnlijk. Want het land beschikt over gigantische reserves aan zowel steenkool als bruinkool. De inkomsten uit de verkoop van deze bodemschatten zijn een belangrijke bouwsteen om de door Moskou nagestreefde politieke en economische onafhankelijkheid van het Westen als reactie op de na de annexatie van de Krim opgelegde sancties te realiseren.

Rusland is echter slechts een van de spelers in de wereldwijde kolenbusiness. De grootste exporteur van steenkool is Australië, gevolgd door Indonesië, die samen voor bijna 55% van de export verantwoordelijk zijn. De afzet floreert: volgens informatie van het Internationale Energieagentschap (IAE) breiden 20 landen in het Midden-Oosten, Midden-Amerika, Azië en Afrika hun stroomvoorziening door steenkool uit. Wereldwijd zijn er 1600 nieuwe steenkoolcentrales in aanbouw of worden gepland. Alleen al in China werd de capaciteit van kolencentrales sinds januari 2018 met ongeveer 40 Gigawatt uitgebreid, wat overeenkomt met de hoeveelheid die door het Duitse stoppen met kolenwinning tot 2038 wordt verminderd. Nog eens 120 Gigawatt dienen er in het rijk van het midden bijgebouwd te worden. Dat is maar ietsje minder dan de volledige op dit moment beschikbare capaciteit in de Europese Unie. Wereldwijd is het aandeel van steenkool in de energieopwekking sinds 1990 met drie vierde deel toegenomen.

Deze cijfers maken duidelijk:

Een “klimaatneutraal” EU-Europa, dat de politiek in Brussel en Berlijn tot 2050 met gigantische sommen en zonder rekening te houden met toegenomen industriestructuren wil realiseren, zal de aardopwarming niet stoppen, ja, de temperatuur op onze planeet niet eens merkbaar beïnvloeden – als je überhaupt de theorie aanhangt dat de klimaatverandering op doorslaggevende wijze terug te voeren zou zijn op de mens en zijn activiteiten.

Deze theorie wordt echter door steeds meer wetenschappers en publicisten met serieus te nemen argumenten betwijfeld.

Ook zullen weinig andere landen volgen wanneer de EU in de klimaatpolitiek “het goede voorbeeld” geeft, zoals de elites in Brussel en Berlijn in grove zelfoverschatting denken.

Europa, politiek verdeeld en economisch bergaf gaand, is niet meer de navel van de wereld en voor de opkomende naties in Azië en Afrika geen ideaal, maar eerder een beangstigend voorbeeld.

De krankzinnige koers die de Europese Commissie onder Ursula von der Leyen met rugdekking van de Duitse Merkel-regering in de klimaatpolitiek is ingeslagen, zal de neergang van het oude continent nog bespoedigen!

Bron:
www.pi-news.net
Door: Thorsten Groß

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", achterlijkheid, cultuurrelativisme, dictatuur, Elite, establishment, Europa, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Graaien, Hypocrisie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Marxisme, meningsdictatuur, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, praatjesmakers, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op Russische kolenexport maakt van de EU-klimaatpolitiek een farce

 1. Ben blij dat het leven eindig is! Ga er even voor zitten en ontstresssssssss….

  Geliked door 3 people

 2. Hovawart zegt:

  Sedert het begin van de Industrialisatie, deze kwam omstreeks 1860 op gang, heeft men innovatieve stappen gezet om de efficiency te verhogen en het milieu steeds minder te belasten.
  De regelgeving en vergunningen alsmaar aangescherpt, en de investeringen die er gevraagd werden/worden voor een schoner proces en duurzaamheid als een logische ontwikkeling geaccepteerd.. maar nu het Europese Project ná twintig jaren nog maar één enkel wapenfeit op hun conto hebben kunnen bijschrijven, (en dat is het zaaien van verdeeldheid en angst), heeft men het milieu als nieuwe ideologie aangewend om via “klimaatangst” de vette vingers op héél veel geld te kunnen leggen, nu de bevoegdheid tot het innen van in- en uitvoerrechten, alsook van doorvoerrechten, niet meer genoeg opbrengt om hun Linksche leugens te bekostigen. Het Nederlandse kabinet zijn moderne publikanen ( belastinginners) en apostelen van de GroenLinksche EU-ideologie, als farizeeërs die zichzelf trots als rechtvaardig beschouwen.

  Geliked door 2 people

 3. Steven zegt:

  West Europe creëert zijn eigen ondergang en wordt straks een derde wereld continent

  Like

 4. boorzalf zegt:

  De wereldklimaatraad IPCC liegt alles bij elkaar,

  Like

 5. Rensk. zegt:

  De elite van de EU creeert de ondergang en niet Europa. En de grote meerderheid van de bevolking wilde de EU niet. Dus is het een dictatuur.

  Geliked door 3 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Nee de meerderheid van de bevolking wilde geen EU in de huidige vorm, wél vergaande economische samenwerking maar geen Verenigde Staten van Europa naar Amerikaans model, géén EU die zich zelfs wenst te bemoeien met de grote van het flesje olijfolie of de vorm van de komkommers maar wel samenwerken en gezamenlijk optrekken.

   Geliked door 2 people

  • Monalisa zegt:

   Ze gaan straks eerst nog even naar Lech. 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

   Like

 6. m zegt:

  Wat hebben die klimaatdwazen een verbeelding.
  In het universum is de planeet aarde een korreltje op het strand van het universum.
  Anderzijds is de mens een te verwaarlozen voorwerpje ten opzichte van de omvang van de aarde.
  Je moet wel van lotje getikt zijn als je denkt als ‘mensen’ de natuuur en de temperatuurschommelingen te kunnen beheersen.
  Nog daar gelaten dat we onderhevig zijn aan de kuren van de zon. De dichtsbijzijnde ster die het op onze planeet VERZENGEND heet kan maken.
  Je hoeft geen geleerde te zijn om in te zien dat die klimaatdwazen grove leugenaars zijn en andere doeleinden nastreven dan ze voorgeven.

  Geliked door 2 people

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  `Het is nog steeds een aanname dat CO2 de opwarming veroorzaakt, het rekenen in graden opwarming is dus volslagen natte vingerwerk, het zeggen dat we eind van deze eeuw onder de twee graden opwarming willen blijven door alle maatregelen is pure fictie.
  De inzet van hernieuwbare energievoorziening door wind en zonne-energie wordt hevig overschat doordat men nog altijd niet voldoende in staat is energie op te slaan en de ontwikkeling daarvan gaat uitermate traag.
  In de rekenmodellen wordt dat echter niet meegenomen, men kijkt naar wat zo’n windmolen maximaal kan leveren maar laat daarbij buiten beschouwing dat de energiebehoefte niet gelijk over een etmaal is verdeeld.
  Er zijn pieken en dalen in het verbruik maar men slaagt er niet in de opgewekte energie tijdens daluren op te slaan dus dat vloeit weer net zo hard weg.
  Ook bij de prognoses van de windparken op zee sjoemelt men met de kosten en baten, de kosten voor vervoer van de energie naar land worden steevast buiten beschouwing gelaten terwijl die bijna even hoog zijn als de aanbouw van de molens.

  Geliked door 1 persoon

 8. de NASA bewees in 2018 dat de aarde afkoelt vanaf 2016; dus zinloos klimaatbeleid

  Geliked door 2 people

 9. kanaloa01 zegt:

  Klimaat neutraal is een utopie want ieder mens wat er bij komt stoot per jaar 0,4 ton aan CO2 uit, methaan en andere uitstootgassen nog niet eens meegenomen.
  Bevolkingsreductie is het enig wat zou kunnen helpen.

  Like

 10. sweetheart zegt:

  Rottepickwick: Prachtig mooie muziek en natuur, wat heeft Onze God dat toch mooi gemaakt om ervan te gnieten maar de mensen maken er een zooitje van.
  ik heb ervan genoten dank je wel

  Like

 11. bobzelf zegt:

  ja je kunt natuurlijk mijn oom de schuld geven
  maar
  die hebben jullie sancties gegeven
  dus hij luisterde toch al nooit
  dus sterf nu ook maar
  olie 350 jaar
  gas 300 jaar
  kolen 500 jaar

  en dan moet 70 % van dat gigantische land nog ontgonnen worden

  U HEEFT MET DE VERKEERDE RUZIE GEZOCHT. EIKELS WHAHAHAHAHA

  Geliked door 3 people

  • Tistochwat zegt:

   bobzelf 8 december 2019 om 15:22

   Ik walg van die EU-idioten.
   Door die idioten gaan wij als de bliksem naar de kloten.

   Ow wacht: we ZIJN al naar de kloten.

   Geliked door 1 persoon

   • bobzelf zegt:

    DAAROM KOM IK HEEEEEEEEEEEL AF EN TOE EEN LANG WEEKEND EFFE LANGS
    EN DONDER ALS EEN SPEER WEER OP !!
    EN VERDER ??
    KIJK VANDAAG IN JE LOOPSHIRTJE LANGS HET STRAND OVER DE BOULEVARD KM OF 9
    TERRASSEN HELEMAAL VOL . VEEL MENSEN OP DE STRANDEN

    JA DE GRIEKEN ZIJN VOLLEDIG IN PANIEK, WHAHAHAHAHA

    LEKKER GOEDKOOP GAS
    IK BEN 11 JAAR GELEDEN AL OPGEPLEURD

    STAAT HIER OP DE GALERIJ EEN LEUK APPARTEMENTJE TE KOOP

    600 METER VAN HET STRAND , 3 BUSSEN NAAR HET CENTRUM VOOR EURO 0.55 LIDL EN SUPER GROTE SUPERMARKT 3 MINUTEN WANDELEN

    PLEK VOOR 3 PARKIETEN , KEN NIE OP

    V.K. PER JAAR ?? 1000 EURO !! WHAHAHAHA ,
    ELECTR. TELEFOON WIFI TV EN ONR. GOED BELASTING WHAHAHA

    EURO 44.000 WEET JE ALLES , MAG BERT MET ZIJN MEISSIE OOK MEE

    DIE BARST TOCH VAN DE VAKANTIES !!

    GOED PLAN

    PROF. PHEIDIPPIDUS

    Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    PROF. PHEIDIPPIDUS 8 december 2019 om 17:30

    Maar woont u nou permanent in Griekenland?
    Ik kan het even niet meer volgen.

    Like

   • bobzelf zegt:

    nou ik ben 10 lid geweest van het zigeuner corps
    aangezien ALS je dus ”
    in een roeiboot oversteekt , met je nieuwe spijkerbroek
    je nieuwe leren jackie
    de laatste nieuwe i =phone
    en een gratis credit card van ??? ome soros denk ik
    je paspoort is altijd tussen hun tanden uit gepleurd
    en
    dan krijg je :
    een gratis huis
    een uitkering
    gratis zorg ,
    en snel mag je hele pleuris klapperboom familie ook hier heen komen
    dus je 6 vrouwen en je 24 kinderen

    HET WELKO WELKOM LIED KUNNEN ZE ALLEMAAL NU MEEZINGEN DENK IK ??

    en dan lieg ik nog niet ook

    nou , een echte nederlander DIE 37 JAAR ZIJN BALLEN ERAF GEWERKT HEEFT
    DIKWIJLS 6 DAGEN IN DE WEEK
    , die een leuk lief meissie tegen komt
    b.v. uit rusland of ukraine etc
    mag dus 3 maanden in ukraine en moet er dan 3 maanden uit
    de ukrainse mooie lieve dame , mag sinds kort zonder visum
    3 maanden naar de eu en moet er dan weer uit. ook voor 3 maanden

    nou heeft om te beginnen een jaar 365 dagen soms 366 dagen

    waar je dan 365 – 360 dagen = 5 dagen blijft ??

    kan niemand in de EU je vertellen !!

    maak je onzichtbaar ofzo ??

    dus 10 jaar 3 maanden erin 3 maanden eruit

    en nu hebben de grieken iets bedacht, deze truc kan je 3 jaar doen en dan moet de ukrainse schoonheid een echt VISUM HEBBEN GEKREGEN

    MAAR JE KOMT DUS IN HEEL EUROPA GEEN DOUANE AMBTENAAR MEER TEGEN WHAHAHAHA
    dus zolang je de eu niet verlaat , stap je in eindhoven op
    en vlieg je naar ieder land of iedere stad in europa

    DUS NU KRIJGEN ZULKE MOOIE MEISSIES MAAR OOK ALLE ILLIGALEN EEN SOORT 4E KLAS LAGERE SCHOOL A-4TJE MEE

    MET EEN PASFOTO MET 2 MOOIE NIETJES ERIN , EN EEN MOOI STEMPEL EROP

    EN DAT KAN JE 3 JAAR VERNIEUWEN
    en mag je 3 jaar lang altijd griekenland in ook vanuit rusland en ukraine
    geinig ??
    dacht het wel he !!

    DUS PROBEER IK , EFFE UKRAINE VERJAARDAG / KERSTMIS BABOUSKA MAAR DE REST IN GRIEKENLAND TE BLIJVEN LIEFST 11 MAANDEN EN 2 WEKEN , SNAPPIE

    omdat iedere bootvluchteling gewoon mag blijven ook de uitgeprocedeerde

    maar als je voor oom vladimir gewerkt hebt, ,,,,, SSSSSST !!!! ,,,,,, 25 jaar lerares engels bent ,,,,,,,, een eigen huis hebt en een auto dan mot je eruit SNAPPU ????

    ik niet maar U wel denk ik whahahahaha

    het gekkenhuis EU ,
    EN HET LEUKSTE
    OP 1 OF ANDERE MANIER FROMMELEN ZE GEWOON
    OM MIJN OOM VLADIMIR TE ZIEKEN
    UKRAINE BIJ DE EU ,
    WELKOM WELKOM , GRIEKENLAND 2.0. MAAR DAN VEEEEEL ERGER
    PLEUR ER MAAR 700 MILJARD NAARTOE

    EN DAN OPEENS MAG ZE LEVENSLANG IN DE EU BLIJVEN !!

    HIER KOMT DE KREETVANDAAN :

    SCHIET U MIJ MAAR IN EEN CONDOOM

    KUSSIE

    maar zo ontspannen leven als hier , de illigalen worden buiten de stad gehouden
    kleine 4 miljoen inwoners ,
    soms een hoofddoekie , soms zij ik !!!

    dus de rest wil hier ook niet blijven

    Griekenland geen geld, schulden , geen huizen, dus ook geen uitkering
    dus stuur ze maar naar het westen

    en ook dat is de reden dat ik er overheen gesprongen ben

    kus, hug

    en kom kijken met die parkieten , whahahahahaa

    doeiiiiiiii

    drs. pheidippidis remember 490 bc, toen de islam hier als perzen zijnde
    vreselijk op hun kloten kregen bij MARATHONAS

    Geliked door 2 people

 12. bobzelf zegt:

  nou om kort tegaan ben ik gewoon als simpele klootviool de liefde
  van mijn leven nu achterna gehobbeld
  dus met al dat gekloot ukraine , nederland ( zo kort mogelijk) bulgarije
  de filipijnen , griekenland , frankrijk
  dus wel een heerlijk nooit vervelend ding om te doen
  je ziet weer eens wat , de leesmap iedere vrijdag is ook zowat
  ja ik klaag niet
  ik kan het iedereen trouwens aanraden
  ik hoor altijd,,,,,,, zou graag willen , maar ja DE KINDEREN !!

  GELUL , JE ZIT VANUIT NEDERLAND IN 2 UUR EN 20 MINUTEN HIER IN GREECE IN DE ZON
  HEEN EN TERUG MET ZIJN 2EN
  EURO 360 ,== INCL 2 GROTE KOFFERS EN 2 X HANDBAGAGE

  DE KINDEREN , WHAHAHAHA SOMS WACHTEN MENSEN MET IETS TE GAAN DOEN

  TOT DE KINDEREN DOOD ZIJN, WHAHAHAHAHA PLEURT EFFE OP

  KUSSIE

  DRS SUNSHINE DE 3e

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s