VS: Hoe de Trumps christelijke kersttradities eren

Screenshot_32

(Door: Willi Huber – Vertaling: E.J. Bron)

 Trots op de eigen cultuur

“Dat is prachtig, ik krijg tranen in mijn ogen”, schreef een duidelijk ontroerde vrouw op Facebook. Sprake is van de verzorging van de kersttraditie, die door Melania en Donald Trump elk jaar met indrukwekkende liefde tot in detail wordt uitgevoerd. De beelden daarvan zijn net een sprookje. Op 6 december gingen in aanwezigheid van de presidentenfamilie de lichtjes in de “National Christmas Tree” aan. Deze ceremonie wekt in de geplaagde Europeaan heimwee op naar een tijd van geborgenheid en veiligheid, die van ons door meedogenloze politiek werd afgepakt. Ze laat echter ook zien wat in het jaar 2019 probleemloos mogelijk is wanneer met het wil.

Blick Oostenrijk

 

Op 1 december verscheen de video, waarin Melania Trump de decoratie in het Witte Huis laat zien. Vanzelfsprekend staat haar daarbij een grote staf aan medewerkers ter beschikking, maar het beschermheerschap over de versiering en de enscenering ligt traditioneel bij de vrouw van de president. Je kunt het als overstelpend, overdreven en kitscherig beschouwen, maar over smaak valt zoals bekend niet te twisten. Men kan zich echter ook door de betovering laten aansteken en gewoon weer kind zijn, dat met grote, schitterende ogen verbaasd staat te kijken. Is hetgeen de Trumps hier laten zien niet de essentie van de kersttijd? Een tijd van de grote wonderen en pracht, echter ook van stille bezinning, maar ook van geschenken, van liefde, van vrede en van veiligheid.

Ondertussen hebben we er in Europa aan moeten wennen dat overwegend mensen uit andere cultuurkringen veel te vaak niet alleen hun eigen vrouwen, maar ook onze medeburgers met messen, machetes, bijlen, voertuigen of andere middelen bedreigen, zwaar verwonden of ter dood brengen. Als de door het klimaat bewogen Greta´s elk jaar over de heetste zomer aller tijden mogen fantaseren, mogen de conservatieven dan misschien ook een keer een gevoel tot uiting brengen: elk jaar schijnt er in Europa meer bloed te vloeien, meer gevaar op straat te loeren en meer terrorisme uitgeoefend te worden.

Heimwee naar vrede

Wat is werkelijk de religie van de vrede? Het christendom, dat hier door de Trumps op een manier wordt gepresenteerd waarvan wij allemaal al dachten dat deze verloren was? Of de leer uit de woestijn, waarvan volgens gedetailleerde telling dit jaar bij 1627 aanslagen wereldwijd al 8880 mensen het slachtoffer werden? De kersttijd in Europa werd door angst en terreur in Londen en Den Haag ingeleid. Is het werkelijk zo gedurfd om te zeggen dat in landen die al zo lang van vrede en welvaart genoten hebben niet voor iedere cultuur plaats is? Om het even welke religie men aanhangt, niemand kan zich aan het feit onttrekken dat juist in de kersttijd de heimwee naar vrede in West-Europa het grootst is.

 

Op 6 december volgde de feestelijke “ontsteking” van de “National Christmas Tree” – de nationale kerstboom van de VS. Als men in een land van het nieuwe Europa zou voorstellen zo´n traditie in ere te houden, dan zouden vermoedelijk dagenlange straatgevechten met de links-radicale knokploegen van de Antifa het gevolg zijn.

Wie de kerst-betovering ziet, die de Trumps in Amerika ontplooien, begrijpt intuïtief precies waarom de linkse mainstream pers deze president zo haat. Want Donald Trump werkt niet alleen onvermoeibaar tegen de elites en voor de fatsoenlijke en vlijtige mensen van zijn land, hij bereikt met zijn woorden en daden ook hun harten.

Wanneer gaan wij ons herbezinnen?

Met het oog op de lichtjesglans en de enorme eerbiediging die men aan het kerstfeest in de VS geeft, is het de vraag: Zal er in Europa ooit weer een tijd komen, waarin men zich op zijn culturele, maar ook religieuze wortels bezint? Een tijd, waarin men traditie respecteert, eert en viert in plaats van het eigene te verachten, door de stront te halen en te vernietigen? “Aan hun daden zullen jullie ze herkennen”, staat er in het evangelie van Johannes van de christelijke Bijbel. Het kan alleen maar aan iedereen warm aanbevolen worden om dit principe in de politiek toe te passen. Bij alle partijen. Dat socialisten meestal het exacte tegendeel doen van hetgeen ze prediken of van anderen eisen, is bekend. Maar als we iets van het kerstkind mogen vragen, dan is het de omstandigheid dat ook in conservatieve partijen die krachten de overhand krijgen die niet alleen praten over traditie, maar deze ook leven.

Bron:
www.wochenblick.at
Door: Willi Huber

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, Donald Trump, Europa, Kerstmis, VS. Bookmark de permalink .

18 reacties op VS: Hoe de Trumps christelijke kersttradities eren

 1. guusvelraeds zegt:

  De NPO deed er ook verslag van. Het kan aan mij liggen maar er proefde een smalende ondertoon.

  Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   @guusvelraeds op 8 december om 22:08

   Ik heb het verslag niet gehoord, maar aangezien Trump bij velen weinig of geen goed kan doen, en men hem bespot wanneer men wil (inclusief Mark Rutte), zou u die smalende ondertoon wel eens goed opgemerkt kunnen hebben.

   Like

 2. sweetheart zegt:

  Ja geweldig dat eht nog kan en hopen dat het terug komt in Europa, Merry Christmas God Bless you all.

  Like

 3. sweetheart zegt:

  Geweldig dat het nog kan en hopen dat het in Europa terug mag komen,
  Meryy Christmas God bless you all

  Geliked door 2 people

 4. cruys045 zegt:

  Geweldig dit witte huis echtpaar. Wat moet je hier nog aan toevoegen wij doen het in deze December maand maar met dansende roet pieten op een winterfeest in een stille nacht

  Like

 5. scherpschutter1943 zegt:

  Wij als autochtonen kunnen alleen maar “vredig”kerstfeest vieren, met het wapen in de hand, klaar ter verdediging van onszelf. We moeten ons niet alleen verdedigen tegen de moslimterroristen maar zelfs tegen onze eigen regering, die in het geniep bezig is om ons de das om te doen.

  Geliked door 3 people

 6. henk verhoef zegt:

  en voorlopig willen we OOOK geen verandering
  heeft u de peilingen van de hond bekeken

  pvda en vvd- cda , alle 3 de ” grootste” met ieder 19 zeteltjs– ( zeg maar 12 pct electoraat)
  Die 3 maken reeds 75 jaar de dienst uit in nederland en ja we weten wat dat opleverde– lezen is nu reeds voor een kwart te moeilijk ( OVER REKENEN HEBBEN WE HET MAAR NIET EENS) EN De armoede was nog nooit zo groot( ja armoede want als je in de schuldhulpverlening zit of in een gekkehuis of in een kippenhokje dat onder waterstaat) dqan ben je financieel arm

  De pvv en en dat clubje van thierry samen een 30 zeteltjes 20 pct electoraat)

  Volgende regering met GL en Denk er in om met 6 partijtjes aan de 76 zetels te komen
  hebben we 3wel weer goede reden om te mopperen en ANDEREN – bv de gekozene –de schuld te geven
  Wat zijn wij hoog opgeleid en wat kunnen we goed demonmstreren he en achter een idiootje aanlopen
  Zouden we met autistje zweedse greta nu ook de verkeerde kiezen
  iN NEDERLAND LIGT ALLE STIL VANWEGE “STIKSTOF” stik maar 111
  in moffrika — de windmolens mogen niet te dicht op woningen staan maar mag “stik maar stof “weer wel( de moffeN hebben en hadden altijd al iets met gas)

  vERANDERINGEN EN DE MOSSELS NIET MEER BETALEN VOOR HUN AANWEZIGHEID– NEE DAT MOET JE ALS BESCHAAFDE MAAR heeeeel DOMME NATIE NIET WILLEN
  jE KAN JE BETER LATEN UITROEIEN

  Like

 7. Taljaard zegt:

  Hij heeft verstrooid de hoogmoedigen in de gedachten hunner harten.
  Hij heeft machtigen van de tronen afgetrokken, en nederigen heeft Hij verhoogd.
  Hongerigen heeft Hij met goederen vervuld; en rijken heeft Hij ledig weggezonden.
  (Luk. 1:51-53)

  Zouden Frans Timmermans en Macron dit weten?

  Geliked door 1 persoon

 8. boorzalf zegt:

  Wij mogen het straks doen met een lullig kerst toespraakje van koning onbenul Willy. Die weer oproept om de buikriem verder aan te halen. Een kerstboom zal men niet zien dat is weer beledigend voor de islam medelanders, hooguit een rood kerst plantje. Maar geen woord over de linkse/islam en EU ellende die Nederland teistert.
  Ik hoor hem al zeggen, “Wij moeten solidair zijn met degene die het minder hebben”. Ja ja, elk jaar het zelfde gelul.🤥🤮

  Geliked door 4 people

 9. koddebeier zegt:

  De links-radicale knokploegen van de Antifa horen in opvoedkampen thuis, misschien kan je dat tuig dan nog wat beschaving bijbrengen !!

  Like

 10. Klaas zegt:

  Like

 11. Jan zegt:

  Intussen aan de andere kant van de oceaan

  BBC cut down their Christmas tree in ‘embarrassing’ decision
  ….
  A decked-out tree stood at the door of New Broadcasting House for just one week before it was cut up and carted off, with some perplexed members of staff at the corporation told it was a “security risk”.
  …..
  https://www.telegraph.co.uk/news/2019/12/08/bbc-cut-christmas-tree-embarrassing-decision/

  Like

 12. Lucky zegt:

  Ondertussen,
  CHRISTENEN IN SYRIE KRIJGEN GÉÉN HULP VAN DE VN!
  https://www1.cbn.com/cbnnews/cwn/2019/december/no-christians-allowed-muslim-un-officials-block-syrian-christian-refugees-from-getting-help

  No Christians Allowed: Muslim UN Officials Block Syrian Christian Refugees from Getting Help
  Geen christenen toegestaan: Moslim VN-functionarissen blokkeren Syrische christelijke vluchtelingen om hulp te krijgen

  LONDON – Christian Syrian refugees have told CBN News that they have been blocked from getting help from the United Nations Refugee Agency, the UNHCR, by Muslim UN officials in Jordan.

  UN Response to Syrian Christians? Get Lost
  One of the refugees, Hasan, a Syrian convert to Christianity, told us in a phone call that Muslim UN camp officials “knew that we were Muslims and became Christians and they dealt with us with persecution and mockery. They didn’t let us into the office. They ignored our request.”

  “You have this absurd situation where the scheme is set up to help Syrian refugees and the people most in need, Christians who have been “genocided,” they can’t even get into the U.N. camps to get the food. If you enter and say I am a Christian or convert, the Muslim U.N. guards will block you [from] getting in and laugh at you and mock you and even threaten you.

  Christian Refugee Viewed as the Enemy by Muslim UN Officials

  Nl:
  LONDEN – Christelijke Syrische vluchtelingen hebben CBN News verteld dat zij door moslimfunctionarissen van de VN in Jordanië geen hulp van het Vluchtelingenagentschap van de Verenigde Naties, de UNHCR, kunnen krijgen.

  VN-reactie op Syrische christenen? ROT OP!
  Een van de vluchtelingen, Hasan, een Syrische bekeerling tot het christendom, vertelde ons in een telefoontje dat moslimambtenaren van de VN-kamp “wisten dat we moslims waren en christenen werden en dat ze ons vervolgden en bespotten. Ze lieten ons niet binnen het kantoor. Ze negeerden ons verzoek.

  “Je hebt deze absurde situatie waarin het plan is opgezet om Syrische vluchtelingen en de mensen in nood te helpen, christenen die” genocided “zijn, ze kunnen zelfs niet in de VN-kampen komen om het voedsel te halen. Als je binnenkomt en zeg dat ik een christen ben of bekeerling, de moslim-VN-bewakers zullen u blokkeren om binnen te komen en u uit te lachen en u te bespotten en zelfs te bedreigen.

  Christelijke vluchteling gezien als de vijand door moslimfunctionarissen van de VN

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Lucky

   Die hele VN moet ontbonden worden. Waartoe is dit orgaan ooit opgericht? Ik dacht om de vrede en veiligheid in de wereld te helpen bewaren.
   Niet dus. Christenen kunnen dood vallen, dat zie je maar weer.
   En die zelfde VN moet onze ‘wereldregering’ gaan worden? Dan kun je net zo goed de duivel in huis halen!

   Geliked door 1 persoon

 13. M. zegt:

  Vervelend voor die satansknechten die de wereld willen opzetten tegen de vrienden van Jezus dat Trump Jezus nog even benoemd.
  Omhoog met dat kruis.
  Het symbool voor de echte vrede, die gelovigen en ongelovigen vrede heeft gebracht waar men tot voor kort in vrede mee kon leven met allerlei kleuren voordat men de nepvrede importeerde die vijanden zijn van Jezus en zijn vrienden en waarmee de vrede ook is verdwenen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s