Nieuw onderzoek: Jaarlijks emigreren 180.000 hoogopgeleide Duitsers

Screenshot_33

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Een nieuw onderzoek naar emigratie en immigratie choqueert met verontrustende cijfers: jaarlijks emigreren 180.000 hoogopgeleide academici uit Duitsland. Terwijl er vele honderdduizenden migranten uit het Midden-Oosten en Afrika immigreren, die vooral zorgen voor hogere werkloosheidscijfers. Een vicieuze cirkel, die wellicht niet meer te stoppen is.

philosophia perennis

Vooral omdat ze in Zwitserland en Oostenrijk duidelijk meer verdienen en betere carrièrekansen hebben, emigreren er jaarlijks ongeveer 180.000 hoogopgeleide Duitsers uit hun thuisland. Dat zijn de resultaten van het onderzoek “German Emigration and Remigration Panel”, dat gisteren in Berlijn werd gepubliceerd.

“Emigratie is een domein van hoogopgeleiden”

Bijna 80% van de emigranten zijn academici: “Emigratie is een domein van hoogopgeleiden”, aldus Andreas Ette van het Rijksinstituut voor bevolkingsonderzoek tijdens de presentatie van de eerste resultaten.

Bovenaan de lijst staan doellanden, die op zich een restrictieve immigratiepolitiek bedrijven: Zwitserland (200.000 Duitsers), de VS van Trump, Oostenrijk, maar ook Polen.

Wat gezien de vergrijzing van de Duitse bevolking vooral pijnlijk is: het zijn vooral jonge hoogopgeleide mensen die weg willen uit het steeds verder links-groen afglijdende Duitsland. De gemiddelde leeftijd bij de emigranten bedraagt tussen de 36 en 37 jaar.

Hoogopgeleiden emigreren, daarvoor in de plaats immigreren veel meer migranten uit Afrika en het Midden-Oosten

Voor het onderzoek werden 10.000 emigranten in de leeftijd tussen 20 en 70 jaar geënquêteerd, die in Duitsland geboren werden en tussen juli 2017 en juni 2018 naar het buitenland zijn vertrokken.

Ondanks deze exodus van hoogopgeleiden bereikte het bevolkingsaantal in Duitsland met meer dan 83 miljoen mensen een nieuw record. Dat ligt vooral aan de als gevolg van de vluchtelingencrisis plaatsgevonden immigratie uit het Midden-Oosten en Afrika. Geheel tegen de beloftes van de Duitse regering en de media in (geschoolde arbeidskrachten!) kunnen hier vooral slecht gekwalificeerde nieuwkomers geregistreerd worden.

Bijna één op de twee werklozen heeft een migratieachtergrond

Zo moest de “Welt” in het voorjaar van 2019 vermelden: “Het aantal personen met een migratieachtergrond van de ongeveer 2,3 miljoen werklozen in Duitsland heeft een record bereikt. Het desbetreffende aantal bedraagt inmiddels 46%, zoals blijkt uit een evaluatie van de Bundesagentur für Arbeit van 5 februari 2019.”

De aanstaande recessie en economische crisis is dus niet zomaar uit de lucht gevallen, ze is grotendeels ook zelf veroorzaakt. En een van de pijnlijke consequenties uit het links-groen afglijdende systeem Merkel.

Of dit op volle toeren draaiende proces überhaupt nog is te stoppen, is omstreden onder vakmensen. Steeds meer ontwikkelt het zich tot een vicieuze cirkel: hoe verder de “bevolkingsomwisseling” vorderingen maakt, hoe vaker zullen nog meer hoogopgeleiden uit Duitsland emigreren.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Duitsland, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Marxisme, Merkel, Multiculti, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

31 reacties op Nieuw onderzoek: Jaarlijks emigreren 180.000 hoogopgeleide Duitsers

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Merkel wist dit effect tal oen ze er aan begon. Zij is doelbewust bezig duitsland te vernietigen. Aangezien nederland in de praktijk geen soeverein land meer is maar een bijwagen van duitsland en gebukt gaat onder de terreur van brussel, gaat het in nederland gelijk als in duitsland. Ook hier is de politiek de grote schuldige.

  Geliked door 2 people

 2. koddebeier zegt:

  Let op, dit gaat ook in Nederland gebeuren !

  Geliked door 1 persoon

 3. bezorgde burger zegt:

  Ik kan u overigens verzekeren, dit zijn geen mensen met een universitaire nep-opleiding ‘social media’, ‘vrijetijds besteding’ of andere onzin.

  Dit zijn mensen die een echt vak hebben geleerd, daarvoor hard hebben moeten werken en zich niet hebben laten beinvloeden door de linkse propaganda.

  Dit zijn de enige mensen die West Europa nog uit het slop kunnen halen maar zij zien in dat de kans op verbetering 0 is en dat het daarom beter is om de familie achter te laten en elders een nieuwe toekomst op te bouwen.

  Misschien interresant voor drs Schilder: de mensen in de VS, Oostenrijk en Polen die niet in de massa hysterie van links zijn meegegaan zijn overwegend christelijk conservatief.

  Geliked door 4 people

 4. Harry Willemse zegt:

  Hoogopgeleiden emigreren, daarvoor in de plaats immigreren veel meer migranten uit Afrika en het Midden-Oosten. Wat een aanwinst. De teloorgang van een maatschappij.

  Geliked door 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   Voor de gemiddelde neger is het vmbo nog te hoog gegrepen. Dat is jammer en niet iets om te juichen. Ik had liever gehad dat de negers een gemiddeld IQ hadden van 120. Helaas zitten ze in de werkelijke wereld op ongeveer de helft en hebben zich aangesloten bij KOZP. Je moet toch wat als je niet kunt accepteren dat je de blanke samenleving nauwelijks of niet kunt bijbenen. Een blanke met een IQ van 60 woont meestal in een instelling of krijgt in het beste geval zorg op afstand.

   Geliked door 1 persoon

 5. Van den Hoogenband zegt:

  Óók wíj zíj reeds áán hét verhuizen. Naar Hongarije om dezelfde reden wég van dle slachters er Gaat in nederland geen dag voorbij zonder verkrachtingen en steekpartijen. En daarna foei gesprek. Daaaaag .achterlijk land nederland.

  Geliked door 5 people

 6. Stef zegt:

  Duitsland verwelkt en polen bloeit.

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Vandaag in de krant. Steeds meer Duitse bedrijven in faillisement gedreven. het zijn bedrijven met een gemiddelde jaaromzet van 50 miljoen. Vooral de toeleveringsbedrijven in de auto industrie gaan over de kop. Afgelopen kwartaal een stijging van faillisementen met 48%. Trend zet door.

   Like

 7. Rensk. zegt:

  Hoe zit het hier in Nederland eigenlijk? Gaaf land he? 1 kwart die laaggeletterd is. Op naar de 100 procent he Rutte? Gaaf he? Je bent om te kotsen. Een heel stel nuttige idioten, die ons een dictatuur van een Islam/nazistysteem gedwongen opleggen. Zei het een paar jaar geleden al. Die vent is zo gek als een deur met zn zogenaamde vriendelijkheid. Hij is de personificatie van de achterlijkheid zelve. De Overheid is door en door verrot. Ben niet de enige die zich grote zorgen maakt in mijn omgeving. Komer er steeds meer.

  Geliked door 2 people

 8. Nico v Oss zegt:

  Dat linkse zooitje D66,GL en PvdA gaan dit ook veroorzaken hier. Als dit al niet aan de gang is. Nog meer gelukzoekers hier .
  Ik ga ook vertrekken uit dit gestoorde land !
  Ga naar Oostenrijk , daar doen ze minder gek , dan hier met belasting verhogingen voor energie en auto enz.
  Heb al een huis op het oog. Nu nog eigen huis. Zal blij als ik weg ben

  Geliked door 5 people

 9. delamontagne zegt:

  Net als in NL ( Cohen:”tenslotte zijn we allemaal Maar..amateurs !”.), heeft ook Mevrouw Merkel zich enigszins vergist.

  Geliked door 1 persoon

 10. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Wat betreft de werkelozen, dat is tegelijk triest én voorspelbaar.
  Ik waag het echter te betwijfelen of dat iets te maken heeft met een aankomende recessie of economische crisis.
  Het is een economische wetmatigheid dat na een periode van hoogconjunctuur een recessie volgt. Een recessie op haar beurt hoeft niet altijd een crisis te betekenen, men spreekt daar al van als na jaren van economische groei deze even afvlakt of tot stilstand komt.
  Wat betreft de hoogopgeleide emigranten vraag ik me af of die mensen tijdelijk als expat werken omdat dat lucratief is of dat ze echt van plan zijn om nooit meer terug te keren.
  Behouden ze bijvoorbeeld hun Duitse nationaliteit of laten ze zich naturaliseren in het land van aankomst ?

  Like

 11. Joannes den Hollander zegt:

  Dat uit pure wanhoop emigreren van hoogopgeleide jongeren geldt overigens voor geheel West Europa. In Nederland zijn de cijfers circa 140.000 per jaar en dat al 10 jaar lang. Dat dit er steeds meer worden moge duidelijk zijn. Het verval is dan ook al duidelijk te zien.

  Like

 12. rottenpikwick zegt:

  Wat zeker in de koppen van dat Misdadige Crapuul in Berlijn, Brussel, Den Haag zit;
  De Oorspronkelijke Bevolking kunnen we wel aanpakken met Belastingverhoging en andere Jatterij. Die houden zich toch al 45 jaar koest met brood en spelletjes. De “Nieuwkomers” maar een beetje (veel) ontzien! Even geen zin in rellen en plunderingen! Nog wat; al meerdere keren op sm gelezen over wél frauderende ouders die de boel oplichten met fakekindjes. Maar dit mag het Klootjesvolk niet weten! 500 M I L J A R D is ONS al afgejat om de boel niet te laten escaleren. Een flinke crisis, het Uitkeringsinfuus valt droog en zie daar; Het Verrijkte Nederland!

  Like

 13. Jules Vismale zegt:

  Landen waar men de hoogopgeleiden en intellectuelen verjaagt zal NOOIT meer naar behoren kunnen functioneren!

  Like

 14. voorziener zegt:

  Dit is op voorzieners herblogden reageerde:
  Dat is volkomen logisch want Duitsland gaat helemaal naar de kloten dankzij dat maffe wijf Merkel toch?

  Like

 15. Jan zegt:

  Duitsland wordt een kansenzone, om met de geschifte Ella Vogelaar (de duivel hebbe haar ziel) te spreken

  Like

 16. M. zegt:

  In een land waar de veiligheid van de burger opzettelijk in gevaar gebracht word en de vreemdeling nog net geen vrijbrief krijgt om zich naar hartenlust te misdragen wil je geen bezittingen of geld hebben, dus die mensen zullen allemaal vertrekken uit ons land.

  Like

 17. Pietersen zegt:

  Ulbricht van de DDR bouwde gewoon een muur om ze binnen te houden. Nu zou Merkel dat heimelijk ook wel willen.

  Like

 18. P. Puk zegt:

  Alles ist vorbei, das ganze Land an die Scheiserei!

  Like

 19. Jules Vismale zegt:

  Duitsers emigreren bovendien al eeuwenlang richting Oost-, Amerika, Afrika enz. waar ze oftewel meehielpen om daar de economie op te bouwen of anders grondig te slopen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s