Raad van State vindt het begrijpelijk dat het EU-lidmaatschap wordt opgenomen in de Grondwet

Screenshot_43

DEN HAAG – De Raad van State vindt het begrijpelijk dat het lidmaatschap van de EU wordt opgenomen in de Grondwet. Dat staat in een advies naar aanleiding van het initiatiefwetsvoorstel van de Tweede Kamerleden Kees Verhoeven en Rob Jetten (D66) om het EU lidmaatschap te verankeren in de Grondwet. Wel vindt de Raad een bepaling dat het lidmaatschap van de EU pas kan worden opgezegd als dit uit de Grondwet is verwijderd overbodig. Ook een bepaling die regelt hoe het parlement wordt betrokken bij de Europese besluitvorming acht de raad niet noodzakelijk.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, collaboratie, cultuurrelativisme, D66, democratie, dictatuur, Elite, establishment, EUSSR, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, propaganda, Rotzakken, soevereiniteit, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

23 reacties op Raad van State vindt het begrijpelijk dat het EU-lidmaatschap wordt opgenomen in de Grondwet

 1. Harm Schouten zegt:

  Landverraad in optima forma, het lijkt wel of Anton Mussert weer tot leven gewekt is.

  Geliked door 6 people

 2. En wat schrijft men hier dan.

  De Europese Unie heeft volgens de Raad een onmiskenbare invloed op de economie, de nationale instituties en de burger en behoort daarmee tot een hoofdelement van het Nederlandse staatsbestel. Daarnaast is er altijd een brede steun voor de idealen van de EU wat op een brede en duurzame overeenstemming wijst. Verder betekent het lidmaatschap een verankering van de waarden van menselijke waardigheid, vrijheid, democratie, gelijkheid, de rechtsstaat en eerbiediging van de mensenrechten en past daarom bij het normatieve karakter van de Grondwet.

  Dat klopt inderdaad, want de EU helpt onze Economie totaal naar de kloten.
  Daarbij ondermijnd de EU de vrijheid van de burgers en is de hele EU een verdomde corrupte zooi die het geld van ons wegzuigt alsof het een poenstofzuiger is.
  En de raad van state vind het wel oke zo.

  Geliked door 9 people

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Voorbeeldje smerige politiek.
  Een Grondwetswijziging is niet zomaar eventjes geregeld maar heeft op dit moment en bij de huidige zetelverdeling nog kans van slagen, de macht van EU kritische partijen lijkt toe te nemen en op deze manier wordt er een forse drempel gecreëerd om uittreding te voorkomen.

  Geliked door 7 people

  • Nou nee Tijl.
   Dat is de hoogste vorm van corruptie.
   Welk spel word hier namelijk gespeeld.
   Op dit moment maakt Groen Links de dienst uit in de regering via Rutte, daar hoeven we het hopelijk niet meer over te hebben.
   Dus wil Groen Links dit er nog doorgedrukt krijgen voordat ze afgeserveerd worden in de hoop dat we nog veel moeilijker uit de EU kunnen stappen.
   Het moment is daar voor GL want de publieke opinie hebben ze op dit moment mee en als tegen de tijd de mensen wakker worden zal het veel moeilijker zijn om uit die verrekte EU te stappen als ze nu hun zin krijgen.
   Daarom noem Ik dat ook corruptie omdat op de middellange termijn de mensen wel door krijgen wat er werkelijk speelt, maar dan heeft GL zijn punt vastgezet in de grondwet.

   Geliked door 4 people

 4. T.troubadour zegt:

  Wie is er voorzitter en wie vice voorzitter.Juist Beldenberg aanhanger en Soros fan.

  Geliked door 7 people

 5. Jan Houtman zegt:

  Nooit Never Niemals, dan zijn we helemaal verraden, verkwanseld en verkocht. IK als Nederlands Staatsburger ben dan wel een Europeaan en tegen wil en dank zit ik als Nederlander ook in die vermaledijde EU Maar we kunnen er nog uit Maak het aub niet bijna onmogelijk om er ooit uit te kunnen. En die argumenten van de Raad van State kloppen niet Er zijn gelukkig nog heel veel en steeds meer Nederlanders die de EU niet ( meer) zien zitten

  Geliked door 1 persoon

 6. Mary zegt:

  “De EU heeft een onmiskenbare invloed op de economie, de instituties en de burger”, inderdaad een zeer slechte invloed……,”daarnaast is er altijd een brede steun voor de idealen van de EU”, naar mijn weten hebben Nederlanders keer op keer duidelijk aangegeven niet bij de EU club te willen horen en al helemaal geen wijziging van de grondwet willen, ” verder betekend het lidmaatschap een verankering van de waarden van menselijke waardigheid, vrijheid, democratie, gelijkheid, de rechtsstaat, en eerbiediging van de mensenrechten”, en precies dat alles is teniet gedaan door dat EU lidmaatschap!!!!

  Geliked door 1 persoon

 7. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  NEE, NEE,NEE en nog eens NEE !!!
  Lidmaatschap van de EU maag absoluut niet in de grondwet verankerd worden !!! Dat willen wij niet !!! Dat mag nooit gebeuren !!! Wat een duivels voorstel !!! Die lui van D66 zijn helemaal gek !!! Wat een landverraders !!! Zijn die idioten helemaal van de pot gerukt ??? Ze willen kapotmaken, wat ons dierbaar is. D66 is de partij van kapot en de dood, de partij van de necromanie !!! Hoogtijd voor het ruttige Knudde-3 om te vallen !!! Weg ermee !!!

  Geliked door 8 people

  • Tistochwat zegt:

   Oeps 10 december 2019 om 17:56

   Maak je maar geen illusies, Oeps.
   RoboJet drijft zijn zin door.

   Ik weet niet eens meer hoe het voelt om GOED nieuws te horen; het is alleen nog maar kommer en kwel.

   Geliked door 5 people

 8. Hovawart zegt:

  Het wettelijk vastleggen van een niet-opzegbaar lidmaatschap, waar meer dan de helft van de bevolking niet achter staat, een vijandig lidmaatschap dat onze grondwet wil afbreken…..stelletje halvegaren….het word hoog tijd voor een Nexit, NU!
  (Excusez le mot).

  Geliked door 4 people

 9. HenK zegt:

  Helaas maar zo zie ik het is de enige oplossing om aan dood en verderf armoede en burgeroorlog te ontkomen te emigreren uit NL. Hier gaat het alleen maar rotter worden

  Geliked door 4 people

  • Oeps zegt:

   @ HenK (10 december 2019 om 18:23)

   Dames en Heren.

   Emigreren, ja, maar waar naar toe ???
   Dan word je ginderwijd, waarvoor je hier wegvlucht namelijk een allochtoon. En die worden ginderwijd niet met open armen welkom geheten, maar als tweederangs behandeld. De wereld is te klein !!! De wereld is verrot !!! Met dank aan de elite en hun satananische gedoe !!!

   Like

 10. Dr. Heinz zegt:

  Dat raad van state is een DDR66 bolwerk, en die zijn PRO EUSSR!!!

  Geliked door 3 people

 11. Henk.V zegt:

  Houd even in gedachten dat ook de Oranjes prominente, actieve leden van deze Raad zijn..
  Totaal de EU gedachte toegedaan. Wat hebben zijn nog op de vaderlandse troon te zoeken?
  Beschouw mij maar als een overtuigde republikein.

  Geliked door 5 people

 12. paul zegt:

  Ze zien de bui al hangen daar bij D66(6). Het is om van te kotsen. Die D van democraten verdienen zie overigens al jaren niet meer

  Geliked door 3 people

 13. Marc zegt:

  Het is helemaal niet aan de RvS om daar iets over te zeggen.

  Ze had zich niet bevoegd moeten verklaren een oordeel over deze vraag te vellen!

  Geliked door 3 people

  • Nemesis zegt:

   helemaal juist !!!!

   Het is simpelweg na te lezen hoe een grondwet wijziging tot stand kan komen. Dat is niet zo eenvoudig en kost normaal als alles al volgens plan kan verlopen, heel veel tijd.

   Like

 14. BigLJohn zegt:

  …De Raad van State vindt het begrijpelijk dat het lidmaatschap van de EU wordt opgenomen in de Grondwet…En daarbij blijft het niet. De volgende stap (is al in voorbereiding bij de E.U) is dat de grondwet van de lidstaten ondergeschikt zal zijn aan de wetgeving vanuit Brussel. Brussel zal de absolute macht bezitten over ons weerloze burgers en geen PVV of FVD zouden (hoe groot ze ook mogen worden) daar iets aan kunnen veranderen. In de 1,5 jaar dat we het nog moeten doen met dit kabinet van landverraders, is dit kabinet in staat om tijdens die 1,5 jaar ons de genadeklap toe te brengen.

  Geliked door 3 people

 15. vangie1206j zegt:

  Kees Verhoeven en Rob Jetten zouden zelfs hun vader en moeder nog verkwanselen.

  Like

 16. koddebeier zegt:

  Raad van Staten ???? Raad ?? Een clubje van seniele ouwe zakken waarvan de hersens verweekt zijn.

  Like

 17. Pietersen zegt:

  Mensen, als dit erdoor gedrukt wordt, wordt de EU net zo onaantastbaar als de moslims hier dankzij de motie Halsema van destijds. https://gerard1945.wordpress.com/2017/09/03/motie-halsema-inzake-islamisering/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s