5500 asielzoekers met een verblijfsvergunning wachten in AZC op een woning

Screenshot_54

In de Nederlandse asielzoekerscentra zitten momenteel 5500 statushouders, mensen met een verblijfsvergunning, te wachten op een woning. Dat aantal is fors hoger dan in het begin van dit jaar. Toen stond de teller nog op 4600.

De jongste cijfers van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) maken ook duidelijk dat op dit moment in alle AZC’s 27.251 mensen verblijven. Wat dus betekent dat 1 op de 5 bewoners van de opvanglocaties een statushouder is.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Dagblad van het Noorden

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Bananenmonarchie Nederland, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Multiculti, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op 5500 asielzoekers met een verblijfsvergunning wachten in AZC op een woning

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Die 5500 nog eens goed bekijken of er toch niet zo ongeveer 5499 onterecht asiel hebben gekregen en teruggestuurd kunnen worden. Zou aardig opluchten.

  Geliked door 1 persoon

 2. BigLJohn zegt:

  Het Dagblad van het Noorden schreef onder andere dit; Die statushouders hebben recht op een woning. Maar dat recht is ons ontnomen. U staat voor minstens 15 jaar op de wachtlijst als, ja als er dan niet weer – asielzoekers – zijn die recht hebben op een woning en u weer 15 jaar zou moeten wachten. Want die – asielzoekers – blijven (tot onze grote woede) immer komen.. Er word altijd
  maar gesproken over het – recht -. Maar het recht bestaat allang niet meer, niet bij de justitie en al helemaal niet in het kabinet. Ons enige recht is het betalen van grote sommen directe en indirecte belastinggelden ten behoeve van die – asielzoekers – en de E.U, en het verbod om tegen het hierboven beschrevene in opstand te komen door het risico een aanvaring met politie en justitie te verkrijgen. Geen wonder dat steeds meer autochtone Nederlanders gaan emigreren.

  Like

 3. vangie1206j zegt:

  55000 Nederlanders wachten al circa 10 jaar op een woning.
  Die 5500 patjakkers hebben helemaal geen recht op een woning alleen een enkeltje retour afzender.

  Geliked door 1 persoon

 4. guusvelraeds zegt:

  De verrijkers krijgen niet alleen een woning waar veel autochtonen van zullen dromen nee dat is slechts de amuse om in D66 beeldspraak te blijven.

  Even kijken wat nog allemaal op het 7 gangen menu staat.

  1) Om te beginnen een dubbel paspoort.
  2) Complete woning inrichting geen kringloop spullen, dus vloerbedekking, gordijnen, keukeninrichting inclusief kookapparattuur, beddegoed en natuurlijk de gratis miele niet vergeten.

  Dan heeft de overheid nog het volgende in de aanbieding, niet dringen s.v.p..

  3) Gratis uitkering met elk jaar vakantiegeld (voor vakantie in moederland)
  4) Huur subsidie
  5) Zorgtoeslag aan eigen risico doen we hier niet.
  6) Gratis tandzorg.
  7) Toeslag kootersopvang want dat gaat rijkelijk komen.

  Recht op gezinsherreniging want oma wil ook graag overkomen en natuurlijk alle achtergebleven broers, zussen, neven en nichten.

  Gratis rechtsbijstand.

  Niet vergeten de rechtbank bonus als het een keer niet lekker loopt en opsporing verzocht is weer racistisch aan de gang.

  Like

 5. Dr. Heinz zegt:

  Volgens de deskundigen zijn van die vluchtelingen, ruim 97% economische profiteurs!
  Frans Timmermans had het over 79% economische profiteurs, waarom dan toch toelaten?
  Onze welvaart gaat kapot!!

  Like

 6. Steven zegt:

  Dat is toch geen probleem?
  Ze staan immers al 5500 keer bovenaan de wachtlijst of hebben een ‘urgentieverklaring’ gekregen van het linkse volk. De witjes moeten maar kijken (en ieder jaar gewoon lidmaatschapsgeld betalen) waar ze gaan slapen. Daar heeft men niet zo’n haast mee. De gewilde mensen voor de nieuwe samenleving gaan EERST! Maar ja.. zo gaat dat tegenwoordig met werk ook… allochtonen eerst!(bij de overheid en gemeentes kom je als blanke al ̶b̶i̶j̶n̶a̶ niet meer in aanmerking voor een baan)

  Like

 7. Rensk. zegt:

  Van de week bij radar over het huizentekort en de autochtone kinderen zich geen huizen meer kunnen veroorloven plus dat ze net niet in aanmerking komen voor sociale huurwoning, omdat ze dan net iets te veel verdienen. En dan komen er tig statushouders, die nog nooit 1 cent hebben bijgedragen en krijgen hoppa zomaar een woning plus uitkering. Dat doet heel heel erg zeer. Het viel me op dat Herzberger (Herzberger, dacht dat ze zo heet) met geen woord repte over de statushouders, die maar binnen blijven komen en ook een woningen eisen. 1miljoen woningen te kort en toch de grenzen wijd open laten. Kwaardaardig.

  Like

 8. Cleo zegt:

  Wat een volksverraderskabinet zit er nu in Den Haag; ladingen nep-vluchtelingen binnenlaten en tegelijkertijd de werkende Nederlanders financieel uitwringen en geen woningen aanbieden!
  Eruit met dat rattenzooitje van Rutte, Jetten, Segers!

  Like

 9. bozeoudeman zegt:

  Daaaaaaag, oorspronkelijke veelal jonge Nederlanders blijf maar lekker wachten tot je een ons weegt, er moeten eerst wat zielenpieten voorgaan, daarna zijn jullie wellicht ooit eens aan de beurt. Moeten jullie maar niet massaal op die fascistische linkse oplichters stemmen. Wel ondertussen allemaal netjes blijven werken, want de uitkeringen van al die door de Johnnie de Mol en andere BN types binnengehaalde zielenpieten moeten wel worden betaald, met jullie belastinggeld. Doei en bedankt losers!

  Like

 10. Marc zegt:

  Ze zullen nog even moeten wachten, want mijn kinderen hebben voorrang!

  Like

 11. Djanggo Braamhaar zegt:

  Asielzoekers gaan voor ! Richtlijnen van Rutte-Klaver-Jetten-EU.
  Had men maar niet moeten stemmen op VVD-D66-Groen Links -CDA.
  Het enigste wat men kan doen is:
  Woensdag 18 december gehele land plat leggen = landelijke actiedag met boeren & bouwvakkers=
  STEM PVV GEERT WILDERS

  Geliked door 1 persoon

 12. Johan zegt:

  Laat dei 5500 asielzoekers maar lekker 10 jaar wachten op een woning.
  Dat moeten wij, normale Nederlanders , immers ook.
  En als ze het niet bevaslt, flikkeren ze maar op.

  Like

 13. Gerrit zegt:

  De profiteurs voorrang geven op de woningmarkt is totaal fout. Maar men heeft het te aantrekkelijk gemaakt om naar hier te komen.Alles staat al klaar zonder dat ze er zelf ook maar iets voor hoeven doen. Vluchtelingenwerk en hun Advocaat regelen het allemaal.En reken maar dat ze naar huis bellen en hun familie vertellen: Je moet ook hier naar toe komen. Het is hier fantastisch…….
  Zodra ze de huurwoning hebben gaan ze op vakantie naar het herkomstland. Dat zogenaamd levensbedreigend voor hun was. We worden enorm in de maling genomen.

  Like

 14. voorziener zegt:

  Dit is op voorzieners herblogden reageerde:
  Dus worden de wachtlijsten voor sociale woning langer en langer toch?

  Like

 15. Wachteres zegt:

  https://www.ad.nl/wonen/100-000-sociale-huurwoningen-minder-in-vijf-jaar-de-trend-is-zorgwekkend~aaeef26d/

  100.000 sociale huurwoningen minder in vijf jaar: ‘De trend is zorgwekkend’

  In rap tempo neemt het aantal sociale huurwoningen af. Sinds 2013 telt Nederland bijna 100.000 huizen in de gereguleerde sector minder. De wachtlijsten nemen daardoor toe en meer mensen vallen buiten de boot. ,,Dit is de uitkomst van decennia aan politiek beleid.’’

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s