Europese Rekenkamer: € 1,4 miljard (!) steun voor Marokko heeft weinig zoden aan de dijk gezet

Screenshot_59

Europese Commissie bleef ondanks ruzie jaarlijks € 132 miljoen overmaken

De financiële steun van de Europese Unie aan Marokko heeft weinig zoden aan de dijk gezet. De Europese Rekenkamer concludeert dat in een rapport. De begrotingssteun, de afgelopen jaren gemiddeld € 132 miljoen per jaar, was weinig effectief, oordeelt de controle-instantie. Voor de periode 2014-2020 is een bedrag van € 1,4 miljard gereserveerd, maar er is voor slechts € 562 miljoen aan contracten afgesloten.

Post online

De bedoeling was dat er hervormingen in onder meer de gezondheidszorg, sociale bescherming, rechtsstaat en de marktsector mee zouden worden gestimuleerd, maar dat is volgens de rekenmeesters maar beperkt gelukt. De Europese Commissie heeft het geld zonder duidelijke doelen over te veel sectoren verdeeld, waardoor er geen goed overzicht was. Ook de controle schoot tekort, is het oordeel.

Om de impact van de steun te verbeteren, moet die op minder beleidsterreinen worden gericht, aldus Rekenkamer-lid Hannu Takkula. Daarnaast moet er volgens hem meer aandacht komen voor gesprekken op politiek niveau.

Marokko is een zogenoemde bevoorrechte partners van de EU, wat politieke en economische voordelen biedt. Het land schortte de politieke dialoog tussen december 2015 en januari 2019 op vanwege meningsverschillen over de Westelijke Sahara. “De Europese Commissie liet betalingen doorlopen, maar heeft deze periode van stilstand niet benut om een duidelijke strategie voor de betrekkingen met Marokko te ontwikkelen”, oordeelt de rekenkamer.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Marokko, Naïviteit, onwetendheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Europese Rekenkamer: € 1,4 miljard (!) steun voor Marokko heeft weinig zoden aan de dijk gezet

 1. Pistolen-Paultje zegt:

  Het feit dat Nederland uberhaupt nog 1 cent geeft aan landen die ons niet respecteren, is te gek voor woorden. Werd staatssecretaris Ankie Broekers-Knol vorige week niet compleet genegeerd door de Marokkaanse overheid? We zouden gelijk alle subsidies moeten stopzetten.

  Wie betaalt, bepaalt!

  Geliked door 3 people

 2. Aegolius cs zegt:

  Wie had anders verwacht?

  Geliked door 2 people

 3. Rensk. zegt:

  Zal in de zakken van de elite aldaar terecht zijn gekomen . Zoals de gewoonte is in afrikaanse en islamitische landen. Ze lachen de Europeanen vierkant uit.

  Geliked door 3 people

 4. paulzwueste zegt:

  Primitieve mocro-schurken tegenover verwekelijkte idioten die menen alles met geld te kunnen kopen.

  Geliked door 3 people

 5. Jan zegt:

  Dit laat wel weer pijnlijk duidelijk zien hoe vooringenomen de Europese Unie is. Als er in Judea of Samaria een arabier pijn in z’n grote teen heeft doordat een joodse inwoner erop heeft gestaan, dan staat de hele E.U. op z’n achterste benen.

  Like

 6. BigLJohn zegt:

  Sinterklaas bestaat, zei Hans Wiegel vele jaren geleden aan de gesprekstafel tegen Joop den Uyl. En hij zit DAAR zei Hans Wiegel, en hij wees Joop den Uyl aan. Kan Hans Wiegel dat kunstje wat hij vele jaren geleden flikte niet eens herhalen ? Maar dan moet hij nu de Europese Commissie aanwijzen.

  Like

 7. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De ruttige roverheid strooit ons belastinggeld in den vreemde rond. En is ook niet te beroerd om ons belastinggeld rijkelijk over de balk te smijten. Ondertussen graait de liegende roverheid schaterlachend alsmaar harder in onze portemonnaie. Maar daar heeft de demente Pinokkio geen actieve herinnering meer aan. Hij luistert niet naar de Nederlandse burgerij. Nee, hij heeft slechts oog voor de “hogere belangen”. Hij gehoorzaamt zonder blikken of blozen zijn duivelse opdrachtgevers en verkwanselt het niet meer zo gave Nederland.

  Geliked door 2 people

 8. Ton Ruygrok zegt:

  Toch wel bewondering voor zulk soort landen …, schaamteloos miljoenen incasseren…, en vervolgens als dank hun loosers bij ons deponeren.., en maken onze ..idiote lijders.. (terecht overigens) belachelijk…, per saldo wel diep droevig allemaal…,
  A Ruygrok, Monster.

  Like

 9. bobzelf zegt:

  gohhh van dat geld
  hadden we al die pleuris mocro’s incl Yassar cpn mocro homo
  van een parachute kunnen voorzien
  hadden we ook geen afspraken met de regering hoeven te maken
  wat dat paardenhoofstel geprobeerd heeft en niet doorging ????
  hadden we ze allemaal boven hun dorpen in het RIF GEBERGTE ER UIT GEPLEURD

  ik geef me op , bij deze !!!!
  bij onze regering voor oplossen VREEMDELINGEN PROBLEMEN
  EN UITGEKOTSTE MAROKKANEN

  ik denk dat we de oplossing hebben ,
  nemen we de burgemeester van rotterdam en arnhem ook mee

  zeggen dat het een verrasingsvlucht is, pleuren we die er achteraan

  DEUR OPEN EFFE HARD DUWEN , VERRASSINGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG

  mijn hemel bobyy you are A GENIUS

  BOBZELLUF

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s