Salvini wil geen Nutella meer eten: “Ik wil liever bedrijven helpen die Italiaanse producten gebruiken”

Screenshot_62

(Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken van de partij LEGA laat zien hoe het moet: hij boycot met onmiddellijke ingang de chocoladepasta Nutella – vanwege de Turkse noten. Tijdens een optreden in Ravenna verklaarde hij nu dat Nutella hem niet Italiaans genoeg zou zijn. “Ik heb namelijk ontdekt dat Nutella Turkse noten gebruikt”, zei Salvini letterlijk.

Duits - Zuerst

Hij zou liever “bedrijven willen helpen die Italiaanse producten gebruiken. Ik geef er de voorkeur aan Italiaans te eten en de Italiaanse boeren te helpen”, benadrukte de populaire chef van de LEGA, die sinds zijn partij niet meer in de regering zit nieuwe verkiezingen eist en verkiezingscampagne voert. In de peilingen is de LEGA inmiddels de grootste partij.

In de regio Emilia-Romagna, waartoe Ravenna behoort, vinden eind januari regionale verkiezingen plaats. Salvini zet in op een overwinning van zijn kandidaat in dit traditioneel linkse bolwerk.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Italië, LEGA, Matteo Salvini, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op Salvini wil geen Nutella meer eten: “Ik wil liever bedrijven helpen die Italiaanse producten gebruiken”

 1. delamontagne zegt:

  Ik boycot al héél lang alles, maar dan ook alles wat maar met islam in verband kan worden gebracht, of uit een van die achterlijke mislam-landen komt..

  Geliked door 1 persoon

 2. Elisabeth zegt:

  Dat is een heel goed idee, wij passen het zelf al toe. In onze buurt kopen wij al jaren bij de plaatselijke boeren. Supermarkten mijden wij en echt duur is het niet want er zijn geen tussenhandelaren. Het vlees en groenten zo vers en biologisch is zelfs goedkoper dan in supermarkten en het is traceerbaar wat ook belangrijk is. Zuivel producten idem.

  Geliked door 1 persoon

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  De totale productie aan hazelnoten in Italië is onvoldoende voor Nutella alleen al. Nutella moet dus wel inkopen uit andere landen. Als Nutella uitsluitend Italiaanse hazelnoten zou mogen gebruiken zijn ze volgend jaar failliet.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 4. willie zegt:

  Dit valt me lelijk tegen van Salvini : nu heeft hij zich onsterfelijk BELACHELIJK gemaakt met dit kinderachtig gedoe van hem.Wat kunnen die stomme noten eraan doen dat ze uit TR komen??
  GROW UP man !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s