Boris Johnson krijgt vrije hand

Screenshot_2

(Door: Joost van Mierlo)

Britse Conservatieven behalen klinkende zege

LONDEN – De Britten kunnen de Gouden Bergen gaan verwachten, die premier Boris Johnson hen de afgelopen weken heeft beloofd. Met de toch nog onverwacht duidelijke overwinning die de Britse Conservatieven halen, krijgt de Britse premier vrij spel bij de komende Brexit-onderhandelingen. Zijn positie binnen het Lagerhuis en zijn partij oogt onaantastbaar.

Conservatieve politici en media werden de afgelopen week ongerust. Met de voorspelde grote overwinning van nauwelijks twee weken geleden werd gevreesd dat kiezers achterover zouden gaan leunen. Hun stem voor de Conservatieven zou immers niet langer noodzakelijk zijn.

De peilingen van de afgelopen week die wezen op een minder duidelijke overwinning of zelfs op een aanhoudende Brexit-impasse zonder partij met een meerderheid, lijken echter wonderen te hebben gedaan. Kiezers hebben massaal gekozen voor de Brexit-helderheid die de Conservatieven hun boden. En ze hebben het getalm rond Brexit van Labour keihard afgestraft.

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

15 reacties op Boris Johnson krijgt vrije hand

 1. Klaas zegt:

  Like

 2. Wachteres zegt:

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-7786809/Exit-poll-shows-Boris-Johnson-track-WIN-crucial-election.html

  ‘We have created an earthquake’: Boris Johnson hails his massive Brexit mandate as election results put Tories on track for EIGHTY majority – while Jeremy Corbyn announces he is on way out after worst Labour result since 1935

  Video toespraak Johnson en video toespraak Corbyn.

  Like

 3. Monalisa zegt:

  zo nu gauw die Brexit uitvoeren, de Engelsen bevolking heeft gesproken.

  Like

 4. droevige mof zegt:

  De ochtend van de lange gezichten op de NOS en ARD. Zoals altijd zijn het slechte verliezers. In het NOS Journaal werd vanochtend een Engelse vrouw geïnterviewd die sprak over een “landslide”, een aardverschuiving. De vertaling in de ondertiteling was: “dat het niet zo veel was”. Het is zoals Jensen graag zegt. Ze zijn slissende schlemielen.

  Liked by 1 persoon

 5. Tistochwat zegt:

  Nou, laat dan maar eens zien!

  Liked by 1 persoon

 6. Wachteres zegt:

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-7786971/Jo-Swinson-falls-flat-Lib-Dems-lose-seats-gained-Parliament.html

  o Swinson LOSES her own seat and is forced to step down as Lib Dem leader after anti-Brexit campaign flops

  Like

 7. Taljaard zegt:

  De klimaatdoelstellingen van de EUSSR kunnen nu makkelijk worden gehaald.
  Een CO2 uitstoot van 68 miljoen mensen minder….. 🙂
  Lach eens, Frenske.

  Liked by 1 persoon

 8. Blaffertje zegt:

  Mooi dat hij gewonnen heeft, maar ik vrees dat hij straks zijn pootjes teveel naar de EU laat hangen en het een slappe Brexit word waar Europa weer het meeste voordeel uit haalt.

  Like

 9. Pietersen zegt:

  De verkiezingsuitslag is lachen geblazen. Zelfs Labour-stemmers hebben op Johnson gestemd. De NOS-Nieuwsuur propagandamachine probeerde ons bang te maken met het ‘potentieel’ van 3 miljoen jonge kiezers die wel eens tegen Johnson konden gaan stemmen.
  De Hollandse regentenkliek bleef stilletjes nog op een wonder hopen en probeerde ons mee te trekken in hun waan.
  Ook de polls tussen het debat Johnson-Corbyn waren maar nipt 52 tegen 48%. Nu is Corbyn en z’n zielige achterban van losers verpletterd, kan niet anders dan dat die polls vals zijn geweest, maar de NOS gebruikte ze maar wat graag.

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Chapeau Boris ! NU nog een Nexit !!

  Like

 11. Nemesis zegt:

  De door een groot deel van de Nederlanders gekozen leiders, die we geacht worden het land te besturen en te zorgen voor veiligheid en welzijn van de bevolking, die zich echter gedragen als smerige ratten, die zich niet bekommeren om onze veiligheid en welzijn, maar als loopse honden het grootkapitaal hechelen en ons daarom niet alleen uitpersen maar ook naar het leven staan, gezien de wetten die ze er door geperst hebben, ten faveure van hun Brusselse baasje, die nog tientallen malen erger zijn. Het allerergste is, dat deze rattenplaag daar in Brussel bestaat uit lauter en alleen ongekozenen die elkaar leuke baantjes toeschuiven en zich te pletter vreten en zuipen op onze kosten. ONGEKOZEN VUIGE PLOERTEN dames en heren. Laat dit nu eens goed tot u doordringen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s