Winnaar Boris Johnson: We vertrekken op 31 januari uit EU

Screenshot_85

Britse premier behaalt absolute meerderheid

De Britse premier Boris Johnson vindt dat zijn regering met een meerderheid van 78 zetels een krachtig mandaat heeft gekregen om de Brexit te realiseren, het land te verenigen en het vooruit te helpen. Dat zei hij nadat hij zijn zetel had behouden in zijn kiesdistrict Uxbridge.

“Het is gelukt, we hebben het gedaan. Geen mitsen, geen maren, Groot-Brittannië vertrekt op 31 januari uit de Europese Unie. De dreiging van een tweede Brexit-referendum is na deze uitslag verdwenen. De historische verkiezing geeft ons de kans de democratische wens van de Britse bevolking te respecteren. Om dit land te verbeteren en het potentieel van de volledige bevolking te ontketenen”, zei Johnson tegen zijn aanhangers na het bekend worden van de overwinning van de Conservatieven.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

15 reacties op Winnaar Boris Johnson: We vertrekken op 31 januari uit EU

 1. Wim zegt:

  Toch wel merkwaardig, al die polls die aangaven dat het een nek-aan-nek race zou worden…Hoezo manipulatie?

  Liked by 2 people

 2. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2019/12/13/no-more-miserable-threats-of-a-second-referendum-as-tories-secure-biggest-majority-since-thatcher/

  No More ‘Miserable Threats’ of a Second Referendum as Tories Secure Biggest Majority Since Thatcher
  Geen ‘Miserable Dreigingen’ meer van een tweede referendum omdat Tories de grootste meerderheid sinds Thatcher veiligstelt

  Prime Minister Boris Johnson has said that with his House of Commons majority, he will deliver Brexit by January 31st, 2020.

  With just two constituencies left to call, the Conservative Party will have between a 78- and 80-seat majority in the House of Commons, giving the party its biggest majority since Margaret Thatcher was reelected in 1987. Meanwhile, Labour has had its worst election result since 1935.

  Nl:
  Premier Boris Johnson heeft gezegd dat hij met zijn meerderheid van het Lagerhuis tegen 31 januari 2020 Brexit zal leveren.

  Met nog twee kiesdistricten te gaan, heeft de conservatieve partij een meerderheid van 78- en 80-zetels in het Lagerhuis, waardoor de partij de grootste meerderheid heeft sinds Margaret Thatcher in 1987 werd herkozen. Ondertussen heeft Labour zijn slechtste verkiezingen gehad resultaat sinds 1935.

  Liked by 1 persoon

 3. delamontagne zegt:

  Volgens sommigen…………

  Liked by 1 persoon

 4. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2019/12/12/farage-the-brexit-war-is-over/

  Farage: The Brexit War Is Over
  Farage: De Brexit Oorlog Is Voorbij

  Brexit Party leader Nigel Farage has said that the Brexit war is over and the UK is “much closer” to leaving the EU after the Conservatives won the General Election.

  Speaking in the early hours of Friday morning to Sky News Australia as exit polls predicted a massive majority for the Conservative Party, Mr Farage said: “It’s done. The war is over. It’s finished. We’re leaving.”

  Nl:
  Brexit-partijleider Nigel Farage heeft gezegd dat de Brexit-oorlog voorbij is en dat het VK “veel dichterbij” is om de EU te verlaten nadat de conservatieven de algemene verkiezingen hebben gewonnen.

  De heer Farage zei in de vroege uren van vrijdagochtend tot Sky News Australië toen exitpeilingen een enorme meerderheid voor de Conservatieve Partij voorspelden: “Het is klaar. De oorlog is voorbij. Het is klaar. We vertrekken.”

  Liked by 1 persoon

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het zou ook “grappig” kunnen zijn om de berichtgeving in de media te zien, lange tijd heeft men het voor doen komen alsof “de Engelsen” eigenlijk spijt hadden van hun Brexit.
  Op de digitale AD heeft wekenlang een artikel met foto en filmpje gestaan van een vrouw voor wie de hele Brexit maar een teken was van racisme !
  Ook voorafgaand aan de verkiezingen was men er kennelijk van overtuigd dat de Britten wel eieren voor hun geld zouden kiezen en ‘dus’ voor een Remain.
  De berichtgeving op de verpletterende overwinning van de Brexiteers blijft dan ook behoorlijk achter, het is om het zo maar eens te zeggen geen voorpaginanieuws terwijl het dat wel degelijk is.
  De druiven zijn kennelijk zuur…..!

  Liked by 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Opvallend is ook dat de schuld wordt neergelegd bij Corbyn en niet bij het in heel Europa verliezende socialistische gedachtegoed.
   Het is natuurlijk ook niet gemakkelijk om toe te geven dat de ideologie die je hele leven hebt aangehangen sterk op zijn retour is.
   Ja zullen sommigen zeggen, maar GroenLinks dan ?
   GroenLinks is niet socialistisch maar communistisch.
   En D66 ?
   Die zijn helemaal niks, de ene keer Links de andere keer rechts, er is geen peil op te trekken, Partij van de Grote Leegte zou de beste benaming zijn, gebakken lucht dus.

   Like

 6. Tistochwat zegt:

  BOFKONTEN!

  Die overgangsperiode duurt tot eind 2020 en kan in principe worden verlengd. Johnson heeft echter beloofd dat niet te zullen doen.

  We zullen zien.

  Liked by 1 persoon

 7. Jean zegt:

  Hopelijk vertrekken Nederland en België/Vlaanderen ook héél snel uit die roversclub EU genaamd.
  Leve het Europa van Onafhankelijke Republieken, regelrecht naar de hel met die EU roversbende.

  Liked by 2 people

 8. droevige mof zegt:

  DER SPIEGEL, de spreekbuis van het Merkelianisme in een commentaar op de verkiezingsoverwinning van Boris Johnson. Een voorbeeld van buitensporige arrogantie, haat en het onvermogen om democratische resultaten te respecteren. De Duitse mainstreampers is vandaag compleet doorgedraaid.
  https://www.spiegel.de/politik/ausland/grossbritannien-wahl-boris-johnson-hat-alle-gegner-besiegt-kommentar-a-1301152.html
  “De ganzen stemden voor Kerstmis. ……Verloren hebben fatsoen, oprechtheid en integriteit.”
  Dat wil zeggen Johnson’s kiezers zijn domme ganzen, onfatsoenlijk, onoprecht en zonder integriteit. Waarschijnlijk de pure angst om binnenkort werkloos te zijn, want niemand zal nog
  5,00 € betalen voor dit rotzooi.

  Liked by 1 persoon

  • Wim zegt:

   De Spiegel, daar noem je inderdaad wat. Maar er zijn uitzonderingen, zoals een artikel van Ulf Poschardt in Die Welt. Helaas achter een betaalmuur, maar hier is de inleiding:

   Wir haben geholfen, die Briten aus der Europäischen Union zu treiben. Jetzt können wir sie auch noch als Freunde und Partner außerhalb der EU verlieren. Über die blamablen Reaktionen auf den Wahlsieg von Boris Johnson.

   Es ist wirklich unerhört. Die Bergarbeiter im Norden Großbritanniens interessieren sich ebenso wenig für die Wahlempfehlungen Hamburger Redaktionen wie für die Warnhinweise zu den Tories, formuliert von den Meinungsführern aus Berlin-Mitte. Diese hatten nun wirklich hinreichend deutlich gemacht, dass es nicht okay ist, die Konservativen zu wählen, und schon gar nicht, wenn an deren Spitze ein gut gelaunter, listiger Hallodri steht.

   Es kam anders. Ganz anders. Irgendwann wird die Geschichte geschrieben, welche die unrühmliche Konsequenz deutscher Juste-Milieu-Politiker vor der Brexit-Abstimmung mit ihren BBC-Interviews in autoritärem Ton und mit durchwachsenem Schulenglisch analysiert. Diese neue ungebrochene deutsche Sehnsucht, es dem Rest der Welt beizubringen, wie er zu denken und zu wählen hat, ist nicht nur ahistorisch, sondern einfach auch auf interessante Art selbstvergessen.

   Niemand mag den deutschen Besserwisser. Wenn die Bürochefin der ARD in London auf ihrem Twitteraccount kaum von einer Anti-Johnson-Aktivistin zu unterscheiden ist und gar nicht mehr spürt, wie anmaßend und unjournalistisch das sein kann, muss man sich nicht wundern, warum viele deutschen Medien so falschlagen in ihren Prognosen und rituellen Grabreden auf Boris Johnson. Da war der Wunsch Vater der Berichterstattung. [..]

   [een “Hallodri” is zoiets als een playboy…]

   Op de vraag of je het eens bent met de schrijver, werd (op dit moment) 3048 keer met “ja” geantwoord en 113 keer met “nee”.

   Liked by 1 persoon

 9. Dit is duidelijk een OMMEKEER! Nu de bewoners van KIKKERLAND nog wakker schudden…

  Liked by 1 persoon

 10. Marc zegt:

  Het waren de Engelsen die in 1940 als enigen fier overeind bleven in de strijd, daarmee de weg tot het verslaan van de nazi’s openhoudend.

  Het ziet ernaar uit dat ze het ‘m wéér flikken!

  Kom op Engeland!

  Liked by 1 persoon

 11. Joannes den Hollander zegt:

  Iedereen zou er bij gebaat zijn als de handelsovereenkomsten gehandhaafd zouden blijven. Om te voorkomen dat andere landen het voorbeeld van Engeland volgen zal dat niet gebeuren. Integendeel zelfs, men zal de Engelsen op alle gebied het vuur aan de schenen proberen te leggen. Als nooit tevoren komen ze hier wel boven op. En dan is het wachten op de volgende.

  Liked by 1 persoon

 12. Steven zegt:

  Ik had in mijn ‘glazen bol’ voorspeld dat labour door verkiezingsfraude zou winnen, dit omdat het eigenlijk hun laatste kans was om de UK in de ondergang mee te trekken…gelukkig had ik het mis..hehe.
  Maar er zullen vast nog wel een paar lijken uit de kast worden gehaalt om de boel te frustreren. Je weet toch hoe die verliezende clubs zijn die graag de macht over alles willen hebben.
  Misschien gaan die RODEN ook wel één of andere aanklacht verzinnen…net als bij Trump…We wachten af!
  Al met al,…Engeland zal zich straks ook geen asieleisers meer in de maag laten duwen, en de oostblok landen zijn dat ook niet van plan. Overal exploderen de RECHTSE stemmers en ontstaan er overal opstanden. Het gebied dat naar de afgrond getrokken moet worden wordt immers steeds kleiner.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s