“Meer veiligheid” altijd alleen maar naderhand: De staat als totale mislukkeling

Screenshot_86

(Vertaling: E.J. Bron)

München – De minister van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Beieren, Joachim Herrmann (CSU), neemt de moord van Augsburg als aanleiding om “consequente” politieke bezigheid te veinzen: hij kondigt meer politiecontroles op de kerstmarkten aan – de maatregel lijkt in werkelijkheid op een capitulatieverklaring.

journalistenwatch

Het is weer eens de typische activiteit achteraf: als het kalf verdronken is, klinkt de roep naar veiligheidsmaatregelen – nadat men diegenen die hier al veel eerder voor hebben gepleit, neer gebruld en als populistische paniekzaaiers belachelijk gemaakt had. Zo gaat dat al jaren lang in Duitsland: vertegenwoordigers van een op verstand en empirie gebaseerde reële politiek moeten het afleggen tegen idealisten, dromers en fantasten, de “coalitie van de willigen” op alle maatschappelijke terreinen, die met een naïef, fundamenteel fout mensbeeld in plaats van met een geboden wantrouwen altijd inzetten op “vertrouwensvoorschotten” en vast in de kwadratuur van de cirkel geloven.

Dit patroon is bijna op alle maatschappelijke “vormingsniveaus” waar te nemen, waar irrationele, schijnbaar in naam van een schijnbare menselijkheid en tolerantie genomen toekomstige oriënteringen tot niet te repareren norm- en structuurverlies hebben geleid. In het onderwijs met zijn dalende afname van het prestatieniveau. In het strafrecht met zijn slappe straffen. Op het gebied van veiligheid: enerzijds naar buiten gericht, door een door de staat bedreven unieke vervanging van militaire kracht van boven, die tot uitdrukking komt in het vervallen van de dienstplicht en de volkomen geruïneerde uitrusting. Vooral echter naar binnen toe: waar de uitholling van de ordekrachten, de afbouw van welke autoriteit dan ook een zwakke tot handelingsonbekwame staat heeft gecreëerd.

Pijnlijke aankomst in de realiteit

En nu, na een 50-jarig zuurbad van progressief-linkse maatschappijpolitiek, is het geweld in het land geenszins minder geworden – integendeel: het totale geweldniveau duurt onverminderd voort. Nu slaan niet meer de ouders, leraren of politieagenten – in plaats daarvan gaan jongeren of rivaliserende groepen op elkaar los, en niet alleen meer met de vuisten.

Wanneer dan op een bepaald moment, na een taaie worsteling met de meedogenloze realiteit, toch het besef doordringt dat diegenen die waarschuwden toch gelijk hadden – dan wordt stilletjes geprobeerd om “achteraf bij te stellen” – en wordt er met een veelvoud van de kosten en moeite die tijdige voorzorgsmaatregelen gekost zouden hebben in ieder geval symbolische schadebeperking bedreven.

Wat de Beierse minister van Binnenlandse Zaken nu aankondigde, is een goed voorbeeld van zo´n activiteit “a posteriori”, quasi het repressieve doorpakken, dat de ingetreden Worst Case al lang als regel vereist: na iedere knokorgie, na iedere doodslag of aanslag wordt er om “meer veiligheid” geroepen, om “harde maatregelen” met een “robuust mandaat”. Maar men blijft nog steeds weigeren om het kwaad bij de wortel aan te pakken en al helemaal geen fouten te maken in plaats van later proberen ze te corrigeren. Tot een vooruitziende politiek zou bijvoorbeeld behoren: de onmiddellijke sluiting van de grenzen om nog meer bedreigers van Duitsland weg te houden – en niet het barricaderen van kerstmarkten met Merkel-blokken. Onmiddellijk alle uit te zetten personen massaal gevangen zetten – en niet rondom de klok laten bewaken door politiemensen. En: een duidelijk hardere, sneller agerende justitie – desnoods door de personele situatie bij justitie met 300% uit te breiden – bij een gelijktijdige aanscherping van de straffen.

Kalmeringspillen voor het volk

En zelfs als het er op de Beierse kerstmarkten of volksfeesten weldra net zo knus uitziet als in de definitief verrijkte Franse of Britse binnensteden, waar soldaten zwaarbewapend met machinepistolen in gepantserde voertuigen patrouilleren: al deze kalmeringspillen voor het volk, zelfs bewakingscamera´s of een vergrote aanwezigheid van de politie, blijven net zo lang volledig ineffectief zolang de lekken van binnen en buiten niet afgeschermd worden.

Als de huidige ontwikkeling zich voortzet, zullen we bij ons in het land Noord-Amerikaanse of Chinese omstandigheden van sociale segregatie in ongekende omvang beleven – met Gated Communities in door paramilitaire private beveiligingsdiensten beveiligde nederzettingen van de rijken (ook de Groene elites en door de staat gefêteerde politieke functionarissen zullen zich daarin terugtrekken), terwijl de minder welgestelde burgers de ware welkomstcultuur op straat te proeven krijgen – inclusief rechtsvrije ruimtes, getto´s en criminele, etnisch gedifferentieerde bendes, met astronomische criminaliteitscijfers en vervallende binnensteden. Dan is ze volbracht, de laatste linkse utopie van de grote verbouwing van de Bondsrepubliek.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "migratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, anarchisme, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Criminaliteit, cultuurrelativisme, dictatuur, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Marxisme, migrantengeweld, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, politici, politie, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op “Meer veiligheid” altijd alleen maar naderhand: De staat als totale mislukkeling

 1. henk verhoef zegt:

  het moffriaanse volk zou toch gewoon AFD kunnen stemmen
  DAT doen die ziegheil en we wisten het niet roepers -nOG STEEDS niet
  Want mutti /cdu en de linkse spd en vooral de linkse groenen nog steeds veel grotere dan AFD
  Dus weten die dat ze gewoon verder kunnen gaan met omvolken en verlagen IQ en verhogen verkrachtingenb
  Die verkrachtingen komen heel vaakl voor in de mofse hytsorie
  in 35-45 waren ze er ook goed in en hadden de vooral in het oosten door de russen en na 43 en via de gealliereedenb er zelkf ook goed last van
  LET WEL DE GEMIDDELDE MOF IS NU REEDS EEN HALVE LAAG iq IWAN/john UIt DE 2e
  wereld OORLOG aangevuld met de islam veroveringen/verkrachtingen in duitsland na de turkse invasie in de jaren 70 tig

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Het valt dan nog mee dat er niet “te berde” werd gebracht dat de aanwezige Islam toch maar voor meer veiligheid heeft gezorgd rond de Kerstdagen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Blaffertje zegt:

  Dit is niet alleen in Duitsland, maar ook hier.
  Ze hebben geen respect meer voor politie omdat die alleen nog maar mogen praten, de politie zijn tandeloze leeuwen geworden.
  En dan justitie.
  Als het er al van komt dat ze voor het hekje moeten verschijnen, dan weten ze zich verzekerd van slappe D66 rechters die milde straffen uitdelen waardoor ze in het ergste geval in een hotel terecht komen wat voor gevangenis moet doorgaan die hun van van alle gemakken voorziet en waarin ze veelal gewoon door kunnen gaan met hun louche praktijken.
  Onze gevangenissen zijn luxe hotels voor hen vergeleken bij de gevangenissen in de landen waar dat tuig ‘onze gasten’ vandaan komen.
  Maaaaar owee als je de belasting een pootje licht, dan word je zwaarder gestraft dan dat je een moord of verkrachting pleegt (telt niet voor onze cultuurverrijkers).
  Dat ons onderwijs achteruit holt qua niveau is logisch.
  Dat komt omdat ze zich aanpassen aan dat domme volk wat hier en masse binnenstroomt, die kunnen ons niveau niet aan.
  En ons militaire apparaat is het lachertje van de wereld geworden.
  Door deze door bezuinigingen compleet uit te hollen zijn wij sitting ducks geworden, we kunnen ons met goed fatsoen niet meer verdedigen, ook op dat gebied zijn wij tandeloze leeuwen geworden.
  En het is ook een capitulatieverklaring zoals de problemen worden opgelost.
  Door de slappe aanpak met een paar betonblokken en militairen creëer je een schijnveiligheid, want buiten het beschermde gebied kunnen ze gewoon hun gang gaan met verkrachten, moorden en aanslagen plegen.
  Er is maar één aanpak de juiste en dat is alle moslims er uit flikkeren en de grenzen dicht, je kan er geen enkele vertrouwen, zelfs de aardige buurman die al jaren naast je woont want ook hij zal zich altijd aan de wil van allah moeten onderwerpen.

  Men weet toch wat ze zeggen over zachte heelmeesters?
  Nou zie om je heen en zie het resultaat, één verrotte stinkende bende.

  Geliked door 3 people

 4. Hovawart zegt:

  Het is toch steeds maar weer een tenenkrommende exercitie als er ‘verwarde’ mensen moeten worden gearresteerd, of bij een aanhouding, en zelfs een verzoek om identificatie te tonen ontaarden in amateuristische worstelpartijen, slecht-uitgevoerde balletvoorstellingen met rollebollende agent/en/tes in een kluwen van mensen om één persoon te kunnen handboeien…
  De gemiddelde en enthousiaste vechtsporter heeft geen enkele moeite om de situatie volledig te kunnen beheersen………… die Hollandse Keystone Cops moeten toch echt eens voor een training en de toetsen geweldsbeheersing, de toets aanhoudings- en zelfverdedigingsvaardigheden, (en de toets schietvaardigheid), naar een land buiten de EU,…..voor hun eigen veiligheid…en de onze…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s