Eerlijk als de klimaatwetenschap? Kritiek op Greta Thunberg na vermeende fake foto

Screenshot_54

(Vertaling: E.J. Bron)

Afgelopen zaterdag (14-12-´19) verbreidde klimaat-activiste Greta Thunberg een foto (zie boven) van zichzelf op de vloer van een zogenaamd overvolle trein van de Duitse Spoorwegen op de sociale media. In werkelijkheid zouden zij en haar vader echter zitplaatsen in de 1e klasse hebben gehad.

epoch times

Enkele maanden geleden werd “klimaatbescherming”-activiste Greta Thunberg op de sociale media bespot, nadat ze een foto van zichzelf in de restauratiewagen tijdens een treinreis had gepost – en daarbij onvrijwillig openbaarde een wezenlijk deel van haar proviand in plastic verpakkingen te transporteren.

Nu dreigt opnieuw een treinfoto een public relations technisch eigen doelpunt te worden. Van haar thuisreis van de “wereldklimaat-top” in Madrid, die haar o.a. ook door Duitsland voerde, publiceerde ze een foto van zichzelf in een trein van de Duitse Spoorwegen. Een opname, waarop te zien is hoe ze naast meerdere stukken bagage in het gangpad op de vloer zit, becommentarieert ze op Twitter met de woorden:

“Onderweg door Duitsland in overvolle treinen. En ik ben eindelijk op weg naar huis.”

Comfortabeler dan eens Lenin

De vermeend weinig vorstelijke behandeling van het uithangbord van de “klimaatbescherming”-gemeenschap verhitte al snel haar gemoederen. De Duitse Spoorwegen werd verweten niet eens te kunnen garanderen dat zo´n belangrijke persoonlijkheid in haar treinen een zitplaats zou vinden – temeer haar met betrekking tot het “klimaat verschonende” reizen met de trein zo´n grote voorbeeldfunctie zou hebben.

De aanwijzing dat Greta op deze wijze wellicht toch comfortabeler door Duitsland gereisd zou zijn dan 100 jaar daarvoor de boodschapper van een andere “grote vertelling”, namelijk Bolsjewiekenleider Lenin, die in een verzegelde wagon naar Rusland moest reizen, zou waarschijnlijk ook nauwelijks geschikt zijn geweest om de gemoederen tot bedaren te brengen.

De Duitse Spoorwegen was eerst berouwvol en antwoordde: “Wij wensen #Greta een goede thuisreis. En we blijven werken aan meer treinen, verbindingen en zitplaatsen.”

Terwijl deze mededeling de woede van de Greta-fans niet volledig uit de wereld kon helpen, lijkt de afdeling sociale media van het staatsbedrijf echter te twijfelen aan de voorstelling van de activiste.

“Vriendelijk en competent verzorgd”

Vijf uur later zag de Duitse Spoorwegen AG zich verplicht om duidelijk te maken dat Thunberg blijkbaar helemaal niet gedwongen was om in het gangpad van de trein te reizen, maar in werkelijkheid over een zitplaats in de 1e klasse beschikte.

De Duitse Spoorwegen plaatste een uit twee delen bestaande tweet, waarin enerzijds stond:

“Beste #Greta, bedankt dat je ons spoorwegmedewerkers in de strijd tegen de klimaatverandering ondersteunt! We hebben ons verheugd dat jij zaterdag met ons in de ICE 74 onderweg was. En dat met 100% groene stroom.”

En anderzijds:

“Het zou nog mooier geweest zijn wanneer je ook had bericht hoe vriendelijk en competent je door ons team op je zitplaats in de 1e klasse bent verzorgd. #Greta.”

Dat Greta Thunberg, die onlangs nog tot “persoon van het jaar” werd gekozen door “Time-Magazin” en zichzelf in scene zet als onbaatzuchtige stem van een niet om te kopen wetenschap, een nep-foto van zichzelf zou plaatsen, scheen vooral Duitse vooraanstaande media ondenkbaar.

Had de vader niet gereserveerd?

De “Stern” bijvoorbeeld probeerde de schade te beperken door de vraag op te werpen of Thunberg pas naderhand een zitplaats zou zijn aangeboden: “Het blijft bijvoorbeeld de vraag of Greta Thunberg een zitplaats had gereserveerd of dat de zitplaats haar naderhand door de Duits Spoorwegen werd aangeboden.”

Daartegen spreekt dat zij, zoals de “Weser-Kurier” berichtte, in begeleiding van haar vader Svante reisde. Dat die het verzuimd zou hebben om op tijd te reserveren, of alleen voor zichzelf heeft gereserveerd, terwijl hij zijn docht in het gangpad liet zitten, lijkt minder waarschijnlijk.

De waarschijnlijkheid dat de foto met Greta in het gangpad in scene is gezet, is waarschijnlijk op basis van de levenservaring als hoger in te schatten. Of er nog een standpuntbepaling van de Duitse Spoorwegen zal komen, is nog niet bekend.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Duitsland, Hypocrisie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, moralisme, nieuw fascisme, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

25 reacties op Eerlijk als de klimaatwetenschap? Kritiek op Greta Thunberg na vermeende fake foto

 1. guusvelraeds zegt:

  “Beste #Greta, bedankt dat je ons spoorwegmedewerkers in de strijd tegen de klimaatverandering ondersteunt! We hebben ons verheugd dat jij zaterdag met ons in de ICE 74 onderweg was. En dat met 100% groene stroom.”

  Iedereen die niet ideologisch lui van geest is geweest kan weten dat dit de grootste lulkoek is die bestaat. Alle stroom die in een land (ook in de landen daarbuiten) wordt geproduceerd wordt in bulk op het net gezet. Dus windmolenstroom, aardgas stroom, bruinkolen stroom en ook kernenergie en waterkrachtstroom en zoncel stroom. Het enige wat ze doen is controle uitvoeren op de maximum toelaatbare spanning. De netspanning mag niet te hoog worden want dan raken de leidingen beschadigd en de netspanning mag ook niet te laag worden want dan valt de nodige overspanning voor het stroom verbruik weg. Dat is ook het grote probleem met alleen windenergie en zoncel ennergie. Met alleen windenergie en zoncel energie kan men geen levergarantie geven doordat het waait en niet waait, dan stormt en dan weer niet waait. Zoncel energie hetzelfde verhaal de zon schijnt en schijnt weer niet, gedurende de nacht al helemaal niet. Fossiele opwekking werkt 24×7 continu. Windenergie en zoncel energie is alleen goed voor de windmolenboeren en zoncel fabrikanten al het andere is flauwekul en verlies gevend voor de verbruiker en belasting betaler.

  Dus complete bullshit.

  Stroom is stroom. er bestaat geen groene stroom dat is een propagandistische verkooptechnische uitvinding voor de massa in de hoop en verwachting dat ze toch te lui zijn te kijken achter het gordijn van groene leugen en bedrog.

  Geliked door 7 people

  • Klopt inderdaad @ Guus.
   Maar die groene stroom bullshit is wel een handig marketing gedoe om de stroomprijs tot ongekende hoogte op te voeren.
   En de schapen lopen hetzelfde na te bléren, want ze kopen toch groene stroom.
   Om met Bobzelf te spreken Whahahahahahahaha

   Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   Als Greta Thunberg tijdens WO II in een propvolle goederenwagon had gezeten met tienduizenden joden daarin, op weg naar Treblinka, Sobibor, Belzec of Chelmno, had ze beslist wel anders gepiept!

   Geliked door 2 people

   • Blaffertje zegt:

    @Jules Vismale.
    Precies.
    En die kinderen die het hebben overleefd hebben pas echt recht van spreken dat hun jeugd is afgepakt en daar is geen klimaat aan te pas gekomen.
    Feitelijk houd dat sneue mokkel met haar gedram die mensen ook verantwoordelijk voor haar “afgepakte” jeugd.

    Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Het grote probleem bij zonne- en windenergie is dat men er nog altijd niet in slaagt een manier te vinden het op te slaan. Een proef in Zeeland waarbij lithium batterijen werden opgesteld voor enkel windmolens besloeg al vele zeecontainers, om meer op te slaan heb je vele hectaren met zeecontainers nodig plus de zorg wat je later met het lithiumafval moet aanvangen want dat laat zich nog niet zo gemakkelijk opruimen.

   Geliked door 1 persoon

   • guusvelraeds zegt:

    De enige logische manier om windenergie en zoncel energie op te slaan is om deze energie te gebruiken voor de productie van waterstof. Waterstof kan namelijk gewoon bewaard worden tot moment van gebruik. Maar voor de productie van waterstof heb je veel energie nodig. Dus dan is het niet verstandig dit te doen met de fake groene windmolen en de fake groene zonnecel. Efficiënter is het dan om opnieuw op fossiel over te gaan en als CO2 echt een probleem is (wat het niet is) dan kernenergie. Omdat kernenergie geen uitstoot geeft van CO2 zou dat de beste oplossing zijn. Maar de groene malloten willen geen kernenergie (ze willen wel biomassa centrales met veel meer CO2 uitstoot dan kolen en gas) hieruit weet je dat het hun helemaal niet om de CO2 gaat maar om de verbouwing van de maatschappij en de kapitalistische markt economie. Dat is het zogenaamde monster waar ze tegen strijden omdat het meermaals succesvoller is gebleken dan hun experimenten met het socialisme en het communisme.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Stel Thunberg-leugenaars…!

    Like

 2. Rensk. zegt:

  Nou Lenin had overigens ook een hele Duitse coupe geheel voor zichzelf hoor tijdens zn terugtocht naar Rusland. Alwaar hij de macht kon pakken. Daar had de Duitse spoorbaan voor gezorgd. (nu dus weer) Ze leren het nooit die duitsers. Een coupe, die gehele geblindeerd was/ Niemand mocht weten dat Lenin daar in zat. De gluiperd

  Like

  • droevige mof zegt:

   De Nederlanders lieten keizer Wilhelm het land binnenkomen per spoor, in opdracht van de koningin. Daarna zouden vele onaangename Duitsers volgen. Een van hen is zelfs in Paleis Soestdjk aangekomen. Veel straten zijn naar hem vernoemd.
   Ook niets geleerd?

   Geliked door 2 people

 3. Tistochwat zegt:

  Allemaal toneelstukjes van Greta, zodat haar domme fans haar nóg meer kunnen gaan bewieroken.
  Breng dat jong maar eens een paar weken hier; dan zullen wij haar die kuurtjes wel afleren.

  Geliked door 3 people

 4. Lucky zegt:

  Iemand die er wél verstand van heeft

  Geliked door 1 persoon

 5. Nemesis zegt:

  In een IC(E) moet je altijd reserveren als je een ticket koopt. Zeker in de 1ste klas. Het zou misschien kunnen, dat er in de 2de klas wat meer mensen worden meegenomen, die echter ook geboekt hebben, maar geen plek meer kregen, omdat er mensen besloten verder te reizen als oorspronkelijk de bedoeling was.
  Dan, in de restauratiewagon heb ik nooit bagage zien staan, is ook geen plek voor. De bagage staat net naast de doorgangsdeuren tussen de wagons en achter de eerste rij stoelen. Je bagage kun je niet meenemen naar je zitplaats.
  Hoe zeer ze zich eruit proberen te l*llen, zal niet lukken, er reizen meer/veel mensen met de ICE.

  Geliked door 1 persoon

  • droevige mof zegt:

   Deze PR-bel spat uiteen Er zijn gewoon te veel medereizigers die goed observeren. Die Welt rapporteert. Zoals altijd zijn die opiniestukken beter dan wat dan ook.

   Eine Mitreisende bezeugt den guten Willen der Bahn. „Die Bahnmitarbeiter im Zug waren alle ganz aufgeregt, dass Greta Thunberg mitfährt“, erzählt Nike Flatt WELT. Man habe einen prominenten Gast an Bord, hätten alle ganz aufgeregt geflüstert. Sie hätten sich „ein Bein für sie ausgerissen“ und Greta verwöhnt, erzählt die junge Mutter. Sie brachten ihr Schokoladentäfelchen mit der Aufschrift „Lieblingsgast“, fragten sie, ob sie noch Kaffee wolle. Eines allerdings bestätigt die Mitreisende Nike Flatt. Greta habe sehr erschöpft ausgesehen. Andere Teenager hätten vielleicht auf ihr Smartphone geschaut, sagt sie. „Greta starrte nur traurig auf den Boden.“

   https://www.welt.de/politik/deutschland/article204344158/Greta-Thunberg-im-Zug-Bahnmitarbeiter-haben-sich-ein-Bein-ausgerissen.html

   Like

 6. Monalisa zegt:

  Als je zo voor het klimaat bent ga je lopend naar huis en dan ga je niet met de trein.

  Geliked door 3 people

 7. Corné zegt:

  Ach, dat verwende zielige wicht toch. Pas zestien. Haar jeugd is gestolen. Nu ook nog eens op de vloer moeten zitten. Wat erg allemaal. Ze gaat nu van een welverdiende vakantie genieten. Terwijl haar paps en mams ongetwijfeld de grote sommen geld gaan tellen die dochterlief met al haar gedoe in het laatje heeft gebracht. Wie weet wat voor luxe het gezinnetje in het geniep er voor gaat aanschaffen. Staat er straks een paar dure Duitsers of Italianen voor de deur? Of wordt het een landhuis? Of een rijkgevulde kledingkast met peperdure merkkleding? Of wordt het belegd in aandelen van florerende oliereuzen?

  Geliked door 3 people

 8. voorziener zegt:

  Dit is op voorzieners herblogden reageerde:
  Ach ja .. Die Greta toch en zielig kind eigenlijk

  Like

 9. Blaffertje zegt:

  Waarom niet, het is toch een en al bedrog?
  Een fake foto past er dan precies bij.

  Geliked door 1 persoon

 10. droevige mof zegt:

  Ze zegt dat ze tussen Basel en Gõttingen in de 1 e klas op de grond zat, daarna heeft ze pas een zitplaats gekregen. Een martelarenlegende waar ik alleen geloof dat het allemaal leugens zijn.
  Deze decadente rotzooi is vanaf de eerste dag nep.
  Ik rijd veel en vaak op treinen. Ik heb nog nooit in de eerste klas op de grond gezeten.
  Hier zijn Grimm’s sprookjes van tante Spiegel:
  https://www.spiegel.de/lebenundlernen/schule/greta-thunberg-reist-im-ice-so-reagiert-die-deutsche-bahn-a-1301381.html

  Geliked door 3 people

 11. trebor2110 zegt:

  Volgens Rutte rijden de treinen nog op steenkool
  En zij is de enige in het gangpad wat bedoeld ze nou met overvol die geschifte heeft zeker nog nooit in de ochtendspits gereisd , net zoals haar jeugd van haar gestolen is.
  Vies achterlijk mormel .

  Geliked door 3 people

 12. Richard zegt:

  In principe hoeft stroom helemaal niets of niet veel te kosten en kun je het zelf opwekken middels een eenvoudige dynamo gemaakt van een ring magneten met daarin een kleine onderbreking. als je daar een magneet bij houd zal die 1300 jaar blijven draaien en zo elektriciteit blijven opwekken. Nikola Tesla deed hier al expirimenten mee.

  Like

 13. wauso zegt:

  Greta is een Kindhoertje. Ze wordt gebruikt door haar ouders en zieke geestverwanten. Een Zieke Geestverwant is Minister-President en trekt zich iedere dag het licht uit de ogen met een in het toilet hangende foto van zichzelf. Trekketonnie, de leugenaar der Lage Landen !

  Geliked door 1 persoon

 14. Wachteres zegt:

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/greta-thunberg-boekt-pr-overwinning-op-deutsche-bahn-met-foto-in-overvolle-trein~bfd0064c/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

  Greta Thunberg boekt pr-overwinning op Deutsche Bahn met foto in overvolle trein

  De Volkskrant neemt Greta in bescherming.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s