Duitse agrariërs haken aan bij protestboeren

Screenshot_1

(Door: Mark Mensink)

AMSTERDAM – Honderden Duitse boeren willen woensdag per tractor de grens oversteken om zich aan te sluiten bij de Nederlandse protestacties. Dat kondigt de Duitse boerenleider Daniel Elling aan. Met duizenden tegelijk trokken Duitse boeren vorige maand door Berlijn (foto). „Daar is naderhand geen afval achtergebleven”, benadrukt boerenleider Elling.

De Telegraaf

De regering in Duitsland is „net zo slecht voor de agrarische sector” als die in Nederland, stelt Elling. „We zitten in hetzelfde schuitje. Uit solidariteit haken wij aan bij de Nederlanders. We waren eerder met 40.000 mannen en vrouwen in Berlijn om te protesteren. Daar is naderhand geen afval achtergebleven. Het was toen net zo schoon als voordien. Want we vinden het heel belangrijk dat burgers zo min mogelijk last van ons hebben, ook komende woensdag niet.”

Hijzelf is eigenaar van een internationaal handelsbedrijf in landbouwproducten als stro, hooi en snijmaïs. „Consumenten moeten eens beseffen dat de politiek het ons erg moeilijk maakt. In de supermarkten liggen waren die op een manier zijn behandeld, met gif en andere schadelijke middelen, die wij – in het Westen – allang niet meer mogen toepassen. Daar concurreren we niettemin mee en dat gaat gewoon niet langer. Het is heel scheef en wij zijn de dupe.”

Volgens de naast Duits ook plat-Nederlands sprekende Elling leeft deze actie zeker bij Duitsers uit de noordelijke helft van de grensstreek. „Van het zuiden weet ik het niet”, verklaart hij eerlijkheidshalve. Inmiddels hebben zich ongeveer honderd agrariërs gemeld om woensdagochtend bijeen te komen nabij Winterswijk. Bij de plaats Aalten, eveneens in de Achterhoek, worden nog eens honderd boeren met hun tractoren verwacht. „Ook in de buurt van Hardenberg en Enschede worden groepen geformeerd.”

De grensbewoners hebben rechtstreeks contact met de Farmers Defence Force, dat het Nederlandse protest organiseert. „Woensdagochtend horen we pas waar de protesten gaan plaatsvinden”, aldus Elling. „Maar we rijden graag een paar kilometer extra om de Nederlanders te steunen.”

Bron:
www.telegraaf.nl
(Premium-artikel)

h/t “Tistochwat”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, gezond realisme, Nederland, Verzet. Bookmark de permalink .

23 reacties op Duitse agrariërs haken aan bij protestboeren

 1. Steven zegt:

  Tuurlijk zitten ze in hetzelfde schuitje. Beide landen moeten tegelijk naar de KLOTEN, dat is zo afgesproken, net zoals héél Europa naar de afgrond gewerkt moet worden. Voorlopig zit ALLES tegen. De weestand wordt steeds groter, de UK gaat uit de EU en de oostblok landen laten zich ook niet naar het graf brengen.
  Mag hopen dat de EU heel snel uit elkaar spat en dat Timmerfrans en Rotte straks op een plein aan een touwtje bungelen, of rot geslagen worden door het volk!!

  Geliked door 8 people

  • guusvelraeds zegt:

   Dat laatste heeft mijn voorkeur. Maar Rutte vindt een pak slaag in een strakke leren broek misschien best lekker. Van die groen gore EU vetklep uit Heerlen weet ik het niet.

   Geliked door 4 people

   • Tistochwat zegt:

    bobzelf 17 december 2019 om 12:30

    Ik heb een kettingzaag waarmee we ze in dunne plakjes kunnen zagen, te beginnen bij hun zweetvoeten, en dan langzaam richting kruis en hoger.
    Dan voeren we die plakjes aan de raven.

    In mijn ouwe schuur is nog wel plaats voor dit zaagwerk. Het geeft wél wat rommel, maar met een bak houtzaagsel over de smurrie kom je een heel end.
    Dit bloedmeel is uitstekende mest voor de tuin.

    Like

  • bobzelf zegt:

   MAG ALLETWEE OOK ??
   Want gelijk tegen de muur zetten, is ook wel aardig
   maar dat gaat te snel vint ome bob
   na zoveel jarenlange narigheid
   mag de pijn echt weken duren
   dus laten we beginnen met het de pleuris slaan

   de rest verzinnen we later, gillen mogen ze

   ome bob

   Geliked door 2 people

  • Taljaard zegt:

   Eerst voor een volkstribunaal slepen.
   Netjes berechten dus.
   Ze ondervragen naar hun motieven en hun werkwijzen en hen dwingen om onder ede in alles openheid van zaken te geven.
   Nationaal en internationaal uitzenden vanuit het Haagse Internationale Strafhof.
   Niet alleen Timmermans en Rutte, maar ook een heel stel anderen.

   Wanneer blijkt dat sommigen uit misplaatst en misleid idealisme hebben gehandeld; stemrecht ontnemen voor minstens 10 jaar, en een levenslang verbod op publieke functies. Niet meer in de politiek, maar ook niet meer in het onderwijs, of bij politie en ambtenarij, mogen werken dus. Want die mensen zijn gewoon gevaarlijk dom; te dom voor zulk verantwoordelijk werk.
   Vermoedelijk horen Jesse Klaver en Kees Verhoeven bij deze categorie.

   Maar de werkelijk boosaardigen en kwaadaardigen, zoals Timmermans, Rutte, Ollongren, L.J. Brinkhorst (vergeet vooral DIE niet!), Samsom, Balkenende, Wouter Bos, en meer van dat fraais, alles publiekelijk laten bekennen. Al hun connecties met de globalistische NWO/Bilderberg maffia, de Open Society Foundation (Soros!), het internationale bankwezen, de Clinton Foundation, en het hele corrupte, satanische zooitje, blootleggen.
   En ze dan voor minstens 10 jaar in de bak gooien.
   Want we zijn beschaafde mensen, en geen ISIS-islamisten.
   Monarchie afschaffen, en voortaan weer gewoon een Republiek.
   Net zoals voor 1815.
   Ontneem die hele Oranjekliek en dat zgn. ”Koninklijk Huis” al hun voorrechten.
   Ze mogen nog blij zijn dat ze niet worden kaalgeplukt, en/of het land uit worden geschopt.
   (En dat zegt een SGP-er!)

   Zo maak je geschiedenis.
   ”The Dutch trail” zal nog vele jaren daarna een onderwerp van studie, boeken en films zijn. ”This is how a nation of people, who would not give up their freedom and souvereignty, and one of the oldest democracies in the world delt with the globalists.”

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    Taljaard 17 december 2019 om 14:58

    Dat duurt allemaal veel te lang.
    Het kan sneller en goedkoper.

    Like

 2. karton zegt:

  @ Steven.
  Helemaal met u eens.
  Ook ik hoop ’t nog mee te maken dat ik over enige tijd Fransje T. én Markje R. aan een touwtje zie bungelen, ik zal er luid lachend langs lopen ! Als ze moeten worden rot geslagen wil ik daar gráág aan meedoen, want wat dat soort óns aandoet/heeft aangedaan is niet meer te pruimen.

  Geliked door 2 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Het is toch te gek voor woorden dat de rechter eraan te pas moet komen om de regering te dwingen openheid van zaken te geven over zulke belangrijke en ingrijpende wet en regelgeving.
   Automatisch gaat een mens zich afvragen; wat hebben ze te verbergen dat ze dat tot nu toe weigerden.
   Nederland staat op het randje van de afgrond en de regering zegt gewoon sssssst Staatsgeheim!! Waar halen ze de gore moed vandaan grrrrr.
   Dit gaat ons allemaal aan, van Links tot Rechts, van putjesschepper tot directeur, hier staat of valt onze toekomst mee.

   Geliked door 1 persoon

   • Persoonlijk denk Ik Tijl dat die zogenaamde klimaat tafels indertijd van de regering opdracht hebben gekregen om een “werkbaare” uirkomst op tafel te leggen, zodat Den Haag ons met de nodige kosten op kon zadelen.
    Tel uit je winst, de aankomende 5 jaar gaat de begroting een tekort hebben van 16 miljard Euro en ondertussen blijven ze vanuit de halve wereld nutteloos volk importeren die klauwen met geld kosten.
    Dus ergens moet een manier gevonden worden om dat gat op te vullen.
    En voila toen kwamen de klimaat tafels en het probleem was weg.

    Geliked door 2 people

   • Lucky zegt:

    Dit is trouwens het énige wat ik hierover gezien heb, verder hoor of zie ik niks op de journaals of actualiteiten….

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Bravo Baudet…
   Mag ook weleens gezegd worden.
   En geen gezeur meer hier over onbetrouwbaarheid en slinkse leugens van het FvD want dat slaat ècht helemaal op niks…!

   Like

 3. Monalisa zegt:

  Wat zal het druk worden in Nederland steun de boeren.

  Geliked door 1 persoon

 4. Djanggo Braamhaar zegt:

  En waar blijven die boeren en bouwvakkers uit Zeeland en België.
  Leg het gehele land plat ….Met Zijn Allen …….
  Het is nu….of nooit…… anders is Brussel de baas
  Stem PVV Geert Wilders

  Geliked door 3 people

 5. Cleo zegt:

  Goede ontwikkeling!
  Het verzet tegen de klimaathysterische globalisten moet groter en groter worden!
  Tot die ratten ten val zijn gebracht!

  Geliked door 2 people

 6. droevige mof zegt:

  Ik weet al hoe de linkse framing eruit zal zien: “Duizenden Duitse tractoren zijn in de ochtenduren de grens overgestoken. De sfeer is dezelfde als op 10 mei 1940. Ze werden warm onthaald door verraderlijke collaborateurs. Hun gemeenschappelijke vijand is het klimaat, de vrouwen, de LGBTers, de windmolens, de EU, mevrouw Ruttemerkel, 100 km/u en de islam.”
  Het klinkt als een parodie, maar het is niet onwaarschijnlijk. Ze zijn knettergek.

  Geliked door 1 persoon

 7. Mary zegt:

  Mooi massaal een steeds groter protest, wat zei die zuipschuit Juncker ook alweer “we gaan door totdat de bevolking massaal de straat op gaat maar voordat ze door hebben wat er werkelijk gaande is is er al geen weg meer terug”, dat zou die smerige globalisten nog wel eens vies tegen kunnen vallen……….

  Like

 8. M.A.L. Sion zegt:

  Na de ommekeer in Engeland met de overwinning van Boris moeten we de fakkel brandend houden en zo vaak en zo fel mogelijk uitroepen dat we:
  ——uit de EU willen: NEXIT; NEXIT; NEXIT.

  ——dat we de klimaatwaanzin niet willen. Het klimaat is al miljoenen jaren veranderlijk.

  ——dat CO2 en STIKSTOF goed zijn voor de natuur.

  ——dat Mohammed in het Midden Oosten moet blijven en zijn volgelingen hier moeten opkrassen.

  ——dat we RUTTE en TIMMERFRANS spuugzat zijn.

  ——dat ze het geld dat tegen de plinten klotst moeten gebruiken om de al 10 jaar stil staande pensioenen te INDEXEREN !!!
  malsion@orange.fr

  Geliked door 1 persoon

 9. karton zegt:

  Zoals de Blokkeer-Friezen mijn helden zijn, zijn de boeren dat ook.
  Op de dag van de demonstraties moet ik naar Duitsland en weer terug, mogelijk word ik ergens opgehouden door deze helden………..mijn “duimpje” krijgen ze !
  Platgooien de hele bende !! Dit liegen/bedriegen/oplichten enz. heeft lang genoeg geduurd.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s