Franse pensioenhervormer weg na rel over nevenfuncties

Screenshot_2

PARIJS – De Franse topfunctionaris die leiding gaf aan omstreden pensioenhervormingen, is opgestapt. Jean-Paul Delevoye (foto) had verzuimd meerdere functies in de private sector op te geven die hij combineerde met zijn positie binnen de overheid.

De Telegraaf

Delevoye heeft toegeven dat hij betaalde en onbetaalde nevenfuncties had binnen dertien organisaties. Hij beloofde het geld terug te betalen dat hij daarmee verdiende, meer dan 120.000 euro sinds september 2017.

Vakbonden reageerden geschokt op de berichten in Franse media over de nevenfuncties van Delevoye. Het hoofd van CFDT, de grootste vakbeweging van Frankrijk, zei dat de onthullingen de geloofwaardigheid van de pensioenhervormer geen goed deden.

Het vertrek van de 72-jarige topfunctionaris komt op een gevoelig moment. De Franse president Emmanuel Macron wil 42 afzonderlijke pensioenregelingen samenvoegen. Dat leidt tot veel verzet en massale stakingen.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Elite, establishment, Frankrijk, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Franse pensioenhervormer weg na rel over nevenfuncties

 1. karton zegt:

  ’t Is toch gvd té gek voor woorden : deze smeerlap probeert de Fransen óf langer te laten werken óf hun pensioenen te verlagen en zelf schrapen ze alles wat maar te graaien is, bij elkaar. Ongelooflijke smeerlapperij.
  (Afgezien van het feit dat de Fransen over ’t algemeen eerder met pensioen kunnen als de NL’ers.)

  Like

 2. Rensk. zegt:

  Broertje van Henk Krol. Pfff en zo een moet de pensioenen hervormen. Rutte zat zeker erg met de vergelijking met Nazi´s door de boeren. Jammer dat de boeren het in de verkeerde context hebben gebruikt. Dit kabinet is als marionettenkabinet van de EU wel degelijk met nazitrekken behept. Neem b.v. de steun aan de criminele Hamasbeweging, die keer op keer heeft geroepen Israel van de kaart te willen vegen. En met zulk volk moet jevredesafspraken maken? Ga toch fietsen. Verder het geld wat van onze belastingcenten door die zalvende Kaag naar Hamas wrod gebracht om joden af te kunnen maken. Verder hele hordes moslims een plek onder de zon bieden. Iedereen weet dat moslims al 1400 jaar de joden haten tot op het bot. Wel als dit al geen nazitrekjes zijn? Ze mengen het zelfs met communisme en daar gebruiken ze het klimaatgebeuren weer voor. Maar dat wil Rutte niet horen he. Is lastig voor meneer. Nou ik althans neem deze woorden niet terug. Omdat ze hartstikke de waarheid bevatten.

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Dat soort zakkenvullers lopen in Nederland bij bosjes vrij rond.
  Dat is de elite, die meewerkt aan de besluitvorming over de inkomsten van zowel werkenden als gepensioneerden.
  De laatsten worden sterk benadeeld doordat de pensioenen zo’n 10 jaar niet zijn geïndexeerd. Het is ongelooflijk dat deze categorie in die 10 jaar zo’n 40% heeft ingeleverd. Dit dankzij het wanbeleid van de ECB. Europa steelt onze welvaart en leefbaarheid.
  Namens alle gepensioneerden meen ik te mogen zeggen: NEXIT, NEXIT, NEXIT.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ M.A.L. Sion.
   Helemaal mee eens.
   NEXIT en wel z.s.m. !!!!!!
   Volgens charlatan Rutte leven wij in een rijk en gaaf landje ! Die man is volkomen gek geworden tijdens z’n Haagse jaren ! BIJNA 9000 kinderen in de daklozen-opvang, uitbreiding aantal Kleding- en Voedselbanken, om over de pensioenen maar te zwijgen !!!
   Tijdens het wekelijkse “gesprekje” op tv met deze Rutte ,durft kennelijk geen enkele journalist daarover vragen aan hem te stellen, bang als ze zijn om hem nooit meer te mogen interviewen. Rutte heeft een plaat voor z’n kop en géén geweten in z’n lijf !
   .

   Like

 4. delamontagne zegt:

  Recht op Pensioen 1945 – 2019

  Jean-PaulpDelevoye
  De Grafdelver.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Keek vanavond naar een programma van Avro/KRO over wat zij noemen “de woningramp”.
  Een programma dat zeker voor de lezers van E.J.Bron een aanrader is om via Uitzending Gemist” eens terug te kijken, je valt van de ene in de andere verbazing.
  Wat echter los van het verhaal ook opviel dat de ene na de andere hotemetoot op kwam draven als woordvoerder of voorzitter van een organisatie.
  Het maakt niet uit of en hoe ze hebben gefaald als politicus, met hetzelfde uitgestreken smoelwerk van destijds laten zij hun (ongetwijfeld dik betaalde) licht over de zaak te laten schijnen.
  Eén van hen was bijvoorbeeld Marnix Norder (PvdA) die na zijn studies scheikunde en filosofie!! aan het ‘werk’ ging bij het ministerie van VROM (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer).
  Wat dat in godsnaam met zijn studies te maken had, al sla je me dood.
  Daarna werd hij wethouder in Den Haag voor Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie.
  En dat zal ons Hagenaars nog lang heugen.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Marnix_Norder
  Nu blijkt hij toch nog op zijn pootjes terecht te zijn gekomen bij Aedes….

  Goed dat gezegd hebbende dan de Franse pensioenhervormingen, mijn hart ligt zoal u zult begrijpen in principe bij de Franse werknemers en hun pensioen.
  Nou ja totdat…. ik er in Elsevier wat meer over las, geen wonder dat men in het buitenland zegt dat wij het beste pensioensysteem ter wereld hebben want met name de Fransen hebben er echt een janboel van gemaakt.
  Wij hebben er terecht grote moeite mee dat we door moeten tot 67 maar dat staat toch in schril contrast met een machinist van de Franse spoorwegen die met 52 jaar met pensioen mag !!
  Nou is dat wel het meest in het oog springende uiterste maar er zijn nog ettelijke andere groepen die ook ver voor hun zestigste met pensioen gaan.
  Het is gewoon een grote zooi en het is ook hoog tijd dat daar een keer de bezem doorheen wordt gehaald.

  Like

 6. henk verhoef zegt:

  bij de 2e ronde van de verkiezingen HADDEN de FRANSEN ook voor die andere kandidaat KUNNEN kiezen
  Maar nee– Marie was niet NETJES genoeg– want was zo rechts en zo anti migratie( lees criminaliteit)
  En dus KOOS het slimme franse volk een grote bedrieger– macronnetje
  Ja nu spijt hebben– en dan huillie huillie doen== is een beetje slap en hersenloos
  ( als nederlander moet men dat wel goed herkennen– ook maar wat kiezen en dan zeiken)

  Pensioenen zijn niet al te best in frankrijk — en je moet er zelfs voor betalen
  Het is alleen wat eerlijker dan in neder;land– je “mag” na 168 semesters betaald te hebben( dus gewertkt\\) met pensioen– dus vroeg beginnen is vroeg eindigen– en lekker lang klootgzakken en toch ook op zelfde leeftijd eindigen ( rutte begon ook ;laat en jaartje wereld rond neuken en toch mooi gelijk met pensioen )
  De meeste nederlanders weten al niet hoe de nedelrandse pensioenen werken maar wel commentaar op andere landen

  In frankrijk is de rust nog lang niet teruggekeerd als die terug gaatg keren
  Misschien pas als er een fraxit is
  Let wel energie transitie in frankrijk is al lang klaar en er voor betalen– hoeft niet– wacht maar tot u de rekening van zwamson/timmerfrans krijgt

  zijn die lui niet rotter dan die ouwe fransman van de pensioenen met wat vrienden bijbaantjes( zoals er ook zoveel van in nedelrand zijn( brammetje oink is ook nog directeur millieu defentie nedelrand– hoe komen die nu aan de soepsidie want veel leden — nee

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s