Dat kan toch écht niet: “Deze bus wordt bestuurd door een Duitse chauffeur”

Screenshot_11

(Door: “PS” – Vertaling: E.J. Bron)

Een papier in een bus van het openbaar vervoerbedrijf Dresden (DVB) heeft maandagmorgen voor irritaties gezorgd. Achter het raam van de bus van lijn 90, die rijdt tussen Dresden-Löbtau en Gompitz, stond bij de ingang in oud-Duits letterschrift te lezen: “Deze bus wordt bestuurd door een Duitse chauffeur”. Peter Dörffel was net op weg naar zijn werk toen hij dat las: “Ik stond versteld, toen ik het papier bij het instappen zag. Eerst was ik nauwelijks verbaasd, omdat zulke daden in de afgelopen jaren steeds ingang heeft gevonden”, zei de 23-jarige. Hij maakte een foto en stuurde deze aan het openbaar vervoerbedrijf Dresden.

politikstube

DVB: “Gedrag is absoluut onacceptabel”

Dit gedrag is absoluut onacceptabel”, zei Falk Lösch, de woordvoerder van het openbaar vervoerbedrijf Dresden, tegenover MDR-Sachsen. Vermoedelijk ging het om een chauffeur van een sub-onderneming. Men zou direct contact hebben opgenomen met de onderneming. “De chauffeur zal niet meer rijden op bussen van de DVB”, benadrukte Lösch.

Voor de DVB is de zaak bijzonder ergerlijk, omdat men op dit moment ook internationaal naar geschoolde krachten zoekt. Omdat er nauwelijks Duitse buschauffeurs op de Duitse arbeidsmarkt zijn, probeert men bijvoorbeeld op dit moment buschauffeurs uit Servië voor Dresden te werven.

“Politikstube”: Om op een bus in Duitsland te mogen rijden, zijn een hele hoop papieren nodig. Het is nauwelijks aan te nemen dat buschauffeurs uit Servië over een vergelijkbare opleiding beschikken. Er zijn genoeg werklozen in Duitsland die men zou kunnen opleiden tot buschauffeur. Dat wil men kennelijk niet!

Bron:
https://politikstube.com
Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Dat kan toch écht niet: “Deze bus wordt bestuurd door een Duitse chauffeur”

 1. Monalisa zegt:

  Het lijkt we de joden tijd weer terug is, ook deze mochten ook in bepaalde buurten komen het gaat fout in Duitsland

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Het is al lang fout aan het gaan in Duitsland @ Monalisa.
   De tegenstellingen verharden (niet zo moeilijk te begrijpen overigens) maar Ik heb in de tijd dat Ik in Berlijn werkte de tegenstellingen gezien en die zijn alleen maar erger geworden.
   Niet dat dat zo onbegrijpelijk is maar het gaat wel ten koste van de gewone Duitse burgers.
   Naar mijn bescheiden mening zal dat nog veel erger worden omdat de regering daar de overtreffende trap van politieke correctheid aan wil houden.
   Dat moet op een moment fout lopen.

   Overigens Bert als het goed is ligt er sinds zondagavond Mail bij je binnen, nl NR 14.

   Like

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ook in Nederland is het zo dat er wel erg hoge vereisten zijn om buschauffeur te mogen worden.
  Ik ben van 1950 en heb na mijn gewone rijbewijs ook mijn groot rijbewijs gehaald. Je deed dat destijds met een wat groot uitgevallen bestelbus en had je eenmaal je rijbewijs dan mocht je met alles rijden.
  Absurd natuurlijk want dat kun je niet, alleen omdat ik zelf mijn verstand gebruikte heb ik ervoor gezorgd dat ik steeds een stapje groter ging rijden.
  Ik werkte destijds bij een manege en wij hadden oa een klant die een firma had die tankstations bouwde en bevoorraadde.
  Gesteld dat hij met een tankauto met aanhanger had gezegd “rij jij maar een stukje” dan had geen politieagent dat kunnen verbieden !!
  Dat is na verloop van tijd gelukkig veranderd, eerst kwam er een aanvulling voor het rijden met aanhanger, toen voor het rijden met gevaarlijke stoffen, vervolgens een aanvulling voor het rijden met een autobus.
  Maar als je met een gelede bus wilde rijden was daar ook weer een aanvulling voor nodig.
  En zo gaat het altijd, als men eenmaal doorkrijgt dat iets niet toereikend is dan is de beer los en komt de ene na de andere beperking.
  Vervoersbedrijven eisen daarnaast ook nog een vakbekwaamheidsdiploma dus tel uit je winst, je bent inmiddels een vermogen kwijt voordat je op een bus mag rijden !

  Like

 3. fleckie zegt:

  Men kan het ook zo bekijken…..: : aangezien er nogal behoorlijke ‘last’. veroorzaakt wordt. op lijnbussen, en de chauffeur dit dan moet zien te ‘ beteugelen’ zal deze chauffeur hebben laten blijken, dat hij niet met zich laat ‘sollen’, en zijn mannetje wel kan staan, bij. ‘overlast’ a!! van getinten, maar ook eigenlands lui…………………( .Tijdens op weg. ineen vakantiebus naar Dld. was vanzelfsprekend een Duitse chauffeur, die de getinten in onze buis, die andere medereizigers, gewoon onbekenden, voor hen, enorm treiterden , totdat de chauffeur in de gaten kreeg, wat er aan de hand was.Stopte, en. dreigde de getinte treiteraars, dat als ze niet ophielden, hun gewoonweg de bus uitzette, met koffers etc. op een eenzame weg, en ikmoet zeggen, DAT hielp, de getinten begrepen wel dat het doodernstig gemeend was, dus. treiteren hield op, fantastisch dat die DUITSE. chauffeur zo radicaal op die manier liet zien, dat er met hem NIET te spotten. viel!!…….<~<~<~<~<~<~<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s