‘CO2-neutrale’ zeiljacht van Greta Thunberg verbruikte meer brandstof dan vliegtuig. Spaanse krant legt leugens bloot

Screenshot_25

(Door: “NineforNews”)

Klimaat-activiste Greta Thunberg, die door Time is uitgeroepen tot persoon van het jaar, zeilde onlangs de oceaan over om de klimaattop in Madrid bij te wonen. Volgens Thunberg en haar team was het een CO2-neutrale reis. Ze liegen. Het zeiljacht gebruikte twee motoren om de reis te kunnen maken en verbruikte daarbij zelfs meer brandstof dan een vliegtuig.

 Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, klimaatfascisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

31 reacties op ‘CO2-neutrale’ zeiljacht van Greta Thunberg verbruikte meer brandstof dan vliegtuig. Spaanse krant legt leugens bloot

 1. Tistochwat zegt:

  Het was, is en blijft een tiranniek, hypocriet, leugenachtig, gevaarlijk krengetje, vol haat.
  Hoog tijd dat ze in een passend gesticht wordt geplaatst.

  Geliked door 2 people

 2. karton zegt:

  Ik heb sterke vermoedens dat dit debiele Zweedse meisje een bastaard is van ons áller Fransje Timmermans : ze liegt en bedriegt de hele wereld en de “hele” wereld kijkt smachtend naar haar op. Wij zijn hier nou gek ??????
  Hoorde trouwens uit betrouwbare bron dat Fransje T. n.a.v. dat klimaat-geleuter in Spanje een declaratie bij de EU zou hebben ingediend van ongeveer € 250.000 !!!!!! Betreft alleen de kosten van hem dus !! Als ’t klopt, en waarom zou ’t niet kloppen, is zijn gedrag overeenkomstig het merendeel v.d. EU-“leiding”. Graaien, graaien zoveel als je kunt, types links-gedrag !!
  Hoe lang laten wij die struikrovers nog op hun volgevreten gat, op óns pluche zitten ?

  Geliked door 2 people

 3. verwardeman zegt:

  Om het heilige klimaat-doel te bereiken zijn alle middelen geheiligd , zelfs bedrog en
  klimaat-vervuiling .
  Dit trippie was volledig overbodig , dus joyfloaten ( joyriden ) .
  GRETA , het klimaat verneuken VOOR DE LOL ???????????
  HOW DARE YOU !

  Geliked door 2 people

 4. Blaffertje zegt:

  Had niet anders verwacht.

  Geliked door 1 persoon

 5. Statler & Waldorf zegt:

  Scribent vergeet nog te vermelden dat het gehele zeilteam per vliegtuig naar het zeiljacht is vervoerd dus reken het CO2 ‘voordeel’ maar uit.

  Geliked door 2 people

 6. Mary zegt:

  Grappig hoe de leugens van NWO criminelen altijd weer boven water komen drijven…………

  Like

 7. vangie1206j zegt:

  Al die milieu activisten zijn links dus is liegen normaal bij die griezels zie Rutte als hij denkt dan liegt hij al.

  Geliked door 1 persoon

 8. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 9. Lucky zegt:

  Niet te geloven…
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/12/hoera-koeien-mogen-zonder-vergunning-in-de-wei-staan/

  Hoera! Koeien mogen zonder vergunning in de wei staan

  Het is zo’n karakteristiek beeld. Dat van koeien in de wei. Gewoon iets doodnormaals. Alleen oordeelde de Raad van Staten daar nog niet zo lang geleden anders over. Zij waren toen van mening dat het bemesten van grond en het zetten van koeien in de wei, niet altijd zomaar kon. Zo zouden er vergunningen nodig zijn. Maar nu wordt er ineens uit een heel ander vaatje getapt.

  De commissie-Remkes heeft namelijk in een tussentijds advies geoordeeld dat er bij het besmetten van grond en het zetten van koeien in de wei, ‘doorgaans geen sprake is van negatieve effecten’, zo valt te lezen in NRC.

  Geliked door 1 persoon

 10. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Zie eerlijk gezegd het “bovenmenselijke” van het zeilen tegen de wind in niet in, de bemanning van een catamaran zijn sportzeilers die er juist in geoefend zijn en zij vinden dat waarschijnlijk juist de uitdaging.
  Daarbij heeft zo’n schip helemaal niet zo’n grote brandstoftank aan boord om de hele reis op de motoren te kunnen maken. Het lijkt een beetje op een “broodje aap verhaal”.

  Like

  • Is het ook Tijl want als voormalig zeiler weet Ik maar al te goed dat le met laveren zelfs een hogere snelheid kunt maken dan met wind vanaf de beide boorden.
   Zelfs met een zogenaamde wind van achteren ga je nog langzamer.
   Dat heeft alles te maken met de negatieve druk aan de achterzijde van je zeilen

   Geliked door 1 persoon

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Ja zie je wel, ik ben dan weliswaar zelf iemand met een motorboot maar ik heb destijds met Esperanza daar gesprekken over gehad en dat stond me nog bij.
    Maar altijd fijn als iemand die er meer van weet het nog even bevestigd, bedankt.

    Like

  • Nemesis zegt:

   De grootte van brandstoftanks, daar beslist de eigenaar over naar gelang de catamaran voor gebruikt gaat worden. Als dat voor een dergelijke tocht, in deze tijd van het jaar en onder deze te verwachten omstandigheden si, is daar betreffende de tanks wel rekening mee gehouden,

   Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    De grootte van de tanks daar heeft de eigenaar zeggenschap in maar de bouwers moeten ook rekening houden met de mogelijkheden en meer nog met de onmogelijkheden.
    Ze gebruiken met die twee motoren vier liter per uur, dat is voor die reis dus honderden liters, maw de twee drijvers zouden zo vol dieselolie zitten dat er nog nauwelijks behoorlijk mee te varen valt.
    Daarbij zijn het zeilers, die gebruiken de motor(en) slechts in uitzonderlijke omstandigheden, zo niet dan zijn het geen zeilers.
    Een catamaran is geen cruiseschip.

    Like

 11. Lucky zegt:

  https://tpook.nl/2019/12/19/halveren-veestapel-kost-minstens-5-miljard/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  ‘Halveren veestapel kost minstens 5 miljard’

  “De veehouderij heeft een jaarlijkse productiewaarde van €10,5 miljard. “Het halveren van de Nederlandse veestapel kost dus minstens €5 miljard”, meldt Cor Pierik, landbouweconoom bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), op woensdag 18 december op het Nationaal Economisch Landbouw Congres in Amersfoort.”

  Like

 12. Cathja zegt:

  Al die optredens van dat kind zijn toch gewoon een show? Vragen en antwoorden zijn ingestudeerd, want anders komt ze er niet uit.
  Helaas worden scholieren vandaag de dag met haar uitspraken geïndoctrineerd en vergiftigd. Jongeren zijn plooibaar, en men zegt “wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”.
  Waarom moet hun toekomst op leugens en bedrog gebaseerd zijn? Helaas zijn het docenten (dus ouderen) die onze kinderen met de ‘Thunberg-waanzin’ injecteren.
  Docenten…, schaam jullie diep! Jullie ontnemen de jongeren de kans om zich in alle vrijheid te kunnen ontwikkelen. We krijgen zo een totaal verziekte maatschappij.

  Geliked door 2 people

 13. Lucky zegt:

  Leugen, na leugen, na leugen…
  Hittegolf in Australië, met de heetste dag ooit op 17 december 2019….. ABSOLUUT NIET DUS!!!

  Like

 14. Lucky zegt:

  Nog eentje die niet in het fake news van “de heetste dag ooit” in Australië trapt

  Geliked door 1 persoon

 15. Lucky zegt:

  Ruwweg een zeespiegelstijging 1.1 millimeter per jaar….

  Geliked door 1 persoon

 16. SVEN GLAUBE zegt:

  Werter Herr Alexander Benesch,

  Sie sollten diesen YAHOO-CANADA-NEWS Artikel über MerkeL’s Sich auf die Seite von Diktator PUTIN stellen bringen in einem Eigenen RECENTR-NEWS-Artikel !!!!

  Dazu passt auch USA-Amerikanischer Nachrichtenbericht über Merkel’s Sich zu Russland auf die Seite zustellen !

  Putin’s Russen Agentin “Angela Merkel” stellt sich gegen USA und auf die Seite von Diktator PUTIN !

  Deutschlands Merkel kritisiert die Drohung der USA mit Sanktionen gegen Gaspipelines !

  https://ca.yahoo.com/finance/news/germanys-merkel-criticizes-us-gas-143446998.html

  https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/ViutBY23CwUC3ZxR8bh0DQ–~A/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9ODAw/https://media.zenfs.com/en-ca/the_canadian_press_business_130/1d837b7e59568fa31aac51fb75d6552d

  Deutschlands Merkel kritisiert die Drohung der USA mit Sanktionen gegen Gaspipelines !

  BERLIN – Bundeskanzlerin Angela Merkel kritisierte am Mittwoch einen US-amerikanischen Vorstoß zur Verhängung von Sanktionen im Zusammenhang mit einer neuen russisch-deutschen Gaspipeline. Sie signalisierte, dass sie Gespräche mit Washington will, lehnt jedoch eine Androhung von Vergeltungsmaßnahmen ab.

  Der Sprecher des russischen Präsidenten Wladimir Putin sagte, der Schritt der US-Regierung verstoße gegen das Völkerrecht und das Projekt werde ungeachtet der Sanktionen abgeschlossen.

  Die USA waren ein ausgesprochener Gegner der Nord Stream 2-Pipeline, die Erdgas von Russland nach Deutschland rund 1.200 Kilometer unter der Ostsee transportieren wird. Zusammen mit osteuropäischen Ländern, die ebenfalls gegen das Projekt sind, argumentiert die US-Regierung, dass dies die Abhängigkeit Europas von Russland im Energiebereich erhöhen wird.

  Das US-Repräsentantenhaus hat letzte Woche ein Gesetz verabschiedet, das Sanktionen gegen Ausländer vorsieht, die an Schiffen beteiligt sind, die Abschnitte der Pipeline verlegen. Der Senat hat dem Gesetzesentwurf am Dienstag zugestimmt und es liegt nun an Präsident Donald Trump, ihn zu unterzeichnen.

  “Wir sind gegen extraterritoriale Sanktionen und nicht erst seit dieser gestrigen Entscheidung – wir haben dieses Problem auch im Hinblick auf den Iran”, sagte Merkel den deutschen Gesetzgebern und verwies auf den Rückzug der Trump-Administration aus einem Abkommen zwischen den Weltmächten und dem Iran, um die Bedenken zu zerstören über Teherans Atomprogramm und die Verhängung neuer Sanktionen.

  “Ich sehe keine Alternative zur Durchführung von Gesprächen, obwohl sehr feste Gespräche, (um das zu zeigen) wir billigen diese Praxis nicht”, sagte Merkel während einer regelmäßigen Frage-und-Antwort-Sitzung im Parlament. “Wir werden sehen, wie es mit Nord Stream läuft.”

  Sie merkte an, dass Gespräche über einen neuen Gasvertrag zwischen Russland und der Ukraine laufen, der befürchtet, als Ergebnis des Baus von Nord Stream 2 als Gastransitland eingefroren zu werden. Diese Gespräche seien “relativ hoffnungsvoll” und “es wäre sehr unangebracht, wenn die Ukraine Transitgebühren verlieren würde”, da die Verhandlungen durch den Streit um die Pipeline kompliziert würden, fügte sie hinzu.

  Ein Gesetzgeber der rechtsextremen Partei Alternative für Deutschland drängte Merkel zu einer stärkeren Reaktion. Merkel wies seine Anschuldigung zurück, sie habe es in der Vergangenheit versäumt, sich gegen Washington zu verteidigen, als sich herausstellte, dass die National Security Agency ihr Handy beschnüffelt hatte.

  “Wir haben uns nicht von der NSA verabschiedet und wir haben auch nicht die Absicht, dies hier zu tun”, erwiderte Merkel.

  Der Bau der Pipeline ist weit fortgeschritten. Putins Sprecher Dmitry Peskov sagte: “Wir gehen davon aus, dass das Projekt abgeschlossen sein wird.”

  “Solche Handlungen stellen eine direkte Verletzung des Völkerrechts dar”, sagte Peskov über den Umzug der USA in einer Telefonkonferenz mit Reportern.

  “Sie sind ein perfektes Beispiel für unlauteren Wettbewerb, einen Versuch, seine Dominanz auf den europäischen Märkten künstlich zu sichern, indem teurere und nicht wettbewerbsfähige Produkte – teureres Erdgas – den europäischen Verbrauchern auferlegt werden.”

  Vladimir Isachenkov in Moskau hat zu diesem Bericht beigetragen.

  Germany’s Merkel criticizes USA’s gas pipeline sanctions threat !

  https://ca.yahoo.com/finance/news/germanys-merkel-criticizes-us-gas-143446998.html

  https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/ViutBY23CwUC3ZxR8bh0DQ–~A/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9ODAw/https://media.zenfs.com/en-ca/the_canadian_press_business_130/1d837b7e59568fa31aac51fb75d6552d

  Germany’s Merkel criticizes USA’s gas pipeline sanctions threat !

  BERLIN — German Chancellor Angela Merkel on Wednesday criticized a U.S.A. move to impose sanctions related to a new Russian-German gas pipeline, signalling that she wants discussions with Washington but declining to threaten retaliation.

  Russian President Vladimir Putin’s spokesman said that the U.S.A. government’s move violates international law and that the project will be completed regardless of the sanctions.

  The U.S. has been an outspoken opponent of the Nord Stream 2 pipeline, which will transport natural gas about 1,200 kilometres (750 miles) under the Baltic Sea from Russia to Germany. Along with eastern European countries that also oppose the project, the U.S. government argues that it will increase Europe’s dependence on Russia for energy.

  The U.S. House of Representatives passed a bill last week that provides for sanctions against foreigners involved with ships laying sections of the pipeline. The Senate approved the bill Tuesday and it’s now up to President Donald Trump to sign it.

  “We are against extraterritorial sanctions, and not just since this decision yesterday — we also have this problem with a view to Iran,” Merkel told German lawmakers, referring to the Trump administration’s withdrawal from a deal between world powers and Iran meant to curb concerns over Tehran’s nuclear program and the imposition of new sanctions.

  “I see no alternative to conducting talks, though very firm talks, (to show that) we do not approve of this practice,” Merkel said during a regular question-and-answer session in parliament. “We will see how things go with Nord Stream.”

  She noted that talks are under way on a new gas contract between Russia and Ukraine, which fears being frozen out as a gas transit country as a result of Nord Stream 2’s construction. Those talks are “relatively hopeful,” and “it would be very inopportune if Ukraine lost transit fees” because of the negotiations being complicated by the dispute about the pipeline, she added.

  A lawmaker from the far-right Alternative for Germany party prodded Merkel for a stronger response. Merkel rejected his charge that she had failed to defend herself in the past against Washington when it emerged that the National Security Agency had snooped on her cellphone.

  “We didn’t back off on the NSA and we don’t intend to do so here, either,” Merkel replied.

  Construction of the pipeline is well advanced. Putin’s spokesman, Dmitry Peskov, said: “We assume that the project will be completed.”

  “Such actions represent a direct violation of international law,” Peskov said of the U.S. move in a conference call with reporters.

  “They are a perfect example of unfair competition, an attempt to artificially secure its dominance in the European markets by imposing more expensive and uncompetitive products – more expensive natural gas – on European consumers.”

  —-

  Vladimir Isachenkov in Moscow contributed to this report.

  Geir Moulson, The Associated Press

  https://ca.yahoo.com/finance/news/germanys-merkel-criticizes-us-gas-143446998.html

  Like

 17. Orelius zegt:

  Het beste klimaat hebben ze in POLEN.
  Daar wil geen moslim heen of er blijven .
  Zo,n klimaat wil ik hier ook . Wat zal dat heerlijk ademhalen. Dat is het gezondste klimaat ter wereld.
  MOETEN WE WEL EVEN ALLEMAAL PVV STEMMEN.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s