Totalitaire regimes – overheid en bureaucratie

Screenshot_29

(Door: Toon Kasdorp)

We hebben een vaag idee van totalitaire regimes, maar dat de overheidsbureaucratie daar ook een vorm van is beseft niet iedereen.

Wie wil weten wat de gevolgen zijn van een totalitair regime kan niet beter doen dan er Hannah Arendt op nalezen. Toch  is het moeilijk om uit haar werk op te maken wat precies de  redenen zijn van de irrationaliteit van het totalitarisme in al zijn verschijningsvormen. Ze neemt  het wel waar, maar lijkt niet helemaal te begrijpen waarom dit soort regimes het gewone leven van de mensen op zo’n absurde wijze op zijn kop zet. De wereld die Hitler, Mao en Stalin maakten is een onbegrijpelijke wereld en iedereen die probeert om er met behulp van de ratio soep van te koken komt bedrogen uit.

Lees verder>>>
(h/t K.J.A.M. W.)
Nieuwe site

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Bureaucratie, dictatuur, Overheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Totalitaire regimes – overheid en bureaucratie

 1. guusvelraeds zegt:

  Op redelijke partijen stemmen zegt het artikel. Welke zijn dan de onredelijke partijen? Doe eens een gok.

  Geliked door 2 people

 2. Rensk. zegt:

  Het voorproefje van een totalitair regime hebben de toeslagouders al gehad. Het vechten tegen een ondoordringbare muur. En dat kan uiteindelijk met miljoenen mensen gebeuren en kan iedere keer een stapje verder gaan tot uithongeren aan toe. Zonder dat je er ook maar iets tegen kunt doen.

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Niet alleen die, dat hebben Nederlanders die in het buitenland wonen, na de belasting verdragen met het betreffende land te hebben veranderd, al een paar jaar ondervonden. Het is te veel om even op te noemen, maar meer als schofterig en schandalig en volkomen on terecht. Ben nog steeds aan het vechten samen met mijn belasting adviseur.
   Wij geven niet op, soms lukt het, merendeels ook niet, maar dan worden ze weer gebombardeerd met brieven etc. En voor wat ze willen, gaat op afbetaling, het kleinst mogelijke bedrag.

   Like

 3. Lucky zegt:

  https://www.geenstijl.nl/5151130/rechter-co2-uitstoot-moet-nog-minder/

  Rechter: CO2-uitstoot moet NOG MINDER
  Stop maar met ademen jongens

  De Vloek van Urgenda is bijgesteld: eind volgend jaar moet de CO2-uitstoot van dit land met 25% verminderd zijn ten opzichte van 1990. Want rechters zitten oP dE sToEl VaN dE mAcHt tegenwoordig.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s