Socialisme is een cult

Screenshot_41

(Door: H. Numan)

Beetje boude bewering, maar dat ga ik uitleggen. Eerst Amerika. Daar proberen de Democraten wéér om de president af te zetten. Dat lukte de eerste keer niet, en nu nog veel minder. Sterker nog: de stront die ze naar hun president gooien, vliegt regelrecht in hun eigen gezicht. Die afzettingsprocedure, “impeachment”, is een nogal vage aangelegenheid. De wet is er niet duidelijk over. Er worden een paar misdrijven bij naam vermeld, maar daar wordt geen gebruik van gemaakt. Dus wordt er grotendeels gekeken naar de precedenten uit het verleden. De afzettingsprocedure is gebruikt tegen 3 presidenten en iets van 18 hoge ambtenaren, de meeste van hen rechters. In het laatste geval was het duidelijk: een aantal rechters was apelazarus aan het werk en werd om die reden afgezet. Verder niets, de afzettingsprocedure is enkel dat. Er staat geen verdere straf op.

De misdrijven waarop iemand afgezet kan worden, zijn niet duidelijk omschreven. Er zijn eigenlijk maar drie misdrijven die omschreven zijn: chantage, omkoping en dronkenschap. De rest wordt overgelaten aan het Congres. De procedure kan op gang worden gebracht door het Congres, maar de Senaat doet de veroordeling. Het is opmerkelijk dat het enige misdrijf waar Trump direct voor veroordeeld kan worden, omkoping, nou net niet in de dagvaarding staat. Dat maakt deze afzettingsprocedure puur politiek. Wij Democraten willen hem afzetten, omdat hij niet doet wat wij Democraten willen.

Op dit moment is er een Democratische meerderheid in het Congres, dus de afzettingsprocedure loopt. Maar in de Senaat hebben de Republikeinen de meerderheid. Die meerderheid is meer dan voldoende om de procedure direct te stoppen. Zelfs al zouden een paar Senatoren politiek zelfmoord plegen door voor te stemmen. Kortom, de hele afzettingsprocedure is compleet, volkomen, hopeloos en totaal kansloos.

Sterker nog: de Amerikaanse kiezer is het linkse gedram van de Democraten compleet zat. Trump kan rustig op de bank een biertje pakken en de krant lezen. Hoe harder de Democraten blijven doordrammen, hoe gemakkelijker zijn herverkiezing wordt.

Tel daar bij op dat de Democraten geen enkele serieuze kandidaat hebben voor de komende verkiezingen in 2020. Er zijn (op dit moment) drie kandidaten die alle drie geen schijn van kans maken: Hillary Clinton, Bernie Sanders en Joe Biden. Hillary heeft teveel mysterieuze zelfmoorden plus de rest te verantwoorden, Sanders is een regelrechte (salon) communist en Biden is gewoon te oud en veel te gammel. Hij is net geopereerd voor een hartkwaal.

Die afzettingsprocedure is niets meer dan een slappe poging om de aandacht af te leiden en een wanhopige laatste poging om het onvermijdelijke proces tegen de Clintons en de administratie te vertragen. Want zodra Trump herkozen is, wordt het moeras gedempt. Dat is een zekerheid. Voor de verkiezingen is dat geen goed idee. Na de verkiezingen hebben de Republikeinen een meerderheid in beide Kamers, de Hoge Raad en op de ministeries. Dan gaat de grote schoonmaak beginnen.

Gaan we naar Engeland kijken. Daar verloor Labour op PvdA-achtige wijze de verkiezingen. Het grootste verlies in 85 jaar. Waarom? Ongeveer om dezelfde reden waarom de Democraten in Amerika verloren. De partij noemt zich Labour, maar de leiding is streng communistisch. De Democraten in Amerika noemen zich democraat, maar de leiding is ofwel streng communistisch (Bernie Sanders) of zijn salonsocialisten met een hoop te verbergen (Clinton).

U zult de NOS er niet snel over horen, maar Corbyn is een warm aanhanger van iedereen die een socialistische dictator is of antisemiet. Maduro in Venezuela? Prima vent. Kim Jong-un in Noord Korea? Niks mis mee. Castro in Cuba? Toffe peer. Hamas? Hezbollah? Dappere mannen die onderdrukt worden door de perfide Zionistisch-kapitalistische bezetters van hun land. Officieel noemt deze minkukel zich anti-zionist, niet antisemiet. Want dat laatste is strafbaar. Bovendien moeten de kiezers er niets van hebben.

Even zo goed heeft Corbyn grandioos verloren. Niet alleen hij, maar de hele top van de Labour partij die zijn politbureau vormen. De ergste nederlaag ooit, en wat zeggen Corbyn en zijn aanhangers? “Wij hebben het debat gewonnen, maar helaas lukte het niet om dat in een meerderheid om te zetten.” Ik neem u niet in de maling, dit zijn eigen woorden. Hij weigert ook om op te stappen, dus vermoedelijk wordt hij in januari met een betonblok in de Theems gegooid door zijn eigen partij.

Net zoals bij ons is er een enorm verschil ontstaan tussen wat sociaaldemocratische stemmers en de sociaaldemocratische partijleiding willen. U dacht dat het oude strenge communisme dood was? Welnee. Ze zijn er nog steeds. In Amerika, in Engeland en bij ons net zo goed. Het is heel simpel om een politieke partij over te nemen, of een stichting of een bedrijf. Je zorgt er voor aanwezig te zijn op de ledenvergadering met genoeg aanhangers en stemt het bestuur gewoon weg. Bij bedrijven en stichtingen: je gaat er werken en plaatst na verloop van tijd gelijkgestemden op belangrijke posities. Dat hoeft echt niet het bestuur zelf te zijn. Ten eerste valt dat direct op, en ten tweede als je middenkader posities gaat opvullen kom je er net zo goed. En dat is wat links consequent gedaan heeft. Dat is overigens ook de reden waarom de PVV geen leden heeft. Wilders heeft geen trek in een progressieve overname van zijn partij.

Er is vrijwel geen organisatie die daar niet door is aangetast. De politie, het onderwijs, de rechterlijke macht, de gemeentes, alles.

Waarom is links zo venijnig in Amerika en in Engeland, maar hier (nog) niet? Omdat ze bijna bij de finish waren. Met de verkiezing van Clinton of Corbyn hadden ze hun doel bereikt: een communistische samenleving, maar onder een andere naam. Dat mislukte op het aller-aller-allerlaatste nippertje. In Amerika deed Trump dat, en in Engeland Boris Johnson. Compleet tegen de verwachting in. In beide gevallen was links er van overtuigd dat ze zou winnen.

In Nederland maakt links zich nog geen zorgen. Wij hebben meer linkse partijen dan dagen in de maand, dus  weinig mensen zien dat links overal de touwtjes in handen heeft. Pas als Wilders serieus doorbreekt – en dat zou best wel eens snel kunnen gebeuren – dan komt er reuring.

In Amerika en in Engeland gillen de verongelijkte verliezers dat het de schuld van iedereen is. Behalve hun eigen schuld. Sterker nog, in Engeland gillen ze dat het ook de schuld van de ‘extreemrechtse media’ is dat Corbyn negatief in de publiciteit kwam. Het waren nota bene nou net de media die de grootste aanhangers van het linkse progressieve gedachtegoed zijn… De BBC is zo tegenwoordig progressief dat de Pravda er jaloers op is.

Verder zijn de PVV en het FvD zo gedemoniseerd dat er een hoop moet gebeuren voor ze een kabinet kunnen vormen. Vergeet niet dat vrijwel alle partijen zowel de PVV als het FvD boycotten. Als de VVD de komende verkiezingen gaat verliezen – dat is een zekerheid – dan blijft een kabinet PVV-FvD-VVD moeilijk. Ik reken op iets van <16 zetels voor de VVD in de komende verkiezingen. Dan moeten de PVV en het FvD voor iets van 55 zetels zorgen, en dat lijkt me nogal optimistisch. Maar niet onmogelijk.

Waarom is links een cult? Omdat het hoe dan ook niet wil inzien dat zijn progressieve ideeën nergens werken. Het communisme in Rusland werkte niet. De Berlijnse Muur werd niet opgeheven, omdat de DDR regering het achteraf een slecht idee vond. Enkel omdat er geen andere keuze was. Sociaaldemocratie werkt ook niet, maar minder beroerd dan echt socialisme, omdat er iets meer democratie en minder socialisme in zit. Frankrijk, Italië en Griekenland hebben hele sterke socialistische partijen. Dat is een van de redenen waarom het zo slecht gaat met hun economie.

Elke keer weer krijgt iedereen de schuld van hun eigen falen. Elke keer weer horen we ‘maar dat was geen écht socialisme’. Ja hoor. Dat is het elke keer wel. Want écht socialisme werkt niet. Dat laat anderen voor hen werken. Er is niets mis met sociaal zijn. Maar écht socialisme is potverteren. Venezuela is een mooi en recent voorbeeld. Het was een bloeiende economie in Zuid-Amerika. Chavez werd gekozen, en hij ging direct écht socialisme invoeren. Binnen no time was Venezuela failliet. Op dit moment lijdt de bevolking honger, terwijl de grote leider Maduro op tv uitgebreid zit te schransen tijdens een speech.

Dat Wilders premier kan worden, is helemaal geen rare gedachte. Engeland stapt uit de EU. Dat is nu een feit. De EU loopt nu echt op haar laatste benen, want dat vertrek is dodelijk voor de EU. Er hoeft maar één grote aanslag plaats te vinden in Nederland en het kabinet gaat vallen. Dat kabinet is overigens nu al een minderheidskabinet. Het verloor net een staatssecretaris en de Miep van Defensie staat op omvallen. Rutte´s beschermvrouwe in Berlijn leeft nog, maar is een politiek kasplantje. Overal is het socialisme terrein aan het verliezen, en dat gaat ook bij ons gebeuren.

Verder hebben we een Koninklijke familie die of geen belasting betaalt (de bolle zelf) of fraudeert (de rest), misdadigers worden met luxe privévliegtuigen naar Nederland gevlogen, maar uitgeprocedeerde asieligzoekers over de grens zetten is te duur. Zoiets kan niet onbeperkt duren.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Rotzakken, socialisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Socialisme is een cult

 1. VarAway zegt:

  UITSTEKEND stuk, Hr.Numan!
  Chapeau👍👍👍
  Kleine correctie/opmerking, Hillary is nòg geen candidaat voor de Democrats,
  maar ze flirt al steeds meer met die gedachte… ” so I can beat him again ” !
  Compleet van de pot gerukt dat mens.
  Als de economie in 2020 zo blijft draaien als in 2019 dan is de herverkiezing een
  makkie voor POTUS DJT.
  Prettig Kerstfeest!

  Geliked door 5 people

 2. karton zegt:

  Socialisme is een levensgevaarlijke ideologie, de “vormgevers” van die sekte zorgen alléén zeer goed voor zichzelf ten koste van de bevolking : DDR , Rusland , Roemenië , Bulgarije èn de EUSSR !!!! (als voorbeelden)

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Nederland heeft maar twee rechtse partijen, de PVV en FvD. en de rest ondanks dat ze zichzelf christelijk, liberaal, groen of democraten noemen zijn gewoon zo links als de pest !!

  Geliked door 1 persoon

 4. Jack Terrible zegt:

  Mooi geschreven artikel Numan! Ook erg positief… want door al die linkse idioten zinkt de moed me weleens diep in de schoenen en denk ik eraan om Nederland te verlaten voor de Verenigde Staten als de tijd daar rijp voor is. Maar gelukkig… er is nog hoop!!!

  Geliked door 1 persoon

 5. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Wilders heeft geen trek in een progressieve overname van zijn partij.”

  Evenmin in een overname door neo-nazi’s, bruinhemden. Dat risico is nog veel groter.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 6. guusvelraeds zegt:

  De nationaal socialist Bernhard von Lippe Biesterveld heeft letterlijk gezeken op Nederlands nationaal cultureel erfgoed. We mogen blij zijn dat de ooit hard werkende nu ouden van dagen die de vergrijzingsramp veroorzaken geen schuiflade hebben in hun verpleeghuisbed. De lul had een schilderij onder zijn bed liggen met een huidige waarde van 90 miljoen. Hij was het vergeten zegt het artikel. De ouden van vandaag wordt de pinautomaat afgenomen want in Brussel wil men controle op al het geld. Bij die karige pinautomaten die nog staan krijgen ze een mes in hun ribben. Wat ben ik woedend.

  https://www.hewat.nl/2019/12/19/prins-bernhard-verborg-decennialang-verdwenen-rembrandt-onder-zijn-bed-schilderij-aangetast-door-urine/

  Geliked door 1 persoon

 7. toupasse zegt:

  And what about Oprah Winfrey?

  Like

 8. mahoog zegt:

  Grote stilte hier……tóch meer gehersenspoelden dan ik dacht.

  Like

 9. J.A. Kapteyn zegt:

  Je haalt de woorden uit mijn mond Numan, alleen kan ik ze niet zo fraai achter elkaar zetten als U. Driewerf hulde !!

  Geliked door 1 persoon

 10. Lucky zegt:


  Corbyn afgemaakt door partijgenoot: hij verdedigt allerlei soorten extremisten

  Like

 11. koddebeier zegt:

  Socialisme is een cult ?????? Meer een fatale hersenafwijking !

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s