Duitse omroep schrapt klimaatliedje kinderkoor na ophef

Screenshot_51

DDR 2.0: de pioniers van de partij zijn herrezen. De rode halsdoekjes ontbreken er nog aan…

(Door: Kenneth Steffers)

Een televisieomroep in Duitsland (WDR) heeft een “satirisch” klimaatliedje offline gehaald nadat daar grote ophef over was ontstaan. Een kinderkoor zong het nummer ‘Meine Oma ist ne alte Umweltsau'(Mijn Oma is een Oude Milieuzeug), wat leidde tot woedende reacties bij onze Oosterburen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, demoniseren, Duitsland, Groenen, hersenspoeling, Indoctrinatie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Duitse omroep schrapt klimaatliedje kinderkoor na ophef

 1. Peter zegt:

  Moest volgens de media humor zijn,nou een Duitser en humor,dat gaat al helemaal niet samen .

  Geliked door 2 people

 2. Nemesis zegt:

  Geen woorden voor, meer als schandalig. Kun je zien hoe verrot die linkse bende van smeerlappen is. Meer en erger als verrot.

  Geliked door 3 people

  • simon70b zegt:

   Net zo verrot als Links Den Haag.

   Geliked door 2 people

  • droevige mof zegt:

   De verontwaardiging hier in Duitsland is enorm. De WDR schoot zichzelf in de knie. De linkse media proberen de storm te kalmeren en de video is van de website van het radiostation gehaald, maar op YouTube verschijnt het liedje een aantal keer. De vrolijke melodie van het vroegere kinderliedje zorgt ervoor dat het goed wordt ingeprent.
   Voll ins Klo gegriffen, zoals ze hier zeggen.

   Geliked door 3 people

   • Nemesis zegt:

    Weet ik, droevige mof, ik woon hier in dit land en de storm zal nog even niet gaan liggen als ik o.a. mijn buren en kennissen hier hoor.
    Hopelijk halen ze bij You Tube nu ook weg na protesten, en die zijn er.

    Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Naar ik denk zijn de generatieconflicten niet alleen in Duitsland maar ook in Europa zodanig verergerd dat dit tot grote botsingen gaat leiden!
  Ik zal hier twee aparte verhalen gaan plaatsen over hoe de oververwende generatie kinderen (arme kinderen reken ik natuurlijk niet mee!) zodanig door hun ouders zijn verpest dat hierdoor een dergelijk kinderkoor met een klimaatliedje zo slecht overkwam bij de oudere generaties! Want jammer genoeg zijn er nog steeds teveel rijke ouders die zelfs hun kinderen, waaronder baby’s, willen oververwennen! Lees dit artikel daar maar eens over:

  ’40.000 euro voor een kinderfeestje? Ga je schamen!’

  Journaliste Hester Zitvast schrijft over dat wat haar opvalt in het nieuws of de media. Dit keer viel haar oog op een item van WNL, waarin Rachel Pietersma vertelt over de kinderfeestjes die ze organiseert. Ouders tikken daarvoor tot wel 40.000 euro af!

  Eerlijk? Ik werd een beetje misselijk van het WNL-item over de intens verwende kinderen van superrijke ouders! Ik zag partyplanner Rachel Pietersma de laatste hand leggen aan de decoraties voor de birthday bash (waag het niet om het een verjaardagsfeest te noemen!) van Benjamin. 1 jaar werd het kind.
  Ik had toen meteen al een hekel aan het mannetje. Onzin natuurlijk, het kind kan er helaas ook niets aan doen dat zijn rijke ouders volstrekt geschift zijn. Maar als er op je eerste verjaardagsfeest al een gemiddeld jaarsalaris wordt stukgesmeten, dan moet dat wel negatieve gevolgen hebben voor je sociale ontwikkeling!

  Niks te gek

  Rachel praatte zoals je hoort te praten, als je zulke dure bashes geeft. Superbekakt en met een air alsof het allemaal maar normaal is. Ze kwijlde wat over de mooie candy table en de birthday cake en ging verder over de ballonnenvouwer, het entertainment en de fotograaf – want dit extreme gebeuren móet natuurlijk op social media worden vereeuwigd. „We gaan vandaag een knallende party geven. Niks is te gek voor ons”, kirde ze. Van ellende gaf ik even een klein beetje over.
  Wat een stom kutwijf is overigens die Rachel om haar kind als een soort pronkobject te gaan beschouwen!

  Compleet gestoord

  ’Niks is te gek bij ons’, bij die woorden gaat het natuurlijk al mis. Want het is wél te gek. Het is zelfs zo te gek, dat ik er het label ’compleet gestoord’ op zou willen plakken. Feestjes vanaf 10.000 euro voor kinderen die nul besef hebben dat ze leven, nog luiers dragen en flesjes melk drinken; waar ben je dan mee bezig? Met image mensen. Met image. Dat is iets wat in de huidige maatschappij steeds belangrijker begint te worden, helaas. Showen, interessant doen, buitenkant boven binnenkant…
  En aan een baby van een jaar kun je niet eens vragen of hij/zij gelukkig wordt van zo’n geldverslindend “kinderfeest”!

  Dure champagne

  Rachel vindt het heerlijk om kinderen te zien stralen, en dat de ouders daar dan geen omkijken naar hebben. Laat dat laatste deel van die zin even op je inwerken. Dat de ouders er geen omkijken naar hebben: naar het feestje van hun bloedeigen kind! Hoe beleef je dat als je dat niet met je kind beleeft?
  Als je alleen maar met je vriendinnen glazen dure champagne staat weg te tikken – in je designer-outfit (dat je na dat feestje nóóit meer aantrekt, want stel je voor dat iemand die vorm van recycling ontdekt!)?”
  Liefde voor het kind wordt feitelijk gewoon gekocht, verkocht of zelfs afgekocht!

  Instawaardige foto’s

  Een kinderfeestje is niet ’geslaagd’ als het lekker kijkt op Insta. Bij een feestje hoor je als ouder minimaal één keer in een klimrek te moeten klimmen om een kind te redden. Je moet ruzies oplossen, tranen drogen en mayonaisevlekken wegpoetsen. Je leert er de vriendjes van je kind kennen – en zij jou. Je hoort de benen uit je lijf te rennen, onbekende billen af te vegen, omgegooide glazen limonade op te dweilen en ’s avonds uitgeblust op de bank neer te ploffen. Om dan te bedenken dat je geen enkele instawaardige foto hebt gemaakt. Volgend jaar beter.”
  Feitelijk plegen dit soort snertouders roofbouw op zichzelf voor hun prinsje of prinsesje!

  Fles Moët

  Ik vind dat showen met je geld, dat exorbitante gebeuren, meer dan walgelijk. Ik zie zelfs steeds vaker foto’s van sweet sixteen-feestjes van kinderen van kennissen op Instagram verschijnen, waar de schone schijn vanaf druipt.
  Wulpse net 16-jarigen die met gouden cijferballonnen op een overdreven opgemaakt hotelbed poseren, een fles Moët in hun handjes. Doe. Eens. Normaal! Je proeft het verschil nog niet tussen frambozen en aardbeien-aanmaaklimonade.”
  Een dergelijk kinderfeest zou nog niet eens misstaan in Sodom, Gomorra of Babylon!

  Schaam je

  Ik spreek regelmatig mensen waarvan de kinderen opgroeien in armoede. En dan hebben we niet over ’ouders die geen Canada Goose-jas kunnen betalen’, maar over ’kinderen die in de winter nog in (te kleine) zomerkleren lopen’ of over ’gezinnen die moeten rondkomen van 30 euro per week’.
  Daar ís helemaal geen geld voor een partijtje. Vaak niet eens voor een leuk of mooi verjaardagscadeau(tje). En ik weet ook wel dat rijke ouders het vooral niet moeten laten om hun kroost te verwennen omdat er ook armoede is in de wereld. Maar kom op zeg; om 40.000 euro te te geven voor een feestje voor je kind? Ga je gewoon kapot schamen!”

  Geliked door 4 people

 4. Jules Vismale zegt:

  En dat er zelfs steeds meer termen zijn voor de oververvende kinderen van tegenwoordig bewijst dit verhaal weer eens:

  De pretpark-generatie kan niet omgaan met tegenslagen: “Het zijn net tropische vissen in de Noordzee”

  De verwende pretpark-generatie noemt hoogleraar orthopedagogiek Aryan van der Leij de jongeren van nu. Ze zijn enorm verwend, gepamperd en ze hebben nooit geleerd om met tegenslagen om te gaan. Daardoor zijn ze op latere leeftijd vaker depressief en ongelukkig.

  Hun eigen pretparkje

  Het is grotendeels de schuld van de ouders legt Van der Leij uit in HP/De Tijd. “De strenge opvoedregels van de jaren vijftig zijn overboord gezet en ook het geloof speelt geen rol meer. Die gedragsregels waren natuurlijk benauwend, maar boden wel structuur. Tegenwoordig is de structuur totaal verdwenen uit de opvoeding. Kinderen groeien op in hun eigen pretparkje, ze mogen vrijwel alles, worden nauwelijks gecorrigeerd en hun ouders houden hen voortdurend uit de wind.
  Negatieve dingen worden echter afgeweerd, alleen positieve dingen worden toegelaten in de kinderwereld. En als ze eenmaal wat groter zijn, krijgen ze fantastische mogelijkheden. Jongeren gaan tegenwoordig allemaal naar het buitenland om te studeren of te backpacken. Dat is de norm geworden. Ze nemen zomaar een gap year om een jaar lang te bedenken wat ze eigenlijk van het leven willen.”

  Maar deze verwennerij is helaas geen garantie voor een lang en gelukkig leven, weet Van der Leij. “Ze krijgen werkelijk alle ruimte, maar toch zie je jongeren die uiteindelijk worden geslagen door een depressie of een andere psychische aandoening. Dat is de paradox van deze tijd.”

  Cijfers ondersteunen zijn bewering. Zo’n 85 procent van de jongeren onder de 25 jaar die thuis zitten kampt met stress, depressies of ontwikkelingsstoornissen. In vijf jaar tijd is het aantal jongeren tussen de 15 en 19 jaar dat antidepressiva slikt met elf procent gestegen. En inderdaad dankzij hun ziekmakende ouders die het juist z goed met hen voor hadden!

  Beschermende opvoeding

  Ook Jan Derksen, hoogleraar psychodiagnostiek aan de Vrije Universiteit Brussel, ziet een stijging van het aantal psychische problemen bij jongeren en wijt dat deels aan te beschermende rol van moderne ouders.
  “Sommige ouders zijn geneigd om als hun kind een torentje bouwt, het laatste blokje zelf te plaatsen omdat ze niet willen dat het kind moet meemaken dat het omvalt. Ze brengen hun kind met de auto naar school, want ze zijn bang dat het van de fiets valt, in een regenbui terecht komt of tegen de wind in moet fietsen.
  Terwijl beroemde filosofen als Rousseau en Kant al zeiden dat het belangrijk is dat een kind builen en schrammen oploopt in zijn jeugd. Want als kinderen geen teleurstellingen mogen meemaken, dan ontwikkelen ze geen coping skills. Dan leren ze niet omgaan met tegenslag, frustratie, boosheid, verlies, liefdesverdriet. Dat zijn allemaal dingen die bij het leven horen en waar je kinderen op moet voorbereiden.
  Er is tegenwoordig een groep ouders die hun kinderen niet opvoedt tot weerbaarheid. Ik heb een moeder meegemaakt die het eerste seksuele contact van haar dochter regisseerde, want het mocht geen teleurstelling worden.”

  Tropische vissen

  “Kinderen die een applausopvoeding krijgen, denken: ik ben prima, ik hoef niets meer aan mezelf te verbeteren. Maar dan komen ze later in de maatschappij terecht en dan zijn ze als tropische vissen die de Noordzee inzwemmen. Want de maatschappij is hard, die houdt niet van oververwende kinderen en daar zijn ze niet op voorbereid.
  Ze gaan dan werken, krijgen hun eerste negatieve functioneringsgesprek en knappen af. We zien nu veel jonge mensen die een burn-out krijgen, lijden aan chronische vermoeidheid of overspannen zijn.”

  Succes is een keuze

  Psychologe en hoogleraar in Groningen, Trudie Dehue, die het boek ‘De Depressie-epidemie’ schreef voegt daar nog aan toe dat mensen steeds hogere eisen aan zichzelf stellen. “We leven sinds een kwarteeuw met de ideologie dat succes een keuze is en mislukking dus ook.
  Nogal wat ouders passen die gedachte toe op hun eigen leven en stellen dus hoge eisen aan zichzelf. Hoge eisen aan jezelf stellen is ook hoge eisen stellen aan je kinderen, want hun succes en levensgeluk hangt af van jou als ouder. Dergelijke ouders zijn stimulerend maar ook heel streng. Ze voeden op met het principe van ‘je kunt als je maar wilt’. Dat houdt in dat wie iets niet kan, het kennelijk onvoldoende heeft gewild. Dat leidt tot zelfverwijten. Maar een mens kan en krijgt lang niet alles wat hij wil, want er is wel zoiets als domme pech. Wie dat laatste niet inziet, heeft alleen zichzelf nog om boos op te worden.”

  En dit soort oververwende kinderen zullen eens hun ouders gaan vervloeken en verwensen als dank voor die zogenaamde “opvoedingen”! Want (over)verwennen is beslist GEEN opvoeden!

  Geliked door 3 people

 5. dpelayocmartelmihaiviteazuljsobieskievsavoye zegt:

  Deze kinderen (7 tot 10 jaar) neem ik niets kwalijk. De Marxistische volwassenen achter de schermen die zich van deze indoctrinatietechnieken bedienen wel! BESCHAMEND SLECHT! https://www.youtube.com/watch?v=BVj2D6hKfRM

  Like

 6. dpelayocmartelmihaiviteazuljsobieskievsavoye zegt:

  Vorige week zaterdag zat ik in Duitsland met mijn vader in de trein. Tot mijn verbazig vroeg de conductrice een Duitser (ongeveer 30 jaar) plaats te maken voor een gezin met kinderen (+/- 2, 3 en 4 jaar). Deze Duitser kon hen niet gezien. Zij zaten echter wel degelijk, maar op de kleinere noodzitjes.

  Ik zei tegen mijn vader: in dat soort gevallen zetten jullie ons gewoon op jullie schoot. De Duitser ging ergens anders zitten, want er waren genoeg zitplaatsen in de trein. Een 7e Eeuwer verscheen met zijn kinderen, die nu elk een eigen zitplaats hadden, waar hun benen de grond niet raakten, waar dat op hun vorige zitplaats wel het geval was. De conductrice was happy. Kinderen moet je ook een beetje hardheid leren en niet altijd compleet in de watten leggen!

  Als kind gingen wij met Ma boodschappen doen. Als laatste gingen wij altijd naar de speelgoed winkel leuk om te kijken. Als we wat leuks zagen, keken wij of we genoeg zak/spaargeld hadden, was meestal niet het geval: PRIMA, daardoor leerden wij als kind de waarde van het geld kennen en zijn wij nooit verder gesprongen dan onze polsstok lang is.

  Tegenwoordig roept een kind dat hij wat wil hebben en er zijn genoeg ouders die dat dan gelijk kopen, zodat hun kind zijn/haar mond houdt en niet meer zeurt.

  Like

 7. henk verhoef zegt:

  de mens moet wat
  We hebben de hemel ergens verweg in de – ja waar- afgeschaft en nu moeten we een hemel op aarde gaan creeren-
  Probleempje dus waar de leider van de kinderverkrachters- de paus- ineens roept– god houdt ook van slechte mensen- dat beslist hij dus ook even
  Maar de mens moet nu gelukkig worden op aarde weant die hemel
  En dus voor sommige zijn de maagden nu ineens gewoon uw dochter geworden
  en de ander wil het klimaat redden door de rotzooi niet meer op te ruimen
  en omdat we troeP (VR)eten kunnen we niet meer zonder de goedkope vervuilende poeppilletjes uit iNDIA OM OVER DROOM/SLAAP /anti depri maar te zwijgen
  Onze klimaat en hoogopgeleide feestbeesten nemen liever een in een vies schuurtje dooor laag IQ moslims geproduceerde xtctje qwls voorbode tot de aardse hemel
  en dan doen we daar een sausje van jeugdhulpverleners en andere rechtbeschermers overheen en zie hier– we zijn allemaal gelukkig en gaan voor de menselijkheid van de verrijkers en de wij zijn hier de baas figuren
  steeds meer waarheid gaat de slogan — zalig zijn de simpele van geest– waarheid worden

  Wat hebben we het goed ==– vergeet je poeppilletje en wc papiertje niet
  Ben blij dat IK geen kind meer ben– alhoewel ilk wel tegen de kindsheid leeftijd aan begin te zitten
  heb wel geluk dat ik dan wel te duur ben om in leven gehouden te worden- via de gl regels van ouderen geen medische behandeling meer
  maar val dan wel buiten de orgaan roof d66 regels

  De kerst van de hemel op aarde is weer voorbij en kunnen we weer verder met schieten en steken vanb omnze mede burgers
  Zag u dat die doorgestoken haagse 4e generatie nedelandse turk= voetballertje van 4 ed klasser laakkwartier- in TURKEY begraven werd
  Echt een geintregeerde turk dus

  Like

 8. droevige mof zegt:

  Hier is de video en het actuele tweed van de WDR-medewerker Danny Hollek. Volgens hem is de oma geen milieuzeug, maar een nazi-zeug.
  De programmadirecteur van der omroep kwam met der smoes dat de critici niet begrepen hebben dat het een satire is. Satire op de WDR, op oma’s, op kinderen of op hem als programmadirecteur?

  Like

 9. Sobieski zegt:

  Toen ik dit gisteren hoorde, dacht ik even in een psychose beland te zijn, omdat ik van experts op dit gebied weet , dat verwrongen waarnemingen daar een symptoom van zijn.
  Dit KAN toch niet zo zijn, dat ze dit werkelijk zingen? Dat moet ik verkeerd gehoord hebben. Nog maar eens afspelen.
  Maar nee, het was echt zo.
  Was totaal geschokt.
  En nu, na de vele terecht ontstemde reacties hierop. komt de WDR met de drogreden dat het “satire”was. Ja ja, zo lust ik er nog wel een paar.
  Want ha ha ha, wat hebben we dubbel gelegen, zeg…niet dus…
  Nu weet ik ook wel, dat Duitsers geen meesters in humor en satire zijn, maar ook mislukte humor of satire herkent men doorgaans ook wel als zodanig, ook als het slechts “pogingen daartoe” betreft.
  Nee, dit was bittere ernst, waarbij de jeugd systematisch wordt opgezet tegen de ouderen.
  Een klassiek staaltje van “verdeel en heers” door de heersenden, en dit is wel een hele gemene, want hiermee worden families, dus de meest hechte verbanden die er zijn (voor zover ze nog bestaan), moedwillig uit elkaar getrokken dor generaties tegen elkaar uit te spelen.
  Dit doet me denken aan de griezeligste periodes uit onze geschiedenis, te weten de periode die begin in 1917 en eindigde in 1953, en een ander die begon in 1933 en eindigde in 1945.
  De zondebok-groepen zijn anders, maar het kwade mechanisme is precies hetzelfde.

  Geliked door 1 persoon

 10. droevige mof zegt:

  En nog een voorbeeld van de Duitse hoogstaande cultuur: “Fick die Cops, fick die Bullenschweine”(Fuck de smeris, fuck de politiezwijnen)
  Al sinds 2018 op YouTube, ongecensureerd natuurlijk.
  Mooi gezongen door een studentenkoor, onze intellectuelen. De reacties op YouTube zijn overwegend positief.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s