Verandert het klimaat?

Screenshot_50

(Door: H. Numan)

Natuurlijk verandert het klimaat. De vraag is niet zozeer of het klimaat verandert, dat doet het altijd. Maar of de schuld daarvan bij de mens ligt, en vervolgens of wij er wat aan kunnen doen. De grootste jammeraars zijn extreemlinkse activisten. Die behalve actievoeren (op uw kosten) er zelf niets aan doen. Sterker nog, ze willen en verwachten dat u waanzinnig hoge belastingen gaat betalen en onmogelijke offers brengt om hun volstrekt onbewezen theorie te bekostigen. En dat ze voor hun misplaatste activisme nog bedankt worden ook.

Wat is klimaat? Volgens de definitie die ik lang geleden op school leerde, is een klimaat het weer over een lange tijdsperiode en over een groot gebied. Tien jaar erg slecht (of mooi) weer is weer, geen klimaat. De tijdsperiode varieert, maar je moet uitgaan van een dikke eeuw of meer. Nederland heeft geen klimaat. Geen eigen klimaat, wel te verstaan. Wij hebben EEN gematigd zeeklimaat dat we delen met Engeland, België en Noordwest Duitsland. Dat het in Maastricht vaak warmer is dan Groningen is een microklimaat, een lokale variatie op het gematigde zeeklimaat. Als er dit jaar een Elfstedentocht gereden kan worden, heeft dat niets met opwarming of afkoeling te maken, dan is het gewoon heel erg koud.

Ons klimaat was heel anders in de Romeinse tijd/vroege middeleeuwen. Het was toen een stuk warmer dan nu. Maar die periode werd gevolgd door een extreem koud klimaat van de 15e tot en met de 19e eeuw. Dat is dus net afgelopen … Wat u nu draagt bij koud weer buiten de deur, droeg men toen binnenshuis. Het weer is wisselvallig, maar het klimaat is dat ook. Alleen over een veel langere periode.

Oké, nu weet u een beetje waar u naar moet kijken. Waarom verandert het klimaat? Voor de 19e eeuw kun je met bijna absolute zekerheid stellen dat de mens niet verantwoordelijk was voor klimaatsveranderingen. Hooguit lokaal. Naarmate we meer te weten komen over het weer, de geologie en astronomie wordt het steeds complexer. Houd u maar vast…

Het wereldklimaat wordt onder andere bepaald door de positie van aardas ten opzichte van de zon, de baan van de aarde om de zon, de golfstromingen, en nog veel meer omstandigheden die de mens niet in de hand heeft en nooit of te nimmer onder controle kan krijgen. Links kan gillen wat ze wil, u dwingen om uw volledige salaris in te leveren, maar we zijn niet in staat om de positie van de aardas te veranderen, of om de aarde verder of dichter bij de zon te plaatsen. Als zoiets de oorzaak is, dan hebben we gewoon pech gehad. Leer er mee te leven.

Verandert het klimaat? Jazeker. Heeft de mens daar schuld aan? Mogelijk. Kunnen wij er wat aan doen? Heel misschien. In ieder geval niet door naar Greta Thunberg te luisteren. Dat is een zielig autistisch kindje dat door haar ouders zwaar misbruikt wordt om er zelf van te profiteren.

Haar nogal naïeve stelling dat ‘haar kinderjaren zijn gestolen’ is, laten we vriendelijk blijven: kinderlijk naïef. De huidige generatie westerse kinderen is de generatie die het nog nooit zo goed gehad heeft in de hele wereldgeschiedenis. De meest verwende kinderen van de machtigste keizers hadden het lang niet zo goed als kinderen van een gewone arbeider vandaag de dag. Op alle gebieden. Kindersterfte is nog nooit zo laag geweest. De meeste kinderen vandaag vinden het normaal om een eigen kamer te hebben. Met een eigen computer, tv en soms ook eigen wc/badkamer. (Die mams voor hen schoon houdt, dat dan weer wel.) Kinderarbeid is streng verboden. Kinderseks wordt streng vervolgd. Kinderen moeten bij wet naar school tot ze meerderjarig zijn. Analfabetisme komt in het Westen nauwelijks voor. De meeste kinderen krijgen meer zakgeld dan het gezamenlijke loon van een arme familie in donker Afrika. Gedwongen huwelijken zijn in het Westen (nog) verleden tijd. Het eten is gezond en veel meer dan ruim voldoende. Deze generatie verwende krengen zou het slecht hebben; hun kinderjaren zijn gestolen? Kom nou toch. Ze hebben het zo goed dat ze zelfmoord overwegen als het Internet een dagje plat ligt.

Dat Greta een farce is, blijkt wel uit haar zeiltocht naar Amerika. Als ze (haar superieuren) werkelijk serieus waren over milieuvervuiling hadden ze het vliegtuig genomen. Maar dat is niet de bedoeling. De bedoeling is u te moreel te dwingen om hele grote offers te brengen – waar ze zelf absoluut niet aan denken. Integendeel. Kijk maar naar onze Europese milieu-hofnar Frans ‘zeven lullen talen’ Timmermans. Hij is gelukkig geen opperhoofd in het Europese Politbureau geworden, maar hij heeft nu wel een gigantisch zak (uw!) geld gekregen en een blanco machtiging om ‘het milieu te verbeteren’. Wat in principe nog veel erger is.

Wat zegt deze hofnar? Natuurlijk gaat hij vliegen naar een milieuvergadering in Madrid. Zijn tijd is veel te belangrijk en kostbaar om in de trein te zitten. Uw tijd is niet kostbaar. En belangrijk bent u ook niet. U moet zwoegen, zweten en boven alles: zwijgen!

En dat is eigenlijk alles wat u moet te weten om er zeker te zijn van ‘het klimaat’ gewoon een nieuwe manier is om veel geld uit uw zak te trekken en links aan de macht te helpen. Als de EU-klimaat-hofnar milieuvervuilend kan vliegen, kunt u dat ook. Als u geacht wordt in de trein te werken, staand waarschijnlijk, dan kan Franske dat ook in de eerste klas doen. Met een goed glas champagne en een schaaltje truffels voor mijn part. Lijkt me dat hij prima kan werken via zijn laptop in zeven talen aan boord van de trein. Je kan op die manier zelfs een videoconferentie houden – dus eigenlijk hoeft de opper-hofnar helemaal niet fysiek naar Spanje te vliegen. Hooguit in de zak van Zwarte Piet.

Er zijn meer redenen om de klimaat-hoax door te prikken. “97% van alle wetenschappers is het er over eens.”  Is het heus? Ik ben totaal niet geïnteresseerd in hoe kinderartsen, psychologen (behalve Jordan Peterson), economen, juristen of vrouwenwetenschappers over het klimaat denken. Dat is hun vakgebied niet. Die tellen dus niet mee. Verder is het bijzonder opmerkelijk dat er bijna 100% consensus is over zo’n enorm controversieel, ingewikkeld en politiek zeer gevoelig onderwerp. Die 97% komt pijnlijk dicht in de buurt van het aantal Oostenrijkers dat in 1938 voor de aansluiting bij Duitsland stemde. Toeval?

Het niet precies bekend wat de stelling was waar die 97% van alle relevante wetenschappers het mee eens zijn. Als de stelling is: “Bent u het er mee eens dat het klimaat verandert?” is dat iets heel anders dan: “Bent u het er mee eens dat de mens volledig verantwoordelijk is voor de verandering van het klimaat?”

Bovendien moet u iets verder kijken dan uw neus lang is. De mens is immers geen goudvis met een attentie spanne van 3 seconden. Elke keer weer komt links met een paniekoproep over het klimaat, die achteraf volledig uit de lucht gegrepen blijkt te zijn. De Club van Rome bestond (grotendeels) uit linkse wetenschappers die gilden dat de hemel naar beneden kwam vallen. Daarna moesten we heel veel geld geven om de bossen te reden van zure regen. Al Gore beweerde destijds dat de poolkap nu inmiddels 10 jaar geleden zouden smelten. Elke keer was het de allerlaatste kans, als we tenminste heel snel en héél veel geld gaven om het te overleven. Diezelfde Al Gore was helemaal geen bevlogen idealist. Hij zat meters diep in carbon credits. Die carbon credits waren voor hem de Steen der Wijzen: hij probeerde koolstof om te zetten in goud.

Kijk, als wetenschappers – al dan niet links of rechts – ergens voor waarschuwen, neem ik dat best serieus. Maar als dezelfde wetenschappers het iedere keer mis hebben, is het een heel ander verhaal. Ik geloof best dat nieuwe data tot soms totaal andere conclusies kunnen leiden. Maar als je elke keer de plank volledig misslaat, is ‘foutje bedankt’ niet meer genoeg. Voeg daar aan toe dat elke keer diezelfde alarmistische wetenschappers oproepen om ons te verenigen (a la ‘proletariërs aller landen, verenigt u!’) om eensgezind en gezamenlijk de problemen op te lossen, dan gaan bij mij de alarmbellen rinkelen. Als politici roepen dat men boven de partijen moet staan of kijken om een probleem op te lossen, betekent dat vrijwel altijd: stem allemaal nou eindelijk eens links.

Wanneer een bankier elke keer uw rekening probeert leeg te trekken met paniekberichten en elke keer met dezelfde excuses komt, moet die man het cachot in. Fouten maken doe we allemaal. Maar dit zijn geen fouten. Dit is doelbewust links beleid. Waar Rutte glimlachend van probeert te profiteren. Vergeet niet dat dit nu een minderheidskabinet is met gedoogsteun van de communisten. Zo diep zijn de ‘liberalen’ al gezonken.

Om af te sluiten: het klimaat is gewoon een nieuwe manier voor extreemlinks om de macht te grijpen. Elke redelijke, werkbare en betaalbare oplossing wordt geweigerd. In Duitsland wist GroenLinks het voor elkaar te krijgen om over te stappen op wind- en zonne-energie. Gevolg? Torenhoge energierekeningen, regelmatig black-outs en brown-outs en veel meer milieuvervuiling. Want de zon schijnt ‘s nachts niet, en vaak genoeg is het windstil. Om het tekort op te vullen moeten oude kolencentrales in bedrijf gesteld worden. Daar hoor je links nooit over: dat er meer vervuiling is dankzij hun groene energie.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, dictatuur, gezond realisme, Graaien, Groenen, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Verandert het klimaat?

 1. Blaffertje zegt:

  Goed verhaal van u H.Numan.
  Zelfs wetenschappers beginnen tegen te sputteren.
  https://www.climategate.nl/2019/11/stop-de-klimaatzendel/

  Geliked door 1 persoon

 2. ziekvandepolitiek zegt:

  Nederland ooit ontstaan omdat de ijskap die over Europa lag smolt. Echter toen was er geen industrie en of mensen te bekennen. Hoh ijs smolt en geen mens te bekennen. Uit grondboringen in Groningen bleek dat we circa 30.000 jaar geleden een subtropisch klimaat hebben gehad. De klimaatwaanzin is er omdat de ruif leeg geplukt zal worden door het Kabinet Rutte. Hun leugens mag u betalen. Er is geen Co2 probleem dat met 100 hectare cannabisplanten verholpen kan worden. Stikstof kan simpel opgelost worden door de productie van kunstmest per direct te verbieden. Maar dat durft men niet, bedrijven te sluiten. Dus u bent de zak die leeggeroofd gaat worden

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan Altena zegt:

  H. Numan, graag nog meer van uw schrijven, maakt mij blij dat er nog zulke nuchtere schrijvers zijn!
  Goede jaarwisseling (iedereen trouwens) en wie weet komt er nog weer eens een elfstedentocht.

  Geliked door 2 people

  • ziekvandepolitiek zegt:

   Graag gedaan en ja er komt nog meer op ziekvandepolitiek.nl. Hebben een andere hosting en moeten het weer vanaf nul opbouwen, duurt even.

   Like

 4. Jo kock zegt:

  Hij heeft volledig gelijk.
  Wat de overheid allemáál verzint brengt vele gezinnen in grote problemen.
  Het weer wordt vooral door de windrichtingen bepaalt.
  Indien bv oostenwind in de winter is het zeer koud. In de zomer zeer warm.
  Heeft met klimaat niets te maken maar wordt door o.a de politiek misbruikt.
  Heb geen begrip voor de onzin die als geloof wordt verspreid.
  De politiek houd geen rekening met de mensen.
  Verschrikkelijk

  Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  H. Numan, we moeten een lijst eisen van die 97% wetenschappers. Daarna moeten we de 3% uitnodigen om uit te leggen waarom ze het niet met die (vermeende, verzonnen, stomme (?)) 97% eens zijn.
  Wedden dat het probleem dan ineens niet meer bestaat?

  Like

 6. koosv8 zegt:

  Je hoort LINKS nooit over echte PROBLEMEN,
  Ze schuiven alles onder tafel wat hen niet uitkomt. Maar eerlijk is eerlijk, en dat duurt het langst, maar gaat erg langzaam vind ik.
  De mensen beginnen nu toch anders te reageren op de ,,nieuws berichten,, heb ik het idee. 2020 woord het jaar van de REVOLUTIE.
  IK HOOP HET, EN BLIJF HET HOPEN.

  Like

 7. J.A. Kapteyn zegt:

  Goed verhaal Numan. Helemaal eens. Nog een bewijs dat Links zo hypocriet is als de pest is het promoten van biomassaverbranding als energiebrandstof met miljarden subsidie. Terwijl dat MÉÉR fijnstof en CO2 uitstoot geeft dan kolencentrales. Stelletje dwaallichten.

  Like

 8. de Kruisvaarder zegt:

  Op het Internet ( YouTube) zijn veel voordrachten van wetenschappers te vinden.
  EIKE is een forum, waar men filmpjes kan bekijken ( Auf Deutsch) over allerlei aspecten van deze zgn opwarming, die dan ook vehement wordt afgewezen.
  Veel natuurkundigen, metereologen en scheikundigen doen daar hun zegje.
  Mensen met veel kennis en ervaring en vaak veel publicaties op dit gebied.
  Het aanzien waard !!

  Like

 9. Om het tekort op te vullen moeten oude kolencentrales in bedrijf gesteld worden. Daar hoor je links nooit over: dat er meer vervuiling is dankzij hun groene energie.

  Het is nog veel malen erger. Waren het alleen maar de kolencentrales (waar overigens niets mis mee is) De vrijkomende kolen stofdelen en deeltjes kunnen met moderne technieken perfect afgevangen worden.

  Naast de kolencentrales worden nu ook complete landstreken vernielt in Duitsland om bruinkool te winnen (over CO2 gesproken, als nu nog niet duidelijk is dat CO2 een hoax is dan breng mij maar naar het gekkenhuis). Milieuschade aangericht door de groenen gaar ver vorrbij het voorstelbare.

  Like

  • Er wordt a;tijd maar over Gatzweiler gepraat maar bij veel mensen is niet bekend dat in het voormalige Oost Duitsland ook een stuk of 6 (misschien wel 8) van deze mijnen liggen waarbij het me niet bekend is hoe het met de rest van Duitsland zit.
   Dat is allemaal het gevolg van de Ernergiewende want had Duitsland zijn kerncentrales behouden was dit allemaal niet nodig geweest.
   Deze dagbouwmijnen bestonden al maar met het wegvallen van de kernenergie zijn deze mijnen in een paar jaar uitgegroeid tot dit soort monsters.
   Laten we zeggen de zoveelste miskleun van de politiek.

   Like

 10. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Goed verhaal heer Numan, maar op de een of andere manier zitten er haken en ogen aan.
  Zeker, veruit de meeste van de bezoekers van E.J.Bron zijn het er wel over eens, het hele klimaatverhaal rammelt aan alle kanten. Maar het zou een misvatting zijn dat het alleen extreem-linkse jammeraars zijn die aanhangers zijn van de klimaatreligie.

  Kort geleden kreeg ik bijna ruzie met een man die nogal venijnig tegen me uitviel, in zijn ogen ben ik al langer extreem-rechts, racist en waarschijnlijk een soort NSB’er en nu viel een volgens mij vrij onschuldige opmerking van mij helemaal verkeerd.
  Ik kon toch “niet ontkennen dat het steeds warmer werd, kijk maar naar het afgelopen jaar”.
  Tja dan kun je daar tegenin brengen dat een warme zomer geen enkele samenhang met het klimaat heeft maar het is tegen dovemansoren gezegd.
  De man in kwestie is hoogopgeleid maar niet bijster politiek geïnteresseerd, hij gaat dus voor de volle honderd procent af op wat er zoal in de media over gezegd wordt.
  En ja, als je dan weer eens naar het Journaal kijkt dan lijkt het soms wel of je naar een serie documentaires over het klimaat zit te kijken.
  Gemiddeld gaat het daarover gedurende 10 van de 20 minuten uitzending en altijd weer is de boodschap; het klimaat veranderd heftig en dat is onze schuld.
  En ja als dat dan nagenoeg je enige bron van informatie is dan is zijn denkwijze wel ‘logisch’.
  Kun je zulke mensen nog bereiken ?
  Ik vrees het ergste, ze zijn hoogopgeleid en dat brengt een soort arrogantie met zich mee dat zij het beter menen te weten dan de gemiddelde Nederlander, dat ze zich niet of nauwelijks breed informeren, ach dat is een kleinigheid, het staat toch overal; in de kranten, op tv en ga zo maar door.

  Like

  • ziekvandepolitiek zegt:

   Die academisch misvormde figuren kom ik vaak tegen. De doctrine van Universiteiten en het gebrek van het vermogen om zelf te leren nadenken is enorm. Zo ook de NPO die niets lijkt te willen leren. Rapporten genoeg die aantonen dat het klimaat normaal is, maar de politiek gebruikt het als fondswerving voor hun speeltjes. Blijven strijden !!!

   Geliked door 1 persoon

 11. KMPX99FM zegt:

  Die elfstedentocht zal er zeker gaan komen, de komende jaren. De NASA waarschuwt dat het klimaat vanwege een lagere zonneactiviteit zal gaan afkoelen. Deze koude periode gaat waarschijnlijk 40 tot 60 jaar duren.

  Like

 12. Robert C.J. de Wilde zegt:

  Uitermate duidelijk en overtuigend artikel over de opzwepende linkse klimaatbedweters gesteund door de miljarden verslindende dictatoriale EU klimaatgoeroe Timmermans.
  Onbegripelijke minachting naar de Europese bevolking en in het bijzonder naar de Nederlandse bevolking die hier geen stem in heeft.

  Like

 13. Jan zegt:

  Weer een zonnepanelenfabrikant door eigen schuld failliet

  Another Obama Solar Company Burns Out – DC Solar Owners Plead Guilty to Largest Ponzi Scheme in Eastern California History

  The owners of DC Solar, a Benicia-based company, pleaded guilty today to charges related to a billion dollar Ponzi scheme— the biggest criminal fraud scheme in the history of the Eastern District of California. The government’s investigation has resulted in the largest criminal forfeiture in the history of the District with over $120 million in assets forfeited that will go to victims, and has returned $500 million to the United States Treasury, with more to come, U.S. Attorney McGregor W. Scott announced.
  ….
  https://www.justice.gov/usao-edca/pr/top-executives-plead-guilty-participating-billion-dollar-ponzi-scheme-biggest-criminal

  Like

 14. Jan zegt:

  Het ijs op het noordelijk halfrond breidt zich uit

  BAD NEWS ALARMISTS — OFFICIAL DATA REVEALS ARCTIC SEA ICE IS ONCE AGAIN GROWING
  ….

  https://electroverse.net/official-data-reveals-arctic-sea-ice-is-growing-again/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s