Duitse terreurslachtoffers en nabestaanden willen zich organiseren

Screenshot_60

(Vertaling: E.J. Bron)

De woordvoerster van de slachtoffers en nabestaanden van de  islamitische terreuraanslag op de kerstmarkt op de Breitscheidplatz in Berlijn, Astrid Passin, wil een belangenvereniging voor alle Duitse terreurslachtoffers oprichten. “Ik zal volgend jaar een organisatie oprichten voor Duitse terreurslachtoffers in het binnen- en buitenland”, zei Passin tegenover het “Redactienetwerk Duitsland”. “Het is mijn eerste doel om een nationale herdenkingsdag voor alle terreurslachtoffers in te voeren. Zoiets bestaat tot nu toe niet. Alle betrokkenen hebben het recht om te rouwen.” Tot nu toe zou de focus “vaak op de Breitscheidplatz gericht zijn”, zei Passin. Zij zou zich echter kunnen voorstellen “dat sommige mensen zich daardoor benadeeld voelen”.

Die Unbestechlichen

Die zou ze willen helpen. “Daarbij gaat het ook om de mensen die in de toekomst slachtoffer zullen zijn.” De Berlijnse, die bij de aanslag haar vader verloor, taxeert het aantal door de aanslag op de Breitscheidplatz getroffen mensen op 80 tot 100 personen. Er zouden echter ook Duitsers, die door terreuraanslagen in het buitenland getroffen zouden zijn, naar de herdenkingsdag op 19 december zijn gekomen. “Zij hebben geen mogelijkheid om in het land, waarin ze iemand verloren hebben, een soort waardering te ervaren. Zij staan ons terzijde en voelen zich op hun beurt bij ons goed opgeborgen. Deze mensen spelen anders geen rol meer. Ook dat moet veranderen.”

Passin beklaagt bovendien dat de verzorging van de slachtoffers en nabestaanden nog steeds onvoldoende zou zijn. Bij slachtoffers, die niet meer kunnen werken, zou er daarom sprake zijn van angst om hun bestaan. “Veel betrokkenen weten niet meer hoe ze verder moeten leven en glijden af naar Hartz-IV-niveau. Buiten hun schuld om”, aldus de woordvoerster. Anderen zouden alleen nog maar met pillen op de been blijven. “Zij moeten geholpen worden en er moet voor hen een waardig leven mogelijk worden gemaakt – zonder financiële nood.”

De hervorming van het slachtofferpensioen zou echter pas in 2024 in werking treden. Tot dat moment zou er een veel te groot gat bestaan, waarin de oude wet nog zou gelden, aldus Passin verder. “Eerste helpers vallen volledig door het raster en er wordt nauwelijks rekening met hen gehouden. Ze zouden het rode tapijt voor hen moeten uitrollen!” De woordvoerster waarschuwde dat men “zich niet zou moeten verbazen wanneer betrokkenen, die constant met hun trauma geconfronteerd worden, op een bepaald moment een punt bereiken waarop ze niet meer willen leven. Dat zou fataal zijn.”

Gezien de steeds nieuw opduikende en tot nu toe onbekende informatie over achtergronden van de aanslag zouden betrokken uiteindelijk “het gevoel hebben dat ze ons niet de waarheid vertellen”, zei Passin met het oog op de veiligheidsautoriteiten en noemde de Duitse geheime dienst en de binnenlandse veiligheidsdienst. “Deels moeten parlementariërs immers zelfs voor het federaal constitutionele gerechtshof klagen om aan aktes, beeld- of videomateriaal te komen. Dat kan en mag niet en geeft het beeld door van een blokkade en een vertragingstactiek. Ons vertrouwen werd verspeeld”, aldus de woordvoerster.

De Tunesiër Anis Amri had op 19 december 2016 een Poolse vrachtwagen gekaapt en daarmee de aanslag op de kerstmarkt op de Breitscheidplatz in Berlijn gepleegd. Daarbij werden twaalf mensen gedood en raakten tientallen zwaargewond.

Bron:
https://dieunbestechlichen.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Duitsland, gezond realisme, Islam, Terrorisme. Bookmark de permalink .

14 reacties op Duitse terreurslachtoffers en nabestaanden willen zich organiseren

 1. droevige mof zegt:

  Heel goed idee. Maar de organisatoren moeten ervoor zorgen dat niet plotseling geïnfiltreerde leden verschijnen en absurde dingen vertellen, wat natuurlijk onder het wetboek van strafrecht valt.
  Deze eenvoudige truc wordt hier vaak gebruikt om de oppositie in diskrediet te brengen. Pegida en AfD kunnen er veel over vertellen.

  Geliked door 2 people

 2. scherpschutter1943 zegt:

  De duitsers worden door hun eigen regering en politici volledig in de steek gelaten. De politiek heult liever met de moslimcriminelen en lijden allen aan het stockholmsyndroom. Het kan ook zijn en daar lijkt het meer op, dat alles wat er in duitsland gebeurt aan criminele moslimfeiten, door de politici zelf wordt uitgelokt. Zij zijn doelbewust bezig om hun land en bevolking kapot te maken.
  De merkeldoctrine is nog volop in werking. Haar einddoel nadert. Duitsland heft zich zelf op (Sarrin) en verdwijnt in de Eu.ssr. Na zoveel jaar na WOII, missie geslaagd.

  Geliked door 2 people

 3. Steven zegt:

  Ze maken zich tegenwoordig alleen nog maar druk om de daders en islamieten die eersterangs burgers zijn geworden… de slachtoffers interesseert ze geen HOL…en al helemaal niet als het om autochtonen gaat.
  De omvolking en agenda 21 moet gewoon doorgaan, en daarbij hoort een hoop slachtoffers aan autochtone kant.
  Mag hopen dat het jaar 2020 voor de EU en Brussel desastreus AFLOOPT!

  Geliked door 4 people

 4. Tistochwat zegt:

  op een bepaald moment een punt bereiken waarop ze niet meer willen leven. Dat zou fataal zijn.

  Dat is nou precies wat de ‘elite’ wil. Als een burger zichzelf van kant maakt, gaat de omvolking nóg sneller. Dat scheelt de mohammedaanse overheerser werk, en het houdt de handjes van de ‘elite’ keurig schoon.
  De schurken aan de top gaan de eigen bevolking steeds meer haten terwijl ze van gekkigheid niet weten wat ze moeten doen om de mohammedaan te behagen, te verwennen en te faciliteren.

  Geliked door 2 people

 5. met dank aan frau Merkel en haar welkomstcultuur

  Geliked door 1 persoon

 6. Aegolius cs zegt:

  Zoals ik vaker heb geschreven, moet de Staat zijn financiële verantwoordelijkheid nemen voor haar instroombeleid,in geval van een terroristische daad ter compensatie van staatsburgerlijke slachtoffers. De volstrekte onmogelijkheid de burger tegen islamterrorisme te kunnen beschermen doch de instroom gefaciliteerd te hebben alsook moskeeën kan niet politiek worden afgeschoven aan de burgers die er niet om gevraagd hebben.

  En over de financiering heb ik budgetneutrale oplossing:

  Op alle ondersteunende gelden naar islamlanden zal worden gekort op dat geen wat alhier als riant en volledige slachtoffercompensatie wordt uitbetaald.

  Dat kan de burger het verlies van zijn dierbaren nauwelijks compenseren doch het rekent het bestuur voor wat haar politiek vanuit het verleden, toekomstig zal kunnen kosten:

  https://sceptr.net/2018/07/terreur-europa-overzicht/

  Geliked door 3 people

 7. Lucky zegt:


  Oproep tot aftreden merkel

  Geliked door 3 people

 8. J. C. Th. Köhler zegt:

  Los van het onderwerp, ben ik blij dat u er weer bent, heer Bron! Ik begon ernstige ontwenningsverschijnselen te krijgen. 🙂 Het alternatief: het AD, TPO en DDS bezorgde mij bijna een depressie. De enige die me nog enigszins gered heeft was Syp Wynia en z’n sypwynia.nl
  Ik wens u en alle andere reagerenden hier een Gelukkig en Gezond 2020.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 4 people

 9. Zouden ze subsidie krijgen zoals de antifa ook subsidie krijgt voor zijn opbouw werkzaamheden?

  Like

 10. koosv8 zegt:

  Waarom niet gewoon lid worden van de AFD!
  DIT wordt weer een groepje wat past in het verdeel en heers systeem. Dat is hier ook zo, wordt toch eens WAKKER Duitsers. STEM OP ALTERNATIEF FUR DUITSLAND. MASSAAL.
  Zouden ze in Frankrijk, België, en Nederland ook moeten doen op hun VOLKS partijen.

  Like

 11. Frans Brassens zegt:

  Schiet lekker op, zo’n herdenkingsdag…….
  Ik denk aan andere dingen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s