Islam-appeasement in Würzburg: kerk verstopt schilderij van de Slag bij Lepanto

Screenshot_66

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

In de Augustijnerkerk in Würzburg hebben de ordebroeders het beroemde hoogaltaarschilderij, dat de Slag bij Lepanto laat zien, beschaamd achter een modern schilderij verstopt. Zodoende onderwerpen zij zich aan de islam nog voordat iemand hen daarom verzocht zou hebben.

philosophia perennis

Om het maar meteen duidelijk te maken: dit verhaal heeft een zeer persoonlijke achtergrond. Een van de kerken die ik als kind aan de hand van mijn diepgelovige grootmoeder in Würzburg heel graag bezocht, was de Augustijnerkerk. In die tijd bij de bevolking erom bekend dat daar de gelovigen in de rij stonden voor de talrijke biechtstoelen. Wie de kerk nu binnenkomt, treft daar geen mensen aan.

Begrijpen dat het christendom alleen maar kan overleven als iets weerbaars

De kerk was ook bekend vanwege het prachtige hoogaltaarschilderij, dat nog afkomstig is uit de tijd toen de kerk door de predikerorde werd onderhouden. In de mooiste Barokkunst toont het de Slag bij Lepanto: voor Lepanto wonnen op 7 oktober 1571 in de Ionische Zee de christelijke Middellandse Zeemachten onder leiding van de heilige paus Pius V. en de Spanjaarden compleet verrassend van de militair superieure Ottomanen. En verhinderden daardoor de dreigende islamisering van Europa.

In het middelpunt van de verklaringen van mijn grootmoeder stonden het wonder en de rozenkrans, die de paus met het volk in Rome voor het genadebeeld “Maria Salus Populi Romani” in Rome tijdens de slag bad. En het was dat moment toen ik voor het eerst begreep dat het christendom alleen maar als iets weerbaars kan overleven. Dat de kerkleraren terecht van een “Ecclesia militans” spreken, die de katholieke kerk hier op Aarde is. En dat de vrijheid van een christenmens alleen maar in staat is om te overleven wanneer het devies geldt: geen vrijheid voor de vijanden van de vrijheid.

Barbarij in naam van een modern katholicisme

Dat deze vijanden van de vrijheid nu ook in de kerk zelf te vinden zijn, moest ik opnieuw ervaren toen ik enkele dagen geleden het graf van mijn grootmoeder bezocht en daarna een kijkje nam in de Augustijnerkerk… Datgene wat er in de tussentijd met de kerk is gebeurd, lijkt op het waarschuwend signaal van de Notre Dame.

Met dat verschil dat de soort verwoesting als “sanering” en “bewuste provocatie” komt en de weinige nog overgebleven geestelijken en hun op de vingers van twee handen te tellen kudde zichzelf doen voorkomen als bijzonder modern. Maar ze wordt eveneens gedragen door een slecht gecamoufleerde, enorme agressie tegen de traditie en het mooie.

Vooruitsnellende gehoorzaamheid

Niet alleen dat de door de grote architect Balthasar Neumann ontworpen kerkruimte door ook theologisch meer dan twijfelachtige ingebouwde gedeeltes werd ontsierd en moderne kitsch de lege banken van de koorstoel moet verbergen.  Ook de Slag bij Lepanto heeft men in de zin van de islam-appeasement achter een aan de esoterische New-Age-winkel uit de jaren-80 herinnerend schilderij vervangen.

Met deze door niemand gewilde actie zijn de verantwoordelijken op laffe wijze voor de islam door de knieën gegaan. Ze hebben de kerk als “Ecclesia militans”, als strijdende kerk, en dus ook de vrijheid van een christenmens schaamteloos geofferd. Hoe zullen zulke geestelijken reageren wanneer zij over 10 tot 20 jaar op grond van de sharia daadwerkelijk nadelen te vrezen hebben?

Nog niet verborgen is tot nu toe een schilderij, dat in de slechts 300 meter verwijderde Neumünsterkerk in de bisschopsstad Würzburg aan de Main te vinden is en dat voorbeeldig laat zien wat de voorgangers van de kruis- en altaarschilderij verhullers op zich hebben genomen:

Screenshot_67

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Historie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Naïviteit, nieuw fascisme, Pacifisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op Islam-appeasement in Würzburg: kerk verstopt schilderij van de Slag bij Lepanto

 1. delamontagne zegt:

  Het hoofd van de R.K-Kerk, Franciscus, zal nog wel een “handje” helpen om ’t Christendom verder om zeep te helpen en de Islamitische halve maan te laten zegevieren boven het Chr.Kruis..
  /:/:/:/

  De Italiaanse Football-coach van het Italiaanse voetballteam, “Roberto Mancini”, heeft toegegeven dat hij van de Paus een Reprimande heeft gekregen omdat hij op,’t veld een kruisteken heeft gemaakt.

  Zo vertelde hij op het Italiaanse TV-station TG5.
  Hij zei tegen de Paus dat hij ’t nooit meer zou doen..
  Maar er zijn toch wel meer spelers die een kruisteken maken zei de TV-journalist !
  Ja dat weet ik, zei Roberto, maar ik keek naar de paus en zag dat hij ’t niet goed vond.
  Daarna heb ik dat niet meer gedaan…….
  Gloria.tv
  https://www.gloria.tv/post/X4gCBStAGUz211JVtiJztoAUD

  Like

  • Jade zegt:

   Beetje rare hal heeft de paus…
   Hopelijk heeft men even tijd voor dit filmpje:

   Like

   • Tineke zegt:

    Satanisme,lijkt me heel duidelijk.

    Like

   • droevige mof zegt:

    De auteur is Jonathan Klek. Hij heeft zijn eigen Joutube kanaal (theJonathanKlek) en vertelt ons over dingen die we nog niet zien, maar die hij wel gezien heeft.
    Sommige dingen zijn begrijpelijk, zoals hier in deze video, met enkele andere onderwerpen had ik soms de indruk dat hij te veel achter zoekt.

    Like

 2. dpelayocmartelmihaiviteazuljsobieskievsavoye zegt:

  Beschamend slecht, wat een ZELFHAAT weer! Habsburger Don Juan, de halfbroer van Filips de Tweede, zegevierde hier met zijn troepen vs de Zevende Eeuw in deze zeeslag. EUROPA ZEGEVIERT hier: https://www.youtube.com/watch?v=sgLodepks_M

  Like

 3. hans-e-pans zegt:

  Soms denk je dat het niet gekker kan, dat we het dieptepunt van de gekkigheid wel bereikt zullen hebben.

  Maar elke keer blijkt dit niet het geval te zijn, omdat toch elke keer weer blijkt het toch weer veeeeel gekker kan.

  Like

  • koosv8 zegt:

   Tot we elkaar beginnen af te maken. India maakt tenminste nog nieuwe wetten waar de bevolking iets aan heeft. En de Islamieten zijn weer zeer verbolgen daar over. Oprotten met die gek gemaakte religieuze psychopaten.

   Like

   • hans-e-pans zegt:

    Daders.

    Dit wordt versterkt doordat moslims in Nederland en Europa, lees EU, als minderheid worden gezien, vult socioloog en islamoloog Ruud Koopmans aan. Er wordt vergeten dat moslims op wereldschaal helemaal geen minderheid zijn. En in veel landen minderheden onderdrukken. Wereldwijd gezien zijn moslims helemaal geen slachtoffers maar daders. Aan het slachtofferdenken zit volgens Koopmans ook een politiek component.

    Dit is een deel uit het telegraafartikel “Vooral bij links begrip voor IS’er”.

    Het artikel ging over het interviewprogramma “Mensen met M”. In de Telegraaf van zaterdag 28 december 2019.

    Like

 4. Jade zegt:

  Wij en zij, in vrede samen levend is niet mogelijk
  omdat ZIJ dat niet willen… Dus wordt het Wij OF zij!!!
  Kies maar…

  Geliked door 1 persoon

 5. kampersrene zegt:

  hebben de ordebroeders daar iets mee te maken …..was het niet op bevel van de Paus ?

  Like

  • droevige mof zegt:

   Het zijn Augustijnen, volledig gelijkgeschakeld aan de pseudokerk van de neppaus. Hun beroemdste lid was Martin Luther. We weten maar al te goed wat er van zijn club is geworden.

   Geliked door 1 persoon

 6. henk verhoef zegt:

  en de paus sprak dat –god de slechte/criminele mens ook lief heeft
  en de paus kan het weten– want opperhjoofd van grootste geboefte – de kinderverkrachtende priester– die dan weer wel het aanzien van de bevol;king heeft
  Je ziet het overal gebeuren– houdt het volkl dom
  en hoe makkelijk lukt dat niet– zelfs in nederland

  Like

 7. Blaffertje zegt:

  Ach.
  Onze royals doen er niet voor onder.
  Want heeft u een kerstboom gezien bij de kerst toespraak van Willempie?
  Ik niet.
  Nu schijnt het dat die heel even in het begin zichtbaar was, maar velen hebben het niet gezien.
  Zo’n stukje cultuur van ons moet PROMINENT zichtbaar zijn en niet om een stelletje walgelijke islamieten te pleasen weg gegumd worden.
  Maar ja, wat kan je verwachten van zo’n landverrader die aan de iftar gaat met onze toekomstige overheersers.
  Ik mag hopen dat zijn dochters en evt. kleinkinderen gepakt worden in alle gat…. en mishandeld door die “lieverds” en dan wil ik nog wel eens zien hoe leuk hij ze vind die vuile landverrader.
  Misschien word zijn hoofd bijeen volgende iftar wel geserveerd.
  Maar voor dat het zover komt zal hij al wel weer op de vlucht zijn geslagen met als zijn grootouders voor de tweede wereld oorlog uitbrak en hun volk liet stikken.
  Die zaten toen ook al hoog en droog in Engeland toen de hel los brak en toen het daar te heet onder de voeten werd gingen ze naar Canada.
  Toen alles achter de rug was en het volk het had opgelost voor hen, kwamen ze terug.
  Ik had ter plekke gefusilleerd als landverraders.

  Geliked door 1 persoon

 8. karton zegt:

  In Nederland gebeurt precies hetzelfde hoor ! Ik hoorde van insiders dat op een GGZ-locatie in Apeldoorn een AZC wordt ingericht. Op die locatie staat tevens, van oudsher, een kerkje, van binnen opgesierd met een enkel beeldje en een kruis. Deze symbolieken van christelijk geloof worden verwijderd evenals een kruis a.d. buitenzijde van het kerkje.
  Ik weet bijna zeker dat hetgeen in Apeldoorn gebeurt in vele andere plaatsen ook zal plaatsvinden.
  P.S. de burgemeester van Apeldoorn vond/vindt één en ander prima en wel zodanig prima dat de man er zijn promotie naar Commissaris van de Koning aan heeft te danken.

  Like

 9. Jan zegt:

  Merkelstan

  Like

  • droevige mof zegt:

   Hoe de beelden op elkaar lijken. De Thälmann Pioniere van de DDR, Hitlerjugend en Jeugdstorm.
   Kinderen raken opgewonden over alles wat ze leuk vinden. En dit is precies waar elk totalitair systeem de zaak aanpakt. Hier een DDR-kinderliedje: “Komm wir malen eine Sonne” (Laten we een zonnetje schilderen) De platenhoes zegt alles. De grimas van het kwaad.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s