Islamitisch kerstoffensief en de geschiedenis van de slavernij in West-Afrika

Screenshot_65.png

Ook dit jaar werden er in West-Afrika met Kerstmis vele christenen door moslims vermoord (archieffoto).

(Door: “Konstantin” – Vertaling: E.J. Bron)

Elk jaar opnieuw…

Zoals elk jaar werden ook met Kerstmis 2019 in West-Afrika christenen door islamitische milities gedood. Zo werden in het noorden van Burkina Faso 42 mensen in een aanval door islamitische terroristen vermoord. Twee gelijksoortige aanvallen vonden plaats in Nigeria. Daar vermoordden aanhangers van Boko Haram zeven katholieken en verspreidden een video van de executie van elf andere christenen, zoals o.a. bericht wordt door “katholisch.de”.

PI News (2)

Deze aanslagen zijn slechts een momentopname in een islamitische veroveringsveldtocht, die de landen Burkina Faso, Niger, Mali, Nigeria, Kameroen en de Centraal-Afrikaanse Republiek omvat. De slachtoffers zijn niet alleen, maar meestal christenen. De veiligheidstroepen van de West-Afrikaanse landen hebben het moeilijk om de bovenregionaal agerende terreurgroepen effectief te bestrijden. Alleen al in Nigeria werden in de afgelopen tien jaar 20.000 tot 30.000 mensen door islamitische terreurbendes vermoord.

Overbelasting van de katholieke kerk onder paus Franciscus

Maar niet alleen de veiligheidstroepen zijn overbelast door dit brute geweld. Ook de katholieke kerk is op zoek naar een effectief antwoord. Paus Franciscus thematiseerde de aanvallen op christenen in Afrika in zijn kerstpreek. Maar hij is niet bereid om de schuldigen daarvan ook maar te benoemen. De laatste keer, toen met paus Benedictus XVI. een paus wilde discussiëren over de relatie tussen geweld en religie, kwam het wereldwijd tot woedende en gewelddadige protesten. Onder andere zou in Somalië een katholieke ordezuster als reactie vermoord zijn.

Dan blijven er voor de katholieke kerk alleen nog maar nog meer oproepen tot de interreligieuze dialoog, die meer een “diaLEUGEN” is, en tot verzoening over. “Katholisches.de” citeert de Nigeriaanse aartsbisschop Ignatius Kaigama met de woorden: “We zullen al het mogelijke doen, opdat deze strategie van de escalatie en het misbruik van religie niet opgaat.” Dit is gezien vanuit het perspectief van eden pacifistische religie zoals het christendom ook absoluut logisch. Je kunt je echter afvragen wat de aartsbisschop bedoelt met het “misbruik van religie”.

Misbruik van de islam in West-Afrika?

Historisch gezien werd de islam met het zwaard, zoals bijna overal in de wereld, naar West-Afrika gedragen. Mauritaans-Arabische slavendrijvers stootten door aan de westkust. Bovendien vormde zich de volksgroep van de Fulani als een mengeling van zwarte slaven en Arabieren. Deze veroverden en verbreidden de islam eeuwenlang in de westelijke Sahel-zone. In de 18e eeuw bestond er een grote Jihad-beweging van de Fulani, als gevolg waarvan vele animistische volksgroepen gedwongen geïslamiseerd werden.

Vooral islamitische slavenhandelaars maakten eeuwenlang jacht op mensen in de West-Afrikaanse bosgebieden. Deze slaven werden traditioneel als eunuchen naar de islamitische wereld verkocht. Men schat dat slechts één op de tien gevangenen de castratie en het transport door de Sahara overleefde. Hier moet ook de rol van Europese slavenhandelaars genoemd worden. Die kochten miljoenen mensen van de islamitische slavendrijvers en verscheepten hen naar de Nieuwe Wereld. Pas de opkomst van christelijke missionarissen maakte een einde aan deze barbaarse handelwijze. De berichten van missionarissen over de slavernij zorgden in Europa voor verontwaardiging en woede. Aan het einde van de 18e  eeuw wordt in christelijke landen een verbod op slavernij ingevoerd. In Mauritanië werd de slavernij pas in 1981 officieel verboden, wordt echter nog steeds massaal gepraktiseerd.

Bevrijding door het einde van de slavernij

Het einde van de slavernij was een grote bevrijding voor de Afrikanen in de bosgebieden van West-Afrika. Na eeuwenlange veldtochten van islamitische slavendrijvers in hun thuisland stortte de vraag naar slaven in. Ook omdat de export van slaven naar de islamitische wereld door de oprukkende Europese koloniale machten werd tegengegaan. In de islamitische wereld bestonden nooit antislavernij bewegingen.

In West-Afrika brachten christelijke missionarissen ondertussen niet alleen een nieuw geloof, dat getuigde van de gelijkwaardigheid van alle mensen voor God, maar ook westelijk onderwijs door hun missiescholen. Voor de volksgroepen van de kustzone betekende dit een dubbele opkomst. Het christelijk geloof nam voor hen bovendien waardigheid tegenover hun islamitische beulen mee. Het westelijk onderwijs leidde ook, vergeleken met het islamitische noorden, tot een snelle economische bloei. Niet voor niets betekent “Boko Haram”, de naam van de belangrijkste islamitische terreurmilitie, “westelijk onderwijs is een zonde”. De intellectuele opkomst van de voormalige slavenvolkeren in de kustzones hebben de islamitische machthebbers in de West-Afrikaanse Sahel nooit verwerkt.

Het “misbruik van de religie” is 1400 jaar oud

Wie de actuele terreuraanvallen in West-Afrika bekijkt, moet zich bewust zijn van de geschiedenis van West-Afrika. De periodieke invallen door gewapende islamitische krachten in de savannezones komen al eeuwenlang voor. De ontvoering van vrouwen, mannen en meisjes werd vroeger slavenjacht of razzia genoemd. Tegenwoordig noemen we haar “terreur” of “misbruik van de religie”. Maar wanneer het tot slaaf maken van mensen, moord en doodslag een “misbruik van de religie” is, dan is dit misbruik 1400 jaar geleden in Medina op het Arabisch schiereiland begonnen. De katholieke kerk hoeft dit met het oog op de acute bedreigende situatie in West-Afrika niet openlijk uit te spreken. Maar met het oog op meer dan 20.000 doden in maar één land in tien jaar tijd zal het thema weerbaarheid en zelfverdediging het komende decennium een grotere rol voor christenen in West-Afrika moeten spelen.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Konstantin”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, Afrika, Barbarisme, Boko Haram, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, gezond realisme, Historie, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, katholieke kerk, Kerstmis, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse christenen, Moslims, nieuw fascisme, Pacifisme, Paus Franciscus, Rotzakken, Slavernij, Terrorisme, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op Islamitisch kerstoffensief en de geschiedenis van de slavernij in West-Afrika

 1. Monalisa zegt:

  En de regeringen blijven geld geven aan zulke landen

  Like

 2. droevige mof zegt:

  De staatspropagandakanalen NOS, ARD en ZDF rapporteerden gisteren zo cryptisch dat de indruk wordt gewekt dat dit een aanval is als onderdeel van een burgeroorlog. Maar het was een islamitische terreuraanslag op overwegend christelijke studenten, opzettelijk gepleegd met Kerstmis. De propaganda wil dit niet toegeven. Het is slechts een burgeroorlog, shit happens.
  En in Australië verbranden de koalaberen omdat de verdomde Duitsers en Nederlanders te snel rijden. Dit is belangrijk, begrijp je.

  Like

 3. Jack Terrible zegt:

  Elke keer als ik naar het NOS kijk gaat een item over hoe moeilijk asielzoekers het wel niet hebben in Nederland… en hoe slecht het gaat met Nederland wegens het klimaat en hoe ‘moedig’ klimaatgekkies zijn. Het gaat (haast) nooit over autochtonen die moeite hebben met het hoofd boven water te houden. En dan de stikstofcrisis… dat is bedacht door het kabinet om het land van de boeren voor een prikje op te kopen om daar huizen op te bouwen voor allochtonen???

  Like

  • Lot zegt:

   En Nederland heeft zeer vruchtbare grond en ook nog egaal plat en makkelijk te boeren vergeleken met magere woestijngronden en berglanden. Waarom ga je op dat land huizen bouwen? Dat gaat mij echt het hoofd te boven! Dan ga je toch huizen bouwen in de woestijn bijvoorbeeld in Marokko daar is nu geen oorlog en brengt daar assyrische vluchtelingen ea heen. Marokko verbouwt ook veel voedsel omdat het een groot land is en waarschijnlijk worden de huizen daar niet op vruchtbare grond gebouwd, maar op zandwoestijn gedeelten.

   Like

 4. Lot zegt:

  Niet geweten dat boko haram, haram voor onderwijs is.
  Zou de wereld moeten weten ipv een Afrikaans lokale naam van Boko die niemand kent. Ik had wel eerder de naam boko gehoord, maar niet de link gelegd, over dat zendelingen de bijbel vertalen in een minderheidstaal, het doel is om deze in alle talen in de wereld te vertalen, ik meen ergens in Nigeria. En dat er niet eens een geschreven taal bestond van hun taal. Een zendeling had en de taal op schrift gezet en de bijbel in de taal gezet en toen dat eindelijk af was, toen zeiden de bewoners, dat zij nu 1 boek hadden waarin ze hun eigen taal konden lezen en noemden dat boko.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s