Migrantenstromen naar Griekenland en Cyprus exploderen – met bijna 600%

Screenshot_71

(Vertaling: E.J. Bron)

Italië kon in 2019 een drastische daling van nieuw aankomende “vluchtelingen” en “migranten” registreren. Maar in Griekenland, Cyprus en Malta explodeerde het aantal asielzoekers.

epoch times

In Griekenland is het aantal aankomende “vluchtelingen” en “migranten” met 94,6% gestegen – in Cyprus zelfs met bijna 600%. En dat, hoewel het aantal asielzoekers dat in Italië overzee uit Libië aankomt, in vergelijking met vorig jaar met 50% was gedaald. Griekenland is ondertussen de hotspot geworden voor migranten die via de Middellandse Zee komen.

Volgens de Griekse krant “Dimokratia News” registreerde Italië in vergelijking met 2017 een daling van het aantal vluchtelingen met ongeveer 90%. Van januari tot december van het jaar 2019 kwamen er 11.439 migranten op de Italiaanse kusten aan. In 2018 bedroeg het aantal nieuwkomers in dezelfde periode 23.210. Een jaar daarvoor waren het 118.914. Het belangrijkst eland van herkomst van de migranten in 2019 was Tunesië met 2.654, gevolgd door Pakistan en het Afrikaanse Ivoorkust.

Italië kon, vooral door een omstreden deal die in 2017 met Libië werd gesloten, deze drastische daling van de immigratie bereiken. Italië geeft geld aan de Libische eenheidsregering en financiert o.a. de uitrusting voor de kustwacht van het land – die daarna vluchtelingen en migranten die naar Europa willen vertrekken, tegenhoudt. Er is kritiek op deze handelwijze, omdat de migranten in Libië in kampen worden vastgehouden en blootgesteld staan aan mishandeling en foltering.

Ondertussen is de aankomst van asielzoekers op de Griekse eilanden in 2019 – met 60.363 mensen – bijna verdubbeld. Ook komen er steeds meer vluchtelingen en migranten in Cyprus en Malta aan. Volgens “Dimokratia News” zou de stijging in Cyprus 572,5% bedragen en in Malta 185,2%.

Athene verwacht 100.000 migranten uit Turkije

De regering in Athene verwacht komend jaar ongeveer 100.000 migranten op de Griekse eilanden – die alleen maar via Turkije komen. Dat zei de gevolmachtigde van de regering voor de eerste opname van vluchtelingen, Manos Logothetis, tegen de kranten van de Funken-mediagroep. De crisis zou actueel en ernstig zijn.

Logothetis kondigde aan dat de Griekse regering in 2020 10.000 asielzoekers van de eilanden in richting Turkije zou willen uitzetten. Daarvoor zou men 270 extra mensen willen inzetten die beslissen over asiel. Al maandenlang komen er ontelbare vluchtelingen via Turkije op de Griekse eilanden in de Egeïsche Zee aan.

EU eist opname van jonge migranten

Intussen heeft de Europese Commissie Duitsland en andere EU-landen ertoe opgeroepen om onbegeleide minderjarige migranten uit de overvolle Griekse opnamekampen op te nemen – ook al zijn de allermeeste van hen geen kinderen, maar jongeren.

“De Commissie maakt zich zorgen over de moeilijke situatie ter plaatse (…)”, zei een woordvoerster van de door Ursula von der Leyen geleide Europese Commissie tegen de Deutsche Presse-Agentur in Brussel. Men zou de andere lidstaten er al meermaals toe hebben opgeroepen om op vrijwillige basis onbegeleide minderjarigen te blijven hervestigen. Tot nu toe zou de respons echter terughoudend geweest zijn.

Voor de 5276 onbegeleide minderjarigen in Griekenland zouden er volgens cijfers van het verantwoordelijke National Centre for Social Solidarity van eind november slechts 2216 geschikte plaatsen om hen onder te brengen zijn geweest, zei de woordvoerster verder. Op dit moment zouden er dus 3000 plaatsen ontbreken.

Volgens de nieuwste informatie van de Europese Commissie stonden er op de “hotspot eilanden” Lesbos, Chios, Samos, Leros en Kos echter maar 1922 onbegeleide minderjarigen geregistreerd (stand 20 december). In heel Griekenland waren het eind november 5276 – van hen is slechts 9% jonger dan 14 jaar en zodoende in de zin van de wet op de jeugdbescherming kinderen. Van het totale aantal van deze minderjarigen is 92% mannelijk.

Dat het snel komt tot de door de Duitse regering gewenste “echte Europese oplossing” ter hervestiging van minderjarigen geldt ondertussen als onwaarschijnlijk. De EU-landen worstelen namelijk al jarenlang vergeefs om een gezamenlijke koers in de vluchtelingenpolitiek. Zo bestaat er vanwege het verzet van landen zoals Polen en Hongarije tot nu toe geen systeem voor de rechtvaardige verdeling van vluchtelingen binnen de EU.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Vluchtelingen", Allochtonen, asielwaanzin, Cyprus, Eurabië, Europese Commissie, EUSSR, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Malta, Multiculti, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turkije, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Migrantenstromen naar Griekenland en Cyprus exploderen – met bijna 600%

 1. voorziener zegt:

  Dit is op voorzieners herblogden reageerde:
  Nou jongens en meiden het gaat beginnen en maak je borst maar nat in 2020!

  Geliked door 3 people

 2. Klaas zegt:

  Like

 3. Tineke zegt:

  Het wordt me weer zwart voor de ogen.
  Ik zie deze tendens niet meer stoppen.
  Ze laten ze net zolang binnenstromen,totdat het sociale stelsel instort.
  Als hongerige torren verplaatsen ze zich van lidstaat naar lidstaat.
  We zijn de lul,niets kan dit nog rechtzetten.
  Zelfs,al gaan nu de grenzen dicht,wat binnen is gaat niet meer terug !

  Dag,mooi Nederland,dank dat ik je gekend hebt…..

  Geliked door 5 people

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Benieuwd hoelang Malta en Griekenland dit volhouden, ze zijn voor een belangrijk deel van toerisme afhankelijk en het kan niet anders dan dat dit binnen afzienbare tijd compleet instort en daarmee dus ook de toch al wankele economie.
  En dan ?
  Te vrezen valt dat ze die mensen naar het vaste land brengen en ze dan geen strobreed in de weg zullen leggen om door te reizen.
  De migranten willen niet in Griekenland zijn, daar zijn de uitkeringen veel te laag, ze willen naar het land van melk en honing (Duitsland, Nederland, België).

  Geliked door 1 persoon

 5. ronjaspers zegt:

  De N.W.O. agenda 21 en 2030 in de hoogste versnelling.Rivieren van bloed zullen door europa stromen.

  Geliked door 3 people

 6. kampersrene zegt:

  hoe meer zielen …hoe meer vreugd

  Like

 7. M.A.L. Sion zegt:

  Voordat ze over ons heen lopen zullen we wakker moeten worden. Nederland is van ONS. Autochtone Nederlanders en niet van eisende zwarte Afrikanen die ons de les komen lezen.
  NEXIT en niet wachten op de volgende verkiezingen dan is het te laat. Het is nu tijd voor REVOLUTIE. We moeten de coalitiepartijen, die ons uitleveren aan Afrikaanse en Aziatische vluchtelinten/migranten wegjagen en het roer over nemen.
  Geert Wilders for president. Grenzen dicht. Eigen baas in eigen land !!!

  Geliked door 4 people

 8. Meine zegt:

  Het Kalergi-plan……..

  Like

 9. Europais de afvalbak van en voor de hele wereld aan het worden !

  Geliked door 1 persoon

 10. koddebeier zegt:

  OP naar de ondergang, vele duizenden asielparasieten zullen weer hierheen komen !!

  Like

 11. karton zegt:

  Voeren we een reeds verloren strijd teneinde Nederland te behouden ? Ik begin het langzamerhand wél te denken ! En dát terwijl onze nationale Pinokkio, Rutte, langs de zijlijn kreetjes laakt : “Schengen is óók niet meer wat het óóit was !”
  Deze notoire leugenaar én bedrieger zou moeten worden aangeklaagd wegens landverraad én zelfverrijking ten koste van de belastingbetaler.

  Like

 12. bobzelf zegt:

  kan iemand mij uitleggen ??
  Waar die totale hersenloosheid is nederland vandaan komt ??
  Ik zie mensen hijgend roepen ik ben lid bij de FVD ,,,,, vvd 2.0
  dus eerst werden ze gewoon lid
  en dan komt die beroepswerkeloze onze Theirry
  U allen even op het hart drukken , maak snel voor 31 december uw 2020 euro 25 over
  WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
  onder het mom van , als u mij nou euro 25 geeft en zo veel mogelijk mensen doen dat
  dan krijgen de andere partijen minder subsidi en wij mee, en kunnen we verder groeien !!
  dus jort kelder zegt theirry zou je niet eens gaan werken , die naaktloper heeft n.l.nog nooit 1 dag gewerkt voor zijn eigen vreten .
  en stelt voor om ze lid te laten worden, want daar stinken de DOMBO’S ALTIJD in ,
  whahahahahahaha
  dus stak theirry in 2019 pakweg 975.000 euro in zijn bilnaad
  en
  voor 2020
  zal dat met een 40.000 leden a euro 25 het miljoen overtreffen
  en allemaal in de bilnaad gepropt
  whahahahaha
  en waarvoor betalen ze dan ?

  kan ik nu naar de kerstborrel, in Zaaduientelerstradeel ofzo ?
  zo van ja ,,,,, ik ben er bij geweest ,,,,,,,,,, ja Hiddema was er ook
  zeg maar de KOTSFIGUREN VAN DE vvd EN DE HOKKIEEEEE figuren
  EN ??
  ja u mag meeklappen op een congres !! jaaaaaaa
  verder moet je gewoon je muil houden
  en GEEN NEXIT
  GEEN GRENZEN DICHT
  EN JAAA EEN REFERENDUM ?
  WANNEER ?
  WAAR ??
  OVER HOEVEEL JAAR ?

  dus ik denk kunt u die totale hersenbeschadigingen even uitleggen
  van de nederlandse dombo’s ??

  DANK U

  IK HERHAAL HET NOG MAAR EVEN , IK BEN OMRINGD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  DOOR EEN DIKKE 16 MILJOEN LOBOTOMY PATIENTEN

  VEEL PLEZIER IN 2020

  OME BOB

  Like

 13. Wachteres zegt:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/103196179/vissers-uit-urk-redden-21-vluchtelingen-op-het-kanaal

  Vissers uit Urk redden 21 vluchtelingen op Het Kanaal

  URK – Vissers uit Urk hebben zondagavond 21 vluchtelingen gered op Het Kanaal. De groep was in de buurt van het Franse Duinkerke in de problemen geraakt en kotter Z-182 ’Hennie’ was het dichtst in de buurt.

  Volgens Omroep Flevoland werd de bemanning door de Franse kustwacht gevraagd om hulp te bieden. Een gestuurde helikopter werd uiteindelijk niet ingezet, omdat men bang was dat het kleine bootje zou omslaan.

  De vissers hebben de vluchtelingen aan boord genomen, de reddingsbrigade heeft ze vervolgens teruggebracht naar het vasteland. Alle vluchtelingen, waaronder een jong kind en een baby, bleken licht onderkoeld te zijn. Volgens een van de vissers waren ze afkomstig uit Irak.

  Like

 14. Pingback: Migrantenstromen naar Griekenland en Cyprus exploderen – met bijna 600% — E.J. Bron | AnnoZijlstra Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s