De iets andere “Nieuwjaarstoespraak” van de Duitse bondskanselier: “Ik heb het Duitse volk grote schade berokkend”

Screenshot_11

(Vertaling: E.J. Bron)

Same procedure as last year: Angela Merkel (CDU) houdt via de staatsomroep haar traditionele “Nieuwjaarstoespraak”. Het zou haar laatste kunnen zijn – in ieder geval is het echter haar een na laatste. Tijd om eerlijk te zijn, zoals de bondskanselier pleegt te zeggen. De “Deutschland Kurier” heeft voor haar een iets andere “Nieuwjaarstoespraak” opgeschreven.

Deutschland Kurier

Massaontslagen in de automobielindustrie, dramatische toename van de ouderdomsarmoede, snelle vorderingen makende islamisering op alle levensterreinen, het opblazen van onze maatschappelijke en culturele fundamenten door een migrantenproletariaat, systematische vernietiging van de Duitse economische kracht door de waanzin van de energietransitie en het uitblijven van duurzame belastingverlagingen: de balans van 14 jaar “Merkelisme” kan zich laten zien! Volgens geruchten zou de massa-immigratiekanselier daarom hebben besloten om in haar (een na)laatste “Nieuwjaarstoespraak” eerlijk te zijn tegenover de burgers.

***

“Beste medeburgers! Ja, het klopt: de SPD verdampt, de ondersteuning voor de CDU smelt weg, steeds meer mensen wenden zich af van de oude partijen, een vierde deel van de Oost-Duitsers is het beu om als ´nazi´s´ zwartgemaakt te worden, omdat zij bij de deelstaatverkiezingen dit jaar op de AfD hebben gestemd. De middenstand, de ruggengraat van onze economie, zucht onder de bureaucratie- en belastingstaat, de waanzin rondom de elektrische auto maakt samen met de Brusselse klimaatdictatuur onze sleutelindustrie kapot. Eén op de vijf tot zeven arbeidsplaatsen wordt zodoende direct of indirect bedreigd.”

***

Merkel houdt even in en haalt adem: “Maar laat u me ook dat een keer in alle duidelijkheid en met een zekere genoegdoening vaststellen: deze pessimist uit het Sauerland heeft zich met zijn voorspelling dat de coalitie de jaarwisseling niet zou overleven weer eens grondig vergist. Mijn chaotische ´grote coalitie´  leeft – ook al ligt ze inmiddels op de politieke intensive care afdeling en kan ze alleen nog maar in leven worden gehouden door kunstmatige beademing en zelfbedrog. In zoverre pak ik mijn eigen woorden op: ´Andi Scheuer doet zeer goed werk´.”

Dan gaat de bondskanselier verder: “Zoals de zaken er voor staan, neem ik dit jaar voor de een na laatste, wellicht zelfs voor de laatste keer plaats voor de camera om veel mensen direct het begin van het nieuwe jaar te vergallen. Nou ja, aan alles, ook aan mijn onbeschrijflijke ambtsperiode, komt een keer een einde. Met het oog op het feit dat mijn tijd voorbij is – hoe dan ook – heb ik besloten om de toespraak, die mijn kruiperige hovelingen voor me hebben geschreven, niet te houden. Ik wil u veel liever voorlezen uit enkele brieven, die ik deze dagen heb ontvangen.”

***

Mevrouw Karina L. schrijft: “Nauwelijks iemand wilde de elektrische auto. Zonder politieke druk en zonder rijverboden zal in de toekomst ook nauwelijks iemand hem willen hebben. Met de teloorgang van onze sleutelindustrie, de automobielbouw, vertrekt ook de kennis. De ingenieurs, die in het land blijven, zullen dan waarschijnlijk weldra worden omgeschoold tot gender-specialisten.”

De heer Reimund K. waagt een blik in het jaar 2030: “Duitsland is een arm en afhankelijk land met een massaproletariaat van migranten geworden. Nadat de stroomnetten bijna dagelijks instorten, regeert in Berlijn een links-groene klimaatdictatuur. ´Heute´ en de´Tagesschau´ beginnen hun uitzendingen met schallende fanfares: ´Het oppercommando van het Groene Rijk maakt bekend…´.”

Mevrouw Karin V. schrijft me: “Zonder dat wij het wilden, is de democratie hard op weg om af te danken. Tv-commentaren en borden met de uitspraak ´Verbied ons eindelijk iets!´ zeggen toch eigenlijk alles over de geesteszieke toestand van onze samenleving. Greta Thunberg is voor mij het symbool van een ondermijning van de landen door de door George Soros & Co. aangestuurde NGO´s. Klimaat-hysterici en migranten uit alle landen, verenigt u! – trefwoord: klimaatpaspoort. Duitsland staat op het punt om, zoals Thilo Sarrazin dat tien jaar geleden al heeft voorspeld, zichzelf af te schaffen – in plaats van de uitdagingen van de toekomst met Duitse uitvindersgeest, gekwalificeerde immigratie naar Canadees voorbeeld en vroeger ooit wereldwijd gewaardeerde technologie ´Made in Germany´ aan te gaan.”

De heer Udo G. stuurt me de volgende groet met de jaarwisseling: “´Antifa´, domheid, de waanzin van de energietransitie en de machtsbezetenheid van de oude partijen hebben elkaar in Duitsland als geestverwanten gevonden volgens het motto: Want wij weten heel goed wat we doen… Het land is kapot, mevrouw de bondskanselier!”

***

Angela Merkel stopt even om het loden moment van zwaarte te ontdoen. Dan haalt ze diep adem en zucht: “Ik heb ooit de moeite genomen om alle beweringen en beschuldigingen te onderzoeken waarmee de briefschrijvers me confronteren. Ik moet zeggen: het resultaat is inderdaad schokkend. Ik heb het Duitse volk in mijn nu 14 jaar durende ambtsperiode grote schade berokkend. De feiten spreken voor zich.”

Screenshot_12

De iets andere Nieuwjaarstoespraak: de fouten in haar regeringsperiode doen de bondskanselier schaamtevol naar beneden kijken.

Angela Merkel slaat de ogen neer. Het anders zo zelfgenoegzame meesmuilende lachje onder de tv-schmink verstart tot een masker:

Screenshot_13.png

Grove fouten van de bondskanselier: tijdens haar regeringsperiode is de ouderdomsarmoede drastisch toegenomen.
 • OUDERDOMSARMOEDE: “Het aantal van door armoede bedreigde pensioengerechtigden, vooral vrouwen, neemt dramatisch toe. Al één op de vijf respectievelijk één op de vijf ouderen wordt acuut bedreigd door ouderdomsarmoede.”
 • BANENWONDER: “De waarheid luidt: 3,38 miljoen mensen met een voltijdbaan verdienen minder dan € 2000,- bruto per maand. In het oosten van Duitsland werkt zelfs meer dan één op de vier mensen voor minder dan € 2000,- bruto per maand.”
 • PENSIOENEN: “De belastingdruk stijgt naarmate men ouder wordt. De fiscus pakt inmiddels bijna één van de tien euro´s van de pensioengerechtigden af – onlangs ongeveer € 33 miljard per jaar. De mensen in Duitsland hebben zich hun hele leven lang afgepeigerd, braaf hun belastingen betaald en worden daarna op leeftijd nog een keer door de staat geplukt. Ik zou me gewoon alleen maar moeten schamen!”

Screenshot_14

De aangeklaagde Ali B. in de moordzaak Susanna bedekt bij het betreden van de rechtszaal in Wiesbaden zijn gezicht voor de camera´s van de fotografen. De rechtbank veroordeelde de “vluchteling” uit Irak wegens de moord op Susanna F. tot levenslange gevangenisstraf.
 • CRIMINALITEIT: “De door collega Seehofer beweerde daling van de criminaliteit is ook zo´n bakerpraatje van mijn regeringspropaganda. Dat de aantallen – puur statistisch bekeken – dalen, is alleen te danken aan de omstandigheid dat de fietssloten steeds dikker en deuren van woningen en vensters steeds veiliger en gebarricadeerd worden. De geweldscriminaliteit van vooral zogenaamde niet-Duitse verdachten is dramatisch toegenomen – om maar te zwijgen van de clancriminaliteit.”

  Screenshot_15

Nog een grove fout: de politiek van de open grenzen leidde ertoe dat talrijke Duitsers door gewelddadige migranten zwaargewond of vermoord werden. 
 • MASSA-IMMIGRATIE: “Ook hier ben ik op onderzoek uitgegaan: het aantal asielaanvragen in Europa lag in 2019 opnieuw ver boven het niveau van de jaren voor de migratiecrisis in 2015. Alleen al in dit jaar werden er meer dan 500.000 asielaanvragen in de EU evenals in Zwitserland en Noorwegen ingediend. Maar dat is niets vergeleken met hetgeen er aangezien de opzegging van de zogenaamde vluchtelingendeal door Turkije in 2020 en de daaropvolgende jaren nog op ons af zou kunnen komen. Daartegenover zou 2015/2016 terugblikkend wel eens een wandeling geweest kunnen zijn. Ja, helaas moet ik ook heel eerlijk zeggen: we verliezen de controle over de migratie. Volgens de cijfers van collega Seehofer staan er hier in het land inmiddels 350.000 buitenlanders geregistreerd, die geen verblijfstatus hebben – zich dus illegaal in Duitsland bevinden.”

  Screenshot_16

 • WAANZIN VAN DE ENERGIETRANSITIE: “Al jarenlang waarschuwen deskundigen van mijn eigen ministerie van Economische Zaken ervoor dat onze stroomnetten hun limiet bereikt hebben. De enorme uitbreiding van sterk schommelende zonne- en windenergie en de door mij afgedwongen uitschakeling van krachtcentrales, die betrouwbaar atoom- en kolenstroom leveren, maken van de handhaving van de stroomnet-stabiliteit nu al een gokspel. In Duitsland komen dagelijks gemiddeld 472 stroom-uitvallen voor. De meeste schommelingen zijn alleen nog maar te merken door een kort geflikker van lampen. Het is echter al lang niet meer de vraag of er een grote Blackout komt, maar wanneer hij komt. Actuele planningen van mijn deskundigen gaan er van uit dat grote delen van ons land dan meerdere dagen of zelfs weken zonder stroom komen te zitten. Wat er in dat kader dan gebeurt, hoef ik u niet uit te leggen. Dan slaat het uur van de plunderaars en een aan lager wal geraakte migrantenmeute.”
 • INFRASTRUCTUUR: “Ook bij dit duistere hoofdstuk van mijn ambtsperiode zou ik eigenlijk van schaamte door de grond moeten zakken. De dakpannen vallen van schoolgebouwen af, overal brokkelt het stucwerk af, sanitaire installaties staan op instorten en de eerste Berlijnse scholen geven niet alleen klimaatvrij, maar ook stankvrij. Het geruïneerde autosnelwegnetwerk staat kort voor de verkeerscollaps. En als je bij de spoorwegen op één ding kunt vertrouwen, dan is het wel op haar onnauwkeurigheid, als ze überhaupt komt. Maar zoals gezegd: Andi Scheuer doet zeer goed werk – je zou ook kunnen zeggen: hij is enorm goed bezig aan het project hoe we Duitsland verder te gronde richten. Over de toestand van het Duitse leger kunnen we het maar beter niet hebben.”

***

Angela Merkel is aangekomen bij het einde van haar “Nieuwjaarstoespraak”. Plotseling glijdt weer dat kwaadaardige glimlachje over haar geschminkte bolle wangen: “Nu vind ik het echter genoeg met de ´Doos van Pandora´. Met de jaarwisseling wil ik graag heel hartelijk de Duitse belastingbetalers bedanken. Ook in 2019 is mijn pensioen weer met een bedrag van € 900,- verhoogd. Dat zijn alleen al voor dit jaar van mijn voor Duitsland noodlottige werkzaamheid € 200,- meer dan een gemiddelde vrouwelijke pensioengerechtigde per maand krijgt voor een heel arbeidsleven.”

Bron:
www.deutschland-kurier.org

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, cultuurrelativisme, dictatuur, Duitsland, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, Merkel, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, sarcasme, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op De iets andere “Nieuwjaarstoespraak” van de Duitse bondskanselier: “Ik heb het Duitse volk grote schade berokkend”

 1. Tineke zegt:

  Het jammere van alles is ,is dat de slopers van de democratie al lang en breed vergeten zijn,als de pleuris daadwerkelijk uit gaat breken.
  Dat geldt ook voor alle landverraders op het Binnenhof.

  Zo jammer……..

  Geliked door 2 people

  • Richard zegt:

   Ja, zij voldoen hun taak en worden daarna beloond voor hun vernietiginde werk en verdwijnen stilletjes naar goedbetaalde postities bij multinationale bedrijven. Zo denken zij te ontkomen aan hun schuld en aan hun straf.
   Maar vergeet niet dat elk mens zich aan het einde van zijn leven moet verantwoorden voor zijn daden en daarop beooordeeld zal worden.
   Misschien in dit leven een schrale troost voor hen die achterblijven. Maar de prijs betalen met mijn ziel is mij veel te hoog. En dat zal toch hun voorland zijn.

   Geliked door 2 people

 2. kjarton zegt:

  Deze “nieuwjaarsrede” zou eveneens uitgesproken kunnen en moeten worden door Rutte; ook hij heeft ons land grote schade berokkend. Zo niet : onherstelbare schade !
  Ouderdomsarmoede is niet alleen iets van Duitsland, in ons land is het op velerlei gebied exact hetzelfde als in Duitsland. Mogelijk omdat Mutti Merkel en haar eigen kleine Pinokkiootje op één kussen liggen ?
  Mensen zonder geweten !!!

  Geliked door 3 people

 3. Rensk. zegt:

  Wat ook waanzin is zijn de enorme knallen vuurwerk, die ik dit jaar hoor. Ik ben zo begaan met de dieren in het park.Het is zo abnormaal hard. Het is dit jaar wel heel erg. Vorig jaar ook al meer dan voorheen, maar nu is het helemaal waanzin. Al nachten lang zijn ze de hele nacht bezig. Wat zullen de dieren bang zijn. De agressie die er vanuit gaat is gewoon angstwekkend. Beangstigend dat hier helemaal niet tegen op getreden word. Heb er helemaal niks mee. Gooi ze goddomme een paar nachten de cel in. Gebeurde vroeger ook. Mijn broer heeft ook een nacht in de cel gezeten omdat ie iets met een vuilnisbak had gedaan (karbiet of zoiets) in de jaren 60

  Like

  • roheline1 zegt:

   Steek ze zo’n vuurwerkbom in hun achterste!

   Like

   • Tycho zegt:

    Typisch dat het veelal de rubberkoppen zijn die ‘hun’ geld uitgeven aan vuurwerk.
    Het is weer hongerlijden voor de dieren door die kolenzakken. Hoeveel smeergeld steken die Haagse vuilnisbakken in hun zak? Aanbod creëert de markt, sluiten dus die vuurwerk toko’s! Wie zijn die vieze jongetjes achter de vuurwerkfabrieken? De KMA is de leerschool voor wapenhandel en deze vloekwaardige boys zijn nergens vies van.

    Like

  • Richard zegt:

   Dat wat men verbied is waarvan men geniet.

   Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Prijs u gelukkig, voor u is het kennelijk nieuw, ik ben al vele jaren niet anders gewend, al vanaf half oktober begint het en pas na de eerste week van het nieuwe jaar neemt het geleidelijk af. Vorige week werd er een (vuurwerk)bom in een auto tot ontploffing gebracht, de onderdelen hingen tot in de bomen ! (Auto was in een klap total loss)

   Like

 4. Monalisa zegt:

  Daar komt ze een beetje laat mee, de Duitser kots haar uit.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   @Monalisa

   Het is een sarcastisch artikel! Zoiets zou Merkel nooit uit haar strot krijgen!

   Webmaster

   Geliked door 6 people

   • Monalisa zegt:

    Maak niet uit ze kotsen haar uit.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Van der levensdagen zou ze dit nooit uit haar strot krijgen, zelfs niet onder de dreiging als de Ceausescus afgeschoten te worden.

    En @Monalisa, dat de Duitsers haar inmiddels uitkotsen, valt ook best wel erg tegen.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Nemesis dat klopt je blijft altijd twee kampen houden, zie aan nederland maar mijn buren en dat zijn er veel in het dorp kotsen haar uit.

    Like

  • droevige mof zegt:

   Om bij het beeld te blijven: Voordat de Duitsers ze eruit kotsen, moeten ze maagklachten en misselijkheid hebben gehad.
   Maar dit geldt alleen voor een minderheid, meestal oudere mensen. Daarom wordt het generatieconflict op dit moment in Duitsland aangewakkerd, met termen als oma =milieuzeug en nazizeug als branding van de grootoudergeneratie.
   Duitsland gaat nog steeds in de richting van een sociaal-fascistisch systeem DDR 2.0. Als Robert Jensen het over het winnende geluid heeft, kan ik het hier in Duitsland nog niet horen.

   Geliked door 2 people

   • R Thomasson zegt:

    @Droevige Mof. Robert Jensen kijkt over politieke zaken vanuit Nederlands of Deense perspectief. In beide landen is het winnende geluid duidelijk te horen. De redenen daarvoor zijn: a) omdat beide landen kleiner zijn, dus gevaar is meer voelbaar en b) de Duitsers zijn nog steeds een volk dat in de pas loopt. Zij durven niet (nog steeds niet) voor hun ware mening uit te komen. Ook de NSDAP kwam niet direct na de Eerste Wereldoorlog aan de macht; ondanks de chaos dat in het land heerste. Mijn moeder zei altijd: zodra het slecht gaat met de Duitsers, trekken ze weer de laarzen aan. En dat precies zal WEER gebeuren. De mix van politieke en economische rottigheden in Duitsland anno nu, is precies de juiste mix die de boel daar omver kan gooien.
    DEEL 2

    Like

   • Monalisa zegt:

    Klopt het moet nog erger worden dan komt er vanzelf weer een krieg, die ik niet meer zal mee maken ik wens u in Duitsland en in Nederland een fijne jaarwisseling toe en een gezond 2020 Gr uit 🇨🇭🇨🇭

    Like

 5. Blaffertje zegt:

  Zo vlak voor het vertrek durven alle politici wel toe te geven dat ze er een bende van hebben gemaakt omdat hen dan niets meer aangerekend kan worden.
  Kijk ook maar naar de Groninger CdK René Paas die er mee ophoud.
  Nu durft hij wel te zeggen dat om politieke dat het vorige kabinet de gaswinning expres verlengde door verschillende onderzoeken in te stellen.
  Politici zijn zonder uitzondering narcisten en zien ons als middel om hun doel te bereiken.
  https://www.oogtv.nl/2019/12/cvdk-rene-paas-gaswinning-werd-bewust-uitgerekt/

  Geliked door 3 people

 6. droevige mof zegt:

  In 1945 zei een van haar voorgangers dat het Duitse volk hem niet waardig was.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Adolf Hitler had in 1945 als laatste wens dat het internationale jodendom overal ter wereld el bestreden moest worden en als hij vanuit zijn graf had mogen aanschouwen hoe het antisemitisme weer vreselijk herleefd zou Hitler merken dat zijn wens alsnog in vervulling was gegaan!

   Like

 7. kampersrene zegt:

  grote schade berokkeld.!…..maar blijven de grenzen open voor de islaaam broeders? komt de moskeeenbouw tot stilstand ? moeten de getaanden werken voor de kost? allemaal vragen waar ik de antwoorden niet terugvind ….in haar nieuwejaarsbrief….wat heeft Europa er belang bij om die koran- neukers binnen te loodsen

  Like

 8. R Thomasson zegt:

  DEEL 2
  @Droevige Mof. Het is met zekerheid aan te nemen dat de komende 10 jaar enorme veranderingen zouden brengen in de politieke kaart van Europa: a) steeds groeiende onrust onder de bevolking brengt steeds grotere afkeer van de oude politieke partijen en politieke leiderschap, b) De enorme moslimpopulatie zal een greep naar de macht doen. Doel: kalifaten ISIS style stichten in west en noord Europa. Zij worden massaal ondersteund door: a) de verraderlijke politieke elite, media en academica, b) Erdogan die zichzelf als de eerste kalief ziet, c) rijke moslim olielanden, d) EU en VN en e) Globalistische bazen van BILDERBERG/NWO die graag fase B van de Kalergi-Plan willen realiseren. Er worden nu al via de moskeeën grootschalige voorbereidingen gedaan en wapens verzameld. De NGO’s en “Mensenrechten organisaties” zorgen voor logistieke en juridische ondersteuning. Zij vervoeren massaal troepen met bootjes naar Europa, en gebruiken zwaar juridisch geschut om de invasie te rechtvaardigen. De oorlog is in feite al hier in onze straten en huizen. De aanvallen op de autochtone bevolking worden met de dag heviger. Voorlopig worden meestal tienersoldaten gebruikt om passanten op straat, hulpdiensten en kinderen van hun leeftijd aan te vallen en dood te prikken of dood te slaan. Maar er worden ook vaker aanslagen gepleegd. De overgang naar fase B hangt uitsluitend van onszelf af. Hoe eerder wij durven te erkennen dat er een oorlog is, hoe minder kans zouden de islamitische vijanden en hun ondersteuners van EU/VN/BILDERBERG/NWO hebben ons te verdelgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s