Exodus in Kroatië: Hoe de EU haar lidstaten vernietigt

Screenshot_2

(Vertaling: E.J. Bron)

Zes jaar geleden is Kroatië toegetreden tot de EU. Nu behoort het eens bloeiende land Kroatië tot de EU-lidstaten die onder het juk van het EU-regime in Brussel tot sterven zijn veroordeeld. Sinds Kroatië in de EU zit, verlaten de Kroaten in scharen het land, vooral de jonge mensen – net zoals in Servië of Bosnië. Deze beide landen zitten weliswaar niet in de EU, ze gelden echter als toetredingskandidaten.

Net zoals in Griekenland, Spanje of Portugal moeten de jonge mensen hun vaderland verlaten, omdat er geen banen meer zijn. Steeds meer huizen op het platteland of in de stad staan in de verkoop. De jonge mensen vertrekken naar rijkere EU-landen, waar betere vooruitzichten bestaan op een baan. Het maandelijks gemiddelde inkomen bedraagt in Kroatië € 860,-. Alleen in Bulgarije is dit volgens de EU-statistiek nog lager.

De opening van de grenzen binnen de EU heeft de emigratie vereenvoudigd. Volgens informatie van het statistisch bureau van de EU, Eurostat, woont inmiddels meer dan 15% van de Kroaten in de werkbare leeftijd in een ander EU-land. Daarmee staat Kroatië na Roemenië op de tweede plaats in de EU. Sinds de EU-toetreding in 2013 hebben volgens officiële informatie bijna 200.000 mensen het kleine land verlaten. Deskundigen schatten het aantal emigranten echter op minstens 300.000.

De meerderheid van de emigranten geeft economische redenen en corruptie voor hun emigratie aan. Want de mensen weten niet hoe ze het corrupte “systeem” in hun land moeten veranderen. Corrupte politici zouden “onaantastbaar” zijn en de inkomens in andere EU-landen, bijvoorbeeld in Ierland, zouden wezenlijk hoger zijn. Vooral goed opgeleide jonge mensen verlaten het land. Ze krijgen in het buitenland betere banen, bijvoorbeeld in de ICT-branche.

Andere Oost-Europese landen hebben na hun EU-toetreding gelijksoortige emigratiegolven meegemaakt. Omdat Kroatië echter verhoudingsgewijs heel weinig inwoners heeft, zou de emigratie een bedreiging voor het land kunnen worden – ook omdat met de emigratie tegelijkertijd het geboortecijfer daalt. Voor het land dreigt een “demografische collaps”, die effect zal hebben op de economie en het pensioen-, gezondheid- en onderwijssysteem.

Het systeem “Europese Unie” vernietigt de complete Europese constructie. Niet alleen de Oost- en Zuid-Europese landen worden door een massale werkloosheid en een massale exodus getroffen. Ondertussen zijn de door de Merkel-EU veroorzaakte problemen ook in Duitsland aangekomen. Tot nu toe gold het land als “rijk”. Van deze rijkdom is bij de overwegende meerderheid van de Duitsers echter niets meer overgebleven. Ook uit Duitsland emigreren steeds meer mensen, nog een resultaat van de Merkel-politiek.

Bron:
www.watergate.tv

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Kroatië. Bookmark de permalink .

8 reacties op Exodus in Kroatië: Hoe de EU haar lidstaten vernietigt

 1. Jules Vismale zegt:

  In Rusland is de bevolking ook gigantisch aan het afnemen wat dus inhoudt dat de overbevolking in Europa steeds verder doorzet en in de derdewereldlanden breken hierdoor zelfs steeds meer besmettelijke ziektes uit!

  Like

 2. Saskia Dubbeldam zegt:

  Maar waar emigreren wij dan heen? Nu zijn er weer plannen om de AOW te beperken en dat betekent dat ik misschien over een jaar of dertig nog wat geld krijg van de overheid. En ik moet maar hopen dat mijn pensioenfonds dan nog geld heeft. Dus wie het weet mag het zeggen, want eigenlijk wil ik hier niet weg en mijn toekomst in Nederland opbouwen. Maar met alles wat er de laatste jaren gebeurt zie ik de toekomst steeds somberder in voor West-Europa.

  Geliked door 3 people

 3. Marjo zegt:

  In de NRC is vorig jaar (?) ook een artikel verschenen over deze exodus en de gevolgen hiervan ook voor de stemverhoudingen. Het feit dat oude(re) mensen op zichzelf waren aangewezen, vond ik ook schokkend.

  Geliked door 1 persoon

 4. Rinus zegt:

  De leugen regeert en dan krijg je dit, we gaan zijn naar de kloten met dank aan Brussel Rutte en aanhang.

  Geliked door 1 persoon

 5. Hendrickx zegt:

  Zeer slecht beleid van die topmensen van de E.U. die zichzelf bovenmatige lonen en vergoedingen toekennen, wetten en reglementen in het belang van de rijken stemmen of regels maken die niet te verwezenlijken zijn en niet door alle leden gevolgd worden. De “toppolitici” die hier de problemen niet meer kunnen oplossen vluchten naar de E.U. Wanneer worden politici eens gestraft voor ondermaatse beslissingen en slecht beleid ?

  Like

 6. Jozzzzzzz zegt:

  Idd, Kroatie wordt indirect geleid door een 15 tal families die na de plaatselijke oorlog rijk werden gemaakt door Tudman. Zij leiden de economische wereld in Kroatie en alle politiekers zijn schatplichtig. Corruptie tiert welig in dit landje en de corruptie zet zich door in het toeristische seizoen naar de toeristen toe. Absurde prijzen in restaurants en cafees.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s