Bijna 13 miljoen mensen in Duitsland gelden als arm

Screenshot_35

(Vertaling: E.J. Bron)

“…de mensen in het land gaat het zo goed als nooit tevoren…”

In vuilnisbakken naar lege flessen woelende gepensioneerden; kinderen met holle ogen, die ook dit jaar met Kerstmis weer geen cadeautjes hebben gekregen; alleen opvoedende moeders, bij wie aan het eind van het geld nog heel veel maand over is – dat is Duitsland 2019 onder de Merkel-regering.

Die Freie Welt

Net als elk jaar in de Adventstijd komt ook dit jaar het armoederapport van de Paritaire liefdadigheidsvereniging op het juiste moment om de vertegenwoordigers van de oude partijen te confronteren met hun falen in de sociale politiek. Bijna 13 miljoen mensen in Duitsland worden uitgesloten van een manier van leven die “als minimum acceptabel” is, gelden volgens de definitie van de Europese Unie zodoende als arm. Dat is bijna één op de zes burgers in Duitsland, om het even of het een klein kind of een hoogbejaarde senior betreft.

Zelfs de vroeger altijd goed klinkende these dat werk tegen armoede zou beschermen, geldt onder Merkel al lang niet meer. Haar economische politiek heeft de werknemers in het land veranderd in een groot aantal mensen met minimaal betaalde banen, die twee of drie van zulke banen nodig zijn om ook maar enigszins rond te komen. Nog nooit eerder was het aantal werknemers dat een financiële toelage van het JobCenter krijgt zo groot als op dit moment. 32% van de als arm geldende volwassenen heeft een baan; een enorme draai om de oren voor de arbeidsmarktpolitiek van de Merkel-regering, bestaande uit de CDU/CSU en de SPD.

Maar in plaats van hier en in de pensioenpolitiek echt geld te investeren om de mensen in het land een als minimum acceptabele manier van leven mogelijk te maken, of dit nu als jong gezin of als gepensioneerde is, gooien Merkel en consorten het geld met beide handen voor dubieuze adviescontracten betreffende de uiterst omstreden energietransitie en vooral graag voor de absoluut verkeerde vluchtelingen- en migratiepolitiek inclusief de zich in zijn omgeving gevestigde vluchtelingenindustrie uit het raam.

Zij zien de droevige ogen van een kind niet wanneer het met Kerstmis zelfs niet één cadeautje krijgt; zij zien de oude dame niet, die op kerstavond genoegen moet nemen met een opgewarmd bord kippensoep. Zij tafelen als vorsten en schuiven de ene na de andere ganzenbout in hun muil.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, christendemocraten, cultuurrelativisme, Duitsland, Elite, establishment, Hypocrisie, Krankzinnigheid, landverraad, Merkel, Overheid, politici, praatjesmakers, Rotzakken, sociaaldemocraten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Bijna 13 miljoen mensen in Duitsland gelden als arm

 1. Nachtkaarsje zegt:

  We gaan leren waarom de Fransen ooit een revolutie uitvoerden.

  Geliked door 1 persoon

  • Lot zegt:

   En daarmee een bepaalde groep de macht greep die de BIS bank en centrale banken en banken opgezet hebben. Dank u. Voor alles wat u weet van de geschiedenis.

   Like

 2. DonBasco zegt:

  Wat in Duitsland gebeurd gaat ook in Nederland gebeuren. Dd voorsprong in kennis die het westen altijd heeft gehad bestaat niet meer. Erger de Aziatische landen hebben ons Ingehaald. En in die landen zijn ze niet zo gek om de halve wereld binnen te halen op kosten van de oorspronkelijke burgers. De maakindustrie zijn we kwijt en de mensen die ons komen verrijken zouden misschien, met een beetje geluk, in die bedrijfstak nog een baan kunnen vinden. Maar zoals gezegd, dat zijn we kwijt. Alles wat er in het westen nog wordt gemaakt kunnen ze in het oosten net zo goed, of beter, maar tegen lagere kosten. Met andere woorden, het is op termijn over en uit met ons westerlingen. We zullen vervallen tot de derde wereld. Nog een anekdote: gehoord van een postbesteller dat mensen zelfs een vingerhoedje bestellen via Ali expres. Dat is goedkoper door een of andere rare regeling dat de verzendkosten niet voor de Chinezen zijn. “we” hebben werkelijk ons eigen graf gevaren.

  Geliked door 3 people

 3. Zojuist Merkel gehoord op TV met haar nieuwjaar rede.

  Zij heeft het over een klimaat crisis die overwonnen moet worden.

  Maar niet over:

  Immigratie crisis?
  Euro crisis?
  Deutsche Bank effectief al failliet.
  EU crisis?
  Islam terreur crisis?
  Bejaarden armoede?
  Energie armoede?
  Vervallen infrastructuur?
  Toenemende energie instabiliteit?
  Criminalität crisis?

  Gelukkig hebben ze geen stikstof crisis en PFAS crisis.

  Geliked door 3 people

 4. Bij al die miljoenen armen zitten ook veel ‘vluchtelingen”. In Essen hebben ze de voedselbank na geweld met “vluchtelingen” gesloten, maar is na protesten weer geopend. Hier zomaar wat sfeerbeelden uit het “rijke” Duitsland van die ZitterHexe!

  Geliked door 1 persoon

 5. Blaffertje zegt:

  Ben benieuwd hoeveel van de gelukzoekers onder die 13 miljoen armen vallen, ik verwacht niet één.

  Geliked door 1 persoon

 6. sir piet zegt:

  Juist Blaffertje je haalt de woorden uit mijn mond Alleen jammer dat mieraakel merkel gewoon door kan gaan met deze domme verwoestende politiek.

  Geliked door 1 persoon

 7. voorziener zegt:

  Merkel heeft Duitsland willens en wetens in de afgrond gestort let maar op is ook slippendrager van de Bilderbergmaffia net zoals Rutte ook is

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s