De boeren zijn vastberaden en gaan in 2020 gelukkig door met hun acties tegen dit anti-Nederlandse politieke kartel

Screenshot_27

(Door: “Elise Nijmegen”)

Dit kabinet haalt vreemde streken uit die vaak ingaan tegen de behoeftes en belangen van de Nederlandse bevolking. Of het nu gaat over Wilders-Gate, de zaken bij het Openbaar Ministerie, het UWV, de belastingen of bij de gaswinning in Groningen. Het kabinet heeft namelijk, zo laat onderstaand bericht weten, bewust de gaswinning in Groningen gerekt en iedere euro eruit geperst. Ondanks de waarschuwingen van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) over de specifieke toenemende risico’s voor de burgers van Groningen hebben ze het zolang mogelijk gerekt, zo zegt de Commissaris van de Koning van Groningen. Ze hadden dus gewoon lak aan de Groningers; geld, economische reden gaan schijnbaar boven menselijk belang. Iets dat we terugzien bij de uitrol van 5G, ook levensgevaarlijk voor mens, dier en flora, maar… geld is belangrijker.

Een gevoel dat vele Groningers (en vele andere Nederlanders) al langer hadden en hebben. Het advies van het SodM werd namelijk niet gelijk opgevolgd door oud-minister Kamp; daaruit blijkt dat hij twijfelde aan het overheidsorgaan of van hogerhand een andere opdracht had ontvangen.
www.dagelijksestandaard.nl

Veel vertraging bij de bouw van asielzoekerscentra. Er zou er mijns inziens geen enkele meer bij gebouwd moeten worden, aangezien er (bijna) niemand zit te wachten op nog miljoenen buitenlanders die zich over het algemeen, zo zien we in de rest van Europa, niet kunnen gedragen en geenszins van plan zijn zich aan te passen.

Onverantwoordelijk is het van dit kabinet om nog meer mensen ons land in te laten komen, terwijl de AZC’s uitpuilen, het aantal dak- en thuislozen gestaag groeit, er door de verzonnen stikstof/PFAS-regels niet gebouwd wordt, en Nederlanders in tegenstelling tot de nieuwkomers al jarenlang op een wachtlijst staan voor een woning. Waarom meer als de huidige situatie al voor problemen zorgt? Oh ja, het moet van de EU en de VN…

Vele aangespannen zaken door buurtbewoners die bezwaar maken tegen de opvangplaatsen zouden de boel ook vertragen. Iets wat mijns inziens nog vaker zou moeten gebeuren, aangezien we zien wat voor een overlast die AZC’s geven. Er worden zelfs extra voorzieningen en aanpassingen gedaan, omdat dat volk zich niet weet te gedragen.
https://wnl.tv

Minister-president Orbán van Hongarije heeft het wel door en noemt het massa-immigratie beleid van de EU terecht een ernstige fout. Daar waar de moslimbevolking is toegelaten, zo zegt Orbán, groeit de moslimbevolking en neemt de christelijke bevolking af. Hongarije houdt zijn grenzen gesloten voor de islamitische immigranten, beschermt de Hongaarse bevolking tegen de over het algemeen bijbehorende islamitische terreur, en heeft een pro-familiair beleid ingesteld. Getrouwde stellen kunnen bijvoorbeeld een lening van € 30.000,- krijgen, die ze, na de geboorte van hun derde kind, wordt kwijtgescholden. Het Soros-netwerk, waar Hongarije verschillende campagnes tegen heeft gevoerd, bereikt het punt waarop het Europa wil transformeren in een cultuurcontinent, mogelijk door het elimineren van natiestaten, zo zegt Orbán.
www.breitbart.com

De politie van Leipzig waarschuwt voor het geweld van extreemlinks. In het linkse extremistische bolwerk Leipzig, en met name in het district Connewitz, de Antifa-speelplaats, kan de politie het persoonlijk eigendom van burgers niet langer beschermen. Iedereen die zijn auto nog wil houden na de nieuwjaarsnacht zou hem elders moeten parkeren, zo laat de politie daar weten.
https://ejbron.wordpress.com

14 jaar Merkel heeft iets gedaan met Duitsland. Nog nooit eerder heeft een politicus zo’n schade toegebracht aan de Duitse Bondsrepubliek. Vandaag de dag is Duitsland de staat met het laagste particuliere vermogen van alle eurolanden, heeft het land het hoogste belastingtarief wereldwijd en één van de laagste pensioenrechten in de EU. Daarbij is Duitsland het toneel van immigratie gerelateerde buitenlandse misdaad en slachtoffer van een economisch krankzinnig ideologisch aangedreven energie en economisch beleid. Het zou net zo goed over Nederland kunnen gaan, maar dat terzijde.

De zogenaamde energietransitie, zo laat het artikel weten, is nu al mislukt. Ondanks de vele miljarden is er geen vermindering van de uitstoot van kooldioxide, geen lager energieverbruik, geen hogere energieproductie, maar de Duitsers betalen ondertussen wel de hoogste gas- en energieprijzen ter wereld. De exploitanten van windturbines ontvangen geld voor nooit geproduceerde elektriciteit, er is namelijk geen transport voor groene stroom, en volgens een rapport waren de consumentenuitgaven aan de niet-geproduceerde spookstroom alleen al in het eerste kwartaal van 2019 €  364 miljoen.

Energie ging in 14 jaar van 16,66 cent naar 30,43, een stijging van 63%, de toeslag van 0,69 naar 6,76 cent in 2020. 1 miljoen “vluchtelingen kostten de Duitse overheid, gemeentes en staten in 2018 €  30 miljard per jaar. De 1,8 miljoen vluchtelingen die er nu zijn, zouden dan dus zo’n € 50 miljard per jaar kosten. In 2018 waren er 46.336 Duitse slachtoffers van de crimigranten.
https://indignatie.nl

Nog even voor diegenen die het niet wisten; mijn columns mogen altijd gedeeld worden via de mail, apps, websites, of uitgeprint in de brievenbussen bij mensen die door de media nog steeds (extreem)links geïndoctrineerd zijn door de televisie en andere MSM. https://ejbron.wordpress.com/?s=elise+nijmegen

Door de waarheid te blijven delen met elkaar maken we meer Nederlanders wakker en kunnen we de boeren steunen, want die gaan terecht op volle kracht vooruit met hun protesten in het nieuwe jaar. Hulde en veel respect voor de moedige leden van FDF. En voor alle andere boeren en sympathisanten die daadwerkelijk de straat opgaan om de boeren te ondersteunen, of steunen door het delen van de berichten, foto’s en filmpjes.

Hieronder de brief van het team van Farmers Defence Force, dat vecht voor hun voortbestaan en dus automatisch vecht tegen Agenda 21 van de Verenigde Naties, uitgevoerd door de EU en het Nederlandse politieke kartel.

———————————————————————–

Farmers Defence Force: The World is yours!

Bij het afsluiten van 2019 blikken we terug op een stormachtig jaar! Van een idee op de bank in mei – wat begon als de oprichting van een Facebookgroepje – naar onze machtige Force van nu. Om ons gevoel van onmacht en onrecht om wat ons werd aangedaan te vertolken, en door de beschermingsloosheid die we genoten van de Staat en haar rechtsapparaat.

1 oktober

We zijn als boeren en masse opgestaan en hebben onze kracht en macht getoond. Dat wat we niet meer dachten te bezitten, bleek bij eenieder van ons in ons hart te razen. De trots en de kracht waren in opbouw… tot 1 oktober; toen keek heel de wereld naar jullie! Ik krijg nog kippenvel van de boot van Texel vol met trekkers, en daaropvolgend, de bestorming van Den Haag in de vroege morgen. 5 rijen dik trekkers in een oneindige colonne!

16 oktober

De dagen daarop kregen we het gelijk van de Staat om de oren met de Kamerbrief van 4 oktober. FDF besloot per direct de strijders weer op te roepen. Iedereen voorspelde dat het geen succes zou worden…maar het was weer groter…weer krachtiger. We showed them the muscles! Per direct werden de maatregelen uitgesteld tot 1 december… ons eerste succesje! De provincie Friesland werd gekraakt en daarop nog enkele provincies in meer of mindere mate, maar de tweespalt was gezaaid. Weer resultaat!

Landbouwcollectief en het overleg met LNV

Toen opperde Jeroen het idee om alle vertegenwoordigers samen te roepen… het landbouwcollectief was geboren. Binnen enkele weken werd er een plan gesmeed om NL uit de shit te halen. Appeltjeeitje zou je denken… NEE! Er heerst een heel andere agenda in Den Haag en daarbij zitten ze met verschillende juridische problemen in de maag die ze jullie niet vertellen:

1) De stikstofuitstoot van alle sectoren behalve de landbouw is niet in beeld. Bedrijven onder de 10.000 kg stikstof zijn niet eens vergunningsplichtig. Behalve in de landbouw, daar staat alles op papier. Dus haal je bij de landbouw ruimte weg, dan is dit bij lange na niet genoeg om de industrie vooruit te helpen. Men vertelt dat dit allemaal nodig is om de natuur vooruit te helpen, maar daar komt niks van terecht als je eerst de megagrote gaten van de industrie moet dichten. Alleen in Brabant al 3000 bedrijven zonder NB-vergunning, dus zonder stikstofregistratie. Laat staan nationaal!

2) Verder hoort beleid vastgesteld te worden op feiten en betrouwbare metingen. Daarom togen we op 16 oktober eerste naar het RIVM in Bilthoven, waar we Hans Brug even de maat namen vanwege zijn meetmethodes met afwijkingen tot 100%. Hier heeft het RIVM duidelijk nog niet van geleerd, want er is nog steeds geen volledig inzicht gegeven in de rekenmethodes. Het Mesdagfonds heeft hiervoor een procedure gevoerd en voor 1 januari 2020 moet er inzicht zijn óf een goede smoes bedacht worden door het RIVM waarom het geen inzicht wil geven. We wachten dus even geduldig af, maar reken erop dat we dit strak volgen en zo nodig ons gram gaan halen!

Kort geding CBL

Op 3 december werd het overleg door LNV met het collectief beëindigd zonder enig resultaat. Daarop besloot FDF weer in actie te komen op 18 december. De druk werd gaandeweg opgevoerd om NL met lege schappen te zetten met kerst. De strategie werkte… FDF werd door het CBL gedaagd en er was veel media-aandacht voor de te lage prijzen die we ontvangen voor onze producten. De druk op LNV nam toe tot ongekende hoogte. Het gesprek met het collectief werd hervat en belangrijke punten werden binnengehaald. Minister Schouten claimde al een deal, maar daar zijn we nog ver vanaf. Voor FDF is er pas een deal als wij vinden dat er een deal is. Dat we als jonge club inmiddels op alle agrarische fronten meedraaien is geheel te danken aan jullie, strijders! Jullie zijn FDF, jullie zijn de kracht en jullie zijn het vuur!

Provincie Brabant

Tussendoor was er ook nog provinciaal actie op 13 december in Den Bosch. FDF ging er met gestrekt been in. Niet omdat we dat wilden, maar omdat er de 25ste oktober geen resultaat behaald was. De speech was glashard en raakte heel links Nederland in de ziel. De linkse media legden verbanden en spuugden hun gal in ongekende mate. FDF hield de rug recht. Intern was er in het bestuur nog geen haarscheurtje. Ook de strijders toonden zich waardig en bleven overeind in de storm! De dank hiervoor namens het bestuur is groot! We werden overstelpt met steunbetuigingen wat ons hielp om op koers te blijven. Diezelfde middag voegden we de daad bij het woord met de waarschuwing dat we de industrie in het vervolg gingen raken: we stoomden op naar Eindhoven Airport. En met ongekend succes. De coalitie versplinterde onder de voeten van de strijders. De druk van de boeren had de gelederen van het CDA gezuiverd en de pro-boer koers was ingezet tot grote vreugde van FDF! Het CDA liet haar ware gezicht zien en we vertrouwen erop dat ze koersvast zal blijven in 2020. Zolang dat gebeurt, kan het CDA vertrouwen op de steun van FDF. Het werd 17 december, de dag van het vonnis in de CBL-zaak. De uitslag van het gerechtshof in Lelystad verpletterde ons. Ondanks dat we herhaaldelijk hadden aangeven dat de demo’s binnen de kaders van de wet gehouden zouden worden, werd ons een verbod opgelegd met boetes oplopend tot 5 miljoen euro. Het grootkapitaal en de angst voor een iets soberder kerstdiner werd hoger in rang gesteld dan het recht op demonstratie – een grondrecht. De ultieme vernedering voor het rechtssysteem in Nederland waar ze de vrijheid prediken, maar het grootkapitaal regeert. Het FDF-bestuur trad noodgedwongen een stapje terug. Diezelfde avond waren LNV en LTO er als de kippen bij om te zeggen dat er een deal was tussen het Kabinet en het collectief: de trekkers konden thuis blijven. Om zo de angel uit het protest te halen.

18 december

Het werd 7.00 uur op 18-12-2019. Het uur dat FDF de trekkers zou hebben laten vertrekken van de verzamelplaatsen. Een memorabele dag in de agrarische geschiedenis. Dat FDF monddood gemaakt was, maakte geen verschil voor de strijders. De boeren trokken massaal van hun hoeves naar eigen gekozen doelen, zonder de ondersteuning van het FDF-bestuur, maar vlekkeloos opgevangen door kundige strijders met leiderscapaciteiten. Vol vertrouwen en op hete kolen zat het bestuur noodgedwongen thuis. We zagen het op tv, op internet en waren vervuld van trots en ontroering! Er was geen FDF-logo te zien… niet 1 strijder die ons in diskrediet wilde brengen! Maar ze waren er, allemaal! Nederland zag wat er gebeurt als de coördinatie wegvalt. Wij zagen vechtlust en vastberadenheid. Het land werd in chaos gestort en boeren beheersten het nieuws. De Duitse strijders waren ook met 500 trekkers op pad in het land en de sfeer was super: we streden zij aan zij. Een teken dat de liefde voor het boerenvak alle landsgrenzen overstijgt.

2020

Nu breekt 2020 aan. FDF staat met een 6-tal vurige bestuurders klaar voor de strijd. Ondersteund door 25 man regiobeheer en nog een groep van enkele mensen op multimedia. Een solide organisatie die pas geleden de eerste landelijke regiobeheer vergadering achter de rug heeft. Een vergadering waarbij bleek dat we kunnen bouwen op een zeer professionele groep mensen die hoog gemotiveerd zijn. Waarmee lekker geouwehoerd kan worden, maar waarmee vooral ook met korte klappen dingen afgesproken kunnen worden. Er heerst geen traditionele vergadercultuur, maar een informele sfeer waar humor en een enorme betrokkenheid elkaar aanvullen. Een drive die je in ieders ogen ziet. Bij FDF geniet iedereen een grote vrijheid van handelen. Dit gaat goed, omdat het bijna allemaal eigenwijze mensen zijn die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben!

De plannen voor 2020:

We strijden op verschillende fronten door:

1) Provinciaal: we gaan voor 1 landelijk beleid, zodat er geen discriminatie ontstaat tussen provincies. Waarschijnlijk zal de strijd met trekkers worden gevoerd, met de meest vervuilende bedrijven zonder vergunning als doelen.

2) Landelijk: We gaan voor inzage in de RIVM-gegevens, zodat we kunnen zien of we bedrogen worden of niet. Afhankelijk daarvan gaan we verder met het gesprek met LNV. Het heeft naar onze mening geen zin om iets af te spreken als de onderbouwing niet helder is of niet klopt. Verder gaan we proberen samenwerking aan te gaan met maximaal resultaat voor de sector. De beste man op de beste plaats! Maar wel onder de vurige voorwaarde van FDF dat er meer geld naar het boerenerf moet. We laten ons niks aanmeten of afpakken! Dan trekken we liever de stekker eruit!

3) Europees: De eerste samenwerking over de grens, met Duitsland, is een feit. We zullen elkaar aan beide kanten van de grens blijven ondersteunen. Verder verwachten we dat we nog een keer massaal naar Brussel moeten voor de “Green Deal” van Timmermans. Dus smeer de trekker maar vast door!

4) Juridisch: We willen handhavingsverzoeken in gaan dienen en bedrijven die geen NB-vergunning hebben en wel stikstof uitstoten, dwingen tot verminderen van de uitstoot of de productie stilleggen. Hiermee zal binnen korte tijd de druk tot extreme hoogte stijgen op het kabinet. We willen een mega handhavingsverzoek indienen: tegen vele bedrijven tegelijk. Dit omdat er rechtsongelijkheid is in Nederland. Al heb je maar een paar koeien, dan moet je een vergunning hebben. Industrie met een uitstoot tot 10 kiloton is daarentegen vrijgesteld! Hiervoor zijn we nog op zoek naar een pro deo advocatenkantoor dat houdt van media-aandacht en het uitdelen van een historische “stoot op de kin” van provincies en rijk.

Tot slot. We zijn er van overtuigd dat we op al deze gebieden kunnen winnen zolang jullie strijders achter ons blijven staan, met trekkers, financiën en vooral met vuur in de ogen! We gaan het verschil maken. Verwacht niet dat de strijd gemakkelijk wordt, daarom zullen we regelmatig een feestje vieren zoals in Aalst bij Veur de Boer’n en 28 december het strijdersfeest Duifhelseplak. Hard strijden en hard bier drinken gaan hand in hand. Zoals mijn oma altijd zei: Rauw volk mar goei. Ik denk dat dit de lading aardig dekt van onze FDF-strijders! We kunnen veel bereiken, daar ben ik van overtuigd, zolang we maar met zijn allen blijven gaan!

The secret of our success is:
We NEVER give up,
And we NEVER give in!
FDF: The World is yours!

Namens het bestuur van Farmers Defence Force een strijdlustig 2020 toegewenst!

Mark, Joss, Jeroen, Sieta, Danielle en Mischa

Door:
“Elise Nijmegen”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op De boeren zijn vastberaden en gaan in 2020 gelukkig door met hun acties tegen dit anti-Nederlandse politieke kartel

 1. Rensk. zegt:

  Las gisteren in het boek van:Waarover men niet spreekt van Wim van Rooy, dat Hamas gezegd zou hebben: de hoofddoek is de vlag, die we planten in het in Westen. De mores, die Hamas laat zien twijfel ik geen moment, dat ze dat gezegd zouden kunnen hebben.

  En dan te bedenken dat ons belastinggeld naar die criminele organisatie gaat. Het is om van uit je vel te springen. Schijt heeft kabinet Rutte aan de Nederlandse bevolking. Walgelijk buitengewoon minderwaardig individu.

  Like

 2. ziekvandepolitiek zegt:

  Laten de boeren ons maar voordoen wat verbinding kan teweegbrengen. Chapeau mannen en ga oz door. Jullie zijn al te lang het kind van de rekening in Nederland

  Like

 3. Lars030 zegt:

  Grote klasse weer, Elise! Respect, topcolumn!

  Op weg naar een strijdvaardig 2020, dat hoe dan ook een kanteljaar zal worden! 🇳🇱✊🏻

  #boeren #bouwers #burgers
  #PVV #kominverzet #Nexit

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Wij staan achter de Boeren !! Weg met het kartel !!

  Geliked door 1 persoon

 5. henk verhoef zegt:

  acties tegen politiek kartel
  om je rot te lachen
  Hoeveel jaren geleden is het nu ( iets van een 10 jaar) dat onderzoek en zo had uitgewezen dat DE OPLEIDING VAN LAGERE SCHOOL( BASIS) ONDERWIJS PERSONEEL ONVOLDOENDE WAS EN DAT DE KWALITEIT onderwijzers OMHOOG MOEST ( nee niet het salaris maar de kwaliteit van de princessesjes voor de klas !!!) Nu vinden we het gek dat de kinderen niet meer kunnen lezen en rekenen en is iedereen vergeten dat we meer moeten gaan betalen voor troep

  2e probleem was naturlijk dat als je hoger toelatings gaat eisen– dat je dan minder mensen voor de pabo.s krijgt- want ja hersens groeien niet aan de boom met stikstof

  We zagen dit – dan wel konden dit alles zien aankomen
  Maar truisvogels steken kop in zand en kont omhoog
  de mens is veel slimmer toch– of de nederlander is zo slim– en wat ziijn we goed en wat zijn we slim
  Geef niet de politiek de schuld– waar handjes in eigen homo boezems
  Als je even rond kijkt — dan zie je dat de huidige mens zijn nakomelingen niet eens meer een beetje kan opvoeden– de mens toch pas een paar jaartjes geevolueert uit de aap en kijk eens – het ging van af de beginnen fout== kain en abel
  De katachtige leven een 8-10 miljoen jaren op de aarde en wel eens gezien hoe een poes nog steeds haar nakomelingen opvoed
  De schilderswijk was een 100 jaar geleden ook reeds een no-go area= en toen weinig/geen migranten maar gewoon jan kazen== iets veranderd- ??

  Like

 6. M. zegt:

  Je kan wel blijven buigen voor wat hoeren van de zelfverkozen EU pooiers maar dan blijft je buigen en buig je uiteindelijk zo diep dat je je eigen schoenen kan likken.
  Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s