Dr. Manfred Gerstenfeld erkend als vooraanstaand antisemitismeonderzoeker

Screenshot_26

Machla Abramovitz overhandigt de onderscheiding aan Dr. Gerstenfeld. 

(Vertaling: E.J. Bron)

Dr. Manfred Gerstenfeld was op 1 december 2019 de hoofdspreker op het jaarlijkse gala van het “Canadian Institute for Jewish Research” (CIJR) in Montreal. Op het gala werd aan Gerstenfeld de onderscheiding “International Lion of Judah” van het CIJR voor “uitnemende diensten voor Israël en het Joodse volk” uitgereikt. Hij werd die avond aangekondigd als de erkende vooraanstaande internationale autoriteit op het gebied van het antisemitisme.

In zijn toespraak vermeldde Gerstenfeld drie strategische prioriteiten in de strijd tegen bijna grenzeloze antisemitische bedreigingen; daarvoor verklaarde hij dat er volgens de globale studie van de Anti-Defamation League wereldwijd meer dan een miljard antisemieten bestaan. Dit aantal heeft betrekking op het klassieke religieuze en etnisch-nationale antisemitisme. Dus exclusief mensen, die zichzelf alleen maar beschouwen als anti-Israëlisch. Hij merkte op dat dit te vertalen is naar ongeveer 75 antisemieten op elke Jood, inclusief baby´s en zichzelf hatende Joden.

Gerstenfeld definieerde zijn drie prioriteiten als volgt:

 • Hij eiste de oprichting van een agentschap voor propagandabestrijding, die voor de Israëlische regering de hoogste prioriteit zou moeten hebben. Alleen zo´n organisatie kan zich systematisch bezighouden met de wijdverbreide haatcampagnes tegen Israël en de Joden wereldwijd. Israël bezit de financiële middelen om zo´n organisatie op te richten en te onderhouden. Zo´n agentschap zou onschatbare hulp kunnen bieden aan de vele pro-Israëlische organisaties en individuele personen. Gerstenfeld noemde voorbeelden hoe gemakkelijk het was om pro-BDS academici ervan af te schrikken deze antisemitische activiteit te ondersteunen.
 • De tweede prioriteit bestaat er volgens Gerstenfeld in om in de eerste plaats niet-joodse politici en andere prominenten ervan te overtuigen toe te geven dat antisemitisme meer dan duizend jaar lang een integraal bestanddeel van westelijke cultuur geweest is. Hoe de cultuur zich ontwikkelde, ontwikkelde zich ook het antisemitisme en zijn mutaties.

Gerstenfeld gebruikte als voorbeeld daarvoor het verschrikkelijk foutieve idee dat Joden absoluut slecht zijn. In het christendom bestond zulk kwaad erin dat Joden voor de dood van de beweerde zoon van God, Jezus, verantwoordelijk gemaakt werden. In de ergste verschijningsvorm van etnisch nationalisme, het nationaalsocialisme, waren de Joden het absolute kwaad, omdat zij als inferieure en verdierlijkte mensen werden beschouwd. Als ongedierte of bacteriën, besloten de nazi´s, zouden Joden uitgeroeid moeten worden.

Verder accentueerde Gerstenfeld dat het nationaalsocialisme en de planning van volkerenmoord nu de symbolen van het absolute kwaad zijn. In het meest kwaadaardige anti-Israëlisme wordt het handelen van Israël tegenover de Palestijnse Arabieren op valse wijze gelijkgesteld aan dat van de nazi´s tegenover de Joden. Hij voegde er aan toe dat Israël bovendien ten onrechte wordt beschuldigd van de planning van volkerenmoord op de Palestijnse Arabieren. Meer dan 150 miljoen van 400 miljoen volwassen EU-burgers geloven deze laster.

Gerstenfeld voegde er aan toe dat pas wanneer geaccepteerd wordt dat westelijke cultuur doordrongen is van antisemitisme het gemakkelijker wordt om veel hedendaagse gevallen van antisemitisme in historisch perspectief aan het licht te brengen. Wanneer Joden en niet-Joden het hierover eens zijn, wordt het mogelijk om effectiever tegen deze oude haat op te treden.

 • Als derde, maar niet minder belangrijke, prioriteit dan de eerste twee noemde Gerstenfeld de noodzaak om joodse masochisten te ontmaskeren. Hij zei dat er in de joodse traditie een langdurige stroming van het masochisme bestaat. Hedendaagse joodse masochisten in Israël en in het buitenland beweren dat Israël perfect zou moeten zijn, terwijl anderen dat niet hoeven zijn. Zij zullen zelden tegen iemand zeggen, als ze het überhaupt al zeggen, dat Israël´s vijanden iets verkeerds doen. Dat is volgens de meest erkende definitie van antisemitisme een antisemitische instelling; dat is de definitie van de “International Holocaust Remembrance Alliance” (IHRA).

Joodse masochisten, vervolgt hij, zijn de ideale nuttige idioten om door Israël´s vijanden gemanipuleerd en gebruikt te worden. Die kunnen altijd steunen op uitlatingen van deze masochisten om Israël te bekritiseren. Een voorbeeld van een prominente joodse masochist, zei Gerstenfeld, is een van de presidentschapskandidaten van de Amerikaanse Democraten, Bernie Sanders. Sanders heeft Netanyahu een racist genoemd, terwijl hij zweeg over Mahmoud Abbas, die schreef dat er in de toekomstige Palestijnse staat geen Israëli´s zullen leven.

Gerstenfeld zei dat veel joodse activisten, die joodse masochisten kennen, tegen hen zeggen dat zij, door Israël af te zonderen en te zwijgen over de criminaliteit van de Palestijnen, antisemitisch handelen.

Verder benadrukte hij dat de centrale krachten, die in de westelijke publieke opinie haat op Israël verbreiden, afkomstig zijn uit liberaal links. Islamitische fanatiekelingen en rechts-extremisten zijn veel gewelddadiger, die zijn echter marginaal in de mainstream media en de politiek.

Gerstenfeld sprak bovendien het thema vrijheid van meningsuiting aan. Vrijheid van meningsuiting in sociale media heeft tot een explosie van hatespeech geleid. Diegenen, die voor de onbeperkte vrijheid van meningsuiting zijn, ondermijnen indirect de westelijke democratie. Hij vervolgde dat de interactie van Joden met de hele samenleving het mogelijk maakt om dit en veel andere problemen veel duidelijker te herkennen.

Gerstenfeld werd door de voormalige Canadese minister van Justitie en vooraanstaand internationaal mensenrechtenactivist Irwin Cotler voorgesteld, die ter ere van hem sprak en hem een universeel geleerde noemde. Bovendien waren er lovende video´s van rabbi Abraham Cooper, de vertegenwoordiger van de decaan van het Simon Wiesenthal Center in Los Angeles, en Hillel Neuer, de directeur van UN-Watch in Genève. Professor Alvin Rosenfeld, de directeur van het “Institute for the Study of Contemporary Antisemitism” aan de Indiana University, stuurde een geschreven brief vol lof, die door professor Fred Krantz, de directeur van het CIJR, werd voorgelezen.

Al eerder werden aan Gerstenfeld, voormalig voorzitter van het “Jerusalem Center for Public Affairs”, door het “Journal for the Study of Antisemitism” een onderscheiding voor zijn levenswerk evenals de “Inernational Leadership Award” van het Simon Wiesenthal Center, uitgereikt.

Bron:
https://heplev.wordpress.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme. Bookmark de permalink .

Een reactie op Dr. Manfred Gerstenfeld erkend als vooraanstaand antisemitismeonderzoeker

 1. Jan zegt:

  De Blasio wakkert het antisemitisme aan maar geeft Trump schuld

  Anti-Semites in His Own Party” – Wow! Rudy Giuliani Goes After de Blasio for Growing anti-Semitism in NYC and DNC
  https://www.thegatewaypundit.com/2019/12/coward-who-has-yet-to-condemn-cowards-in-his-own-party-wow-rudy-giuliani-goes-after-de-blasio-for-growing-anti-semitism-in-nyc-and-dnc/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s