Merkel over het nieuwe jaar: “De opwarming van onze Aarde is reëel. Ze is bedreigend”

Screenshot_25

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) heeft de burgers in Duitsland als opmaat van het nieuwe decennium opgeroepen tot vertrouwen. “De jaren-20 kunnen goede jaren worden”, zei Merkel in haar Nieuwjaarstoespraak. “Veranderingen ten goede zijn mogelijk wanneer we ons open en vastbesloten inlaten met nieuwe dingen.”

epoch times

De kanselier beloofde al haar kracht er voor in te zetten dat Duitsland zijn bijdrage in de strijd tegen de klimaatverandering zou leveren.

“De opwarming van onze Aarde is reëel. Ze is bedreigend”, zei Merkel. De aardopwarming en de uit haar voortkomende crises zouden door de mens gemaakt zijn. “Dus moeten we al het menselijk mogelijke ondernemen om deze uitdaging voor de mensheid te overmeesteren. Nog is dat mogelijk.”

Komend jaar zou Duitsland weer 30 jaar verenigd zijn. “In deze 30 jaar hebben we geweldige dingen gedaan.” Zo zouden nog nooit zoveel mensen werk gehad hebben als nu. Desondanks “zou er nog meer te doen blijven dan we 30 jaar geleden gedacht hebben.”

Het zou dagelijks te beleven zijn hoezeer de digitale vooruitgang het leven zou veranderen. “Daarvoor moeten we nieuwe antwoorden vinden”, benadrukte de bondskanselier. “Want wij willen dat alle mensen toegang tot onderwijs hebben, dat zij voor deze verandering nodig hebben. Wij willen dat zij ook in de toekomst een goede en zekere arbeidsplaats hebben – en op latere leeftijd een betrouwbaar pensioen.”

Meer dan ooit zouden “moed tot nieuw denken, de kracht om bekende wegen te verlaten, de bereidheid om nieuwe dingen te wagen, en de vastbeslotenheid om sneller te handelen” nodig zijn. De overtuiging “dat ongewone dingen kunnen lukken – en moeten lukken wanneer het voor de huidige generatie jonge mensen en hun nakomelingen nog mogelijk moet zijn om goed op deze Aarde te kunnen leven” zou nodig zijn.

Duitsland zou kunnen bouwen “op hetgeen ons altijd al sterk gemaakt heeft: onze ideeën, onze uitvindersgeest, onze vlijt en onze hardnekkigheid, onze handwerkers, ingenieurs en geschoolde krachten, onze staatkundige en uit vrijwilligers bestaande structuren, onze manier van samenleven in families en verenigingen, de waardering voor diegenen die bijvoorbeeld in de zorg voor andere mensen en met andere mensen werken.”

De waarden van de grondwet van vrijheid, solidariteit en het respect voor de waardigheid van elk mens evenals de principes van de sociale markteconomie “blijven ook het komende decennium ons kompas”.

Merkel bedankte diegenen die politieke verantwoording op zich nemen, “in het bijzonder diegenen in de gemeenten”. “Om hen – net zoals alle mensen in ons land – tegen haat, vijandigheid en geweld, tegen racisme en antisemitisme te beschermen, is de taak van de staat.” Tot deze taak zou de Duitse regering zich bijzonder verplicht voelen.

Ook met Duitsland zou het op den duur alleen maar goed gaan wanneer het goed zou gaan met Europa. “Europa moet haar stem krachtiger in de wereld laten horen”, benadrukte de bondskanselier. “Daarvoor zullen wij ons ook de komende jaren tijdens het Duitse voorzitterschap van de Europese Raad inzetten, bijvoorbeeld door een topontmoeting van alle lidstaten met China en een ontmoeting met de landen van Afrika.”

De samenwerking met Afrika zou ook in het belang van ons land zijn. “Want alleen wanneer mensen de kans op een vreedzaam en veilig leven hebben, zullen vlucht en migratie afnemen”, zei ze. “Alleen wanneer we door politieke oplossingen een einde maken aan oorlogen zal er sprake zijn van duurzame veiligheid.”

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Duitsland, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Merkel. Bookmark de permalink .

27 reacties op Merkel over het nieuwe jaar: “De opwarming van onze Aarde is reëel. Ze is bedreigend”

 1. karton zegt:

  Merkel zélf is de allergrootste bedreiging !

  Geliked door 5 people

 2. Steven zegt:

  “Veranderingen ten goede zijn mogelijk wanneer we ons open en vastbesloten inlaten met nieuwe dingen.”
  – Beetje VAAG bericht. hebben die veranderingen soms te maken met de geplande omvolking en de vernietiging van het land?

  “Want alleen wanneer mensen de kans op een vreedzaam en veilig leven hebben, zullen vlucht en migratie afnemen”, zei ze.
  – Als je de grenzen SLUIT en het gespuis die jullie zelf uitgenodigd hebben terug sturen, zal migratie ook afnemen. Zolang de deuren worden open gezet, blijven ze komen.
  – En ze heeft het over ‘veiligheid’ …. zover ik weet willen ze de gehele bevolking decimeren. En laat die heks eerst de veiligheid in EIGEN land aanpakken, want daar worden iedere dag weer mensen vermoord door haar opgeroepen TUIG uit Africa!

  Geliked door 5 people

 3. fleckie zegt:

  Hoe is dat mogelijk? heeft ze misschien last van verstandsverbijstering?! of. negeert ze gewoon de massaontslagen,, en de ‘ouderen- armoede, en de. ontstane onrust over de binnen- komst-( lokking) van door aan Europeanen. ONBEKENDE. ‘MENTALITEIT’, en. ‘GEDACHTENWERELD’.?!…….<~<~<~<~<~<~<~

  Geliked door 2 people

 4. droevige mof zegt:

  Ze somt nauwgezet en met Duitse Gründlichkeit op wat ze in ons land systematisch had vernietigd door haar handlangers:
  “onze ideeën, onze uitvindersgeest, onze vlijt en onze hardnekkigheid, onze handwerkers, ingenieurs en geschoolde krachten, onze staatkundige en uit vrijwilligers bestaande structuren, onze manier van samenleven in families en verenigingen, de waardering voor diegenen die bijvoorbeeld in de zorg voor andere mensen en met andere mensen werken.”
  Het schoothondje kan deze stoutmoedigheid nog leren van Mutti. Das schafft er.

  Geliked door 5 people

 5. Ook met Duitsland zou het op den duur alleen maar goed gaan wanneer het goed zou gaan met Europa.

  De drenkeling klampt zich vast aan de boot die al half onder water ligt. Door constructie fouten bij de fabricage wacht ze angstig op de eerste grote economische golf die de boot laat kapseisen. Om het tij te keren hebben ze het klimaatverhaal uitgevonden om het volk te dwingen miljarden investeringen te doen zodat de nul rente politiek zolang mogelijk in de lucht blijft. De perfect storm gaat komen. Zij weten het, wij weten het en de toekomst gaat het brengen.

  Het ministerie van klimaat is het ministerie of silly walks.

  Geliked door 1 persoon

 6. koddebeier zegt:

  Dat zegt deze vrouw terwijl zijzelf de grootste bedreiging is voor Duitsland en de Europese Unie !

  Geliked door 2 people

 7. Harry Willemse zegt:

  Op deze aarde is maar een ding bedreigend. Dat is dat Duitse communistische wijf.

  Geliked door 3 people

 8. Cathja zegt:

  Merkel probeert in deze toespraak de geesten van de Duitsers rijp te maken voor ‘andere tijden’.
  Dat die ‘andere tijden’ desastreus zullen zijn voor de autochtone bevolking, dat doorzien velen nog niet, en zullen ‘gewoon’ weer op het CDU stemmen.

  Geliked door 3 people

 9. koosv8 zegt:

  Het is eigenlijk NIET vreemd dat dit leugenachtige MORMEL staat te bibberen als het volkslied wordt gespeeld. Het is toch verschrikkelijk dat er mensen zijn die deze retoriek geloven. Veranderingen die ten goede zouden komen als WE ons open en vastbesloten INLATEN met nieuwe dingen!
  Ik heb zelden zoiets DOMS gelezen. Moet wel een ,,REGERINGS LEIDER,, zijn anders is deze verlakkerij niet over zo’n groot gebied naar buiten te brengen. Maar daar hebben ze het politbureau voor natuurlijk. HEIL MERKEL!!!

  Like

 10. Bastiaan2000 zegt:

  Een hogere CO2 concentratie in de lucht leidt tot meer plantengroei wat op zijn buurt weer een temperatuur-bufferend effect heeft. In een bos is de lucht altijd koeler bij een hittegolf (5 dagen boven de 25’C waarvan 3 boven de 30) en andersom is de lucht in een bos altijd warmer bij een koudegolf (5 dagen met een maximum onder de 0’C waarvan 3 met minimum onder de -10’C). Daarnaast zorgt meer CO2 voor meer zuurstof in de atmosfeer wat ook weer een (licht) verkoelend effect geeft. In beperkte mate geldt dat ook voor de algen in de zee. Die nemen ook toe als de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer stijgt. Vervolgens gaat de fotosynthese in de nacht andersom en wordt er weer van O2 (zuurstof) weer CO2 geproduceerd. Zo wordt alles in balans gehouden. De menselijke invloed hierop is te verwaarlozen. De uitstoot van vulkanen en de zonactiviteit hebben factor 10 meer invloed. Dus CO2 is het probleem niet. Methaangas dat bij vulkaanuitbarstingen vrij komt is een veel groter broeikasgas en daar hebben wij geen invloed op. Het zelfde gaat in beperkte mate ook op voor stikstof wat ook een voedingstof is en voor meer plantengroei zorgt. De mensen die het hardst roepen dat de CO2 uitstoot omlaag moet, kappen wel massaal bomen zoals onze Amsterdamse stadsheks Femke Halsema. Moraal van mijn verhaal…… Het hele CO2 verhaal dient een andere agenda!
  Methaan (CH4) is inderdaad een broeikas. Echter moet je alles in perspectief zien. Een gemiddelde vulkaan stoot een factor duizend keer meer uit dan alle koeien van de gehele Nederlandse veestapel in een heel jaar! Daarnaast is methaan een meststof die bossen aanzet tot biomassa-aanwas. En hoe sneller die aanwas hoe groter de opslag van stikstof en koolstofdioxide in de vorm van hout etc. Sterker nog, de meest vruchtbare gronden vind je bij vulkanen. Het is immers niet voor niets dat de meest mensen zo dicht bij een vulkaan willen wonen ondanks de risico’s.

  Like

 11. Nemesis zegt:

  Neem me niet kwalijk mensen, ik vergeet even mijn goede opvoeding.
  Maar als ik nu die foto zie van dat vieze, smerige, communistische, verradelijke, levensgevaarlijke kolere wijf, die met een zelfvoldane grijns op haar rot bek, een desastreuze toespraak staat te houden, wordt ik kots en kots misselijk.
  Als ze in Duitsland de kindere al over “zeugen” laten zingen, hier zei je de grootse en vette zeug, de grootste bedreiging voor Duitsland en Europa.

  Nogmaals sorry voor de toon !

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ Nemesis.
   Excuses aanvaard !
   En óók nog eens helemaal met u eens !
   Dat levensgevaarlijke kolere wijf heeft een groot deel van Europa in de ellende gestort, dat is nu al de 2de, 3de of 4de keer dat een Duitse(r) dat flikt.

   Geliked door 1 persoon

  • droevige mof zegt:

   Morgen zal de WDR onthullen dat de Nieuwjaarstoespraak
   een satire was. De intendant zal zijn excuses aanbieden aan de kinderen. De Spiegel zal schrijven dat 14 jaar Merkel alleen maar nep was, nooit serieus bedoeld. Iedereen wist het, behalve de domkoppen aan de rechterkant. Niets was echt, alles was gewoon een nachtmerrie.

   Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    En dat het gewoon een hele grote nachtmerrie is !!!

    Maar ondanks dat, ik wens je een goed en ook gelukkig Nieuwe Jaar toe. Wens dat er steeds meer mensen als jij zijn, die hun gezonde verstand gebruiken. Blijf zo als je bent,

    Like

 12. Roos54 zegt:

  Dat gekke wijf is ook al gehersenspoeld door de kwade machten…

  Geliked door 1 persoon

 13. henk verhoef zegt:

  we leren van de geschiedenis– beweren we iedere keer weer
  Alleen jammer dat de mens zo dom en hardleers is en de realiteit niet onder ogen wil zien
  Er zijn 10 tallen ijs en tropen tijden geweest maar ook 10 tallen hoogte punten vopor de mens
  De laatste was ROME ( 1600 jaar geledern)nog en toen verkloot en dat doen we nu weer
  en zelfs op precies de zelfde manier
  maar wij kozen en geven anderen dan de schuld

  Like

 14. NASA bewees in2018 dat de aarde afk0elt, dus is klimaatbeleid totale onzin en nooit effectief

  Like

 15. ronjaspers zegt:

  Deze sataniste (illuminati) eet het vlees van geofferde baby,s en drinkt hun bloed.Ze heeft regelmatig aanvallen dat ze beeft en schudt, dat is de kuru ziekte (kanibalisme) dit zwijn voert ijskoud de N.W.O. agenda uit.Als de klimaathoax een klimaatwet word dan staat de deur wagenwijd open naar een N.W.O. depopulatieagenda 21 en 2030.

  Like

 16. Pietersen zegt:

  Hoe durft dat wijf met dit idiote gezwets en gemeenplaatsen de Duitse bevolking lastig te vallen. Haar verhaal barst van de leugens, vaagheden en onderwerpen die ze niet aansnijdt.
  Het zijn precies die vaagheden waarmee zij het Duitse volk heeft misleidt mbt de ‘Willkommenskultur’ voor islamieten en Afrikanen.
  Niemand heeft ooit doorgevraagd bij dat mens, en als er wel enkelen zijn geweest werden die afgescheept met nog meer vaagheden. Hoe dan ook, ze werd gedekt door de politiek die haar geen stroobreed in de weg legde, behalve eventjes die uiteindelijke neppert Seehöfer van de CSU.

  Het is echt een boosaardig monsterlijk wijf dat haar volk in slaap probeert te houden. Handig dat net gebleken is uit een onderzoek dat de Duitsers banger zijn voor het klimaat dan een islamitische terroristische aanslag. Daarbij worden de verkrachtingen, moorden, mes aanvallen en andere criminele daden maar even door de onderzoekers buiten beschouwing gelaten, want dat zou een niet gewenst plaatje opleveren.
  Wat dat betreft zijn (te) veel Duitsers ook volkomen onnozel en gehersenspoeld door jaren van linkse indoctrinatie en politieke correctheid. Ik ken een buurland waar precies hetzelfde aan de hand is namelijk Nederland.

  Geliked door 1 persoon

 17. Je moet die hele rede van dat vel op een nuchtere manier bekijken.
  Zij weet goed genoeg dat ze een lulverhaal aan het vertellen is en tegelijkertijd weet ze ook dat er nog massa’s Duitsers rondlopen die deze onzin geloven.
  Het enige waar ze mee bezig is, is de schade voor haar partij zo klein mogelijk te houden.
  Daar is het toch in ieder geval te laat voor maar ze zal denken niet geschoten is altijd mis.
  Elke Duitser met gezond verstand ziet toch wel dat al wat zij uit kraamt klinklare kwats is.
  Het voormalige Oost Duitsland heeft in ieder geval al duidelijk aangegeven dat ze genoeg van haar hebben en zij weet dat er bij de volgende verkiezingen nog meer klappen gaan vallen in de CSU/CDU hoek.
  Zou de partij nog enigszinds geloofwaardig over willen komen zouden ze haar per direct moeten lozen, ondanks dat ze een aantal partijleden achter zich heeft staan die haar door dik en dun steunen.
  Ook de Duitse burger ziet het land afglijden en krijgt ook te zien dat het met de import van moslim en Afrikaans tuig het land steeds verder af glijd naar een derde wereldland.
  Uiteraard lopen ook daar net als hier hele volksstammen rondt die de waarheid maar niet onder ogen willen zien met het gevolg dat ook daar de bevolking uit elkaar groeit.
  Het lijkt me dat net als hier zo langzaam de bevolking zo ontevreden wordt dat grote stakingen en gele hesjes niet echt ver weg meer zijn.

  Verder lezers scribenten en reageerders Vanaf het Tilburgse een heel fijn en feestelijk oudjaar toegewenst en verder uiteraard ook een fijn nieuwjaar, dat hoort er namelijk ook bij

  Geliked door 1 persoon

 18. Johan zegt:

  De opwarming van Merkel’s hersens is pas bedreigend voor Duitsland en Europa. Niet de opwarming van de aarde.

  Geliked door 1 persoon

 19. Kraftavilqa zegt:

  Hey frau merkl, newsflash! De islamisering van Europa is reëel en zeer bedreigend. Denk daar ’s over na i.p.v. die klimaatonzin (waarvan inmiddels iedereen weet dat ’t slechts een middel is om tot een wereldwijde marxistische machtsgreep te komen).

  Like

 20. Torsten Himmelstoss zegt:

  Heb haar toespraak gezien en kreeg een hartverzakking: deze blöde Kuh had het over
  ein Kampf gegen Klimawandel… Dat kan ze nooit zelf verzonnen hebben.
  Die gedachtekronkel kwam geheid uit de koker van Svenja Schulze of één van haar
  ambtenaren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s