Trump over kerkaanslag: Moedige Texanen redden met hun wapens het leven van 242 kerkgangers

Screenshot_28

(Vertaling: E.J. Bron)

Na de vuurwapenaanval op een kerkdienst in de Amerikaanse staat Texas heeft de Amerikaanse president Donald Trump het ingrijpen van gewapende kerkbezoekers en de Texaanse wapenwetten geprezen.

epoch times

“Dankzij de moedige gemeenteleden, die ingrepen om 242 andere kerkgangers te beschermen, was het in zes seconden voorbij”, schreef Trump maandag op Twitter. “Deze helden redden levens, en de Texaanse wetten stonden hen het toe om wapens te dragen!”

Screenshot_29

Een man had zondag de kerk in White Settlement – een voorstad van de grote stad Fort Worth – tijdens een kerkdienst aangevallen en twee gemeenteleden doodgeschoten. Een vrijwillige beveiliger schoot daarop de aanvaller dood. De politie had daarvoor van “een serie” kerkleden gesproken, die het vuur beantwoord zouden hebben.

Steeds opnieuw worden kerken en gelovigen in Amerika aangevallen. In oktober 2018 vermoordde een antisemitische aanvaller in een synagoge in Pittsburgh in de staat Pennsylvania elf mensen.

In november 2017 schoot een aanvaller tijdens een kerkdienst in een Baptistenkerk in het Texaanse Sutherland Springs bij San Antonio 26 mensen dood. Afgelopen zaterdag raakten bij een aanval op Joden in het huis van een rabbi in de staat New York vijf mensen gewond.

Volgens informatie van de regering stierven er alleen al in het jaar 2017 ongeveer 40.000 mensen in de VS door wapengeweld.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

7 reacties op Trump over kerkaanslag: Moedige Texanen redden met hun wapens het leven van 242 kerkgangers

 1. koddebeier zegt:

  Door een gewapende vrijwillige beveiliger zijn er minder doden gevallen en hadden de rest van de bezoekers tenminste een kans om te overleven !
  Hier in Nederland zou dus niemand een kans gehad hebben !!

  Geliked door 3 people

 2. Johan zegt:

  ” Volgens informatie van de regering stierven er alleen al in het jaar 2017 ongeveer 40.000 mensen in de VS door wapengeweld.” , aldus het artikel.
  Wat er niet bij verteld wordt, is dat de meeste van deze slachtoffers door verkeerd wapengebruik of vergissingen bij het gebruik ervan om het leven kwamen.

  Het is dus een stuk gezonder beleid om vuurwapens maar helemaal te verbieden. Daar red je dus om te beginnen al 40 duizend levens per jaar mee.
  Dat is nogal een verschil met die paar levens die “gered” worden bij een wapenwedloop.
  Daarbij hebben burgers in Texas dan het “recht” om wapens te dragen ter bescherming van burgers, die weer aangevallen worden door andere burgers, die wapens ten onrechte misbruiken.
  Zo blijf je dus nutteloos bezig, maar probeer maar eens om de Amerikanen daarvan te overtuigen.

  Like

  • koosv8 zegt:

   Hij die geen wapen heeft gaat er aan, als de gene die daar achter staat er ook geeneen heeft, worden zijn kansen ook nihil. Wie er wel een heeft kan zich verdedigen, en erger voorkomen. Simpel maar hier hebben alleen de criminelen wapens, de politie doet het niet, en U mag het niet. Het wordt ook zienderogen beter in dit land, we zijn zo geweldloos…..er vallen steeds meer doden. Gelukkig nieuwjaar.

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Het is dus een stuk gezonder beleid om vuurwapens maar helemaal te verbieden. Daar red je dus om te beginnen al 40 duizend levens per jaar mee.”

   Sorry, Johan, maar het is politiek correcte dommenpraat. Als je vuurwapens helemaal verbiedt, hebben alleen de mensen die zich van die wet niets aantrekken nog wapens. De gezagsgetrouwe burger is dan volledig zonder enige bescherming. En het zijn juist de criminelen, die van geen wet willen weten, die het soort misdaden plegen als deze idioot in Texas.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

  • bezorgde burger zegt:

   Ja super! En dan lopen straks alleen nog criminelen met een wapen rond.
   Zoals in jou veilige Nederland, of Engeland of Zweden of Frankrijk.
   Man, gebruik je verstand!

   Bijna de helft van de doden is overigens zelfmoord en de rest vrijwel uitsluitend criminele bendes.

   Like

 3. Mary zegt:

  Juist ze hebben wettelijk de mogelijkheid zich te verdedigen, een doorn in het oog van de Democraten zowel als de EUSSR die haalt niet voor niets de Islam en Afrika naar binnen………

  Geliked door 1 persoon

 4. HTT (v.h. Hannah) zegt:

  The only way to stop a bad guy with a gun is a good guy with a gun.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s