Het nieuwe jaar in Leipzig begint met geweld: politieagenten massaal met stenen, flessen en vuurwerk bekogeld

Screenshot_41

(Door: “PS” – Vertaling: E.J. Bron)

Leipzig/Connewitz: Wat de politie al vreesde, is ook gebeurd. Kort na middernacht kwamen er in Leipzig meer dan duizend mensen op het Connewitzer Kreuz bijeen. Nadat eerst vuurwerk werd afgestoken, werden tegen 00.15 uur politieagenten in de Selneckerstraße en de Wiedebachstraße massaal met stenen, flessen en vuurwerk aangevallen.

politikstube

Een groep geweldplegers probeerde een brandende winkelwagen midden in een groep agenten van de mobiele eenheid te duwen en bestookte de agenten massaal met vuurwerk. Eén agent (mannelijk/38 jaar) raakte daarbij zo zwaargewond dat hij het bewustzijn verloor en in het ziekenhuis geopereerd moest worden. De speciale eenheid “Soko LinX” stelt een onderzoek wegens poging tot doodslag. Drie andere agenten raakten lichtgewond. Tot 02.00 uur werden de agenten in het gebied van het Connewitzer Kreuz steeds opnieuw aangevallen. Pas daarna kwam de situatie enigszins tot rust en vertrokken de meeste mensen. Negen personen werden in voorlopige hechtenis genomen. Drie van hen werden ´s nachts weer vrijgelaten. Behalve het bovengenoemde delict stelt de politie een onderzoek in wegens zware landvredebreuk en delicten betreffende het toebrengen van lichamelijk letsel.

Het hoofd van de politie van Leipzig, Torsten Schultze: “Politieagenten zijn mensen. Het is schrikbarend hoe gewetenloos personen in Nieuwjaarsnacht bij het Connewitzer Kreuz door middel van duidelijk georganiseerde aanvallen zware verwondingen bij mensen veroorzaken respectievelijk op de koop toe nemen. Het is eveneens schrikbarend hoe snel bijvoorbeeld een meneer Bras Dos Santos in een Tweet om 00.26 uur zulk gedrag rechtvaardigt, waarin hij de oorzaak en het gevolg omdraait. Er bestaan geen rechtsvrije ruimtes.”

Na middernacht was het Connewitzer Kreuz op grond van de gebeurtenissen niet meer begaanbaar. Vanaf 02.20 uur werd het volledig door de politie afgesloten om onderzoekswerk te verrichten.

Daarover twittert de smerige linkse politica Jutta Ditfurth:

Screenshot_40

“Nieuwjaarsnacht: Politie maakt er een bende van in Connewitz/Leipzig”

Bron:
https://politikstube.com
Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Weg met ons!", anarchisme, Barbarisme, Duitsland, kwaadaardige opzet, Links fascisme, nieuw fascisme, politie, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

29 reacties op Het nieuwe jaar in Leipzig begint met geweld: politieagenten massaal met stenen, flessen en vuurwerk bekogeld

 1. Monalisa zegt:

  Ik heb de kranten vanmorgen goed doorgelezen van vele landen, schaf het vuurwerk af in Europees verband?? ik ben er klaar mee, blijf met je handen van hulpverleners af, nu eens kijken of Nederland ballen heeft om het vuurwerk een verbod op gaat leggen het nieuwe jaar is voor velen slecht begonnen. Kijken of de CDA minister door zet??

  Geliked door 2 people

  • Rensk. zegt:

   Vrees dat dwang altijd een averrechtse werking heeft. Keihard aanpakken van degenen, die zich niet houden aan de voorschriften zou beter werken. Zo ging het vroeger ook en dat werkte. De bak ingooien voor een paar dagen tot Oudjaar achter de rug is. Dwang heeft bewezen in de geschiedenis niet te werken. Dwang wekt juist tegenwerking op. Hoe meer regels hoe meer dwang hoe fouter het gaat. Nee aanpakken is de enige weg. Laten zien dat je ballen hebt als iemand zich verkeerd gedraagd en dan keihard aanpakken. Mensen denken dat met dwang en geld alles op te lossen is. Not. Overwicht is de enige weg. Meer politie dus en knippen in de top. (want daar zit het goed fout)

   Geliked door 2 people

  • Rensk. zegt:

   nb natuurlijk wel regels, maar duidelijke voorschriften, die niet steeds veranderen en ook niet een oerwoud van regels. Zodat voor iedereeen duidelijk is waar men zich aan te houden heeft en zoniet? Dan zitten er vervelende consequenties aan.

   Geliked door 1 persoon

  • Lucky zegt:

   In Limburg hadden we een rustige jaarwisseling, zonder extreme incidenten.
   Wij steken al zeer lang elke jaarwisseling prachtig vuurwerk af, mijn vader deed het en nu doet mijn man het, zonder ooit een incident of ongeluk.
   Het ligt meestal aan de mensen, niet aan het vuurwerk.

   Geliked door 2 people

   • Lucky zegt:

    Ik ben trouwens voor een leeftijdsbeperking, onder de 21 géén vuurwerk kopen of afsteken.
    Links wil het vuurwerk afschaffen, op kindervuurwerk na, terwijl het vaak de kinderen zijn die onverantwoord ermee omgaan en die met hun poten van vuurwerk af moeten blijven.
    Hier in de buurt horen we her en der het héle jaar door keiharde klappen van vuurwerk, waar klootjochies mee lopen te stunten, dáár moet men tegen optreden.

    Like

   • Lucky zegt:

    https://tpo.nl/2020/01/01/cda-burgemeester-sliedrecht-totaalverbod-vuurwerk-gaat-niks-veranderen-dweilen-met-kraan-open/

    CDA-burgemeester Sliedrecht: ‘Totaalverbod vuurwerk gaat niks veranderen, dweilen met kraan open’
    ‘En dan mogen wij als gemeenten dit ook handhaven? Hoe dan, minister?’

    “Minister Grapperhaus, het is nu echt tijd dat landelijk het echte gesprek gevoerd gaat over het illegale vuurwerk. De vuurwerkdiscussie gaat steeds over het legale spul, terwijl die echt gevaarlijke rommel steeds makkelijker verkrijgbaar is. Tijdens uitdelen van vuurwerkbrillen op basisscholen heb ik gesprekken gevoerd in verschillende klassen. In elke groep, van acht tot in groep vier (!) toe, kinderen zijn die een Cobra6 afgestoken hebben. Ze vinden het nog volstrekt normaal ook. De zware klappen, die al eind september beginnen of dat wat naar hulpverleners wordt gegooid, zijn echt geen categorie 2 vuurwerk. Dat zijn cobra’s 6, 8 of, shells en weet ik veel hoe de exotische namen luiden.

    Het écht gevaarlijke knalspul is al jaren verboden danwel illegaal en stroomt al jaren ongehinderd Nederland binnen zoals de coke via de zo lek als een vergiet zijnde corrupte haven van Rotterdam en de zware automatische aanvalswapens en handgranaten al jaren ongehinderd Nederland binnenstromen.

    Like

  • Mario zegt:

   Waarom het vuurwerk afschaffen?
   De gasten hard aanpakken die er een bende van maken.
   Maar dat doen ze niet.
   Het is slechts een kleine groep die het verpest voor de anderen.
   Daarmee schermen ze toch ook als het hun uitkomt.

   Geliked door 2 people

   • Monalisa zegt:

    De handhaving in u land, dat zijn watjes, Dat is vorig jaar in Scheveningen toch wel gebleken, en zo gaat het overal. Het is slechts een kleine groep die het verpest voor de anderen. Dit ben ik niet met u eens Mario, in elke stad zijn er raddraaiers waar de politie totaal geen greep op heeft. het zal u huis of u auto maar zijn die uit gefikt is, of door anderen een oog moet missen. het oog ziekenhuis in Rotterdam is het zat.

    Like

   • En het hoeft niet moeilijk te zijn Mario.
    Bajesen staan leeg en naar het schijnt is het hoofdzakelijk de jeugd die zich op deze manier wil manifesteren.
    Dus het zou niet moeilijk zijn om van die bajesen gewoon opvoedings instellingen te maken waarbij de minimum straf voor jeugdigen opgeschroefd wordt tot een jaar en laten ze dan dan een jaar later maar eens zien of ze nog zin hebben in dit soort onzin

    Like

   • BigLJohn zegt:

    Monalisa; Al die excessen rond oud en nieuw vind ik ook verschrikkelijk. Maar hier ligt een taak voor de overheid. Geef die a-socialen maar eens meerdere jaren gevangenisstraf. Geen taakstrafje, buro halt, of meer van dat slappe gedoe. Gegarandeerd dat de ellende zal stoppen.

    Like

  • Mike zegt:

   Ja, geniaal, dán stopt het natuurlijk. Net als door het vuurwapenverbod er niet meer geschoten wordt in Nederland. Oh wacht.. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/aantal-vuurwapenincidenten-in-amsterdam-meer-dan-verdubbeld~bf666b50/ Laten we ook het gooien van stenen en flessen verbieden, dan doen ze het echt niet meer hoor…

   Geliked door 1 persoon

  • Monalisa zegt:

   U Nederlandse staat heeft 17 miljoen verdiend + nog enkele miljoenen aan de zorg bijdragen, van mij mogen ze deze troep afschaffen we krijgen op dit gebied nooit gelijk met elkaar. Dus blijven we voorstander houden en tegenstander ook een mooi nieuw jaar zou ik zeggen Gr uit 🇨🇭🇨🇭

   Like

   • BigLJohn zegt:

    Vuurwerk op oudejaarsavond is een traditie, hoort bij onze cultuur. Dat u tegen dit alles bent zou ik alleen uit radicaal linkse hoek verwachten. Het zijn altijd maar kleine groepjes die ervoor zorgen dat alweer een cultuur gebonden traditie gaat verdwijnen. Kleine groepjes waarnaar de politiek luistert en die ons in de verdomhoek laten duwen. Een bekend voorbeeld is Kickout Zwarte Piet. Ook die hele nonsens omtrent het rookverbod. Ook politieke schoften zoals Groen Links en D66 doen een duit in het zakje (Klimaat) middels onze uitvoerder in misdadige zaken Rutte.

    Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    ik ben niet tegen vuurwerk, alleen hoe het nu gaat, weken van afstekken in Nederland ik heb nog family in dat land wonen, ik heb misschien een tip op oudejaarsdag om 14.00 de verkoop starten, je kan weken van te voren een lijst hebben met bestellingen. zoals ik hier al aan gaf het RIVM melde dat er geen openhaarden op die dag mag gebruiken van weg dichte mist, in Nederland maar over vuurwerk afsteken daar hoor je ze niet over. BigLJohn er zijn nu teveel gewonden gevallen het word elk jaar steeds meer (blind zijn is niet leuk kan ik u verzekeren)+ en blijf met je handen van mensen af die helpen. de politie die is niet zuiver maar je hoef ze niet met vuurwerk te bestoken, of hebben die Nederlanders die dat doen geen respect voor andere mensen.

    Geliked door 1 persoon

 2. droevige mof zegt:

  Wat willen de Antifa’s? Socialisme.
  En hoe ziet het eruit? Zoals het er in Leipzig en de rest van de DDR uitzag. Militair, streng en meedogenloos. Geen multiculturalisme, geen genderisme, geen drugs, geen luiheid. De Antifa’s zullen als eerste naar een werkkamp worden gestuurd.
  Hier is een kleine atmosferische indruk van het socialisme in het Duits.

  Geliked door 2 people

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Slechts negen in voorlopige hechtenis, dat vertelt eigenlijk het hele verhaal over de incompetentie van de politiemacht zeker aangezien er op voorhand al werd gevreesd voor escalatie.
  Vraag blijft waar de raddraaiers uit bestonden, waren dat Duitsers of zogenaamde ‘nieuwkomers’ die ontevreden zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   ontevreden nieuwkomers zullen best wel meegedaan hebben, Maar Tijl de Antifa is toch echt helemaal puur blank autochtoon uitschot en dit Connewitz is hun speel paradijsje. En de politie zal die Antifanten zeker niet te hard aanpakken, want dan krijgen het niet alleen dubbel en dwars terug, ook het groen en linkse plus de een groot deel van de regering valt over ze heen. En de rechters ?? Die kun je net als hier in de pijp roken.

   Like

   • vangie1206j zegt:

    Het is maar goed dat ik het niet voor het zeggen heb want ik af opdracht iedereen neer te schieten die met wat voor een voorwerp ook gooit naar de politie.
    Geen enkel mededogen met dit schorem voor eens en altijd in de kiem smoren.
    Ofwel wat eens Wim Kok zei met wortel en tak uitroeien.
    Dit smerige schorem heeft geen enkel recht te leven op deze aarde.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Ben ik mee eens !

    Like

 4. Rensk. zegt:

  Las net een hele goede reactie op Geen Stijl met de volgende info: het strafrecht kinderen is opgetrokken naar 23 jaar. En idd zoals deze reactie al aangaf: stemmen mag met 18 jaar (GL wil 16 jaar) dan kennelijk wel wijs genoeg.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Als ze stemmen mogen met 16 dan zijn ze volwassen?? Dan ook de zorg gaan betalen met 16 jaar en geen 18 jaar dit geld ook voor de kinderbijslag stoppen dan met 16 jaar, ook hier zal we commentaar op komen.

   Like

 5. kampersrene zegt:

  onder het motto …..de politie uw vriend

  Like

 6. Cathja zegt:

  Zolang de straffen veel te mild zijn zal het alleen maar verder uit de hand lopen. Jongeren moeten voortaan vanaf 12 jaar onder het volwassenen tuchtrecht vallen. Als je zo ‘flink’ bent om iemand voor de rest van zijn/haar leven de invaliditeit in te schoppen, of erger nog, dood te slaan, dan heb je niet meer als kind gehandeld en zul je zeer zwaar gestraft dienen te worden.
  Langdurige opsluiting is dringend noodzakelijk. Laat ze maar nadenken over hun liederlijke en terroristische wangedrag.

  Like

 7. Lucky zegt:

  https://tpo.nl/2020/01/01/extreem-links-terroriseert-leipzig-tijdens-oud-en-nieuw-politieagent-zwaar-gewond/

  Extreem-links terroriseert Leipzig tijdens Oud en Nieuw, politieagent zwaar gewond
  ‘Polizei werd aangevallen door mensenmassa, bekogeld met stenen, flessen en vuurwerk’

  In het Duitse Leipzig is tijdens de immer ‘gezellige’ Oud en Nieuw-viering een politieagent zwaar gewond geraakt tijdens rellen in de wijk Connewitz. Enkele andere agenten raakten minder zwaar gewond. De politie spreekt van een ‘gerichte aanval’ en ‘poging tot doodslag’ en zoekt de daders in de extreem-linkse hoek.

  Volgens Die Welt hadden zo’n duizend mensen zich verzameld in de wijk Connewitz, die inmiddels al jaren door zich steeds crimineler gedragende extreem-linkse militanten wordt geterroriseerd, toen ‘criminelen’ een boodschappenwagen vol brandende spullen richting de polizei duwden en een grote groep de agenten bekogelden met stenen, flessen en zwaar vuurwerk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s