Windkrachtwaanzin: SPD wil burgers chanteren

Screenshot_13

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse regering heeft kennelijk nieuwe plannen om de samenleving nog meer te splijten en de burgers te chanteren: ze bereidt volgens informatie van de SPD op dit moment “windmolen-premies” voor om het verzet tegen windmolens voor de eigen huisdeur tegen te gaan. “De SPD wil bereiken dat diegenen die windmolens in hun buurt accepteren, en zodoende de uitbreiding van vernieuwbare energieën mogelijk maken, beloond worden”, zei de vicefractievoorzitter van de SPD, Matthias Miersch, tegen de “Neue Osnabrücker Zeitung”. Het zou enerzijds om geld voor de gemeenten gaan.

journalistenwatch

“Anderzijds moeten we echter ook rechtstreekse financiële prikkels voor de burgers creëren die in zulke gebieden wonen”, maakte Miersch duidelijk. In een werkgroep van de staat en de deelstaten zouden op dit moment meerdere concepten worden onderzocht. “Dat varieert van de deelname van de gemeenten aan de omzet van de windparken tot aan een ´windburgergeld´, dus rechtstreekse geldstromen voor alle betrokken omwonenden”, zei het bestuurslid van de SPD, Matthias Miersch.

Dat is pure chantage en moet de tegenstanders van windenergie de wind uit de zeilen nemen – hoezo “Elk verzet tegen de vernietiging van de natuur is te koop”.

En men heeft haast om de samenleving nog meer te splijten:

“We zouden het in het eerste kwartaal van het jaar met elkaar eens moeten worden.” Achtergrond: de stilstand bij de uitbreiding van windenergie bedreigt de doelstelling van de regering om het aandeel van de vernieuwbare energieën in de stroomvoorziening tot 2030 tot 65% te verhogen. De SPD-milieupoliticus verklaarde het offensief bij de vernieuwbare energieën in de “Neue Osnabrücker Zeitung” tot de “volgende grote toetssteen voor de grote coalitie” en verlangde van minister van Economische Zaken Peter Altmaier (CDU) een meer flexibele afstandsregeling voor windmolens: weliswaar zou de coalitie 1000 meter zijn overeengekomen, maar niet gedefinieerd hebben wat een woongebied met “significante woonbebouwing” zou zijn.

“Het voorstel van de heer Altmaier om hier al kleine dorpen vanaf vijf huizen toe te rekenen, is voor de SPD niet acceptabel!”, zei Miersch. “Hier is een andere orde van grootte nodig. Dat is heel duidelijk.”

En wanneer het verzet niet te koop mocht blijken zijn, dan wordt vanzelfsprekend de voorkeur gegeven aan een hardere manier van optreden:

De SPD wil de mogelijkheid van de burgers om windmolens voor de huisdeur via een klacht bij de rechter te verhinderen, beperken: “Langdurige planningsprocessen zoals nu zullen we ons niet meer kunnen veroorloven wanneer we de enorme transformatie de baas willen worden. Daarom zullen we praten over een hervorming van het planningsrecht, dus over hogere horden om tegen de windkracht op te treden”, aldus Miersch in de “Neue Osnabrücker Zeitung”. Met het oog op het stoppen met de kolenmijnbouw eiste de SPD-politicus wettelijke beschermingen indien de overeenkomsten met de concerns niet voldoende zouden zijn: “De staat moet het recht hebben om in geval van twijfel kolencentrales uit te kunnen laten schakelen, omdat anders de doelstellingen niet gehaald worden”, zei Miersch. “De heer Altmaier moet voorzorgsmaatregelen nemen, zodat de exploitanten van kolencentrales niet met schadevergoedingspapieren aankomen zoals bij het stoppen met atoomenergie. En ik verwacht zijn wetsontwerp in de komende weken. Anders dreigt de consensus weer de mist in te gaan.” De milieupoliticus keerde zich energiek tegen geluiden uit de CDU door vertegenwoordigers van de economie en verschillende klimaatbescherming activisten om langer kernenergie te gebruiken: “Een terugkeer naar atoomenergie mag er niet komen. Dat zou uitermate gevaarlijk en helemaal verkeerd zijn”, zei Miersch. De definitieve opslag zou nog “miljarden” verslinden, en er zouden “desastreuze catastrofes” zoals in Fukushima dreigen. “In plaats van het atoom-spook uit de mottenballen te halen, zouden alle klimaatactivisten moeten inzien dat de toekomst alleen maar ligt in vernieuwbare energieën en in meer efficiëntie bij het energieverbruik”, aldus de vicefractievoorzitter van de SPD.

Rest de vraag wanneer er in Duitsland voor het laatst een tsunami is geweest.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Duitsland, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Windkrachtwaanzin: SPD wil burgers chanteren

 1. Rensk. zegt:

  Volgend jaar nog erger het jaar daarna nog erger. De Jihad begint in de straten. Verbaasd me niet als gegeven moment flats en huizen in de fik worden gestoken. Ik vrees de toekomst met dit doodenge kabinet. Dat veel mensen nog zo ontzettend in de ontkenningsfase zitten. Zag net 1 vandaag. Griezelig gewoon hoe optimistisch ze praten over dingen, die helemaal niet optimistisch gezien kunnen worden, terwijl je donders goed weet dat ze zitten te liegen. Dat dat idiote jonk van 1 vandaag zich daarvoor leent. Hij kiest voor het kwaad, omdat ie er zijn eigen belang in ziet. (op den duur komt ie erachter dat het even anders zit) Tinkerbel heeft zich laten steriliseren. Intussen verviervoudigd de bevolking zich inn Afrika. Goed gedaan hoor Tinkebel. Zal ontzettend helpen. Jouw sterilisatie. En dan ook nog voluit op tv. Lekker veel aandacht weer.

  Geliked door 3 people

  • karton zegt:

   @ Rensk.
   Ik zag “kunstenares” Tinkerlel ook op tv. Zij is van hetzelfde soort als de vele z.g. BN’ers die óóit zeiden dat zij vast en zeker een “vluchteling” in hun huis zouden opnemen; na bijna één jaar bleek dat , ik geloof, één van die gasten voor een paar weken zo’n “vluchteling” had opgenomen; de andere linkse ratten deden alsof, zo’n type lijkt me deze “kunstenares” ook.

   Geliked door 1 persoon

 2. Tistochwat zegt:

  Walgelijke omkooppraktijken op kosten van de realistische belastingbetaler, die die smerige windturbines niet wil.

  Like

 3. Wat ze hier in Europa weten te zeiken over dat Fukushima.
  Fukushuma was een catastrofe dievoor de volle 100% aan de plannenmakers en de architecten te wijten is.
  Want welke achterlijke idioot gaat nou een kerncentrale bouwen aan de kust in een aardbevingsgebied en aan een kust waar het voor zou kunnen komen dat er zoals bewezen is tsunamigevaar is.
  Daar staat tegenover dat in Duitsland meer dan genoeg grote rivieren zijn die koelwater kunnen leveren.
  Voor mij is in ieder geval duidelijk dat het soort gajes als Miersch flinke pakken geld toegeschoven krijgt van de windmolen lobby.
  Vergeet even niet dat de financiers van deze zogenaamde subsidie vrije troep allemaal banken en grote beleggers zijn die al wel voorzien hebben dat er over een aantal jaren nog grotere vermogens te verdienen zijn voordat de hele zooi in elkaar pleurt.

  Geliked door 2 people

 4. Cathja zegt:

  Ik zou geen geld aanpakken, want daarmee zou ik instemmen met het plaatsen van die gestoorde windmolens. Een prikkel met geld werkt bij mij niet. Wat heb ik aan geld als ik na verloop van tijd schade aan mijn gezondheid zou ondervinden?
  De wereld wordt in rap tempo krankzinnig. Het ene plan buitelt over het andere heen, maar nooit zijn het maatregelen waarin de burgers zich kunnen vinden. Deze premies bewijzen dit ook weer. Als je een goed plan hebt, hebben burgers geen financiële prikkels nodig. Burgers omkopen laat zien dat je dingen van plan bent die absoluut niet deugen.

  Geliked door 2 people

 5. vangie1206j zegt:

  De terreur van links exploiteert zelfs tot aan de regeringen toe.
  Hier in de Filippijnen proberen ze ook het milieu en klimaat te verbeteren maar zonder terreur dwang.
  In Europa zijn ze geestesziek en gek op de koop toe.
  Waneer zegt de bevolking rot hier en niet verder.
  En dan nog dat die achterlijke haat van links tegen kernenergie milieu vriendelijk en SCHOON.
  Ik zie al de Duitse industrie stil vallen bij geen zon en geen wind.
  Stel linkse zotten met het verstand van een stil gevallen windmolen..

  Like

 6. flo zegt:

  Het linkse nationaal socialisme lijkt niet uit te roeien bij de mof.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s