Waar het hart vol van is…

Screenshot_18

(Door: H. Numan)

Het blog “De Dagelijkse Standaard” (DDS) publiceerde een nogal vilein stukje over de PVV. Zoiets had ik eerlijk gezegd wel van ze verwacht, maar sta toch verbaasd hoeveel haat ze daar tegen de PVV hebben. Dit soort schrijfsels verwacht je eerder in de Volkskrant, OnTrouw of het NSB Handelsblatt. Het artikel kunt u hier lezen, als u wilt. Persoonlijk lees ik DDS zelden of nooit. Het is mij allang opgevallen dat DDS nogal anti-PVV is, en dat graag uitdraagt. Te pas, en te onpas. Direct nadat de twee overlopers hun eigen partijtje opzetten, stond DDS achter hen. En toen Baudet ging profiteren van het harde werk van Wilders, dat vonden ze fantastisch. Alles, alles, alles liever dan Wilders. Je kunt bijna spreken van een PVV-fobie.

En dat is nogal vreemd als u er over nadenkt. DDS is een toonaangevend conservatief blog. Natuurlijk hoeven ze niet de loftrompet te steken voor Wilders. De kopvodden uitspraak was niet zo slim en een goede reden om hem daarover te fileren. Dat deden ze dan ook bijzonder graag. Een conservatief blog hoeft echt niet altijd achter de PVV te staan. Ook niet toen de PVV de enige conservatieve partij was. DDS gaat een flink stuk verder dan ‘onafhankelijk’ conservatief nieuws rapporteren. Waar mogelijk proberen ze de PVV te beschadigen onder het mom een onafhankelijk blog te zijn.

Het gebeurt zelden of nooit dat ze iets positiefs berichten over de PVV of Wilders. Meestal nogal gedwongen, omdat ze in zo’n geval eigenlijk niet anders kunnen. Het is zeker niet van harte. Zelfs als ze positief over Wilders schrijven, dan is het meestal met een voorbehoud. Zodat de lezers in ieder geval weten dat ze niet overstag gegaan zijn.

Normaal gesproken besteed ik geen aandacht aan DDS. Het is een fanatiek anti-PVV platform dat de boodschap zo open en bloot mogelijk uitdraagt. Niet mijn dingetje. Ik lees het allang niet meer. Zo af en toe vang ik een post op. Soms goed, soms … ach. Maar deze keer laat DDS weer eens zien hoe ze over hun publiek denken. Hun lezers zijn gewoon domme tokkies die dwaas achter de rattenvanger van Venlo lopen. Neerbuigender kan haast niet. Het elitisme druipt er vanaf.

De schrijver Tim Engelbart haast zich om te zeggen dat hij geen moslim is. Zal best, maar zijn baas  Michael van der Galien is dat wel. Een Nederlander die zich bekeerd heeft tot de religie van vrede. Hoe noem je zo’n persoon? Verlicht? Of door de ratten besnuffeld? Hoe noem je een journalist die zelf niet lid van de NSB is, maar geen probleem heeft met een hoofdredacteur die dat wel is? Ergens begrijpt Engelbart wel dat hij (veel) te ver is gegaan. Anders zou hij het niet nodig vinden om in vijf regels te vertellen dat hij echt geen moslim is, maar hij sneert/insinueert snel aan het einde van zijn artikel dat in zijn ogen Wilders dat wel is. Het venijn zit in de staart, zullen we maar zeggen.

Als dat je vrienden zijn, heb je geen vijanden meer nodig. Wat DDS niet schijnt te begrijpen, of het interesseert ze totaal niet, is dat de helft, zo niet meer, van hun publiek Wilders en de PVV een warm hart toedraagt. Waar schrijf je dan voor? Jezelf? Ik lees DDS al lang niet meer. Tijd voor u om ook naar betere nieuwsbronnen uit te kijken.

PVV nieuw

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Geert Wilders, Hypocrisie, PVV. Bookmark de permalink .

28 reacties op Waar het hart vol van is…

 1. VarAway zegt:

  Dank U Heer Numan, voor uw bevestiging mbt hetgeen ik reeds langer bespeurde bij DDS….

  Geliked door 5 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Ik lees DDS al lang niet meer.”

   Ik wel, heer Numan. Onder het motto: “Keep your friends close, but your enemies closer.”
   Om dezelfde reden heb ik ook een koran in huis. Weet wat je tegenstander bekokstooft, zodat hij je niet bij verrassing kan nemen. Michael van der Galiën en z’n staf kunnen mij geen knollen voor citroenen meer verkopen. Ze bedrijven taqiyya van het zuiverste water.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 3 people

  • paulzwueste zegt:

   DDS is ’n links georiënteerde site die vanaf het prille begin Wilders heeft geschoffeerd.
   In het ronduit smerige artikel dat Heer Numan noemt is de haat op extreme manier uitgegroeid tot ’n walgelijk uitbraaksel!
   Goed dat heer Numan hier de vinger op heeft gelegd.

   Wèg met dat vervloekte DDS en haar sinistere trawanten!

   Geliked door 3 people

 2. henk verhoef zegt:

  ze gaan er gewoon van uit — het volk is te dom en kan je die alles verkopen

  je ziet dat in nederland ook

  bij de nos op het nieuws en iederreen knikt dapper ja en oh wat erg

  de nos zegt– DOOR de harde wind wakkeren de bosbranden aan

  is natuurlijk je reinste flauwe kul

  De branden doen de lucht boven de branden verwarmen en die verwarmde lucht stijgt op
  hoe harder het brandt des ter sneller/massaler die opstijging

  Die opgestegen lucht moet aangevuld worden en dus komt er een horizontale luchtstroom op gang — ook hier des te harder het opstijgt des te meer een aangevoerd moet worden
  Dus storm ( wisten de amerikaanse bommenwerpers op duitsland 2e wereld oorlog reeds en donderden veel bommen ze;lfde plek– brandje werd brand door de wind die ontstond

  JDat fenomeenm is natuurlijk want geen toestroom
  en de lucht heeft minder zuurstof gehalte – geen aanvoer van zuurstof dan geen brand meer

  Als het zuurstof gehalte ( bij brand )met o,oo2 pct daalt gaat brand snel– door gerbrek zuurstof– uit( brandweer legt dekentje over vuur en zie vuur uit- of dekseltje op de pan)

  mAAR NEE — DE nos NEEMT GEWOON AAN– U BENT zo ONTZETTEND DOM EN KUNNEN WE KNOLLEN VOOR cITROENEN VERKOPEN== Of we gevenb aan dat u er ZOOOOO veel., opvooruitgaat met de koopkracht

  heeft nu nu echt zo lul verhaal uitr de krant nodig om te beseffen dat we ons eigen GRAf gegraven hebben== nee niet dat we het graven — want is het reeds voltooid

  we stappen er vol overgave in

  Geliked door 4 people

 3. Orelius zegt:

  Heer Numan u heeft helemaal gelijk. Ook ik lees de dds niet meer door hun anti PVV geluid. Maar zo af en toe kijk ik er wel even . Dat artikeltje heb ik ook gelezen.
  Niet zo,n slim artikel , als de helft van je lezers PVVers zijn. Gewoon LINKS laten liggen zou ik zeggen.

  Ps ik wens alle trouwe ej bron lezers een heel gelukkig en gezond 2020 (dat wens ik trouwens iedereen)

  Geliked door 4 people

 4. M.A.L. Sion zegt:

  In plaats van de vuilcontainer leeg te schudden over de PVV zou het beter zijn om te bevorderen dat de PVV en de FvD zo sterk mogelijk samenwerken.
  zo mogelijk zelfs een lijstverbinding bij de volgende verkiezingen zodat de kiezer ook duidelijk ziet dat deze partijen vrijwel hetzelfde doel najagen.

  Geliked door 1 persoon

 5. kampersrene zegt:

  DDS in naam van de volks- en landverraders

  Geliked door 3 people

 6. boorzalf zegt:

  Vraag me af wat voor een bedrag Timmy Engebert gekregen heeft van de media maffia. Om de PVV zwart te maken. Duidelijk dat hij is omgekocht. Maar ja, denk ik dan die snotneus is nog groen achter zijn oren.

  Geliked door 3 people

 7. Harry zegt:

  Ik surf daar iedere dag wel een keer langs , in mijn nieuwsgierigheid naar nieuws .
  Ik lees ook wel eens artikelen ; en de reacties !
  Precies de reageerders die ze WEL op een rijtje hebben , zijn van mening dat Engelbart een nogal schizofreen figuur is .
  Regelmatig schrijft ie een artikel waar Wilders zich zo achter zou kunnen scharen , maar als Geert het gezegd zou hebben , dan gaat ie over hetzelfde weer vol in de aanval .
  Zoals ze daar zeggen : schizofreen !
  Als je dan ook nog , als overjarige puber je met zo’n smerige moslimbaard optuigt , dan kan je toch niet anders dan denken dat het een verknipte klootzak is ?
  En hij heeft het daar op een of andere manier tot hoofdrekakteur geschopt , en zal daardoor wel over het paard getild zijn .
  Ook het eeuwige trollenleger krijgt data vrij spel , als je een rechts blog wilt zijn ruim je toch eerst de kankergezwellen uit je voortuin op ?
  Maar die laten ze al jaren begaan .
  Dan spoor je toch niet ?
  Of zou een schizofreen dat nou niet doorhebben ?

  Geliked door 4 people

 8. Stef zegt:

  Klopt ! Maar vooral het zeer lage niveau van de reageerders is stuitend.

  Geliked door 3 people

 9. Arthur Schop zegt:

  Moslims alsook hun bewonderaars en fans zijn niet te domesticeren, heeft de geschiedenis genoegzaam bewezen.

  Geliked door 2 people

 10. Blaffertje zegt:

  Inderdaad.
  Wat een walglijk stuk van DDS.
  Ik heb de linkse DDS ook al lange geleden afgeschaft als informatiebron, ze leken me in eerste instantie objectief maar daar had ik mij lelijk in vergist, ze zijn nog linkser dan extreem links.

  “Een Nederlander die zich bekeerd heeft tot de religie van vrede. Hoe noem je zo’n persoon? Verlicht? Of door de ratten besnuffeld?”
  Dat noem je een verrader.

  Geliked door 5 people

 11. Monalisa zegt:

  hier had ik je gisteren ook al een mail over gestuurd volgens mij was deze man die dit schreef zwaar dronken.

  Like

 12. JOKO zegt:

  Nederlanders die in alle vrijheid hebben geleefd en zich hebben bekeerd tot de Islam zijn smerige eigen volk verraders. Zij staan achter de zeer gewelddadige koran en hebben dus ingestemd dat je vrouwen mag verkrachten, mishandelen, ongelovige landgenoten mag vermoorden en meer van dit soort smeerlapperij. Nederlandse bekeerde moslims en moslima’s horen hier niet thuis en moet je vermijden en ook extra in de gaten houden.

  Geliked door 2 people

 13. Perception zegt:

  Én wat denk je over de afschuw die DDS tegen Trump heeft!
  Ze zijn in mijn ogen zeer links. En de reacties lees ik al een tijdje niet meer omdat ze elkaar alleen maar uit schelden.
  Ik krijg de indruk dat hier veel antifa aanhangers op reageren en alleen maar ruzie proberen uit te lokken.
  Zie deze bijlage 📎
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/12/kijk-dan-geestelijk-gehandicapte-trump-braakt-bizarre-onzin-uit-over-gassen-spuiende-windmolens/

  Geliked door 2 people

 14. wauso zegt:

  Tim Engelbart (D66) kun je het niet kwalijk nemen. Hij moet gebukt staan zodat die schele van DomKop66 hem er beter kan induwen. Dit soort Homo types zijn nogal gefrustreerd. En ‘mannen’ die DomKop66 stemmen daar hebben we een naam voor: MIETJE !

  Geliked door 3 people

 15. Taljaard zegt:

  DDS is in feite een VVD blog.
  Altijd al geweest.
  Hoewel ik zelf ook niet echt een PVV-er ben doet Engelbart m.i. in dit schrijfsel in hoge mate aan wensdenken. Want de PVV is een gevestigde politieke partij, met een aantal hoogst competente en ter zake deskundige kamerleden, zoals Bosma, Beertema, Agema, De Graaf, De Rhoon, Kops en Markuszover, die ook als zodanig door de rest van de TK worden erkend en gerespecteerd.
  Die blijft echt wel en is qua aanhang zelfs stabieler dan D’66 en GL.
  Samen met het FvD zijn ze zonder meer in staat om bij de volgende TK verkiezingen 40/50 zetels binnen te harken; een niet meer te negeren blok van betekenis.
  Vooral wanneer het huidige kabinet doorgaat met die klimaatwaanzin.
  En dan is er een reeele mogelijkheid voor een kabinet Baudet/Wilders.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Wil Baudet dan uit de EU ? (hij zit in de EU dan wel bij de verkeerden), wil Baudet wel de grenzen sluiten en minder of geen moslims, wil Baudet wel dat autochtonen u voorrang krijgen voor een huis, wil Baudet dan wel…….een heleboel meer wat Wilder dus wel wil ? Ik dacht het niet, dus ik zie die mogelijkheid niet zo reeel.

   Geliked door 3 people

 16. BigLJohn zegt:

  Waar kan men nog wel zijn vrije mening verkondigen, E.J. Bron en nog wat weinige anderen buiten beschouwing gelaten. Ik reageerde op een artikel van Klaas Wiltink op Facebook dat ging over de onmacht van de politie om vuurwerkvandalisme te bestrijden, en eindigde mijn commentaar met de zin; Europa gaat overgenomen worden door de Islam en de drugskartels. Vervolgens kreeg ik van Facebook een BAN van 12 uur. De DDS zal al niet veel beter zijn. Ook het Brabants Dagblad kan zomaar je ingezonden brief weigeren als die niet in het linkse straatje past. Trouwens, ALLE Nederlandse, Ierse en Deense bladen zijn overgenomen door een links Belgisch dagbladenkartel dat gesubsidieerd word door de E.U. Zelfs al staat het Brabants Dagblad op omvallen blijft die toch bestaan door de bemoeienissen (Subsidies) van de E.U. Met Ons belastinggeld wel te verstaan. Wijzelf worden gedwongen om deze linkse bende in stand te houden !!!

  Geliked door 3 people

 17. Tistochwat zegt:

  Engelbart is een land- en volksverrader.
  Eigenlijk zou de naam van die griezel hier niet eens genoemd moeten worden.

  Geliked door 3 people

  • Nemesis zegt:

   Ja en dat niet alleen, hij is een typische één-cellige, dom geboren, nooit wat bijgeleerd, alleen in staat na te blubberen van wat j eveneens oerstomme vriendjes of je baasje zeggen, Dit figuur verdient een pak op z’n donder vanwaar hij nooit mee van bijkomt. Alleen die gozer of wat het ook is, is het doodtrappen niet eens waard.

   DDS, al in het begin heb ik me daarvan terug getrokken en ben er nooit meer geweest, behalve als iemand er hier een artikeltje van plaatst en dat is ook nog te veel van het goede.

   Geliked door 1 persoon

 18. BigLJohn zegt:

  Wat ik vergeten ben aangaande dat Facebook; Mijn complete verhaal werd gewist door Facebook. Ik zou een TAG gepleegd hebben namens mensen of personen (ze beledigd hebben). Klaas Wiltink kreeg mijn verhaal niet te lezen. Als of Post.nl jouw brieven openmaakt en zelf gaat beslissen welke brieven jij wel of niet te lezen krijgt !

  Geliked door 3 people

 19. Jules Vismale zegt:

  Die linkse en akelige Tim Engelbart is al net zo erg als alle linkse reageerders op de Dagelijkse
  Standaard en dat zijn om te weten; Sylvania Simons, Ernst Quispel, Frits Jansen, EU-kok, Echt links, Guus Geluk, Meester Kong, Heinz, Michael van der Galiën, Wesley Benbow, Meriadoc Brandebok, DidiMadloba, Anne Sophe Schillersdorf enz. daar zij blijkbaar ontzettend dol zijn op de islam, de EU, anti-racisten etc. en je wordt gewoon horendol van die bende huichelaars, gelijk aan de overgrote meerderheid van alle reageerders op die site!
  Gelukkig had ik allang besloten om NOOIT daar op die linkse droeftoeters te reageren omdat vooral die Anne Sophe Schillersdorf constant als een schaap of een geit zit te mekkeren als de anti-linkse reageerders het niet met haar eens zijn! Laten ze anders die linkse idioten verplichten om naar een moskee vol haatpredikers af te reizen die hen zeker NIET ontvangen met vrijheidsvlaggen maar WEL met oranje overalls en scherpe kapmessen! Dan komen die linkse huichelaars (zelfs iets te laat!) daarginder van een ijskoude kermis thuis!
  En ik hoop vooral dat de webmaster deze afschuwelijke figuren, mits ze de site van E. J. Bron vinden en alle anti-islamitische, Anti-EU- en anti linkse reageerders daarop, inclusief ikzelf, gaan uitmaken voor racisten, fascisten, xenofoben e.d. hier NOOIT toelaten omdat we die akelige linkse mispunten beter naar een hele diepe gierput kunnen toewensen!

  Geliked door 3 people

 20. guusvelraeds zegt:

  Ben ik het niet alleen die DDS al meer dan een jaar bij het grofvuil gezet heeft. Die Engelbart is van het type meeloper en Galien is inderdaad een bekeerling. Volgens mij een soeffie maar evengoed ook dat zijn moslims. Niet alle moslims zijn slechte mensen. Ze werden slechts geboren in dat geloof van volstrekte idioterie. Maar als een Nederlander zich gaat beleren tot dat geloof dan zijn er twee dingen aan de hand. Een je hebt een klap van de molen gehad of twee je bent een profiteur die op tijd de bakens verzet omdat hij weet de islam gaat het worden. Moet je opletten hoeveel de bakens verzetten als het eenmaal zover is.

  Geliked door 4 people

  • Wachteres zegt:

   Van der Galien heeft zich weer losgemaakt van de islam. Helaas kon ik het artikel niet vinden.

   Zelf schrijft hij vaak goede artikelen, wel staat hij blijkbaar ook achter de schrijfsels van Tim, die hij zelfs tot hoofdredacteur heeft benoemd. Wie het vatten kan die vatte het.

   Het erge is dat de meeste sites waar je ook informatie uit kunt halen, nu wegvallen.

   Zelfs Fenixx [Rommel] vervalt, vanwege zijn neiging tot antisemitisme.

   ROMMEL, SCHAAM JE DIEP!

   Een christelijk gezegde is hier van toepassing: “’t Is of de duivel ermee speelt”

   Geliked door 1 persoon

 21. Wim zegt:

  Ik volg nog wel diverse Duitse sites, zoals PI-News (vrij goede, tegendraadse artikelen), Tichy’s Einblick (kwalitatief goed), Die Achse des Guten (korte, goede artikelen, maar layout onprettig), Junge Freiheit (conservatief en AfD-georiënteerd, reageren alleen voor abonnees). En dan heb je nog Die Welt On-line, met zowel slechte als goede artikelen. De laatste vaak achter een betaalmuur van 10 euro/maand, maar dan kun je ook op alle artikelen reageren, en de reacties zijn de moeite waard, overwegend, maar niet uitsluitend, anti-links, vaak een paar honderd reacties per artikel, soms meer dan 1000, en gemiddeld van goede kwaliteit (beslist géén DDS-niveau!).

  Een genoegen om te lezen, want dan merk je dat je niet de enige bent die er zo over denkt. Je kunt ook stemmen of je het met een artikel eens bent of niet. Altijd leuk om te zien hoe een slecht artikel wordt weggestemd. Dit is een van de weinige kranten waar je nog voor een gering bedrag kunt reageren en je mening kunt geven en dat vind ik een heel belangrijk punt. Bij de meeste kranten is die mogelijkheid afgesloten, of alleen voor mensen met een volledig (duur) abonnement (waarbij anderen dat niet kunnen lezen).

  Zo bezoek ik TPO ook niet meer, want je kunt zonder abonnement niet eens de reacties lezen, en dat is het belangrijkste van zo’n site, veel belangrijker dan de artikelen zelf. Bovendien vind ik die Bert Brussen een vreselijke en arrogante kwal, die ga ik echt niet financieel ondersteunen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s