De islamisering van Thailand in detail

Screenshot_32

(Door: H. Numan)

Webmaster E.J. Bron plaatste een artikel over de islamisering van Thailand. Nu wil het geval dat ik er dit jaar precies 25 jaar woon. Jazeker, islam rukt op. Ook hier. Vooral de laatste 4-5 jaar zie je steeds meer hoofddoeken op straat en in de winkels. Aanzienlijk meer dan het percentage mohammedanen rechtvaardigt. Laat ik beginnen met het zuiden van Thailand. Het is niet eeuwenlang Thais, maar iets meer dan een volle eeuw. De koningen van Thailand deden de sultans van de (toen) grensstaten Yala, Narathiwat, Pattani en Songkhla een koninklijk aanbod om voor hen te gaan werken, waarop ze maar al te graag in gingen. Er was geen conflict. Bangkok was ver, heel ver, immers. Even zo goed was en is de bevolking in die vier provincies etnisch Maleis, niet Thais. Ze spreekt een eigen taal (Yawi) en is mohammedaans.

Vanaf het begin gebruikte de regering in Bangkok de zuidelijk provincie als het Siberië van Thailand. Een ambtenaar die zich in Bangkok had misdragen, werd overgeplaatst naar het zuiden. Daar kon hij doen en laten wat hij maar wilde, zolang hij Bangkok verder geen overlast bezorgde. Qua budget stond het diepe zuiden achter in de rij. Zaken waar die mohammedaanse zuiderlingen niet echt vrolijk van werden.

Sinds 2001 is er een volledige opstand gaande. U leest er zelden of nooit over, maar het is echt een hele bloedige burgeroorlog. Een van de redenen is dat onder de regering Thaksin mensen uit het noordoostelijke Isaan (het meest boeddhistische deel van Thailand) aangemoedigd werden om in het zuiden te gaan wonen. Die sigaar uit eigen doos smaakt mohammedanen bepaald niet lekker.

Wat de opstandelingen precies willen, is (mij) onbekend. Een eigen staat lijkt me niet haalbaar. De wereld zit niet op een islamitische staat Madurodam te wachten. Als ze streng islamistisch willen leven, hoeven ze enkel over de grens te wippen Maleisië in. Andersom komen strenge Maleisiërs gezellig passagieren in Thailand. Voor wijn, vrouwen en gezang. In Maleisië zijn dat soort geneugten streng verboden.

Het is iets gecompliceerder dan u denkt. In de jaren-50 voerden in Maleisië communistische opstandelingen oorlog tegen de Maleisische regering. Die opstand had heel snel onder controle kunnen zijn, ware het niet dat ze elke keer over de grens wipten en ontsnapten in Thailand. Nu gebeurt het andersom. Iets van “Goh, wat sneu nou. Herinneren jullie onze communistische opstand nog?”, kan de Maleisische regering niet ontzegd worden.

Die opstand is nogal bloedig. Tot op heden zijn er meer doden gevallen dan in de Noord-Ierse burgeroorlog en beide intifada’s gecombineerd: +7000 doden. Waarom dat buiten het nieuws blijft, is mij een raadsel. Je hoort er zelden wat over.

De meeste slachtoffers zijn boeddhistische Thai. Als onderwijzers klagen over on-plezante werkomstandigheden in Nederland: in Thailand krijgen onderwijzers (ook van kleuter- en lagere scholen!) in die provincies gevarengeld. Verder krijgen ze een vuurwapen voor zelfverdediging als ze willen en vaak een militair escorte onderweg naar en in de school. Zo gevaarlijk is het beroep leraar in het zuiden van Thailand. Hetzelfde geldt voor ambtenaren, die ook primaire doelwitten zijn van de opstandelingen. Er worden nogal wat dorpshoofden omgelegd. In de meeste gevallen is dat een moordaanslag vanuit een hinderlaag. Als de opstandelingen de gelegenheid hebben, proberen ze hun slachtoffers te onthoofden. Dat is zo’n beetje hun handtekening. De meeste slachtoffers vallen door bomaanslagen en vanuit hinderlagen. Het is verschillende keren gebeurd dat een minibusje wordt aangehouden. De inzittenden moeten dan stukken uit de koran citeren. Als ze dat niet kunnen, einde oefening. Die aanslagen gebeuren iedere dag. Er vallen wekelijks 3-10 doden.

Het zal u niet verbazen dat verschillende legerkorpsen in het zuiden gelegerd zijn om de orde te handhaven. U hoeft zich geen zorgen te maken; de onlusten spelen zich enkel af in die provincies, de meest zuidelijke van Thailand. Dat is ver van de bekende toeristische bestemmingen. Qua afstand kan je het vergelijken met Baskische opstandelingen en Nederland. U gaat nog steeds op vakantie naar Spanje, wat? Alleen niet naar Baskenland. Dit is vergelijkbaar.

Om de opstandelingen te paaien, zelf-islamiseert de Thaise regering. Ongeveer 7 jaar geleden zag ik stickers met halal/haram op alle producten in de supermarkt. Ik vroeg de manager waarom dat was. “Is nu wettelijk voorgeschreven, meneer”, was zijn antwoord. Mohammedanen zijn echt niet zo dom dat ze geen idee hebben wat ze wel of niet mogen consumeren. Dit is dus een gevalletje van ‘Binnenkort zijn wij hier de baas. Wen er maar aan.’

In Nederland hebben veel gevangeniscellen nu een pijl richting Mekka. Aangezien het voor hun geloof van groot belang is om niet met je kont naar de zwarte steen te bidden, is kompas lezen een tweede natuur voor hen. Het plaatsen van pijlen is dus nergens nodig voor. Dat weten ze best. Het is enkel een stapje in de goede richting van een mohammedaanse samenleving. Nog afgezien van het feit dat iemand die in de bak zit een nogal slechte gelovige is, dus waarom die moeite? Enne … wel eens gehoord over de scheiding tussen kerk en staat? Maakt het politiebureau op verzoek Bijbels beschikbaar? Nee? Waarom dan wel islamitische richting aanwijzers of korans?

Wat me ook opvalt, is dat het aantal Thaise hoofddoekjes de laatste paar jaar enorm is toegenomen. Ik heb een aantal jaren in de wijk On Nut gewerkt, die grotendeels mohammedaans is. De azan wordt daar dagelijks 5x per dag met luidsprekers omgeroepen. De wijk staat vol met moskeeën en de meisjes dragen daar veel meer dan gebruikelijk hoofddoeken. Dat is daar gebruikelijk. In andere wijken niet.

Ik zie ze nu opvallend vaak in het centrum van de stad waar ik zelf woon. Opeens zitten er hoofddoeken achter de kassa’s van 7-11, Family Mart en Big C Supermarkt. Van de ene dag op de andere, en steeds meer. Volgens mij is dat ook zelf-islamisering, 7-11 en Big C zijn grote franchise bedrijven. Het zou me niet verbazen als de concernleiding bepaald heeft dat xx vacatures opgevuld moeten worden door moslims, en dat hoofddoeken nu toegestaan zijn. Anders dan in Nederland zijn hoofddoeken in Thailand geen punt van discussie.

Of het langzaam richting Europese toestanden gaat, nou nee. Thai zijn religieus bijzonder tolerant, maar ze kennen grenzen. Ik vroeg aan iemand of zijn kinderen naar de tempel gingen. “Als ze dat willen, wel”, was zijn antwoord. Er is geen dwang, en kinderen gaan regelmatig naar tempels. Spontaan.

Het is voorgekomen dat toeristen boven op een Boeddhabeeld klommen voor foto’s. De hele familie (incl. kinderen) werd gearresteerd en veroordeeld. De rechter had met niemand medelijden. “Wij respecteren jullie kerken en beelden, en verwachten andersom hetzelfde van jullie”, was zijn antwoord. De vakantie werd verlengd met 3 maanden zakjes plakken.

Het enige land ter wereld waar de paus niet het hoogste gezag over katholieken heeft, is Thailand. Hier heeft de koning dat. Die is beschermer van alle geloven (en geen). Nogal een heikel punt voor de kerk, maar ze gaf toe. Anders dan in China kan de kerk prelaten benoemen en laten doen wat ze willen, zolang het maar Thai zijn. Dat maakt de bittere pil wat gemakkelijker te slikken.

Waar een serieus probleem kan ontstaan, is wanneer de gewone Thai ziet dat zijn geloof in gevaar komt, of als Thailand bang is de soevereiniteit te verliezen over de zuidelijke provincies. Als dat gebeurt, zijn de rapen gaar, en gaat het stof in de rondte vliegen. Maar dat is, anders dan in Europa, ver weg in de toekomst.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Algemeen, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Moslims, Thailand. Bookmark de permalink .

7 reacties op De islamisering van Thailand in detail

 1. andre zegt:

  Ja wel apart dat je het er ook uit kan halen. Je had de rode shirtjes en de gele shirtjes, het optuigen van 2 kampen en daartussen gebeurde ook allemaal bomaanslagen. Het was een publiek geheim dat dit de moslim Oeigoeren waren en er werd ze geen strobreed in de weg gelegd. Terwijl China zei, lever ze maar uit. Precies hetzelfde draaiboek als in de EU.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Precies hetzelfde draaiboek als in de EU. Het gaat nog verder als u tegen de EU bent als zij aan de macht zijn, kan u de doodstraf krijgen van de EU, lees hun statuten eens daar staat alles in.

   Like

  • H. Numan zegt:

   Dat proces tegen de zondebokken die mogelijk (?) de aanslag bij de Erawan tempel gepleegd hebben is een aanfluiting.

   Het onderzoek trouwens ook. De aanslag vond plaats bij mij letterlijk een blok verder. De politie deed grootscheeps onderzoek. De dag daarna werd de straat schoongespoten. De daarop volgende dag werd de schrijn weer ingewijd. en wat dacht je wat? Tijdens de ceremonie hoorde men “‘ritsel, ritsel, plof!”. Dat was een lichaamsdeel dat uit een bom viel …

   Like

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Leuk zo’n kijkje in een volledig onbekende wereld.
  Heb me vaak verbaasd over de wereldberoemde kickbokser Buakaw por Pramuk die na een overwinning de ring doorliep met een groot portret van de koning.
  Evenzo verbaasd was ik toen ik erachter kwam dat Japanners en Thai een bloedhekel hebben aan elkaar. Waarom ? Geen idee !

  Like

  • H. Numan zegt:

   Ik denk dat je je vergist. Thais hebben een grote hekel aan Birmezen. Zo ongeveer als wij een hekel aan moffen hebben, voor dezelfde redenen. Maar Japanners? Dat heb ik nog nooit gehoord in de kwart eeuw dat ik hier woon.

   Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Zou makkelijk kunnen dat ik me vergis, ik had mijn “wijsheid” van de K1 toernooien waar ik altijd naar keek, de eerste paar keren dat Buakow daar in de ring verscheen was het publiek niet bepaald op zijn hand maar volgens de presentatoren was dat omdat Japanners het niet zo hadden op Thai.
    Later veranderde het wel enigszins omdat hij op eenzame hoogte stond in de K1.

    Like

 3. Dick zegt:

  Jaa..ook ik heb afgelopen 3 jaar met vakantie ( bezoek aan familie ) steeds meer hoofddoekjes gezien in diverse supermarkten en winkelketens en dat in Bangkok.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s