’Greta, begin bij je eigen generatie’

Screenshot_51

(Door: J. Quadvlieg)

Beste Greta Thunberg, jij zegt dat wij (de generatie 65-plussers) jouw jeugd hebben gestolen. Meid, je hebt geen idee. Het is jouw generatie die de wegwerpindustrie in stand houdt. Jouw generatie leeft in nooit vertoonde materiële overvloed. Deze overvloed verlangen jullie van jullie ouders. Wij behoren tot een generatie die klimaatvriendelijker leefde dan jouw onwetende kindaanhangers zich nauwelijks nog kunnen voorstellen.

De Telegraaf

Wij droegen afgedankte kleding van broer of zus. Sokken en broeken werden genaaid en gestopt. Kleding werd niet weggegooid, maar knopen, ritsen etc. werden hergebruikt. Naar school gingen wij te voet of op de fiets. Geen bus, scooters of ouders met MPV’s die ons brachten.

Niet elke dag een of twee keer douchen. Geen kledingkast met tig jurken en broeken (gemaakt door kindslaven). Geen schoenenrek met tien of vijftien paar schoenen. Geen smartphone die veel energie verbruikt. Geen festivals waar bus-/treinladingen jeugd naartoe gaan.

Ik kan nog wel even doorgaan zo, dat snap je wel.

Best Greta, begin bij je eigen generatie en laat hen er ook voor betalen, maar laat ons 65-plussers met rust.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t C.M.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, klimaatfascisme. Bookmark de permalink .

21 reacties op ’Greta, begin bij je eigen generatie’

 1. Jan Altena zegt:

  En zo is het..!

  Geliked door 2 people

 2. Monalisa zegt:

  Daar hebben 653 mensen op gereageerd ook ik sta er tussen, je blijft twee kampen houden met zulke domme trutje die de wereld in haar eentje willen veranderen. De natuur houw je niet tegen.

  Geliked door 4 people

 3. droevige mof zegt:

  Tot het verschijnen van Sint Greta werden Duitse meisjes me staartjes verdacht van rechtsextremistische ouders. Vrijescholen (Waldorfschulen) lieten zulke kinderen niet toe.
  Nu is er een prachtig dilemma tussen staartjes, Greta, rechts en links. En de deugdmensjes bijten op hun nagels.

  Geliked door 3 people

  • guusvelraeds zegt:

   Kan 2 x worden voorzien van duiding.

   Greta de spreekpop van Soros.

   Greta over 60 jaar met hetzelfde verhaal terwijl de wereld nog niet ten onder is gegaan en de ijsberen afgeschoten moeten worden wegens overlast voor de inuit bevolking.

   Like

 4. Absurd zegt:

  En zo is het precies. Bedankt voor je artikel. Heel gemakkelijk de oudere generatie als pispaal gebruiken en overal de schuld van te geven. Dankzij ons hebben zij en haar ouders zo welvarend kunnen leven. Onze enige fout is dat we onze kinderen alles gegeven hebben wat wij niet hadden. We wilden ze een beter leven dan de onze geven. Die kinderen hebben dus schromelijk gefaald en hun kinderen verwend. Een enkeling daargelaten. De generatie van Greta kennen het woord nee niet. Een enkeling daargelaten.

  Geliked door 4 people

  • Cathja zegt:

   @Absurd op 5/1/20 om 13:21

   Wij, 65-plussers bijvoorbeeld, zijn beslist niet in weelde opgegroeid. Wij werden niet verwend met buitensporige cadeautjes als we jarig waren, maar waren blij met dat wat we kregen. Gedragen kleding, vermaakte kleding, kleine uitstapjes in vakantietijd.
   Geen grote monden tegen onze ouders, maar respect. Ook voor politie en hulpverleners.
   De tijd waarin we nu leven, waarin ‘de jeugd’ wel even zal vertellen hoe het hoort, heeft beslist niet mijn instemming. Een toontje lager zingen zou de norm moeten zijn.
   Greta weet niet waarover ze praat. Ze geeft door wat men haar ingeprent heeft. Eigenlijk een ontzettend zielig kind.
   Haar ouders moeten zich kapot schamen!

   Geliked door 1 persoon

   • Jabon zegt:

    Het klopt dat mijn generatie veel te verwend word en zich daar spijtig genoeg ook echt naar gedraagt. Het klopt dat er meer respect getoont mag worden voor alle dingen die de oudere generaties hebben gedaan voor zich zelf en de generaties er na. Maar laten we niet doen alsof mijn generatie de eerste is die zich af zet tegen de generaties er voor en dat doet op een respectloze wijze want dat is simpel weg niet waar. Ook zeggen dat de jongere generatie maar eens een toontje lager moet zingen werkt averechts ook al klopt het. De reden dat een grote groep van mijn jeugd (of welke groep dan ook die zich zo uit laat) is heel vaak omdat ze zich ongehoord voelen en niet serieus genomen voelen. Nu snap ik dat jullie dat in haar geval niet doen maar toch is het nooit zo dat 1 kant het gelijk heeft dat bestaat niet. Daarom is het juist belangrijk dat iedereen, jong en oud probeert nader tot elkaar te komen in plaats van steeds maar grenzen tussen elkaar te trekken.

    Like

 5. karton zegt:

  Dit volkomen debiele Zweedse kind weet absoluut niet welke onzin zij uitkraamt; zij is volkomen gehersenspoeld en dient te worden gereset, indien nog mogelijk.

  Geliked door 2 people

 6. kampersrene zegt:

  en wat legde de brave Sinterklaas in uw schoentje beste Greta of kreeg je de roede van zwarte Piet op je blote kont !

  Geliked door 1 persoon

 7. Lucky zegt:

  Ondertussen in Australië,
  Global warming = BRANDSTICHTING!!!

  https://www.breitbart.com/politics/2020/01/06/police-in-australia-begin-massive-criminal-investigation-into-bushfire-arson/

  Police in Australia Begin Massive Criminal Investigation into Bushfire Arson
  Politie in Australië begint massaal strafrechtelijk onderzoek naar brandstichting bosbranden

  Police in five Australian states have begun investigations into alleged arsonists responsible for helping fuel the deadly bushfires that have wracked the country this summer.

  On Monday, police in NSW reported they had already caught 24 alleged firebugs accused of deliberately lighting bushfires in a catastrophic season that has so far killed 18 people in the country’s most populous state.

  Almost five million hectares have burned in NSW since September, destroying 1482 homes and killing hundreds of millions of animals and livestock.

  Two dozen people have allegedly risked prison sentences of up to 25 years by choosing to light bushfires, despite the potential to kill and cause millions of dollars of damage, Channel Nine News reports.

  Last month police in the state of Queensland began their own criminal investigations into almost 100 firebugs believed to have deliberately started blazes that destroyed homes and consumed thousands of hectares of bushland.

  Police revealed 103 of the destructive fires that tore through parts of Queensland since September were deliberately lit.

  Figures obtained by news agency AAP and reported by the Brisbane Times reveal police had dealt with 98 people – 31 adults and 67 juveniles – for deliberately setting fires.

  Nl
  De politie in vijf Australische staten is een onderzoek begonnen naar vermeende brandstichters die verantwoordelijk zijn voor het helpen van de dodelijke bosbranden die het land deze zomer hebben verwoest.

  Op maandag meldde de politie in NSW dat ze al 24 vermeende firebugs hadden betrapt die beschuldigd werden van het opzettelijk aansteken van bosbranden in een catastrofaal seizoen dat tot nu toe 18 mensen heeft gedood in de dichtstbevolkte staat van het land.

  Sinds september is bijna vijf miljoen hectare in NSW verbrand, waardoor 1482 huizen zijn verwoest en honderden miljoenen dieren en dieren zijn gedood.

  Twee dozijn mensen hebben naar verluidt gevangenisstraffen van maximaal 25 jaar riskeerd door te kiezen om bosbranden aan te steken, ondanks het potentieel om miljoenen dollars aan schade te doden en te veroorzaken, meldt Channel Nine News.

  Vorige maand begon de politie in de staat Queensland hun eigen strafrechtelijke onderzoeken naar bijna 100 firebugs waarvan werd aangenomen dat ze opzettelijk een brand hadden aangestoken die huizen verwoestte en duizenden hectaren bushland consumeerde.

  De politie onthulde 103 van de destructieve branden die sinds september door delen van Queensland scheurden, werden opzettelijk aangestoken.

  Cijfers verkregen door persbureau AAP en gerapporteerd door de Brisbane Times onthullen dat de politie 98 mensen – 31 volwassenen en 67 jongeren – had behandeld voor het opzettelijk branden.

  Like

 8. Robin zegt:

  Ja klopt gewoon helemaal steek die maar in je zak .

  Ik denk verder dat ze zich voor iemands karretje laat spannen .

  En de media houd dit soort personen alive .

  Negeren die hap

  Ik maak me persoonlijk meer druk om de enorme bevolkingstoename .

  En een grote oorlog , dit laatste schijnt ook slecht voor het mileu te zijn

  Like

 9. hilde zegt:

  laten we ophouden met elkaar de schuld te geven én liever naar onszelf kijken. we zijn als mensheid de schuld. niemand uitgezonderd.

  Like

  • M. zegt:

   Dat is wat ze je willen doen geloven want als de mens schuldig is mag de mens betalen en men geeft geen flikker om het klimaat en dat zal door geen enkele betaling veranderen.
   Het klimaat veranderd altijd en het klimaat heeft geen geld, u wel, daarom krijgt u de schuld maar de gewone mens is de vervuiler niet.
   Elke dag sproeit men metalen in de lucht die het klimaat ontregelen maar dat geeft uiteraard niet en is ook niet slecht voor het milieu, toch?
   CO2 terugdringen omdat men graag minder zuurstof in de lucht wil vind men wel een goed idee.
   Dat de natuurlijke gewassen dan veel minder groeien is werken aan het klimaat?
   Of gewoon voedselschaarste kweken?
   Zijn de mensen werkelijk zo dom?
   Straks gaan de domme mensen het nog oke vinden dat men de zon nog meer gaat afdekken om al het leven naar de klote te helpen maar de sukkels denken dat dat goed is waaruit hun complete achterlijkheid wel duidelijk word.
   Omdat we opwarmen met een dikke winterjas aan.
   Die elektrische auto’s kan ons net niet eens aan en al de accu’s zijn zoveel afval dat is pas slecht voor het milieu.
   Maar ook die waanzin staat men te omarmen omdat men te stom of te lui is om zelf te denken en de tv die alles liegt liever gelooft.
   Omdat men liever bezig gehouden worden met zachte comfortabele leugens op de tv ipv de harde waarheid dat u gewoon met alles voor de gek gehouden word en men te trots is om dat toe te geven.
   Trots daar werd de duvel ook voor uit de hemel geflikkerd net als de mens met zijn trots ook uit zijn eigen leven geflikkerd zal worden.

   Like

 10. Arjan Stam zegt:

  Waarom rekent het u de nieuwe generatie aan dat de generatie die Nederland herbouwde deze welvaart gerealiseerd heeft? Het is niet uit ondankbaarheid dat mensen zoals Greta in actie komen, maar ( in ieder geval in háár geval) vanuit het rationele besef dat de huidige koers ons en de hele planeet in een recordtempo naar de afgrond aan het voeren is. Morele verontwaardiging helpt niet. Bepaalde zaken heel snel en heel goed veranderen kan de omvang van de ramp misschien nog enigszins beperken. Beeldt u zich alstublieft niet in dat het allemaal wel meevalt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s