’Plastic-taks moet Brexit-gat in EU-begroting dichten’

Screenshot_87

(Door: Martijn Klerks)

AMSTERDAM – De Europese Unie wil een belasting op plastic afval invoeren om het gat in de begroting te dichten dat ontstaat door de Brexit. De maatregel moet in de Brusselse meerjarenbegroting van 2021-2028 belanden, schrijft de Financial Times.

De Telegraaf

De ’plastictaks’ zou de eerste belasting zijn die rechtstreeks door de Europese Unie geheven wordt, in plaats van nationale belastinginkomsten die aan Brussel worden overgemaakt. Landen als Nederland zijn van oudsher tegen zulke EU-belastingen, maar het lijkt erop dat de Europese Commissie en het Europees Parlement een nieuwe poging gaan doen om hun plastictaks – voor het eerst gelanceerd in 2018 – in de begroting te krijgen.

De Brexit slaat een gat van € 15 miljard in de Brusselse begroting. Een plastictaks zou in zeven jaar tijd € 42 miljard opbrengen. Een EU-diplomaat verwacht dat de nieuwe belasting pas „aan het bittere eind van de onderhandelingen” goedgekeurd zou kunnen worden.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Graaien, Groot-Brittannië, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op ’Plastic-taks moet Brexit-gat in EU-begroting dichten’

 1. vangie1206j zegt:

  Ik begin een gruwelijle haat tegen het woord taks te krijgen.
  En een ernstige jeuk allergie.
  Bezuinig verdomme op jullie eigen begroting en uitgaven randdebielen.
  Stop met dat achterlijke maandelijkse pendelen Brussel Straatsburg a, 200 miljoen per jaar stel zotten in plaats de burgers weer te bedonderen.

  Geliked door 5 people

 2. karton zegt:

  Ik kan het (bijna) niet meer bevatten. Worden we in Nederland uitgeknepen door o.a. de belastingen op bijv. levensmiddelen, nu willen de EU-idioten ons ook nog eens laten betalen voor de plastic verpakking van o.a. die levensmiddelen.
  De EU gaat lijken op een Indiase familie die op een vuilnisbelt woont en moet leven van de opbrengst van het afval. Leve de EU……….is héél goed voor ons allemaal !! Ammehoela !
  Een oplichterszootje is ‘t, niks anders.
  NEXIT !!!!

  Geliked door 3 people

 3. Cathja zegt:

  Nederland mag nooit instemmen met belastingheffing door Brussel. Als dit doorgaat, kunnen we ervan verzekerd zijn dat er veel meer onzinbelastingen geheven gaan worden.
  Laten de ‘heren’ en ‘dames’ in Brussel eerst maar eens hun luxe salaris inleveren tegen een salaris wat overeenkomt met het ‘werk’ wat zij verrichten.
  Ook dat leuke extraatje, zoals de mogelijkheid om netto 1500 euro per week op te strijken (300 per dag!) na het tekenen van de presentielijst, moet direct gestopt worden. Wij worden ook bij onze werkgever verwacht, omdat wij daar op de loonlijst staan. Geen extraatje als je belieft te komen…..

  Die maandelijkse verhuizing van Brussel naar Straatsburg…; ook zo’n geld verslindende onzin die meteen gestopt moet worden.
  Ze kunnen in Brussel zeer veel geld overhouden als ze zich daar eens ‘normaal’ gaan gedragen.
  Met het uitgespaarde geld kunnen ze dan het ‘gat’ grotendeels dichten wat de Brexit heeft veroorzaakt. (Volgens mij maken ze het veel erger dan het is, en valt het wel mee met dat ‘gat’).

  Stop eens met die super-de-luxe maaltijden in het restaurant waar de Europarlementariërs eten….., oftewel zich vol kunnen gooien. Echt niet normaal! Broodje gezond zou de norm moeten zijn. Ons de maat nemen wat allemaal slecht voor ons is, maar zelf kennen ze geen grenzen aan hun vraat- en zuipzucht.

  Tenslotte: wij moeten onze poot stijf houden en geen plastic-taks afdragen. We dragen als netto betaler al MEER DAN GENOEG af aan die ongekozen groep in Brussel!

  Geliked door 4 people

  • Nemesis zegt:

   Ga naar de slager en laat je vleeswaren of vlees vers afsnijden en op je eigen meegebrachte, niet van plastic, borde leggen. Idem dito bij de supers. alleen onverpakt en als, zeker niet in plastic.

   Voor de milieufreaks:
   Hadden we vroeger ook niet beste milieu waanzinnigen, maar wat weten jullie nu??? NIKS helemaal NIKS. We hadden katoenen boodschappentassen, die jaren gebruikt konden worden en papier om in te pakken, groente (ongesneden, want dat deden we zelf) en aardappelen gingen los in die tas, gingen lopend of op een oude fiets. Schillen en groenteafval, dat we niet aan een paar kippen of vet te mesten konijn kwijt konden, ging naar de schillenboer. Melk en andere flessen werden, goed schoongemaakt en weer ingeleverd voor hergebruik. Blikjes e.d. troep die jullie overal maar rondgooien, hadden we niet. De vuilnisbakken oftewel nu kliko’s heetten vroeger asemmers en daar werden ze ook hoogstens voor gebruikt als je op eierkolen en brikets moest stoken, we hadden geen afval zoals nu. Anthraciet was al veel te duur voor Jan Modaal. In de winter sliepen we onder een stapeldekens, zonder verwarming, maar met de ijsbloemen op de ramen. Warm water? Pure luxe, één keer per week iedereen in een teil, met water warm gemaakt in pannen op een petreloeum stel, als geluk had een driepitter te hebben. Kan zo nog wel even doorgaan, stel door en door verwende krengen, want dat wat jullie nu hebben, is te verdanken aan al die ouderen die zich het leplazerus hebben gewerkt dit mogelijk te maken, ondankbare, achterlijke honden en die jullie zo snel als mogelijk dood wensen om ook de rest te kunnen opstrijken.
   Nou, die lol doe ik jullie dus niet !

   Geliked door 1 persoon

   • Cathja zegt:

    @Nemesis,

    ik herken onze thuissituatie in jouw verhaal. Onze moeder liep niet te piepen, maar deed wat er gedaan moest worden.
    Wasdag, ook zoiets. Mijn moeder waste niet meer met plank en borstel, maar mijn oma deed dit nog wel. Geen klacht kwam over haar lippen.
    Wij hadden ’s winters soms ijs op onze dekens, omdat we geen spouwmuren hadden, en enkel glas. Eén kolenhaard hadden we en dat was het dan.

    Ik kan ook nog wel even zo doorgaan. Het was in de jaren ’50/’60 echt niet zo gemakkelijk om financieel rond te komen, maar onze ouders waren tevreden. In elk geval was er meer saamhorigheid in die tijd. Nu kennen mensen hun buren soms niet eens. En met de niet aflatende stroom vreemdelingen zullen wij zelf vreemdelingen gaan worden in ONS land. Ja, dat land waarop onze ouders hebben geploeterd om het wat beter te krijgen.
    De insluipers van nu worden met alle luxe omgeven. Zij wel…..
    Het maakt me vaak boos, want het is ontzettend onrechtvaardig tegenover de vele Nederlanders die het eind van de maand niet halen met hun salaris. Dat ‘rijke’ Nederland laat zeer velen van haar eigen burgers in de kou staan. Steeds verzinnen ze weer nieuwe belastingen om ons aan de bedelstaf te brengen….

    Nooit gedacht dat dit ooit werkelijkheid zou worden.

    Geliked door 2 people

   • Nemesis zegt:

    Met dank aan de regering en hun kiezers, die ons verraden en verkocht hebben aan de ongekozen EU smeerlappen met hun legers van uitvreters die ze binnen halen.

    Geliked door 1 persoon

 4. Lucky zegt:

  Brandstichting ipv global warming oorzaak bosbranden!
  https://www.xandernieuws.net/algemeen/australie-207-brandstichters-gearresteerd-ook-milieuorganisaties-schuldig-aan-bosbranden/

  Australië: 207 brandstichters gearresteerd, ook milieuorganisaties schuldig aan bosbranden

  Mainstream media en celebrities doen overkomen alsof de enorme bosbranden in Australië zijn veroorzaakt door record temperaturen (niet waar) en natuurlijk klimaatverandering. Dat de Australische politie bijna 200 brandstichters heeft gearresteerd wordt maar mondjesmaat belicht, net als het pijnlijke feit dat de bosbranden zich juist dankzij de eisen van milieuorganisaties om ‘de natuur zijn gang te laten gaan’ zo snel konden verspreiden.

  De branden, die veel omvangrijker zijn dan eerder dit jaar in de Amazone, eisten al 18 levens, vernietigden duizenden huizen, en legden miljoenen hectaren bos en grond in de as. Ook zijn er naar schatting al een half miljard dieren omgekomen.

  Sinds het begin van de branden arresteerde de Australische politie 207 brandstichters, die een maximum straf van 25 jaar kunnen krijgen. In de staat Queensland werden 103 branden aangestoken, zo concludeerde de politie. Van de 98 aangehouden mensen zijn er maar liefst 67 minderjarig.

  85% van de branden hebben een menselijke oorzaak, waarvan 50% bewezen of verdachte brandstichting. De overige branden worden toegeschreven aan spelende kinderen of het roekeloos omgaan met vuur (zoals kampvuurtjes en sigaretten).

  Geliked door 1 persoon

 5. Blaffertje zegt:

  Die Britten hebben het goed bekeken met hun Brexit.
  Wij moeten ook zo snel mogelijk Nexit, weg uit die dictatuur van Brussel.

  Geliked door 4 people

 6. Harry zegt:

  Stoppen dus maar met plastic , gewoon alle bomen opzagen om papier van te maken .
  Als die nat worden donderen al je boodschappen op straat , wat geeft het ?
  Jaag de boeren weg , bouw er torenflats om al die zwarte en islamitische krengen te huisvesten .
  Help onze prachtige vissersvloot ook maar om zeep .
  Dan hebben we straks niks meer te vreten , dan hebben we het voor elkaar !?
  En wie gaat dat geld voor al die uitkeringsparasieten straks ophoesten ?

  Ze willen ook nog meer van dat buitenlandse triefelvolk hierheen halen ” vanwege de vergrijzing ” ,
  En ze willen de economie verder laten groeien . Dus : NOG MEER VOLK BINNENHALEN !
  Zo schuif je het probleem , alleen maar voor je uit .
  Net als een bulldozer , alleen wordt die berg steeds groter !
  Hoe zat dat ook alweer met co2 en pfas ?

  In 1966 meen ik , moesten alle kleine keuterboertjes oprotten , er moesten grotere efficientere boerenbedrijven komen .
  Nou , dat is gelukt hoor !
  Ik was zestien/zeventien en had toen als overjarige puber al het gevoel : dit is niet goed !
  Megastallen , vele duizenden dieren in een hok , de landbouwproductie opgejaagd met kunstmest en gif , dat nu allemaal in het grondwater zit , wat hebben ze het voor elkaar !
  Die keuter boertjes hadden alleen maar scharrelvlees .
  Dat kost nu dik geld .
  En komt dan vaak nog uit het buitenland .

  Van enige visie is geen sprake ! Toen niet en nu helemaal niet meer !
  Een trut met typediploma werd minister van defensie .
  Niet een bekwame generaal , nee een soort hoerige hotlips van de VVD . ( Hennis) .
  Zo volgde er nog een hele reeks andere mislukkelingen , die een voor een het veld moesten ruimen wegens onkunde of ternauwernood mochten blijven zitten .

  Waar we aan bezig zijn is een soort rat- race .
  Naar de bodem !

  Geliked door 4 people

 7. R Thomasson zegt:

  De Plastic tax heeft twee doelen: a) de gat in de exorbitante inkomens van EU ambtenaren te dichten. De Brexit heeft ze op onaangename wijze verrast. Het gaat altijd over HUN BELANGEN en nooit over ONZE BELANGEN; al verkopen ze zo graag vrome leugens. en b) Het is een test- case. Een tax die direct vanuit de EU-bezetter wordt vervaardigd (en buiten de natiestaten), geeft de bezetter de mogelijkheid te pijlen HOEVER KAN HIJ GAAN. Als dat lukt, dan “the sky is the limit”. De heersers zouden ook kunnen besluiten speciale legereenheden te sturen om een land hardhandig te straffen; net als de Sovjet leger in Praag van 1968 of de Hongaarse opstand van 1956. De k*t van Von der Leyen broedt al op zo’n plan. De EU-gasten zijn te gevaarlijk en met moet ze met argusogen volgen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Tistochwat zegt:

  Cathja 7 januari 2020 om 08:55

  Harry 7 januari 2020 om 09:58

  Applaus voor jullie briljante reacties!

  Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @Tistochwat om 13:35

   Dankjewel voor je compliment! Ik word er bijna verlegen van…. 😉

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Cathja 7 januari 2020 om 19:58

    Ik vind jou hier een van de beste reageerders, altijd beschaafd, ook als je woedend bent.
    Dat doe ik je niet na, want als ik kwaad ben…

    Als smeerlappen het bloed onder mijn nagels vandaan halen, verander ik van een zachtmoedige persoon (die een dag van de kaart is als een zangvogeltje zich dood vliegt tegen mijn raam) in een helse duivelin.
    Zo hebben de ‘elitairen’ mij gemaakt met hun tergende getreiter.

    Ze zijn in staat om iemand letterlijk het graf in te jagen.

    Like

 9. Jan zegt:

  Middenvinger van Brussel naar de Britten

  Brussels plot to sink Boris Johnson’s Brexit trade plan before talks even begin exposed
  …..
  https://www.express.co.uk/news/uk/1225043/Brexit-trade-talks-Boris-Johnson-Ursula-von-der-Leyen-Ann-Widdecombe-latest

  Like

 10. Anneke zegt:

  Resumé, de Brexit is een feit en dus gaan er vele Britse parlementariërs van de loonlijst wat een heleboel geld bespaart voor de EU begroting, nu willen ze ons voorspiegelen dat er per saldo een tekort op de begroting ontstaat? Hoe rijmt dat? de 15 miljard inkomsten uit de UK valt weg tegen de EU uitgaven aan de UK inclusief de kosten van parlementariërs.
  Per saldo NUL. Het suggereren van taks op plastic om dit verlies (die er niet is) is hierdoor een verworden tot een graai grap van jewelste! Brexit hoezee, Nexit hoera……

  Like

 11. Eric zegt:

  Dit is maar het begin, het EU-monster zal alles extra taxeren wat het leven aangenaam en gemakkelijk maakt: plastic, auto’s, fietsen, huisdieren, elektriciteit, verwarming. Wat niet getaxeerd zal worden zijn hoofddoeken, haatbaarden, onverdoofd geslachte schapen, moskeebezoeken etc.

  Like

 12. Hovawart zegt:

  Het verbaast ons dat er in de Pays-Bah nog steeds, niet enkel het ouderwetse Kwartje van Kok word afgetikt, naast een voorraadheffing, en nog een brandstofbelasting van 50% per literprijs word geheven, terwijl er óók nog eens 21% btw over de literprijs word afgetikt,……beetje dubbelop, en hoogstwaarschijnlijk ook nog onterecht en zelfs wettelijk verboden……zo niet schier onmogelijk en mogelijk nog aanvechtbaar ook…je kunt immers geen belasting heffen over een al belast goed, je maakt iets duurder door er belasting over te heffen, om vervolgens over de hogere prijs nóg eens een belasting te heffen, en de ondernemingen die een voorraad aardolieproducten aanhouden, moeten hierover ook nog voorraadheffing betalen…Om over de wegenbelasting en BPM, of over de jaarlijkse bijtelling voor zakelijke rijders maar te zwijgen
  Betaal je echt de hoofdprijs voor brandstof of word je besodemieterd en bestolen door je eigen politiek……stelletje melkkoeien.

  Like

  • Chris Dirick zegt:

   Hovawarth, klopt. De BTW bovenop accijns is mijns inziens extreem onwettelijk. Ik begrijp ook niet dat nog niemand de staat daarvoor heeft aangeklaagd. BTW = Belasting op Toegevoegde Waarde. Wat is de toegevoegde waarde van accijns? Accijns = belasting = taks. Dus omdat je belasting betaald over iets wordt daar nog eens belasting over geheven!

   Like

   • vangie1206j zegt:

    Sorrie Chris de EU heeft bepaald dat BTW over ACCIJNS wettig is.
    Zo ook op brandstof.
    Maar het vreemde van deze kronkel is wat nu BPM heet hete vroeger BVB Bijzondere Verbruiks Belasting daar werd die BTW truuk ook toegepast maar later door de rechter EU verboden.
    Belasting over belasting was niet toegestaan.
    Daarom bedachten ze de BPM zonder BTW maar werd gelijk met meer dan het BTW percentage verhoogd zulke schoften zijn dat in Den Haag.

    Like

 13. Hovawart zegt:

  Waarom heeft de EU een gat in haar begroting als er na de Brexit geen EU-subsidie meer naar de UK vloeien?
  Heeft Brussel soms al decennia teveel geld overgemaakt aan de UK, en valt het gat niet te dichten door wat minder subsidie over te maken naar de andere lidstaten, en waarom blijft Nederland de grootste nettobetaler terwijl men er blijkbaar alles aan gelegen is om in de Pays-Bah de industrie, de veeteelt, land en tuinbouw zo spoedig mogelijk om zeep te helpen……….vragen genoeg, maar vanuit het Torentje blijft het angstig stil……..Hallo!, nog iemand aanwezig in het pandje?? of krijg ik ook een keuzemenu te horen.

  Geliked door 2 people

 14. Jean zegt:

  Wordt het nu iedereen duidelijk dat die EU bende graaiers/verraders/volksvernaaiers uitgeschakeld moet worden of wil men liever wachten tot alles maar dan ook alles naar de haaien is geholpen en islamieten kunnen blijven parasiteren en terroriseren?
  Hopelijk is 2020 het definitieve einde van die EU terreurbende en komt Europa terug in de handen van de Europeanen waarbij enkel verkozen personen mogen functioneren door uit te voeren wat de Europeanen willen en waarbij islam verboden wordt en islamieten verdreven worden, liefst zonder geweld maar als ze er echt om smeken kan dat ook met geweld want het doel is een seculier Europa waarin religie onderworpen wordt aan de Europese Seculiere Wetten.

  Geliked door 1 persoon

 15. Steven zegt:

  Is de belasting op alle andere verpakkingen op levensmiddelen ook al in aanmaak? en zo blijven ze u steeds verder AL uw geld afpakken. Nu nog even CASH geld afschaffen en u kunt geen kant meer op!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s