Het explosieve mengsel van de Verlichting en islam (1)

Screenshot_107

(Door: Juliaan van Acker)

‘Ofwel verliest het Westen de oorlog, ofwel verliest zij haar identiteit’

De Verlichting heeft de scheiding tussen kerk en staat gebracht. Dat was een groot goed omdat hierdoor de godsdienstoorlogen werden stopgezet. Volgens sommige historici werd tijdens die oorlogen de helft van de bevolking van Duitsland uitgeroeid. De Vrede van Westfalen (1648) bracht een einde aan die verschrikkingen. Elk voordeel heeft echter zijn nadeel. De Verlichting creëerde de seculiere staat, het materialisme en het kapitalisme. Niets was er om deze ontwikkeling af te remmen, zodat we nu te maken hebben met een planeet die aan het uitsterven is en onleefbaar dreigt te worden.

Een ander probleem is dat de Verlichting slechts in het Westen heeft plaatsgevonden. In een groot deel van de wereld is er geen sprake van een scheiding tussen kerk en staat. Religie speelt daar nog steeds de hoofdrol. Met de massa-immigratie is in het Westen een bevolkingsgroep ontstaan die zich tot doel stelt Gods wil op aarde te vestigen. Dit gevaar wordt door de gevestigde macht niet gezien, omdat zij zich niet kunnen voorstellen dat nu nog een godsdienstoorlog wordt gevoerd.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Het explosieve mengsel van de Verlichting en islam (1)

 1. Pingback: Het explosieve mengsel van de Verlichting en islam (2) | E.J. Bron

 2. bigljohn zegt:

  ….U bouwt hier geen moskeeën, maar wij zullen er alles aan doen om u solidair te ondersteunen bij de opbouw van uw landen”….Whisfull Thinking ! Gelijk de Jehova Getuigen die verklaren; Er zal een betere wereld komen. Een wereld alwaar het lammetje slaapt naast de leeuw. Ik zou zeggen; droom lekker verder, de werkelijkheid van vandaag de dag is er eentje van een totaal andere orde !

  Like

 3. Lucky zegt:

  Ondertussen,
  De strijd breekt uit in Londen omdat een moslimman zegt dat hij zal trouwen en seks zal hebben met een 9-jarig meisje, hij heeft seks met kinderen toegestaan ​​omdat hij een volgeling is van Mohammed. De Brit noemt hem vervolgens een pedofiel en vraagt ​​de politie om hem te arresteren! Dit is de leer van de koran

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s