Middellandse Zee-NGO´s: kardinaal van München-Freising, Reinhard Marx, schenkt € 50.000,- uit middelen van het aartsbisdom

Screenshot_122

(Door: Monika Šimić – Vertaling: E.J. Bron)

Met de schenking wil het bondgenootschap “United 4 Rescue” een schip aanschaffen, dan men ter beschikking wil stellen aan de Middellandse Zee-NGO “Sea-WAtch”.

Die Tagesstimme

München – De aartsbisschop van München, kardinaal Reinhard Marx (foto), heeft opnieuw een schenking gedaan aan een Middellandse Zee-NGO-project. Op vragen van de Evangelische Persdienst bevestigde het aartsbisdom München-Freising dinsdag dat Marx een schenking van € 50.000,- voor het geplande schip van het bondgenootschap “United 4 Rescue” heeft gedaan. Het geld zou afkomstig zijn uit de financiële middelen van het aartsbisdom, die de kardinaal uit de begroting ter beschikking zouden staan, zei een woordvoerder. Het bondgenootschap bevestigde de ontvangst van de schenking.

Schip voor “Sea-Watch”

 “United 4 Rescue” wil graag een schip aanschaffen voor de opname van migranten in de Middellandse Zee. Daarvoor zou ongeveer € 1 miljoen nodig zijn, zei men. Het schip moet ter beschikking gesteld worden aan de Middellandse Zee-NGO “Sea Watch”. Volgens de Evangelische Kerk in Duitsland (EKD) namen tot nu toe ongeveer 150 organisaties aan het plan deel, waaronder evangelische kerken in de deelstaten, maar ook de sociale dienst voor arbeiders en de Italiaanse stad Palermo. De katholieke Duitse Bisschoppenconferentie, waar kardinaal Marx voorzitter van is, had verklaard niet aan het bondgenootschap deel te nemen.

Niet de eerste schenking aan een Middellandse Zee-NGO

Al in oktober 2018 deed Marx een schenking van € 50.000,- aan de “Mission Lifeline”, wat hem kritiek opleverde. De kerkpolitieke woordvoerder van de AfD-fractie in de Duitse Bondsdag, Volker Münz, noemde het destijds “een onding dat kardinaal Marx het privé reddingsschip ´Lifeline´ ondersteunt met middelen uit de kerkbelasting.” Het werk van “Lifeline” zou “alleen maar christelijk lijken”. Door de aanwezigheid van zulke schepen in de Middellandse Zee zouden juist veel mensen worden aangelokt om zich op de gevaarlijke reis te begeven en hun leven te riskeren. Behalve kardinaal Marx schonk echte rook de aartsbisschop van Paderborn, Hans-Josef Becker, € 50.000,- aan de “Mission Lifeline”.

Kritiek op kardinaal Marx

Voor Marx regende het ruim een jaar geleden bovendien ook kritiek, omdat hij het begrip “christelijk Avondland” bekritiseerde. Dit zou volgens hem “vooral buitensluitend” zijn. Na deze uitlating riep de priesterkring “Communio veritatis” de kardinaal op om af te treden. De beschuldiging luidde ambtsmisbruik. Marx zou de sacramenten van de kerk als zijn privébezit beschouwen, die hij naar believen op het altaar van de tijdgeest zou offeren.

Bron:
www.tagesstimme.com
Door: Monika Šimić

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Duitsland, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islamappeasement, Islamisering, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Marxisme, Naïviteit, NGO´s, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Middellandse Zee-NGO´s: kardinaal van München-Freising, Reinhard Marx, schenkt € 50.000,- uit middelen van het aartsbisdom

 1. droevige mof zegt:

  Hoeveel katholieken hebben de kerk waarschijnlijk alleen al vanwege deze smoel verlaten.

  Like

 2. Steven zegt:

  Zijn die gasten van de kerk allemaal GESTOORD of zo?
  Welke imbeciel bekostigd zijn eigen ondergang en moordenaars..dan zit er toch echt een steekje los?
  Het lijkt erop of NIEMAND in het westen meer normaal kan nadenken en lopen allemaal met een plaat voor hun kop.
  Ik erger me hoe langer hoe meer aan dit soort imbecielen…wat een walgelijk volk leeft hier!!

  Like

 3. Pietersen zegt:

  Aan een spit spietsen en langzaam laten braden dit varken.

  Like

 4. Marc zegt:

  Als zodanig zou dit feit geen reden voor mij zijn van mijn geloof te vallen.

  Wel om een instelling te vernietigen!

  Geliked door 1 persoon

 5. Peter zegt:

  De kerk maakten zich niet zo druk in de oorlog toen er zoveel joden werden afgevoerd,maar bij het binnenhalen van de Islam voeren ze plots de boventoon .

  Like

  • reageerbuis zegt:

   Aartsbisschop De Jong van Utrecht (na de oorlog tot kardinaal benoemd) liet in het hele land een brief aflezen van de kansel in alle parochies met krachtige stellingname tegen de Jodenvervolging. Hitler was woedend en beval als reactie ook tot het christendom bekeerde Joden op te pakken, onder wie bijvoorbeeld Edith Stein.

   Like

 6. kampersrene zegt:

  aan zijn foto te zien is hij niet aan de magere kant……ik denk dat zijn geloof meer zit in een grote lekkere beafsteak met een massa fritten …dan in Jezus Christus

  Like

 7. karton zegt:

  Deze volgevreten soepjurk denkt alleen aan “vluchtelingen” in plaats van aan de duizenden door zijn fraaie collega’s (en misschien óók wel door hem zélf) misbruikte jongens en meisjes.
  Deze “man” deugt van geen kant.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s