De Nigeriaanse maffia van Europa

Screenshot_132

(Door: Judith Bergman – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Een van de snelst groeiende criminele netwerken in Europa is momenteel de Nigeriaanse maffia, die haar criminele activiteiten over het continent verspreidt. Zij bestaat uit rivaliserende groepen, zoals Black Axe, Vikings en Maphite. Onlangs hebben de autoriteiten in Italië, Frankrijk, Duitsland, Nederland en op Malta een internationale operatie uitgevoerd, gericht op twee van de belangrijkste Nigeriaanse maffiagroepen. De politie beschuldigde de bendes van mensenhandel, drugshandel, diefstal, afpersing, seksueel geweld en prostitutie.

Gatestone Institute

Zij houdt er een territorium op na van het noorden in Turijn tot aan het zuiden in Palermo. Zij smokkelt drugs en verhandelt vrouwen, zet ze in de straten van Italië in als prostituees. Ze vindt nieuwe leden onder de kaste van onhandelbare migranten, die illegaal rekruteren in door de Italiaanse regering geleide asielcentra”.

Volgens het bericht drijft de Nigeriaanse maffia “handel in tienduizenden vrouwen”. Volgens de Washington Post heeft de Italiaanse inlichtingendienst de groep “de meest gestructureerde en dynamische” van alle buitenlandse criminele entiteiten, die in Italië actief zijn, genoemd. “Sommige deskundigen zeggen dat er maar liefst 20.000 Nigeriaanse vrouwen, waaronder enkele minderjarigen, die zijn verhandeld in samenwerking met Nigerianen in Italië en thuis, tussen 2016 en 2018 op Sicilië zijn aangekomen.”

Het is geen wonder dat de Nigeriaanse groep in Italië zo prominent is geworden: het land is een van Europa’s voordeuren geweest voor migranten die Europa binnenkomen.  Wat de Nigeriaanse misdaadnetwerken onderscheidt, is hun verregaande wreedheid/gewelddadigheid – de Italiaanse politie heeft hen beschreven als gebruik makend van stedelijke guerrillaoorlogvoering” om hun territorium in Italië te behouden – en hun gebruik van voodoo-rituelen. Volgens een rapport van juli 2017 van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) van de VN leggen slachtoffers van handel in seks een eed af, “bezegeld door een voodoo-ritueel of een inwijdingsritueel (het slachtoffer is verplicht haar overeenkomst na te komen)”, met hun handelaars en zij koesteren ook “een angst voor vergelding door mensenhandelaren op de familieleden van het slachtoffer in hun land van herkomst”.

Volgens het IOM-rapport van 2017: “In de afgelopen drie jaar heeft IOM-Italië een toename van bijna 600% gezien van het aantal potentiële slachtoffers van handel in seks, die over zee in Italië aankomen. Deze opwaartse trend heeft zich in de eerste zes maanden van 2017 voortgezet, waarbij de meeste slachtoffers uit Nigeria kwamen”. In zijn rapport schatte IOM dat 80% van de meisjes, vaak minderjarigen, die uit Nigeria aankwamen – wier aantal enorm steeg, van 1.454 in 2014 tot 11.009 in 2016 – ‘potentiële slachtoffers waren van handel in seksuele uitbuiting’.

De Nigeriaanse maffia heeft haar activiteiten niet beperkt tot Italië alleen. Zij heeft zich naar het noorden van Europa verspreid tot aan Duitsland en Zweden toe. In Londen werd een drietal Black Axe-leden schuldig bevonden aan het witwassen van bijna £1 miljoen, dat was gestolen door middel van telefoon- en e-mailfraude. De Nigeriaanse maffia, met name de groep Black Axe, heeft zich ook verspreid naar Canada, waar een bericht uit 2015 van de Globe and Mail haar beschreef als een ‘doodscultus’ uit Nigeria, waar zij is gekoppeld aan “decennia van moorden en verkrachtingen en van zijn leden wordt gezegd dat ze een bloed-eed afleggen”.

In de VS koppelde de FBI onlangs een reeks financiële fraudes aan Black Axe. Volgens het nieuwsbericht: “In de Verenigde Staten en over de hele wereld is de groep verantwoordelijk voor het verlies van miljoenen dollars door verschillende met zorg voorbereide en uitgewerkte oplichterijen”.

In Zweden heeft de politie Black Axe beschreven als “één van ’s werelds meest effectieve misdaadsyndicaten”. Zweedse media hebben onlangs een verhaal gepubliceerd dat laat zien hoe Black Axe werkt: een 16-jarig Nigeriaans meisje werd een baan in Zweden beloofd als kapster. Toen ze aankwam, dwong Black Axe haar om als prostituee te werken, nadat ze een voodoo-ritueel had doorlopen. “We hebben nu je bloed”, vertelden Black Axe-leden haar, “als je vlucht, zullen wij je altijd vinden”.

In 2018 werden drie Nigerianen in Malmö vervolgd voor het lokken van Nigeriaanse vrouwen naar Zweden met de belofte van banen, om hen vervolgens tot prostitutie te dwingen, nadat ze een voodoo-ritueel hadden ondergaan waarbij een rauw kippenhart werd gegeten. Volgens de Zweedse officier van justitie is het voodoo-ritueel een manier om de slachtoffers van mensenhandel, die in voodoo geloven, te controleren en te exploiteren.

Soortgelijke rituelen vonden in 2018 in het VK plaats, toen een handelaar Nigeriaanse vrouwen van Nigeria naar Duitsland trachtte te verhandelen, en in Spanje, ook in 2018, toen een mensenhandel-groep van 12 Nigerianen werd gearresteerd, eveneens voor het dwingen van vrouwen tot prostitutie, en die hen soortgelijke voodoo-rituelen liet ondergaan. In Duitsland belandt, volgens een recent bericht van Deutsche Welle, een groeiend aantal Nigeriaanse vrouwen als prostituees in een van de grootste rosse buurten van Duitsland, in Duisburg, en volgens Barbara Wellner van Solidarity with Women in Distress, zijn “Nigeriaanse mensenhandelaars verantwoordelijk voor het binnensmokkelen van de meeste van hen”.

Het aantal Nigeriaanse vrouwen dat in Duitsland in de prostitutie wordt verhandeld, is, hoewel nog steeds relatief klein, de afgelopen jaren gegroeid, volgens een bericht van maart 2019 door Info-Migrants. In 2013 kwam slechts 2,8% van de geregistreerde slachtoffers uit Nigeria. Dat percentage liep op tot 5% in 2016 en tot 8% in 2017. Volgens het bericht, dat Andrea Tivig van de vrouwenrechtenorganisatie Terre des Femmes citeert, gebruiken de mensenhandelaren het asielsysteem: “Ik heb in Italië berichten gehoord… dat mensenhandelaars tegen slachtoffers van mensenhandel zeggen asiel aan te vragen om vervolgens een status te krijgen, zodat ze hier in Duitsland kunnen blijven, maar ze worden nog steeds uitgebuit in de prostitutie”.

De Nigeriaanse maffiagroepen vormen slechts een deel, hoewel een zeer verontrustend deel, van het totale beeld van geïmporteerde bendecriminaliteit in Europa. Zoals eerder is gemeld door Gatestone Institute vormt de criminaliteit van migranten-bendes al een bedreiging voor de Europese burgers. In november 2018 schreef Naser Khader, lid van het Deense parlement voor de conservatieve partij en medeoprichter van de moslimhervormingsbeweging, in de Deense krant Jyllands-Posten: “Naast een gemeenschappelijke voorliefde voor misdaad is de cultuur van immigranten-bendes een cocktail van religie, clanverband, eer, schaamte en broederschap … Hoe harder en bruter [je bent], des te sterker, en op die manier creëer je zelfbewustzijn en trek je meer [mensen] aan”.

In Zweden is misdaad door migranten-bendes een bijna onoverkomelijk probleem geworden: sommige commentatoren hebben de situatie beschreven als “oorlog”. Denemarken bestrijdt in toenemende mate de criminaliteit van migranten-bendes. In Duitsland, waar de migranten-bendes bekend staan als criminele familieclans, verwachten de autoriteiten het probleem nog tientallen jaren te moeten bestrijden.

In politieke debatten krijgen de schadelijke effecten van migratie op criminaliteit, met name bendecriminaliteit, nauwelijks de aandacht die ze verdienen – als zij die al krijgen. Dat zou moeten gebeuren.

Bron:
www.gatestoneinstitute.org
Door: Judith Bergman

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "migratie", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, Europa, gezond realisme, Graaien, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Maffia, migrantengeweld, Multiculti, nieuw fascisme, Nigeria, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op De Nigeriaanse maffia van Europa

 1. Rensk. zegt:

  Nou ik hou mijn hart vast met de enorme verzwakte West-Europese mensen en al dat volk met een heel andere mores dat hier binnen kan komen. Criminaliteit is onderdeel van Islam. Er is 1 Islam en geen andere!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Net zoals ze steeds roepen er is geen andere god dan Allah en dus moeten alle aanhangers van andere goden dood dood dood en nog eens dood. Dat laatste roepen ze hier en daar en de rest denkt het Dat Koerdische kamerlid wat van de week bij Jinek zat viel trouwens ook zwaar tegen. Eerder had ik nog wel wat aandacht voor haar, maar zoals ze sprak en dat hoofd wat ze erbij trok viel me zo ontzettend tegen dat ik met haar ook klaar ben. De man, die tegen haar in ging was vele malen sterker in zn feiten dan zij. Ik zag haar niet anders dan papagaaien van wat ze vanuit het kabinet hoort.

  Like

 2. Henk.V zegt:

  De komst van de georganiseerde verrijkers/vluchtelingen uit Nigeria is het gevolg van de buitensporige ”gastvrijheid” van Angela Merkel en van het Verdrag van Marrakesh, waar Merkel ook verantwoordelijk verantwoordelijk voor is.
  Na lezen van dit artikel zal het duidelijk moeten zijn voor iedere lezer dat de import van ”vluchtelingen” moet stoppen. Niet alleen omdat geen enkel land zoveel nieuwkomers een plaats, een leef- en werkplek kan bieden, maar ook is importeren van massa’s die over zee komen een garantie voor toename van gewelds problemen voor de burgers op straat, en ook voor mensenrechten schendingen op grote schaal, vooral voor vrouwen. En dan is nog niet eens genoemd dat wij in Europa op dit moment ziekten importeren waarvan wij dachten dat wij die al lang hadden bedwongen..
  Het schadelijke karakter van de EU wordt steeds meer aangetoond.
  bedenk ook maar dat de EU van plan is nog vele miljoenen ”mensen in nood” binnen te halen. Het inwoner aantal inwoners van de EU moet verdubbelen, maar daarover zwijgen de elites en de media liever.

  Like

 3. Eppo zegt:

  Die pestzooi halen die Haagse Hippies o.l.v. PvdA en Groen-Links en VVD en CDA en nog wat clubs allemaal hier binnen .
  Beste is als ze maar snel Ontwikkelings Samenwerking stoppen scheelt ons weer 5 Miljard per jaar die we aan onze eigen veiligheid kunnen uitgeven dan .
  aangezien zij van de centen hun kaartje hier heen naar toe open .
  Wat heeft dat jaren 70 beleid van O.S wat tot op heden nog steeds het zelfde is als onder PvdAer Pronk ons aller een ellende gebracht .

  Geliked door 1 persoon

 4. Marijke zegt:

  Ik schrok ook van de burgemeester van Ede. Jongeren, nou ja, we weten wel welke jongeren…., die een rouwstoet bekogelde met vuurwerk. En wat zegt de burgemeester; het was een samenloop van omstandigheden en het was niet zo bedoeld. Met dit soort wegkijkers zijn we verloren!

  Geliked door 1 persoon

 5. BigLJohn zegt:

  Handel in vrouwen, gedwongen prostitutie, slavernij dus. We zouden Sylvana Simons dit eens flink in moeten wrijven. Ook over die mensenhandel en slavernij in de Arabische regio !

  Like

  • kampersrene zegt:

   dat noemen die arabieren “beschaving”…Handel in vrouwen, gedwongen prostitutie, slavernij …en ze willen ons ook beschaven….met de hulp van Rutte

   Like

 6. voorziener zegt:

  Dit is op voorzieners herblogd.

  Like

 7. scherpschutter1943 zegt:

  Ook in nederland kan de politie niet op tegen de georganiseerde misdaad. Sterker nog, de politie heeft geen idee wat er allemaal omgaat in het criminele milieu. Zij tasten in het duister. Wat wel goed geregeld is, zijn de verkeerscontroles, die zeker na 1 maart (100km /u) grote prioriteit gaan krijgen. Waarom?, nou simpel, het geldverdienmodel van dit kabinet, want ja, Dijkhof en de rest van de overbodige hand ophouders in dit kabinet moeten toch ergens van betaald worden! O, ja, het messenbezit schijnt ook een groot probleem te zijn. Dus mannen, allemaal je zakmes inleveren op het politiebureau want dan wordt de leefomgeving een stuk veiliger, denkt de politie. Hoe naïef kun je zijn.

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Ook ik heb grote moeite met onze politie, keer op keer bewijzen ze hun vergaande incompetentie dus in die zin vind u in mij een medestander.
   Maar dan die honderd kilometer, de afgelopen tien jaar heeft wel uitgewezen dat het werkt, automobilisten houden zich (noodgedwongen) aan de geldende snelheidslimiet.
   Dat was in het verleden wel anders.
   Dat betekent ook dat de opbrengst door bekeuringen waarschijnlijk niet op zal lopen, je moet onderhand toch wel heel hardleers zijn als je nog te hard rijd.
   Dat de maximumsnelheid zo drastisch naar beneden word bijgesteld is wel van de ratten besnuffeld, de Eemshaven in Groningen is in haar eentje verantwoordelijk voor 46 % !! van de landelijke CO2 uitstoot maar groeit gewoon gestaag door.

   Geliked door 1 persoon

 8. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Kennelijk bewegen ze zich op een terrein dat de Italiaanse maffia onberoerd laat anders zouden ze geen schijn van kans hebben gehad.
  Begrijp sowieso niet hoe Nigeriaanse prostitués hun geld kunnen verdienen, kan me niet voorstellen dat ze veel blanke klanten zullen trekken, als ik voor mezelf spreek; ik moet er niet aan denken !

  Like

  • Water zegt:

   Had het al gezegd toen Europa de grenzen wilde gaan afschaffen dat er als ik het mag zeggen !! Ze bagger zouden aan trekken de goede nagelaten en nu zitten ze met de problemen waar de gemeenschap ook hinder van onder vindt de Europese Unie had beter moeten nadenken

   Like

 9. Hovawart zegt:

  Enkel de Nigeriaanse maffia belichten, zijn de Turkse en Marokkaanse criminele bendes al zo ingeburgerd dat men ze als Europese folklore is gaan zien?

  Geliked door 1 persoon

 10. Wachteres zegt:

  https://www.stopdebankiers.com/uncovered-the-black-axe-een-afrikaanse-voodoo-maffia-nestelt-zich-in-europa/

  Uncovered: The “Black Axe” – Een Afrikaanse voodoo-maffia nestelt zich in Europa

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s