Corruptie bij de VN-vluchtelingenorganisatie: Afrikanen voor $ 2500,- verhuisd naar Europa

Screenshot_142

(Vertaling: E.J. Bron)

Bij de VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR is sprake van aanwijzingen op corruptiezaken. Blijkbaar hebben medewerkers van de vluchtelingenorganisatie Afrikanen tegen de betaling van geld een verhuizing naar het Westen mogelijk gemaakt.

epoch times

Medewerkers van de UNHCR zouden Afrikanen tegen betaling een verhuizing naar het Westen mogelijk gemaakt hebben. Dat bericht het Duitse tijdschrift “Stern”.

Volgens het bericht schreven de medewerkers daarvoor o.a. valse documenten uit, waarmee de Afrikanen op de begeerde lijsten van het zogenaamde “Resettlement”-programma kwamen te staan. In het kader daarvan bieden meerdere westelijke landen, waaronder ook Duitsland, bijzonder bescherming waardige vluchtelingen een veilige en zekere toekomst in hun land.

Daarvan dienen vooral mensen te profiteren die op grond van ziektes en vervolging bedreigd worden. Omdat er echter wereldwijd slechts 50.000 tot 60.000 van zulke verhuizingen per jaar plaatsvinden, is er enorm weinig kans om een van de plaatsen te krijgen.

Ook artsen betrokken bij het bedrog

Volgens informatie van de “Stern” heeft zich in de Oegandese hoofdstad Kampala een markt met bemiddelaars voor illegale zaken rondom de verhuizingen gevormd. Kampala geldt als een van de belangrijkste opvangcentra voor vluchtelingen en migranten in Oost-Afrika.

In de “Stern” beschrijft een van deze bemiddelaars hoe hij de handel tussen betalende Afrikanen en plaatselijke medewerkers van de UNHCR opzet. Uiteindelijk zou een plaats op de lijst de Afrikanen ongeveer $ 2500,- kosten. Voor dat geld zou de UNHCR-medewerker bijvoorbeeld vervalste doktersverklaringen regelen. Daarom zouden er ook artsen bij dit bedrog betrokken zijn.

Het tijdschrift beschrijft ook gevallen van echte hulpbehoevende vluchtelingen, die een plaats op de “Resettlement”-lijsten zouden toekomen, die echter met lege handen bleven staan – want hun identiteiten zouden aan andere Afrikanen zijn verkocht, die hiermee vertrokken.

 Miljoenen smeergeld geïnd

De centrale van de UNHCR in Genève bevestigde tegenover “Stern” dat ook zij aanwijzingen voor corruptie in Oeganda en Kenia zou hebben ontvangen. Daar waar voldoende informatie ter beschikking zou staan, zou ook onderzoek plaatsvinden.

Screenshot_144“De integriteit van het Resettlement-programma heeft de hoogste prioriteit”, deelde een van de woordvoersters van de UNHCR mee. Ze wees er op dat er inmiddels ook vingerafdrukken, netvlies en foto´s van de vluchtelingen zouden zijn genomen – om manipulaties moeilijker te maken. Deze procedure geldt echter alleen voor nieuw geregistreerde vluchtelingen.

Wie vóór 2018 asiel aanvroeg, staat nog steeds met een pasfoto en een zaaknummer opgeslagen in de databank van de UNHCR. De UNHCR had in het verleden al te kampen met corruptie in het “Resettlement”-programma.

In 2001 werden voor het eerst negen personen, waaronder een Duitser, in Kenia aangeklaagd, omdat zij jarenlang miljoenen smeergeld geïnd hadden. In 2017 zorgde een soortgelijk geval in Kakuma in Kenia voor krantenkoppen en onlangs berichtte de journalistenwebsite “The new Humanitarian” over corruptiezaken in Soedan.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, corruptie, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Europa, Graaien, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Naïviteit, onwetendheid, Rotzakken, Verenigde Naties, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Corruptie bij de VN-vluchtelingenorganisatie: Afrikanen voor $ 2500,- verhuisd naar Europa

 1. Hovawart zegt:

  Nu even doorpakken en een logische verbinding maken tussen VN-Vluchtelingenorganisaties en de grote NGO’s, ook wel non-gouvernementele organisaties genoemd, deze organisaties, die onafhankelijk opereren van de overheden en zich op één of andere manier richten op de leugens van verondersteld maatschappelijk belang. Over het algemeen gaat het om globalistische organisaties die zogenaamd werken aan het bevorderen van milieubescherming, gezondheid, ontwikkelingswerk of mensenrechten, maar er een geheel eigen agenda op nahouden, en nooit het belang zullen dienen van de wereldbevolking.

  Geliked door 4 people

 2. Steven zegt:

  En wat gaat men daar aan doen?……………………………………………………………….NIKS!!

  Geliked door 1 persoon

 3. jungleelephant zegt:

  Deugen allemaal voor geen meter!

  Geliked door 1 persoon

 4. koddebeier zegt:

  Nederland moet zo snel mogelijk uit al die corrupte clubjes stappen, zoals de VN, UNHCR en vele andere !!
  Maar ja ook ons koningshuis werkt voor dat soort organisaties, dus kan je nagaan, ze zullen wel weer van niets weten, toch.
  Dus zal ook de regering geen ballen hebben om een streep te zetten onder het lidmaatschap en rijkelijke donaties van de corrupte bende !!
  Wat een klote land/regering !!

  Geliked door 1 persoon

 5. Lot zegt:

  Ben tegen resettlement.

  Like

 6. Pingback: Nationalistisch ingestelde politici halen de corruptie uit de politiek en brengen de waarheid terug! | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s