Duitsland moet drie Turkse scholen krijgen

Screenshot_160

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Net zoals er drie Duitse scholen in Turkije bestaan, dienen er ook drie Turkse scholen in Duitsland opgericht te worden. Zoals de “Süddeutsche Zeitung” onder verwijzing naar het ministerie van Buitenlandse Zaken bericht, onderhandelt de Duitse regering op dit moment met Ankara over een akkoord dat voor Turkije de oprichting van scholen in Duitsland mogelijk maakt. Een stap, waarover al langere tijd wordt gedebatteerd.

Contra magazine

Het akkoord dient het juridisch kader voor de oprichting van drie scholen te regelen – analoog aan de drie Duitse scholen in Ankara, Istanboel en Izmir. Als standplaatsen voor de Turkse scholen zijn Berlijn, Keulen en Frankfurt am Main in gesprek, waar veel Turkse en oorspronkelijk uit Turkije afkomstige mensen wonen.

Deze scholen mogen echter niet rechtstreeks door de Turkse staat geëxploiteerd worden, omdat dit niet is toegestaan voor buitenlandse regeringen in Duitsland. In plaats daarvan zouden privéverenigingen deze rol op zich moeten nemen. Hierbij bestaat echter het gevaar dat bijvoorbeeld “islamistische” groeperingen dit doen.

De onderhandelingen, waaraan behalve de Duitse regering ook de voor scholen verantwoordelijke deelstaten deelnemen, lopen vanaf de zomer van 2019. Volgens informatie van de “Süddeutsche Zeitung” werden ze veroorzaakt door de tijdelijke sluiting van de Duitse school in Izmir door Turkse autoriteiten een jaar daarvoor. Het Turkse ministerie van Opvoeding motiveerde de sluiting ermee dat de school geen juridische basis zou hebben. Het geplande akkoord met Turkije is er nu volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken op gericht “om de juridische basis voor de Duitse scholen in Ankara, Istanboel en Izmir vast te leggen en te beschermen.”

De Turkse scholen in Duitsland dienen naar verluidt als zogenaamde reservescholen geëxploiteerd te worden. Zo noemt men privéscholen, die weliswaar zelf leermethodes kiezen en personeel mogen aanstellen, maar leerinhoud doorgeven die gelijkwaardig is aan die op openbare scholen. Ze hebben goedkeuring van de staat nodig en ressorteren onder de desbetreffende deelstaatwetten.

Kinderen en jongeren kunnen daar – anders dan op zogenaamde complementaire scholen – voldoen aan de leerplicht. Reservescholen worden grotendeels openbaar gefinancierd. Vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken zei men dat deze rechtsvorm geschikt zou zijn om mogelijke bedenkingen tegen te gaan, volgens welke de scholen voor de Turkse regering de mogelijkheid zouden bieden om invloed uit te oefenen op Turkse en oorspronkelijk uit Turkije afkomstige leerlingen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, moralisme, Naïviteit, Overheid, Rotzakken, Turken, Turkije, verloedering. Bookmark de permalink .

6 reacties op Duitsland moet drie Turkse scholen krijgen

 1. Hovawart zegt:

  “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst…”weet men ook in Ankara…laat maar komen die Revolte!
  Er word wel meer vaart gezet achter de EU-plannen, worden ze al wanhopig in Brussel?

  Like

 2. droevige mof zegt:

  We hebben hier al honderden koranscholen, verschillende scholen van de Gülenbeweging en duizenden scholen waar Duitse kinderen een numerieke of kwalitatieve minderheid vormen. Om het ironisch te zeggen: dit is al lang niet meer ons land. Drie andere scholen doen er niet meer toe.

  Geliked door 3 people

  • Nemesis zegt:

   Niet omdat ik het leuk vind, maar omdat je gelijk hebt. Alleen als die scholen hetzelfde zouden zijn als het Duitse gymnasium (toentertijd) waar veel Turkse ouders hun kroost probeerden daar toegelaten te worden, vanwege het super goede onderwijs, dan was het iets anders. Maar ik schreef niet voor niets “toentertijd”.

   Like

 3. Trucker zegt:

  Een normaal denkend mens kan het niet bevatten dat een buitenlander (een Turk of welke islamiet (zelfs in Duitsland geboren) maakt hem/haar geen Duitser) het recht krijgt om een islamietenschool te openen.
  Een fatsoenlijke democratie waardig (de satellietstaten van eu HQ brussel zijn dat niet) zou er een wet zijn die dit soort infiltratie tegenhoud, ik weet zeker dat Victor Orban er niet zou aan denken om een islamieten school in zijn natie te dulden.
  Orban is dan ook het type die eerder een ijzervreter is als pakweg een rubberen Rutte of die vent die met zijn moeder is getrouwd en momenteel het Elysée bevuilt)..
  Ik moet nog steeds walgen als ik dat Franse onderdeurtje zie verschijnen als president en al helemaal als ik dat nichterige piepstemmetje hoor als hij zijn klep opent.

  Geliked door 2 people

 4. Jan zegt:

  Scenes uit Berlijn

  Like

 5. Ria cara zegt:

  Wat een waar verhaal

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s