Ruzie om grensmuur van Trump: Amerikaanse hof van appel zet licht op groen

Screenshot_158

(Vertaling: E.J. Bron)

Er is nieuws over de voortdurende ruzie om de grensmuur langs de Amerikaans-Mexicaanse grens, een centrale verkiezingsbelofte van de Amerikaanse president Trump. Nu heeft een hof van appel het vonnis van een lagere instantie opgeheven, dat het daarvoor de president had verboden om voor de bouw van de muur $ 3,6 miljard uit het budget van het Pentagon te gebruiken. Nu lijkt het plan van Trump vooreerst niets meer in de weg te staan.

Duits - Zuerst

In december 2019 had een federaal gerechtshof in Texas geoordeeld dat de ombuiging van de begrotingsmiddelen van het Amerikaanse ministerie van Defensie, die Trump met het uitroepen van de nationale noodtoestand zou hebben willen afdwingen, niet legaal zou zijn. Met deze beslissing hield zich nu het vijfde Amerikaanse hof van appel in New Orleans bezig. Volgens het hof van appel werd de beslissing uit Texas opgeheven, omdat deze niet voldoende gemotiveerd zou zijn.

Het besluit van het hof van appel is nog niet rechtsgeldig, maar geeft aan de regering-Trump voorlopig groen licht om terug te grijpen op een deel van het budget van Defensie. Daarvoor al had het Pentagon in april verleden jaar verklaard dat de bouw van een deel van de muur langs de grens met Mexico met $ 3,6 miljard gefinancierd zou kunnen worden, die uit de begrotingsmiddelen afkomstig zou zijn. Dit geld zou eigenlijk bedoeld geweest zijn voor 127 nieuwbouw- en renovatieprojecten van militaire installaties van de VS in het binnen- en buitenland. Deze projecten zullen nu uitgesteld worden, zei men destijds.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Donald Trump, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Justitie, Mexico, VS. Bookmark de permalink .

7 reacties op Ruzie om grensmuur van Trump: Amerikaanse hof van appel zet licht op groen

 1. Taljaard zegt:

  De beste president sinds Reagan.
  Wat ben ik blij met die man, en wat valt hij mij mee.
  Hopelijk wordt hij herkozen.

  Geliked door 8 people

 2. Taljaard zegt:

  En intussen zijn er in Teheran tienduizenden mensen op de been om tegen hun regime te demonstreren. Als ik het al niet dacht!
  Het uitschakelen van die bloedhond van een Suleimani was een signaal voor de Iraanse oppositie voor hen dat de V.S. achter hen staat. Dit kon nog wel eens het einde betekenen van de islamisten.
  Typisch iets voor die uitgeslapen ouwe vos van een Trump.

  Geliked door 3 people

 3. Taljaard zegt:

  En Reza Pahlavi, de zoon van de laatste sjah, staat volgens zijn twitter account al klaar om de rol van constitutioneel monarch te vervullen, die het Perzische volk naar een pro Westerse democratie zal leiden. Net zoals Juan Carlos dat na Franco heeft gedaan. Zie dat nog zo gebeuren. Want hij heeft veel monarchistische aanhangers in Iran.

  Geliked door 1 persoon

 4. wim zegt:

  O, o wat waren onze media weer stil….

  Like

 5. Jan zegt:

  Trump is erger dan Hitler. Kuttekoppen weten niet dat Alicia Powe voor Gateway Pundit werkt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s