SPD-cheffin geeft hoog op van “democratisch socialisme”

Screenshot_157

(Door: “Lupo” – Vertaling: E.J. Bron)

Je kunt er bijna de klok op gelijkzetten. Het nieuwe dreamteam van de SPD, Saskia Esken (foto) en Norbert Walter-Borjans (“Eskabo”), valt er na een stuntelige start vooral door op dat het regelmatig, vaak dagelijks, politiek gebrul uitstoot. Het nieuwste idee: “Nowabo” (Norbert Walter-Borjans) wil beter-verdieners meer belasten bij de pensioenfinanciering.

PI News (2)

Iedereen die meer dan € 6.900,- verdient, moet derhalve meer gaan betalen. Aan een hogere uitkering in de pensioenleeftijd denkt de SPD-chef echter niet: bijdragen aan crèches zouden voor rijke en arme ouders immers ook verschillen bij dezelfde verrichting. De middenklasse zal er blij mee zijn. Top-gepensioneerden krijgen op dit moment pensioenen van ongeveer € 2300,-, minus de aftrek door de ziektekostenverzekeraar, de zorgverzekering, belasting. Op dit moment hebben maar 61 supergepensioneerden in Duitsland aanspraak op meer dan € 3000,- in de maand. De gemiddelde gepensioneerde krijgt daarentegen ongeveer € 3000,-

“Democratisch socialisme” met onteigeningen

Saskia Eskens wilde niet achterblijven en eiste vrijdag het “democratisch socialisme”. Dat betekent: onteigeningen en nationalisaties zijn “mogelijke middelen om een rechtvaardiger maatschappij te creëren”, zei de 58-jarige tegen de “Spiegel”. Het kapitalisme zou “vormgegeven moeten worden”. Geschikte terreinen zijn volgens haar de woningmarkt, stroom en water, netwerkuitbreiding. Dat klinkt als “Voorwaarts kameraden, back to the future!”

Windei “windburgergeld”

Onlangs nog was Saskia Esken op de trein voor een “windburgergeld” gesprongen. Burgers die windmolens in hun buurt zouden toestaan, zouden rijkelijk beloond worden. Of de klimaat aflaathandel middels rechtstreekse betalingen aan zich stilhoudende burgers of middels deelnames aan het windpark moeten plaatsvinden, daarover moet nog gediscussieerd worden. De steden- en gemeentebond voelt al een goudgraver stemming bij de plannen voor de bouw van straten en andere plannen opkomen. Wij vullen aan: bijvoorbeeld bij de bouw van vluchtelingencentra.

Een zeug genaamd “grondwaarde groeibelasting”

Het jaar was nog niet oud of Nowabo joeg de volgende belasting-zeug genaamd “grondwaarde groeibelasting” door het dorp (PI-News berichtte). Daardoor dient de “extreme waardetoename” van grond en bodem in Duitsland “een stuk verder afgeroomd te worden”. Daarmee zou niet het kleine huisje van oma worden bedoeld, krabbelde Walter-Borjans na de eerste golf van verontwaardiging terug, maar “grondbezitters die zonder eigen toedoen door de herbestemming van grond in bouwgrond multimiljonairs worden”. Waarom echter is Nowabo dat echter pas dagen later opgevallen?

Amerikaanse atoomwapens Duitsland uit

In het Iran-conflict was het duidelijk dat de top van de SPD het slagveld niet alleen aan Donald Trump kon overlaten. Ze trekt de stationering van Amerikaanse atoomwapens in Duitsland in twijfel. Walter-Borjans: “Wij willen dat alle atoomwapens uit Europa verdwijnen, inclusief de op Russisch grondgebied gestationeerde nucleaire wapens.” Zoals je kunt lezen, kunnen Iraanse raketten inmiddels gemakkelijk Duitsland bereiken. Wie beschermt ons dan eigenlijk als onze Leopard tanks niet rijden en de Tornado´s niet vliegen?

Blunders genoeg

Ook op andere wijze spande de nieuwe top van de SPD zich zo goed mogelijk in om te blunderen tegenover hetgeen er op zijn weg kwam:

 • Bij de onlusten tijdens Oud & Nieuw in Leipzig-Connewitz relativeerde Esken links geweld en maakte de politie, die een zwaargewonde te beklagen had, voor de onlusten verantwoordelijk.
 • Bij het WDR-schandaal (“Omagate”) ging Esken aan de kant van de satirici staan.
 • In de bij de detailhandel gehate kassabon-plicht verdedigde Walter-Borjans de invoering van de dure tot milieuschadelijke maatregel en plaatste de handelaren onmiddellijk onder algemene verdenking: anders zou er teveel gesjoemeld worden en zouden de eerlijke belastingbetalers miljoenen kwijtraken. Vraag: waar koopt Nowabo zijn ontbijtbroodjes en waarvoor gebruikt hij zijn bon?

Je kunt het topduo van de SPD er niet van verdenken dat het niet eerlijk geweest zou zijn tegen zijn kameraden. Op het partijcongres (vrij naar het motto: We beloven alles, en wel direct) beloofde het plechtig een investeringsprogramma van € 450 miljard, een minimumloon van € 12-, en een beginprijs van € 40,- per ton CO2. Slechts op één punt loog het een beetje: van de geprezen breuk in de coalitie is sindsdien geen sprake meer.

Eskabo-raket slaat niet aan

Volgens de ZDF-Politbarometer (13-12-2019) zou slechts 23% van alle geënquêteerde personen van Esken en Walter-Borjans verwachten dat zij de SPD met succes in de toekomst zullen leiden, 62% ziet dat niet zo.

In de ARD-Deutschlandtrend van 9 januari 2020 staat de SPD met 13% nog steeds op de 4e plaats onder de CDU (27%), de Groenen (23%) en de AfD (14%).

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Lupo”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, betutteling, cultuurrelativisme, Duitsland, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, Naïviteit, nieuw fascisme, praatjesmakers, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op SPD-cheffin geeft hoog op van “democratisch socialisme”

 1. koosv8 zegt:

  Zijn die Duitsers echt gek, of gaan ze liever naar een 2e DDR, dan naar de AFD.

  Like

 2. Wim zegt:

  Voor mensen die niet zo vertrouwd met het Duits zijn: als onze oosterburen een “nieuwe zeug door het dorp jagen” bedoelen ze dat er een nieuwe mode/hype gecreëerd wordt. In dit geval zou ik het met “een nieuwe proefballon oplaten” vertalen.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Nee, want met die zeug wordt verwezen naar het WDR-schandaal, waarin Duitse oma´s werden vergeleken met milieuzeugen. In dit geval is “proefballon” veel te slapjes om mee te vertalen.

   Webmaster

   Geliked door 1 persoon

   • droevige mof zegt:

    De vertalingen van de webmaster uit het Duits zijn absoluut correct. Dit is een verantwoordelijke taak die Gründlichkeit en inlevingsvermogen vereist, dus een Duits-Nederlands project. Mijn complimenten.

    Geliked door 1 persoon

   • E.J. Bron zegt:

    Dank u.

    Webmaster

    Like

   • Wim zegt:

    Daar ben ik het niet mee eens, “eine Sau durchs Dorf treiben” is een gewone standaarduitdrukking in het Duits (= hijgerig, fanatiek weer met iets nieuws komen, een nieuwe hype creëren, waar mensen meestal niet op zitten te wachten), dat heeft niets met het schelden op oma’s te maken, omdat daar nou toevallig ook het woord “:Sau” gebruikt wordt, het betekent hier dat ze – zoals je van echte socialisten kunt verwachten – weer eens met veel bombarie een nieuwe belasting voorstellen. Een “belastingzeug” betekent in het Nederlands niets, wij kennen die uitdrukking niet.

    Geliked door 1 persoon

   • E.J. Bron zegt:

    Ik heb het nagezocht. Was niet gemakkelijk, maar u heeft gelijk. Ere wie ere toekomt! 😉

    Webmaster

    Geliked door 2 people

 3. Wim zegt:

  Men zegt vaak dat je mensen niet op hun uiterlijk kunt beoordelen, maar soms spreekt zo’n uiterlijk echt boekdelen. Een van de reageerders op het oorspronkelijke artikel vergeleek haar met een bewaakster in een concentratiekamp, een vergelijking die ook al bij mij was opgekomen, dus dat was geen toeval. Of een klassieke heks met wrat op haar neus, of een Zweedse politica. Die man ziet er trouwens niet veel minder eng uit!

  Geliked door 1 persoon

 4. droevige mof zegt:

  Saskia Esken heeft verschroeide aarde achtergelaten in haar vroegere werk. Ze was voorzitster van de ouderraad van Baden-Wuerttemberg, dus niets bijzonders. Daar trad ze op als een tirannieke en achterdochtige bazin. Haar feitelijke prestaties waren slecht.
  Iedereen was blij toen ze eindelijk weg was.
  De laatste vooraanstaande sociaal-democraat die zijn werk deed was Helmut Schmidt. Daarna kwamen alleen nog maar looser.

  Geliked door 2 people

  • Nemesis zegt:

   Was zij dat ook niet, die wilde dat kinderen al op de kleuterschool of hoe dat tegenwoordig heet, al aan het sexual Unterricht moesten deelnemen, zodat ze vroeg genoeg vertrouwd raakten met de neigingen van pedofiele mannetjes en vrouwtjes en het zouden accepteren als zijnde leuk. Er brak toen een hele opstand uit onder de jonge ouders, schijnbaar is die dus weer gaan liggen.

   Geliked door 1 persoon

 5. F1802 zegt:

  Alles wat socialisten uitkramen moet je met een gigantische korrel zout nemen. Socialisten zijn namelijk de gestoorden op deze aardbol!

  Like

  • Monalisa zegt:

   Hoe gestoord ze zijn, hoe meer ze mogen de ggz beschermt hen wel.

   Like

  • Trucker zegt:

   Dat zou ik toch anders stellen want u onderschat de ware vijand van de rechtse nationalist in onze samenleving.
   Socialisten zijn de grootste vijand van ons maatschappijmodel (niet voor niks geilt de socialist op de ‘maakbaarheid van de maatschappij’.)
   De socialisten hebben met hulp van overige partijen (lees volksverraders) de islamieten invasie gestart in de prille zeventig jaren, die draait nu op kruissnelheid door nog steeds diezelfde combinatie van socialisten met andere partijen (aka volksverraders).
   Socialisten onderschatten is de grootste fout die u kan maken want zij zitten OVERAL aan de knoppen !

   Geliked door 1 persoon

 6. Pietersen zegt:

  Socialisme een zevenkoppig monster. Levensgevaarlijk. Kijk eens naar Asscher met z’n PvdA, hij komt toch weer boven dus niet alle koppen zijn afgeslagen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s