Ja, Nord Stream 2 is zonder alternatief

Screenshot_10

(Door: “kewil” – Vertaling: E.J. Bron)

Voor één keer heeft Merkel gelijk

Doet onze tamelijk idiote bondskanselier bij wijze van uitzondering een keer iets goeds, vliegt ze naar Poetin en verdedigt ze de Russische gasleiding Nord Stream 2 tegen de tamelijk brutale Amerikaanse sancties, die nota bene pas werden opgelegd nadat 80% van de pijpleiding al klaar was en betaald moest worden, en wat doet de krant “Die Welt”? Die serveert aan haar lezers weer volkomen eigenaardige, onlogische, door de Atlantische brug gedicteerde propagandastront, die geen enkel Duits belang dient.

PI News (2)

Daarom voor “Die Welt” en andere media, die ons graag alleen maar Amerikaanse en NAVO-opvattingen zouden willen aansmeren, hier iets om mee te schrijven:

Duitsland schakelt idioot genoeg kolen en kernenergie vanwege de om zich heen grijpende groene achterlijkheid uit – en waardoor moet dit vervangen worden? We hebben dus, ten eerste, dringend het Russische gas nodig. Hoe meer energiebronnen we hebben, des te beter.

Ten tweede is het Russische gas definitief goedkoper dan het Amerikaanse, dat met schepen over de Atlantische Oceaan in nog te bouwen havens aangesleept zou worden.

Ten derde betrekken we al tientallen jaren lang Russisch gas, en de Russen hebben altijd op tijd en correct geleverd en ons nooit geboycot, zelfs niet in de Koude Oorlog, wat je van de Amerikanen niet kunt zeggen.

Om de vijf minuten legt Trump nieuwe sancties en boycots ergens in de wereld op, en wij moeten als domme marionetten volgen en miljarden verliezen slikken. Nee bedankt, de Russische politiek is beter!

Het enige probleem dat er de afgelopen 15 jaar was met Russisch gas, waren de leidingen tussen onze beide landen, toen bijvoorbeeld de Oekraïne en Bulgarije de pijpleiding, zonder te betalen, aftapten en onze verzorging bedreigden.

En juist daarom is het, ten vierde, juist dat er ook een pijpleiding rechtstreeks naar Duitsland loopt. Waarom zou het gas beter of veiliger of goedkoper zijn wanneer het eerst door Kiev of Warschau stroomt. Moeten wij ook financieel afgetapt worden? Willen jullie ons voor de gek houden?

Kortom, alles spreekt voor Nord Stream 2, een zinvol alternatief is er niet. Dat vindt ook de meerderheid van de lezers van “Die Welt”. En ook een vakantie op de Krim zou kunnen bevallen.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “kewil”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, gezond realisme, Merkel, Poetin, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

20 reacties op Ja, Nord Stream 2 is zonder alternatief

 1. HenK zegt:

  ik wil ook wel met russisch gas me huis verwarmen ,zit nu in de nieuwbouw met aardwarmte en warmte pomp in een splinternieuw app. waar het niet warmer te krijgen is als 22 graden en er maar niet aan denken dat het -10 gaat worden

  Geliked door 2 people

  • Jade zegt:

   Hou ons op de hoogte a.u.b.

   Like

  • Anna zegt:

   Nou Henk mijn ervaring is anders. Mijn huis is 2 jaar en geheel energie neutraal maar het bevalt mij prima. Niet dat ik nou Z’ on milieu freak ben integendeel die hele klimaat gekte zie ik als een groot gevaar, en wordt een doctrine nog erger dan het communisme, maar omdat er in mijn wijk domweg geen gas meer werd aangelegd. Het is wel even wennen want de temperatuur regeling gaat langzamer dan met een “ gewone thermostaat en gaskachel”. Maar met voldoende zonnepanelen en een grijswatertank van 3000 liter, ben ik zonder dat ik fanatiek klimaat beschermer ben wel “ toekomst bestendig” ( enne heel lage kosten da’s mooi meegenomen)

   Like

 2. Monalisa zegt:

  Anders zit Duitsland straks in de kou, ik blijf hout stoken.

  Geliked door 2 people

 3. bobzelf zegt:

  GOEIE GOSERT HE , MIJN OOM VLADIMIR
  EEN LEIDER DIE GEWOON VOOR ZIJN LAND WIL STERVEN,,,
  WAAR VINDT JE ZE NOG ??

  the last of the mohicans , samen met orban ,,,,,,,,

  U STEMT NOG 1 KEERTJE OP DE MOSSELRUGGENGRAAT
  MARK THE LOSER ??

  Geliked door 3 people

 4. t.troubadour zegt:

  Absoluut niet mee eens een nieuwe bron van gas is een van de grootste gasvelden voor de Israēlische kust.Er is een overeenkomst in de maak tussen cyprus griekenland en Israēl voor gaslevering aan Europa.Levering aan Egypte vindt al plaats,Jordaniē volgt.

  Geliked door 1 persoon

 5. guusvelraeds zegt:

  Ze weet inmiddels als geen ander dat ze het met windmolens niet gaan redden. De windmolen waan en de groene waan in zijn geheel zal in Duitsland ten grave gedragen worden en vandaar zal de begrafenisstoet van groene ellende zich over de rest van Europa verspreiden.

  Geliked door 2 people

 6. Henk zegt:

  Alle Duitse media is linkser dan merkel dan weet je al hoe links dit verhaal is!
  Rusland moet dat gas kwijt het is hun inkomsten dat zullen zij dus nooit stoppen.
  Lange termijn geheugen stuk? Rusland boycot niet, wat een giller van kiwi
  nee daar gaat het direct naar de vuilnis belt.
  Ik zie liever een pijpleiding vanuit Israel of tankers maar ja de DDR he!

  Like

 7. vangie1206j zegt:

  Ik heb al lang sympathie voor Poetin laat niet over zich lopen.
  Een man met karakter die inderdaad voor zijn land en volk opkomt

  Geliked door 4 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s