Massale protesten in Iran na farce met Oekraïense Boeing; repressie slaat weer toe; Europa zwijgt

Screenshot_166

(Door: “Brabosh”)

Iraniërs verzamelden zich zaterdag in de straten van Teheran om het aftreden te eisen van de Iraanse Opperste Leider Ali Khamenei, nadat het leger openlijk had toegeven dat het een burgervliegtuig van Oekraïne International Airlines “per ongeluk” had neergehaald met enkele luchtdoelraketten kort nadat het was opgestegen vanaf de luchthaven van Teheran en waarbij alle 176 inzittenden werden gedood.

Insiders zeggen thans dat de Iraanse legertop doelbewust de Boeing uit de lucht schoot. Het had vooraf info verkregen “dat er zich veel Amerikanen bevonden onder de passagiers” aan boord van Vlucht PS752, geëxploiteerd door Ukrainian International Airlines (UIA). Iran was uit op vergelding voor generaal Soleimani, die donderdagavond 2 januari 2020 werd geliquideerd door een Amerikaanse doelgerichte drone-aanval.

Lees verder>>>
een ander Israëlisch geluid

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Iran, Terrorisme, VS. Bookmark de permalink .

9 reacties op Massale protesten in Iran na farce met Oekraïense Boeing; repressie slaat weer toe; Europa zwijgt

 1. droevige mof zegt:

  “Dood aan de leugenaars”, dat klinkt ook niet goed voor de deep state beroepsleugenaars die de burgers hier in Europa al tientallen jaren naaien. Onze verhalenvertellers in Nieuwsuur en Tagesthemen spelen nu bij wijze van uitzondering de rol van de gedistingeerde rapporteur. “Verdomme, de vonk springt hopelijk niet over.”

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ja wat kun je anders verwachten van Europese landen, ze kunnen natuurlijk wel een grote broek aantrekken maar de strijdkrachten zijn dermate uitgekleed in de voorbije decennia dat ze zich maar beter stil kunnen houden.
  Het enige dat ze nog kunnen doen is zich verschuilen achter de NATO die voor 80 % op de financiële ondersteuning van de Amerikanen is gebaseerd.

  Like

 3. Frans Brassens zegt:

  Luchtdoel raketten….. hmmm.
  Maar hoe zit het dan met die reeks kogelgaten die te zien zijn op foto’s van wrakstukken?

  https://www.thesun.co.uk/news/10698862/iran-plane-shot-down-crash-projectile-holes-experts/?utm_campaign=sunmainfacebook&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1578502712

  Like

 4. Mary zegt:

  Studenten schreeuwen om de dood van de Islamitische republiek, ze hebben gelijk alleen zo krijgen ze weer hun vrijheid terug maar in 1977 waren het studenten die schreeuwde dood aan de sjah en hebben er voor gezorgd dat Khomeini in 1979 weer terug kon keren en het land in een Islamitische hel kon veranderen………….vele van die toenmalige studenten vluchten naar het buitenland o.a. Nederland om hun. vege lijf te redden, de Iraanse bevolking die niet kon vluchten achterlatende, tot mijn stomme verbazing zat er ook nog een bij in Nederland die langere tijd buitengewoon veel commentaar middels zijn columns op Wilders had die aan een stuk door waarschuwde voor de Islam, precies daar waar hij voor moest vluchten en Iran al 40 jaar in een Islamitische hel leeft………………

  Like

 5. Laura van der Storm zegt:

  Jij bedoelt onze Iraanse hoogleraar zeker! Ik ben zijn kritiek op Wilders nog niet vergeten en ook niet zijn hulp in eerste instantie om Khomeini in het zadel te krijgen. Toen hij inzag dat hij zich vergist had, wist hij niet hoe snel weg te komen.

  Like

 6. Wat veel mensen hier in het westen voor het gemak maar vergeten dat de oppositie tegen de mullahs al dertig jaar leeft.
  De mensen daar hadden al snel gezien dat het hele Shiïtisme totaal geen progressie brengt.
  Mensen willen namelijk gewoon eten en hun levenleiden maar dat is onder die religieuze gekken niet mogelijk
  Geloof me nou maar de Iraniërs en persen willen liver nog gisteren dan vandaag van die gekken af

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s