Een nieuwe omroep, een nieuw geluid

Screenshot_25

(Door: Kees de Lange)

Weg met de staatspropaganda op radio en tv

Nederland heeft een publieke omroep die bekostigd wordt uit de algemene middelen. Die omroep wordt geacht pluriform te zijn, en in zijn berichtgeving mensen van diverse pluimage aan het woord te laten. In een dergelijke pluriforme wereld bestaat er geen politieke voorkeur en neemt open debat tussen mensen van allerlei achtergronden een centrale plaats in.

Met name de wijze waarop het nieuws gepresenteerd wordt, is dan een voorbeeld van zorgvuldig afgewogen evenwichtigheid, elke dag weer. Helaas, de werkelijkheid is al jaren een heel andere.

In Nederland is de publieke omroep verworden tot een staatsomroep die nog slechts staatspropaganda verspreidt. Of het nu gaat over klimaat, energie, migratie, oorlogsmisdadigers, Trump, Wilders, Baudet, de boodschap is altijd dezelfde. Kennis van zaken, oog voor waarneembare feiten, een genuanceerde kijk op ingewikkelde zaken is ingeruild voor ideologie van de meest onsmakelijke soort.

Lees verder>>>
(h/t “Klaas”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, Censuur, demoniseren, Desinformatie, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op Een nieuwe omroep, een nieuw geluid

 1. Harm Schouten zegt:

  A inconvenient truth.

  Geliked door 1 persoon

 2. henk verhoef zegt:

  mooi dat je dan een “eerlijke” omroep/nieuwsvoorziener krijg
  MAAR als je dan leest– de brugklassers zijn zo slecht in lezen en de nedelandse taal ( en het voorthgezet onderwijs niet kunnen volgen–( over rekenen spreekt men maar niet eens meer)
  WAT MOET je dan met “goed/eerlijjk” nieuws

  En hoe reageert het volk op deze situatie van mismanagemnent door de politiek=
  door gewoon weer de zelfde te kiezen
  Lees ook even drama jeugdzorg– waar de werknemers onbekwaam en zakken vullers zijn net als in onderwijs/ambtenarij
  Oh Nedelrand blijft het economisch goed doen in de toelomst met dat ste;lletje ezels spiegelt men voor

  Like

 3. karton zegt:

  Wacht in spanning op ON.

  Like

 4. Hovawart zegt:

  Hetzelfde fenomeen vind dagelijks plaats met onderzoeken en studies van instituten en adviesbureaus, in Nederland heeft iedere politieke partij een wetenschappelijk bureau, en die zijn allemaal afhankelijk van subsidie, ook de hogescholen hangen aan het staatsinfuus, het heeft dan ook de schijn tegen dat de uitkomsten en adviezen altijd ten faveure van de politieke wensen zullen uitkomen……..het bekende wc-eend-effect,……wij van wc eend adviseren…om het brood te eten van….hun broodheren.
  Het politieke speelveld is een schijnvertoning, matchfixing en inkoppertjes….een schot voor open doel.

  Geliked door 1 persoon

 5. Rensk. zegt:

  Zou fijn zijn als er meer mensen voor de buis komen die wat zinnigs te zeggen hebben. Ik dacht altijd dat er geen domme vragen kunnen zijn. Vertellen mensen gisteren in dat progamma over de watersnoodramp en hoe ze dat beleefd hebben. Gegeven moment vertellen ze dat het water hun kant op kwam en dat er een dijk doorgebroken was. Zegt Angela Groothuizen: maar waar komt dat water dan vandaan????????????????????????? Ik zou zeggen: uit de kraan mevrouw. Daar zakt je broek vanaf. Jesus wat is dat een domme doos. Heb ik al meer gemerkt bij haar dat het niet 1 van de slimsten is.

  Geliked door 2 people

 6. koddebeier zegt:

  NPO ermee !

  Like

 7. BigLJohn zegt:

  ON, een nieuwe omroep, een nieuw geluid. Ik hoop het van harte. Maar toch kan het vreselijk mis gaan lopen. Ze hebben geen eigen zender, maar moeten plaats gaan nemen in het hol van de leeuw. Robert Jensen was ook al zo goed bezig op RTL 5, totdat de linkse zenderbazen met een leugen aan kwamen zeilen. Jensen zou bijna geen kijkers meer hebben en werd daarom verwijderd van RTL 5. In werkelijkheid trok Jensen wekelijks wel 400.000 kijkers. Deze leugen kunnen ze ook op ON gaan toepassen als de linkse omroepbazen van de TV het zo uitkomt. Ze kunnen ON ook in de zeer late avonduren of in de heel vroege ochtenduren gaan plannen. Tijdstippen waar bijna niemand aan de buis gekluisterd zit. Vergeet nooit dat de publieke zenders een ultra-links bolwerk zijn alwaar rechtse meningen niet welkom zijn !

  Like

 8. Lucky zegt:

  Bij jinek géén nieuw geluid…
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/01/video-heel-de-eva-jinek-tafel-giert-het-uit-om-doodsverwensing-thierry-baudet-wandeling-langs-de-snelweg/

  Video! Heel de Eva Jinek-tafel giert het uit om doodsverwensing Thierry Baudet: ‘Wandeling langs de snelweg!’

  Als het aan Herman Koch en de rest van de krom van lachen liggende gasten van Eva Jinek gisteren ligt, dan krijgt FVD-voorman Thierry Baudet binnenkort een verkeersongeluk. Enkele tafelgasten, onder wie minister Carola Schouten, lijken het er niet mee eens te zijn dat Baudet de politieke bemoeienis van de rechterlijke macht wil aanpakken. Voldoende om hem een levensgevaarlijke situatie te “gunnen,” aldus schrijver Herman Koch. En de rest van de talkshowgasten buldert het uit van het lachen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s