Voormalig kroonprins verwacht komende maanden omwenteling in Iran: “Slechts een kwestie van tijd”

Screenshot_1

(Vertaling: E.J. Bron)

“Er ontbreken nog slechts enkele weken of maanden tot het in Iran tot de definitieve instorting zal komen”, zei de in Amerika in ballingschap wonende ex-kroonprins van Iran, Reza Pahlavi. De huidige situatie zou een beetje lijken op “de laatste drie maanden van 1978, voor de revolutie.”

epoch times

De in Amerikaanse ballingschap levende ex-kroonprins Reza Pahlavi verwacht dat het in Iran in de komende maanden tot een omwenteling zal komen. “Dat is slechts een kwestie van tijd”, zei de 59-jarige gisteren tijdens een persconferentie in Washington.

Er zouden alleen nog maar “enkele weken of maanden” ontbreken tot het in Iran tot de “definitieve instorting” zou komen, zei Reza Pahlavi. De huidige situatie zou een beetje zijn “zoals in de laatste drie maanden van 1978, voor de revolutie”.

Pahlavi raadt onderhandelingen met Iran af

De huidige “stemmingssituatie” in Iran zou dezelfde zijn als destijds. DE voormalige kroonprins appelleert aan de westelijke regeringen om niet te onderhandelen met de Iraanse leiding.

De nauw met de VS verbonden sjah was onder druk van protesten op 16 januari 1979 uit Iran gevlucht. Hij stierf een jaar later in ballingschap in Egypte. De voormalige kroonprins woont in een voorstad van Washington.

De huidige protesten in Iran waren opgevlamd, nadat de leiding van het land het “per ongeluk” neerhalen van een Oekraïens burgervliegtuig had toegegeven, waarbij begin januari alle 176 inzittenden om het leven kwamen.

De veiligheidstroepen traden volgens informatie van Amnesty International hard op tegen de protesten. In het hele land zouden vreedzame demonstranten gewond zijn geraakt door “illegale toepassing van geweld”, deelde de mensenrechtenorganisatie gisteren mee. De veiligheidstroepen zouden o.a. schrootgeweren, traangas en rubberen kogels hebben ingezet.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Iran. Bookmark de permalink .

20 reacties op Voormalig kroonprins verwacht komende maanden omwenteling in Iran: “Slechts een kwestie van tijd”

 1. eurorist zegt:

  Niet echt. Veel profeten voorspelden een vroegtijdig einde van vele landen (bv. Rood Rusland). Geen enkele profetie is ooit uitgekomen.
  Het is waar dat het einde van een staat slechts een kwestie van tijd is. Maar welke tijd? Het Romeinse Rijk bleef tweeduizend jaar lang bestaan. De Sovjet-Unie bleef 75 jaar lang bestaan.
  Poetin’s propagandisten voorspellen al 20 jaar de ineenstorting van Amerika. Amerika is er nog steeds en vertoont geen tekenen van instorting.

  Like

  • bobzelf zegt:

   AHAAAAA, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
   PUTIN’S PROPAGANDISTEN DID IT ???? ,,,,,
   MET EEN BUKRAKET NEEM IK AAN ??,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

   NEE HOOR ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
   whahahahahahaaha,,,,,
   er is geen enkel teken van ineenstorting ,,,,,,,
   whahahahahaha,,,,,,,,
   en waar leefde de eurorist ,,,,,,,
   OOK WEL EU TROL GENOEMD ,,,,,,,,,,
   DE LAATSTE 30 JAAR ????? ,,,,
   CONTRACTJE IN BRUSSEL AFGESLOTEN .,,, MET EEN KLEINE VERGOEDING ???

   ALS EU TROL ??? ,,,,,

   EEN LAND DAT 24/7 DE GELDPERSEN AAN HEEFT STAAN ,,,,
   ze zelfs naar alaska heeft verscheept ,,,,,
   dat draaien ze niet zo snel warm ,,,,,
   whahahahahahaa ,,,,,

   wat een zeldzame NITWIT BENT U , WHAHAHAHAHAHA ,,,,,,,,,,,,

   DIT LEUKE KUT LAND , DAT 240 OORLOGEN BEGON IN 200 JAAR
   na eerst wat miljoenen indianen uitgemoord te hebben , ,,,,,,

   EN ALTIJD OM HET GOUD, EN GELD EN SOFTSE DRUGSE TE BESCHERMEN
   DAN WEL MEE TE NEMEN ,,,,,
   ZONDER TE VRAGEN , WHAHAHAHAHAHAHA

   dat fijne landje heeft een schuld van 1700 triljard dollar ,,,,,,,

   maar we zien geen enkel gevaar voor de volksgezondheid
   whahahahaaha
   grapje hoor ,,,,,,

   GEEN ENKEL TEKEN VAN INEEN STORTING ???? ,,,,,, WHAHAHAHA

   zelden zo’n lul gezien ,,,,,,,,,,,,,,

   ALS MIJN OOM EN DE CHINEZEN MORGEN DE WAARDELOZE PETRO-DOLLARS OMWISSELEN VOOR ECHT GOUD ,,,,

   WILT U DAN HET LICHT DAAR EVEN UITDOEN, ???

   NITWIT ,,,,,,,,,,

   wat eenzeldzaam lul verhaal

   groeten ome bob

   Like

 2. Trucker zegt:

  Dit zou wel eens héél gevaarlijk kunnen worden, wie denkt dat de islamieten in Iran hun macht uit handen (gaan) laten nemen is niet van deze wereld.
  Als die kroonprins dat nu openlijk debiteert zou het wel eens goed mogelijk kunnen zijn dat de CIA al mannetjes in Iran heeft om daar wat te rotzooien, het is al eerder gebeurd en zou nu ook best kunnen.
  Ik zie dit niet positief in, integendeel dat zou wel eens kunnen uitdeinen als daar een revolutie zal gebeuren en bovendien lig ik niet wakker van islamieten.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Schieten met schroot op je eigen bevolking. Islam is vrede! Kom er maar in Leo Lucassen, Maurits Berger en al die andere fellow travellers van de islam. Als de islam puur duivels is dan is het logisch dat veel volgelingen duivels gedrag vertonen. Toch wordt de islam nog niet openlijk bekritiseerd door vele politiek correcte lafbekken. Jammer want miljoenen moslims zouden hun dankbaar zijn. De moslim is het eerste slachtoffer van dit pervers geloof dat vermond als religie het meest uitgekiende ondrukkingssysteem ooit door mensen bedacht.

  Like

 4. Harry zegt:

  Wishful thinking !?
  Maar hopelijk heeft ie gelijk .

  Geloof maar gerust dat je een heel lastige tegenstander hebt aan die idiote geestelijken met die poetsdoeken om hun harses en die stink baarden .
  Zoals ze zo gek zijn om gerust zichzelf op te blazen om ” de vijand ” te benadelen , zou het me niet verbazen als ze als reactie heel gevaarlijke raketten af gaan schieten naar verschillende kanten , als het zo ver komt .

  Hopelijk is Trump paraat om dan daar de hele boel dan even grondig om te ploegen !
  In Israel zullen ze ook wel op scherp staan .

  Zolang er nog moslims bestaan blijft het gedonder , die lui hun hersenen (?) zijn zwaar aangetast door die debiele ideologie .
  Al dan niet preventief ruimen lijkt me de meest humane optie .

  Hoewel ik dan wel weer meelij heb met varkens en zo , in een dergelijke situatie .
  Beetje tweeslachtig , niet ?

  Like

 5. Hovawart zegt:

  Het maakt de weg vrij om ergens aan de Noordzee een kalifaat te stichten, waar de ayatollah zich kan verheugen op een enorme schare trouwe volgelingen…….het islamitisch extremisme heeft hier vrij spel, altijd een veilige uitvalsbasis voor antiwesterse tendenties, een door de politiek gecultiveerde oase van bloeiende culturen en rijke centra van haat jegens ongelovigen.

  Like

 6. hannah zegt:

  het regime van de sjah deugde ook voor geen meter …

  Like

  • Rensk. zegt:

   Nee het regime van de sjah deugde ook niet, maar altijd beter nog dan wat er nu zit. Als ik moest kiezen tussen 2 kwaden dan liever de sjah. Zeg maar net zoiets als de tsaren, waarbij het volk het ook niet al te best hadden , waar na het doden van het tsarenregime het voor het volk nog veel beroerder werd onder Lenin en Stalin. Soms hebben mensen enkel de keuze tussen twee kwaden en dan is het verstandig de minst kwade te kiezen.

   Like

  • Harry zegt:

   Je moet dat soort landen ook niet langs de meetlat van de westerse democratiën
   leggen .
   Dat soort mensen is echt niet rijp voor een democratie naar westerse maatstaven .
   Ergo , lui zoals de sjah en Assad van Syrië moeten een stuk steviger in hun schoenen staan dan die leugenachtige homoclub in Europa .

   Like

  • Nemesis zegt:

   en ik denk ook, dat het Perzische volk, nee niet die arabische moslims, die daar binnen gestroomd zijn, net als hier de moslims, nu direkt op z’n zoon Reza Pahlavi zitten te wachten.

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Het regime van de sjah was heilig (!) vergeleken met dat van de ayatollahs.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

 7. voorziener zegt:

  Dit is op voorzieners herblogd.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Nou ik geloof niet dat de huidige situatie lijkt op die in 1978.
  Toen stond het hele land zo’n beetje te roepen om Khomeini, de opstand nu lijkt toch een stuk minder breed gedragen.
  Daarbij denk ik dat je het wel aan de ayatollah’s over kunt laten om alle schapen weer in de kudde te drijven, het merendeel van de fanatieke moslims is te stom om te poepen dus als de “geestelijk lijder” een beroep op ze doet dan staan ze paraat.

  Like

 9. oprechtegeus zegt:

  Volgens een Iraanse vluchteling is het vliegtuig doelbewust neergeschoten, omdat zich aan boord een belangrijk persoon bevond uit de directe omgeving van Soleimani, die wilde vluchten.
  Deze persoon zou veel staatsgeheime informatie kunnen verstrekken aan buitenlandse geheime diensten.
  Het voorkomen van de vlucht van deze persoon was de ayatollahs wel meer dan 176 slachtoffers waard.
  Het is natuurlijk sowieso vreemd, dat een zeer kort daarvoor van de luchthaven bij Teheran opgestegen vliegtuig werd neergeschoten.
  De Iraanse verkeersleiding wist natuurlijk dat het een zojuist opgestegen verkeersvliegtuig was.

  Like

 10. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/national-security/2020/01/16/irans-rouhani-we-are-enriching-more-uranium-than-before-the-deal-was-reached/

  Iran’s Rouhani: ‘We Are Enriching More Uranium than Before the Deal Was Reached’
  Iran’s Rouhani: ‘We verrijken meer uranium dan voordat de deal met obama werd bereikt’

  Iranian President Hassan Rouhani bragged Thursday that Iran is now enriching more uranium than it was before President Barack Obama’s nuclear deal, formally known as the Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA).

  This boast would be a profound embarrassment for supporters of the JCPOA if true since Iran only abrogated the last few provisions of the deal a week ago.

  Nl
  De Iraanse president Hassan Rouhani pochte donderdag dat Iran nu meer uranium verrijkt dan het was vóór de nucleaire deal van president Barack Obama, formeel bekend als het Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA).

  Deze opschepperij zou een grote schaamte zijn voor aanhangers van de JCPOA als dat waar is, aangezien Iran de laatste paar bepalingen van de deal een week geleden alleen heeft afgeschaft.

  Like

 11. Dat het hele land stond te roepen om Khomeini valt toch echt wel mee.
  Ik ga niet zeggen dat Khomeini geen aanhang had in Iran maar de meerderheid van de bevolking daar is en was niet zo heel erg fanatiek moslim.
  Het kloterige was dat de bevolking eigenlijk niet wist hoe ze van de Shah af moesten komen en er begon een opstand te komen waarvan Khomeini en zijn aanhang gebruik van hebben gemaakt.
  Toen hij eenmaal de sterkste man van Iran was heeft hij het Sjiïsme als staatsgodsdienst uit weten te roepen en vanaf dat moment zijn er alle soorten profiteurs zoals je die in alle landen hebt bijgekomen, en daaruit is oa de Basjii voortgekomen die zich hoofdzakelijk bezig houdt met de bevolking onder de knoet te houden.
  Wat bijvoorbeeld nu gebeurd die constante hetze tegen Israel en Amerika en dat het volk roept wij hebben niks tegen die beide landen kwam ook in 2009 naar voren toen daar de grote opstand was tegen de verkiezing van Ahmedinejad.
  Je hebt de foto’s gezien van voor 1979 en nu en je weet dat de vrouwen daar onder die hoofddoek vandaan willen.
  Hieruit blijkt al genoeg dat de mensen en vooral de jongeren aal lang genoeg hebben van die Mullah’s
  Het zal in ieder geval een interessante tijd worden en het zou kunnen zijn dat Ik dan Bert de webmaster weer ga vragen om een Irandraad.

  Like

 12. John van antwerpen zegt:

  Denk je nu echt dat die islamofascisten hun macht prijsgeven ? Ze zullen met alle meest
  gruwelijke middelen zo lang en veel mogelijk revolutie,s de kop in drukken.
  Alleen als westerse landen onder aanvoering van The USA de koppen bij elkaar steken
  kan er een eind aan komen, anders niet. Maar het westen is verdeeld dus geen D day.

  Like

 13. Klaas zegt:

  Like

 14. Taljaard zegt:

  Perzen zijn geen Arabieren of Turken.
  Zij beschouwen hen als achterlijke barbaren.
  En daar zitten ze nog niet zo ver naast.
  De scheiding Shia vs. Sunna is in dit verband niet zozeer religieus, maar ook etnisch en cultureel.
  Iran is een verhoudingsgewijs mono etnisch land, met een duizenden jaren oude geschiedenis en cultuur. En inderdaad in veel opzichten een stuk beschaafder dan Arabische landen en Turkije.
  Er is in Iran altijd al een eeuwenlange diepgaande tweestrijd geweest, tussen de shiitische geestelijken en de staatsmacht. Dit conflict werd in 1979 in het voordeel van de geestelijkheid beslist. Maar het is de vraag, hoelang zij nog in het zadel kunnen blijven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s